Kolonoskopia - zmena termínu
Ženy poradíte čo robiť..?
Zmýlila som si dátum a ja hlúpa som si to neskontrolovala a o 2 dni ma čaká kolonoskopia.
Mala som teraz hektické, stresujúce obdobie .
Objednali ma pred 4 mesiacmi a v hlave som mala nesiprávby dátum.
A tým pádom som nedržala diétu 7 dňovú .
Až dnes ma to napadlo 😬😯
Musím sa teda preobjednať však?
Také mám nervy na seba, ale nie je zase akútne,len sa dlho čaká na ďalší termín.
Ďakujem Vám za rady.
Ja som bola x krat a nikdy som 7 dni dietu nedrzala, max 2. Ved nato je prehanadlo, aby ta dobre vycistilo. Prehodnot, co si jedla vcera, 2 dni drz dietu, vypij prehanadlo a chod.
Radšej by som sa preobjednala, nestihneš sa vyčistiť tak ako potrebuješ.
@anonym_de002b Ano presne to isté si myslím aj ja. Som to riadne pokafrala a čakala som od leta. Ďakujem.
Ja som bola x krat a nikdy som 7 dni dietu nedrzala, max 2. Ved nato je prehanadlo, aby ta dobre vycistilo. Prehodnot, co si jedla vcera, 2 dni drz dietu, vypij prehanadlo a chod.
@anonym_287ce8 Veď práve...len tie semienka sa bojím o tie ide.No nič také, ale neviem či nie aj tie. Nedávno ovsené vločky a chia semienka. Aj sa bojím, aby to nezistili.
@anonym_de002b Ano presne to isté si myslím aj ja. Som to riadne pokafrala a čakala som od leta. Ďakujem.
@anonym_autor hovorím z vlastných skúseností. Tiež som bola minule tak, že som na to kašľala a až 4 dni predtým... a nebolo to vôbec dobre. Šupky, semiačka, jadierka. No celé zle. Poslal ma domov znechutený lekár.
@anonym_autor hovorím z vlastných skúseností. Tiež som bola minule tak, že som na to kašľala a až 4 dni predtým... a nebolo to vôbec dobre. Šupky, semiačka, jadierka. No celé zle. Poslal ma domov znechutený lekár.
@anonym_de002b Ďakujem a pteojnam sa.
Ja som tiež nedržal 7 dnovú diétu, tiež len preháňadlo deň predtým a od obeda som nejedol
@anonym_287ce8 Veď práve...len tie semienka sa bojím o tie ide.No nič také, ale neviem či nie aj tie. Nedávno ovsené vločky a chia semienka. Aj sa bojím, aby to nezistili.
@anonym_autor tu nejde o to aby to nezistili ale aby videli čisté črevo. Keď sú tam zvyšky potravy nebudú správne výsledky.
@anonym_autor tu nejde o to aby to nezistili ale aby videli čisté črevo. Keď sú tam zvyšky potravy nebudú správne výsledky.
@januska12323 Áno viem ja o co ide.Preto sa pýtam.
Ja som tiež nedržal 7 dnovú diétu, tiež len preháňadlo deň predtým a od obeda som nejedol
@anonym_b9c524 A bolo to ok?
Ďakujem každému za vaše skúsenosti a rady. Budem volať, poviem čo je co vecí a preobjednám sa. Ake bojím sa veľmi toho.
@anonym_b9c524 Nosíte aj tie nohavice ma kolonoskopiu s lekárne ?
@anonym_b9c524 Nosíte aj tie nohavice ma kolonoskopiu s lekárne ?
@anonym_autor mne ich dávajú priamo tam.
Najistejšie je zavolať na endoskopické pracovisko a povedať presne to, čo píšete tu:
že ste si poplietli dátum a nemali ste diétu.
Sestra alebo lekár vám hneď povedia, či je potrebné nový termín, alebo či ich príprava umožňuje „zrýchlenú“ diétu a dostatočné vyčistenie.
V DE takuto dlhu pripravu nemaju, len 2 dni pred, naj zavolat a skonzultovat
Najistejšie je zavolať na endoskopické pracovisko a povedať presne to, čo píšete tu:
že ste si poplietli dátum a nemali ste diétu.
