icon

Končí mi karanténa a musím ísť do práce

hesloveslo
8. nov 2021

Vo štvrtok by mi mala končiť karanténa ale vtedy už potrebujem ísť do práce. Neviete ako to je keď potrebujem v štvrtok do roboty či musím sa otestovať? a ak áno tak stačí mi antigenový alebo pcr? nemám už žiadne príznaky nič mi neni a navyše u nas v práci sú aj covidovi takže keď som prekonala podla mna nie je dôvod aby som nemohla už nastúpiť do práce?

lasona
8. nov 2021

A potom že sa to siri...proste keď máš byť 10 dní doma, tak 10...nie 9, nie 8 ale 10🤦🤦a keď sa ti niečo stane? Myslíš že v robote budú hľadieť na teba?

hesloveslo
autor
8. nov 2021

@lasona ja od nich nežiadam aby hladeli na mna. jednoducho som sa tak s doktorkou dohodla a hotovo. Ja si nemôžem dovoliť byť dlhšie doma už teraz budem maž úbohu vyplatu a kto mi zaplati najom podlžnosti. Nikto... a neni som prvá ani posledna čo si robi karantennu podla seba

lacibo
8. nov 2021

@hesloveslo my sme teraz volali na ruvz neda sa obist karantena, presne ako tu pisu, zariadenie je v hierarchii nizsie ako celostatna legislativa, mali byt uz davno pripraveni na tuto situaciu, je to smutne, ze to tahaju len ockovani momentalne, jak statni otroci...zamestnavatel nehladi na nic, naseka im sluzby aj kazdy den..ja by som zaviedla povinne ockovanie v tychto sferach, ak nechces, zmen robotu, lebo to sa potom naozaj tazko zabezpecuje...ked su neockovani doma na plnych platoch v karantene a nerobia realne nic pre zamestnavatela a ockovani su tazne mulice a este ked ochoreju idu na PN na nizsi plat...to je uzasne " spravodlive"

mirka1083
8. nov 2021

@hesloveslo aj deň odberu sa berie ako prvý deň, čiže posledný deň karanteny máš 10.11 a vo štvrtok 11.11 môžeš kľudne robiť.mne to takto vysvetlili na hygiene.zavolaj si na hygienu v tvojom meste

hesloveslo
autor
8. nov 2021

@lacibo ja očkovana som len tak mimochodom

maciatkolulu
8. nov 2021

@hesloveslo ty si sa dohodla, kur...dufam,ze na vás dajú rakúsky systém, pekne porušenie karantény 3690 eur a chodia policajti aj k deťom na kontrole, doteraz nebola jedna rodine, kde by na kontrole neboli, v jednej dokonca 2x a papier od Dr by ti bol na dve veci, lebo porušiť karantenu sa proste NEDA a akože čo keď máte zaickovanych starých ľudí, vieš ty akoby zareagovali na chorobu??? Toľko tuposti že az

hesloveslo
autor
8. nov 2021

@maciatkolulu a ty mi snad zaplatiš najom a ostatné veci? nie! Tak sa staraj o seba ty narozdiel odomna chodiš do práce a nemúsiš premyšlať kde zoženieš peniaze ale to asi ťažko pochopí taky človek ako ty

maciatkolulu
8. nov 2021

@hesloveslo čože???? Takze ihrozuvat život to je ôk... Hold ako si si zariadila, tak máš...

hesloveslo
autor
8. nov 2021

@maciatkolulu prosím ťa čo trepeš ake ohrozovanie ked nemám príznaky? A ako ohrozujem? že prejdem okolo človeka? alebo že si idem nakupiť?A? ty snad vieš kolko ludi ktorých stretneš je infekčnych? A? žiaden covid prosím ťa toto je len čo si ludia vymysleli. Pre mňa obyčajna angína

maciatkolulu
8. nov 2021

@hesloveslo no commnet

lacibo
8. nov 2021

@hesloveslo no ved preto to tu pisem, ze zaockovani musia robit aj za neockovanych..ani mna nedali v robote do karanteny.. az potom ked uz som volala ze som pozitivna, som uz mohla zrazu byt na PN...je to nedomyslene cele

maciatkolulu
8. nov 2021

@lacibo a ti nezaockovanou sú prečo v karanténe a na PN?

lacibo
8. nov 2021

@hesloveslo nemas 100 % nahradu prijmu ked si sa nakazila v robote?

lacibo
8. nov 2021

@maciatkolulu nezaockovani su v karantene na plnych platoch moja...

lacibo
8. nov 2021

@maciatkolulu aspon v skolach a v zariadeniach to tak je..ockovany ked ochorie ide na PN, cize nema ani svoj plat, pricom neockovany si pekne v karantene aj covid moze prekonavat na plnom plate, lebo on na to narok ma, ockovany ma narok len na chodenie do prace za kazdu cenu, nikto sa na jeho zdravie nepozera zial..nepaci sa mi toto nezmyselne delenie ludi na ockovanych a neockovanych, co sa tyka pracovnych podmienok, nechapem preco by mali byt neockovani zvyhodnovani..

lacibo
8. nov 2021

@hesloveslo z karanteny sa nemozes vyhodit, teraz sme hodinu volali s RUVZ, ak som bola testovava 3.11., tak som v karantene do 13.11., aj keby sekerky padali..ani muz nemoze skor do sluzby, ani ked ho potrebuju, az 14.11. Pojde...riskovat pokutu urcite nebude ani porusovat zakon.

