icon

Kolonoskopické vyšetrenie

erulka77
26. feb 2013

Ktorá ste absolvovali toto vyšetrenie podelte sa o vaše skúsenosti s vyšetrením ako prebiehalo.,aké ste mali vysledky a podobne dakujem

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
erulka77
autor
26. feb 2013

@tanapeta preco tak velakrat zistili ty nieco? Bola som aj ja uz raz ale teraz sa viacej bojim endometriozu mam ze vraj preliecenu ale stale mam bolesti a nevedia povod som zvedava ako dopadne lebo vsetky vysetrenia mam negativne

erulka77
autor
26. feb 2013

Ta hladovka je hrozná ☹

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
26. feb 2013

vysetrenie niektori lekari urobia aj v anesteze, niektori daju oblbovak 🙂 Ale podla toho aky je clovek citlivy... niekomu to velmi vadi, niekto povie ,ze sa dalo vydrzat 🙂 Podla toho ake boli problemy... fakt je taky, ze cim lepsie budes spolupracovat, tym skor to urobia 🙂 Bolo na nej vela ludi z rodiny, mna to caka a v pohode... ja som bola iba na gastre este... a vraj to je horsie 🙂)) tak neviem...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
26. feb 2013

@tanapeta nemozem suhlasit, kazdy to znasa inak a kazdemu ide ta hadica dnu inak a kady je inak precitlively.. nikto neznesie ani vysetrenie rektoskopom a iny si to "ani nevsimne"

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
erulka77
autor
26. feb 2013

@tanapeta no som zvedava ako to dopadne

igsati
26. feb 2013

Ja som na tom bola v lete a zvládla som to v pohode.. dá sa to.

nikyta255
5. nov 2013

Mna to čaká tiež už druhýkrát . Chcem ísť dr.Kirkovi do Piešťan . Mala ste to niektorá v narkoze ale pri tom rajskom plyne. Koľko ste doplacali a aké to bolo. Mne to už raz robili bez ničoho ,ale bola to hruza. Pól hodiny zabudnute vo svetre a slzy cely čas . Ja mám zaplatené celé hrubé črevo. A stále mám krce aj po stolici. Normálne nepojdem a ešte ktomu aj tetaniu a kopec iných chorôb.brala som aj duspatalin. Dakujem za reakcie.

andyka1306
21. aug 2014

Kolonoskopiu som absolvovala vcera a musim povedat, ze po precitani diskusii na internete som sa na smrt bala. Teraz vsak musim konstatovat, ze strach bol absolutne zbytocny. Mala som pichnutu analgosedaciu a z celeho si pamatam iba jeden moment, ked ma zabolelo pri konecniku (ktory bol uz samozrejme velmi podrazdeny po prehanadle na vycistenie), potom viem uz iba ako mi sestricka oblieka nohavicky. Naozaj sa nie je coho obavat, pod injekciou ste absolutne mimo a bolest ani strach nepocitujete. Kazdy vnima samozrejme bolest inak, ale pre mna to bolo uplne bezbolestne a bezproblemove vysetrenie. Takze ziadny strach 🙂

vilimovskym
3. okt 2014

Na kolonoskopii som bol pred niekoľkými mesiacmi a lekár sa ma spýtal či chcem analgosedáciu alebo nie. Pretože sa pomerne bojím, tak som sa rozhodol pre analgosedáciu a nebolo to nič hrozné. Človek je po zákroku taký nafúknutý a má taký trochu divný pocit v konečníku. Inak to ale nebolelo, len to trochu nepríjemne tlačilo. Ale dá sa to vydržať. Niekedy sa kolonoskopia dá nahradiť aj iným vyšetrením. Napísal som o tom článok na web, ak by to niekoho zaujímalo, tak je tu - http://sk.medlicker.com/691-kolonoskopia-podrob...

jaroslavacic
3. okt 2014

Kolonoskopia je síce trochu nepríjemná, ale zase tak veľa to nebolí. veľmi záleží na prístupe lekára, ak všetko vysvetlí a vykonáva vyšetrenie citlivo, tak sa nie je čoho báť.

kiki68
3. okt 2014

mojmu muzovi dali oblbovak a potom isli na vec, nebolelo ho to, teda ani moc nevedel co sa robi a bolo po vsetkom. Potom mi ho dali do cakarne nech si ho odvediem domov. Doma sa nejako prespal a po par hodkach bol uplne ok, ako keby sa nic nedialo. Radsej to absolvovat ak je dovod,nez to potom lutovat. Ked sme to porovnavali,tak nam neprijemnejsia vysla endoskopia do zaludka,tam sa moc neoblbuje a viac to vnimate,aj ked to neboli,len cloveka napina.

tinatitti
3. okt 2014

Ahoj, ja na kolonoskopiu tiez chodim viac-menej pravidelne. Absolvovala som aj gastroskopiu a ta je pre mna osobne ovela neprijemnejsia. Kolono je v pohode, len musis sa uvolnit a nesmies sa bat. Zhlboka dychat. Ako vravim, absolvovala som ju niekolkokrat a vzdy bez utlmovacich prostriedkov. Je pravda, ze je rozdiel doktor od doktora. U jedneho som bola na stole viac ako 45 minut a u druheho takych 10. Takze je to individualne. Kazdopadne, toto vysetrenie je tak trochu potupne, nik z nas sa pri nom neciti dobre. Ale radsej dvakrat kolonoskopiu ako raz gastroskopiu. Pri kolono sa aspon nedusis 🙂
Drzim palce, nech to dobre dopadne

peco82
9. sep 2016

Tak je to nepríjemné,ale dá sa to vydržať.
Aj keď som bol iba druhý krát na tomto vyšetrení.Museli mi podať aj utlmujúci liek do žily,lebo mám dosť ostré zahnutie čriev,takže tam to bolelo,ale dalo sa to vydržať.
Držím palce tým,ktorí budú podstupovať takéto vyšetrenie. ;)