Sestra alebo lekár vám hneď povedia, či je potrebné nový termín, alebo či ich príprava umožňuje „zrýchlenú“ diétu a dostatočné vyčistenie.
@petronela52 Ďakujem volala som.No okrem ranajok dnes nič ,ani zajtra a dám si to prehanadlo a ďalší deň môžem prísť. Dúfam bude dobre všetko 🙏
@anonym_b9c524 A bolo to ok?
@anonym_autor hej, doktori vraveli, že ho mám čisté. To prehanadlo bolo silnejšie, hádam 10 krát som bol na wc
@petronela52 Ďakujem volala som.No okrem ranajok dnes nič ,ani zajtra a dám si to prehanadlo a ďalší deň môžem prísť. Dúfam bude dobre všetko 🙏
@anonym_autor držím palce.
len aby si to preháňadlo do seba dostala.. čo máš? Cleansiu? Ja som to nedokázala vypiť. Čo-to áno, asi polovicu prvej dávky, ak vôbec, potom to nešlo, hneď ako mi to prešlo perami, som to vyvracala..
len aby si to preháňadlo do seba dostala.. čo máš? Cleansiu? Ja som to nedokázala vypiť. Čo-to áno, asi polovicu prvej dávky, ak vôbec, potom to nešlo, hneď ako mi to prešlo perami, som to vyvracala..
@anonym_163796 Ani ma nestraš bojím, bojím..muž to dal horkoťažko a on je veľmi taký citlivý a zvykne ho zo všetkého nadrapovať.Neviem teraz názov.
@anonym_autor ja som tiež diétu nedržala, nikto mi o tom nepovedal. A vyčistená som bola dobre
@anonym_autor ja som tiež diétu nedržala, nikto mi o tom nepovedal. A vyčistená som bola dobre
@mmoonna No ja som zvedavá ako zvládnem. A vrchný diel môžme mať na sebe pri vyšetrení ? Ja mám strašný stres ako to zvládnem, či budem dostatočne vyčistená a ako to prebieha.
@mmoonna No ja som zvedavá ako zvládnem. A vrchný diel môžme mať na sebe pri vyšetrení ? Ja mám strašný stres ako to zvládnem, či budem dostatočne vyčistená a ako to prebieha.
@anonym_autor áno, vrchný diel máš na sebe a naspodku máš také papierové trenky s otvorom,takže to je v pohode. Ja si myslím,že po yom prehanadle budeš vyčistená až až. Držím prsty
@anonym_autor áno, vrchný diel máš na sebe a naspodku máš také papierové trenky s otvorom,takže to je v pohode. Ja si myslím,že po yom prehanadle budeš vyčistená až až. Držím prsty
@mmoonna Ďakujem veľmi pekne za info aj za podporu 🙏 Veľmi si to vážim.
@anonym_163796 Tak hlásim, že moje preháňadlo bolo úplne v pohode Citrafleet a prvá dávka bez problémov, akurát, že o 12 tej som si dala a zatiaľ iba raz som bola, tak mi je to čudné Dúfam, že to bude fungovať. Ešte druhá dávka ma čaká o piatej.
@anonym_de002b
@anonym_287ce8
@anonym_b9c524
@chestnut
@januska12323 Tak sa hlásim, že kolonoskopia dopadla dobre,zvládla som to s injekciou ani neviem ako. Nebolo ma to vôbec,vyčistená som bola. dobre .
Takže všetkým veľká vďaka za rady. Predpríprava bila veľmi pre mňa stresujúca,nakoľko som mala traumu z mladosti .
Takže menín názor a s injekciou sa to dá zvládnuť v pohode. A bonus he,že som vyčistená zhodila 3,5kg 😃
Ale viem, že každý to máme inak . Nie vždy je to rovnaké.
@anonym_autor normálne sa preto jednak. Určite to pochopia. Inak by si šla zbytocne

Radšej by som sa preobjednala, nestihneš sa vyčistiť tak ako potrebuješ.