evaachesa
8. nov 2021

Načo si toto potrebovala riešiť na koňovi? Chcela si snáď rozdúchať vášne? Lebo tak to vyzerá podľa tvojich odpovedí 🤨. Či sa máš otestovať AG alebo pcr testom si zisti v práci...nech ťa oni nasmerujú už keď ťa navádzajú na porušenie karantény.

sofinkasofinka
8. nov 2021

@mirka1083 nie, den odberu je den nulty, karantena jej konci vo stvrtok, do prace az v piatok @hesloveslo

sofinkasofinka
8. nov 2021

a nechce sa mi verit, ze doktorka bude riskovat a skor by ukoncila PN

maciatkolulu
8. nov 2021

@lacibo očkovaní, keď je pozitívne testovaní, nie je na Slovensku v karanténe????

maciatkolulu
8. nov 2021

@sofinkasofinka určite nie... Verejné ohrozenie zdravia atď... Aspoň v AT by ficala na súd s trestným na krku

mirka1083
8. nov 2021

@sofinkasofinka tak každý úrad verejného zdravotníctva asi informuje inak lebo mne povedali ze sa ráta deň odberu ako prvý den

ukulela
8. nov 2021

@hesloveslo no diky. a ked ochories nabuduce, tak si tiez nebudes moct dovolit byt v karantene? co urobis? ja si mozem dovolit byt na OCR pomaly kazdy druhy tyzden? resp home office zakazdym, ked mi zavru skolu/skolku a deti ostanu doma? gratulujem ti k takemu nazoru a postupu, gratulujem aj tvomu drbnutemu sefovi, co porusuje pravidla. akurat vam takymto sposobom do zariadenia nakazu nemuseli dovliect navstevy, ale aj zamestnanci takymto pristupom, ze vsak musim robit, lebo si doserem vyplatu ....

lacibo
8. nov 2021

@maciatkolulu to kto tvrdi? Samozrejme ze je, ja som pisala uplne o inom, ze v robote ak sa vyskytne kontakt s pozitivnym, tak ockovaneho nedavaju automaticky do karanteny na rozdiel od ockovaneho..ten si sedi doma na plnom plate..ockovany robi veselo aj za neho, aby si plat zasluzil a ked nahodou ochorie, tak ide na pn a do karanteny..nechapes, o com pisem?

lacibo
8. nov 2021

@ukulela nie je to spravne, chodit do roboty ale na druhej strane aj voci autorke nie je spravodlive, ked sa dala zaockovat, robila, a ked je pozitivna, tak ma mat krateny plat? Ked sa nakazila v robote, tak by mala mat plny plat.opakujem, neockovany sedi doma v karantene aj zdravy, aj chory na plnom plate.

lacibo
8. nov 2021

@mirka1083 ano, aj nam tak dnes povedali

lacibo
8. nov 2021

@ukulela moja, ked mas home office, plat krateny nemas, splietas tu hrusky s jablkami a porovnavas to s kratenym prijmom pri PN u autorky...ja sa jej nezastavam, ze chce predcasne odist z karanteny, len vidim aj druhu stranu mince

maciatkolulu
8. nov 2021

@lacibo tak ja som doteraz počula len o tom, že je to nevýhoda, že musíš byť zatvorený doma, ešte som nevidela nešťastných, že nemôžu byť v karantene🤣🤣🤣🤣👍👍👍ale tak chápem. To nasere, že máš makať... Ale ved tu ide o to, že si sa ochránila a nemusíš sa báť. Ci išlo o to ako byť v karanténe? Dofrasa toto vedieť skôr, co🤪😉😉😉?

sofinkasofinka
8. nov 2021

@mirka1083 tak mne volali dvakrat z hygieny a obidve mi povedali, ze sa rata od nasledujuceho dna, nebudem sa ale hadat, netvrdim, ze tebe nemohli povedat inac. vychadza mi to aj z toho, ako nam vyratali lekarky PN - aj nam s manzelom, aj pediatricka. dcera poz test 25. 10. - karantenu mohla ukoncit 4.11., my s manzelom poz test 4. 11, - karantenu mozme ukoncit 14. 11., skor nam ani PN neukonci, tak teraz neviem

ukulela
8. nov 2021

@lacibo nesedi doma na plnom plate, sedi na PN - tak, ako autorka.
ja si uvedomujem rozdiel homeoffice a OCR/PN. Ide o princip. Vsetkym nam covid serie na hlavy a zneprijemnuje zivot. V mojom pripade HO znamena 2 deti, cez den urobim velke prt a robotu riesim cele noci ... je to spravodlive, ze idem za svoje hranice a ked mi telo prdne, tak ma ani nehospitalizuju, lebo miesto zaberaju covidovi?
ano, vidim druhu stranu mince. tiez som ockovana, tiez ma serie, ked musim ostat v karantene/OCR ..... ale co s tym ma, ze som ockovana? ockovala som sa nie pre prachy, ale preto, aby som covid lepsie zvladla.
a autorka bola chora, niekde sa nakazila. (mozno v praci, mozno nie ..... ). ona so sefom realne podvadzaju system. ano, o 1 den, ale podvadzaju. zajtra si niekto povie, ze o dva, pozajtra o 4 ... to ozaj posledny den PNky jej tak nabura rozpocet, ze si pred sebou ospravedlni podvadzanie? a nabuduce co, poviem si, ze vsak nic mi nie je, nemam priznaky, zatajim pozitivny test, alebo co?