icon

Komplikácie po extrakcii zuba múdrosti

kvetinka_123
17. mar 2025

Ahojte, pred 11 dňami mi trhali zub múdrosti, mala som tam zápal, trhal mi ho 50 minút. Bolesti ani opuch prvý deň nebol. No problémy začali cca po 3-4 dňoch. Samozrejme som tam bola už 3x odkedy som tieto ťažkosti spozorovala. Zubár povedal, že rana sa hojí pomaly a mala som aj suche lôžko. Naposledy mi dal takú vodu na vyplachovanie, striekačky…Stále mám antibiotiká. Bolesť pomaly prešla, lieky na bolesť už neužívam. Ale mám dosť silne bolesti hlavy na strane kde bol aj zub trhaný. Navyše sa mi zdá, že rana sa mi vôbec nehojí a stále je hlboká. Mali ste niektorá podobný priebeh? Za aký čas sa Vám ten „kráter” zacelil? Mali ste aj bolesti v oblasti spánku vysielajúce do oka? Kedy toto cele prejde? Celkom sa bojím ísť k nemu znova, lebo ma desí predstava, že mi ranu opäť „oživí” a opichá anestetikom…

ivik4
17. mar 2025

Trhali mi v 19tke dva , vtedy som o nicom ani nevedela, teraz my trhali dalsie 2 a pri oboch bolest 5dni a zrazu akoby uťalo a pohoda

kvetinka_123
autor
17. mar 2025

@ivik4 a koľko si tam mala tie rany ? Lebo ja to mám dosť hlboké …zacelili sa ti už?

kiki68
17. mar 2025

Ja som mala za dve minuty vonku, vobec nebolelo uz potom a stale dva tyzdne ta rana bola no krater. Ale hojilo sa to ukazkovo. Ako mlada som mala 6tku trhanu, cele zle a dopadlo to tak, ze museli opakovane cistit a dost problemov. Horsie ako porod vtedy, skoro ma museli viert po trhani na ORL. Lebo preborila zubarka kost nejako . Takze som cakala pri zapalenom tune mudrosti peklo a to nenastalo

kvetinka_123
autor
17. mar 2025

@kiki68 och🙈 tak to muselo byt peklo. Ja neviem či sa mi to už hojí, alebo nie. Mám v rane len také biele ale ziadnu zrazeninu krvi tam nevidím. Bojím sa, že aj mne to bude musieť znovu čistiť a otvárať :(

kiki68
17. mar 2025

@kvetinka_123 to sa hoji, to biele je znak hojenia, to nerypat ani nic

kiki68
17. mar 2025

Vies mne to hnisalo vtedy, teploty, po 2 tyzdnoch stale zle. Cize toto uz je urcite lepsie

kvetinka_123
autor
17. mar 2025

@kiki68 a ta bolesť hlavy môže byt ešte z toho? :/

kvetinka_123
autor
17. mar 2025

@kvetinka_123 alebo to môže byt aj z antibiotík ? Ta bolesť? Pripadne vitamínov nejakých

kiki68
17. mar 2025

@kvetinka_123 Mozno nejake nervy strajchli, Kamoska mala narkozu, robili nas v rovnaky den, ale vyberanie cysty, ja v poho a ona si mesiac necitila peru a tu oblast pod nosom. Doteraz nevieme preco

kvetinka_123
autor
17. mar 2025

@kiki68 och keď si predstavím, ze tieto tlaky budem mať mesiac, či dlhšie je mi na vracanie 🙈

lenka2710
17. mar 2025

@kvetinka_123 no fasa, ja mam ísť tiež na trhanie zuba múdrosti, na túto tému som asi nemala natrafiť 🙈

dixitka
17. mar 2025

@kvetinka_123 bolesti po pár dňoch si mala kvôli tomu suchému lôžku. To potom aj veľmi spomaľuje hojenie. Bolesť hlavy neviem, z čoho môže byť. A tá “jama” sa zaceľuje dlllho, mne trhali sedmičku začiatkom februára, ukážkové hojenie bez bolesti, no až teraz po vyše mesiaci cítim, že sa tá jama už zmenšuje. No stále tam je. A keď mi ešte dávnejšie trhali päťku, tak som po nej mala v ďasne priehlbinu hádam aj pár rokov (išlo o zub, ktorý nemal miesto a začal rásť úplne mimo ostatných zubov)

dixitka
17. mar 2025

@kvetinka_123 k atb pozri príbalový leták, či je medzi nežiaducimi účinkami bolesť hlavy. Len je divné, že to máš iba na tej strane, kde je zub.

kvetinka_123
autor
17. mar 2025

@dixitka no veď to. Mňa pobolieva aj trošku licna kosť a ucho. Paradoxne mi problémy začali tým, že ma začalo boliet oko z hlavy, ucho a zuby pobolievali s tým, že to išlo ako keby z osmičky . Vyšetrené som mala aj ucho, ktoré bolo v poriadku, tak mi povedali, že problem bude pravdepodobne z tej osmičky. No zvláštne, že tie bolesti hlavy smerujúce do oka sa mi vrátili aj keď je už zub vonku 11 dni.

dixitka
17. mar 2025

@kvetinka_123 a nemôže to byť trojklanný nerv, keď ťa to takto bolí na viacerých miestach?

kvetinka_123
autor
17. mar 2025

@dixitka teoreticky môže aj keď na pohotovosti to vylúčili. Ale môže byt podráždený z toho zápalu v zube čo som mala. Ja neviem už :(

euka210
17. mar 2025

@kvetinka_123 suche lozko boli ako svina...to mala svagrina a zaziva jej to na pohotovosti urobili, aby sa urobila krvna zrazenina.
Ja som mala trhane tusim 3x, bala som sa, ale u mna v poho, injekcia odznela a ziadna bolest.
Manzel bral po tahani tiez Atb a neviem ci aj 2x, lebo tam mal zapal, no jeho to zakazdym bolelo aj mesiac. Mal presne taky sivy povlak, tiez dieru...to je ok, to sive, to sa hoji.
Po tahani sa nevyplachuje par dni, aby sa neodplavila krvna zrazenina.