Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
ahojte, toto som práve našla na internete:
Mýtus: Očkovanie proti rakovine krčka maternice je vhodné len pre panny a dievčatá pred začatím pohlavného styku.
Fakt: Pravdou je, že najväčší prínos má očkovanie u dievčat, ktoré ešte nezačali pohlavne žiť. Je pravdepodobné, že sa ešte nestretli s HPV infekciou a veková kategória 10-14 ročných dievčat si po očkovaní vytvára najvyššiu hladinu ochranných protilátok. Faktom je však aj to, že z očkovania proti rakovine krčka maternice majú prínos aj sexuálne aktívne ženy.
http://rakovinakrckamaternice.sk/verejnost/ocho...
...takže možno ma predsa ten môj gynekolog pravdu, len mi z toho vyplýva, že tá hladina protilátok nebude až taká vysoká ako pre mladé dievčata
@ivetmicka
no nastastie vraj hystologia je ok a kontrolu mam 31.maja tak potom sa uvidi ked mi budu brat nanovo asi ster ale krvacanie som ja mala hrozne to bolo do hodiny aj 3vložky proste to zo mna hrozne razilo uz som bola na heydukovej trikrat čo mi krvacanie zastavovali tohto týždna, v utorok prvý raz potom znovu vo štrvrtok a aj včera večer a to som tam už zastihla primara a ten mi naštastie nevypaloval aby zastavil krvacanie je to strasne bolestive ale dal nejaky rastlinny pripravok nejaka novinka a zastavil krvacanie ale uvidi sa dnes mi malu vzala svokra a tak sa snazim ležať aj ked kto mi poperie a navari a požehli robila som to dnes aj ked som sa snažila žehlit po sediačky tak hadam sa mi znovu nespusti krvacanie ale podla lekara to moze byt aj tým že kašlem a to napinam svalstvo a moze byt ze mi praskla jedna žilka a už je velke krvacanie, nearada by som znovu skončila na hyedukovej aj sestrička ked nas vypravadzala včera večer že dufam že tu už nedojdem 🙂 ja ked som včera tam volala sestrička ma už podla hlasu spoznala a hned vy znova krvacate? čo už ja mam asi take štastie ked sa lekarov týka
Ahojte kočky. Je tu niektora z Vas z Martina??? Mne hrozi tiez konizacia.. Este cakam na vysledky ale mam dilemu.. Sestricka u Dr. ma posiela do ZA a kazdy sa ma pyta ze preco tam ked mame v MT dobru gynekologiu.. Neviem co mam robit.. Poradite mi??? Vopred dakujem 🙂
som 3 týždne po konizácii a stále krvácam. Pred pár dňa mi sa mi stalo, že som mala deň prestávku a opäť. Mám pocit že to neskončí. O mesiac ideme na dovolenku, mám obavu ako dopadnem 😒
Čo sa týka očkovania, tento druh prevencie má príliš veľa vedľajších účinkov na to aby som sa nechala nalákať. Slabá imunita je hlavnou príčinou usídlenia HPV v tele, na tom budem teda pracovať 😉
@kika112 No normalne to nie je a zastavovali mi to vypalovanim hrozne len bohužial bola som tam 4krat a teraz som pre istotu doma na pn do piatka tak uvidim ale pytali sa ma či mi na hyedukovej robili kyretaž a to mi nerobili neviem či by to nebolo lepšie mojej švagrinke to včera robili ked krvacala a ja som inak týžden po konizacii nekrvacala potom druhý týžden to mi naskočil aj menzes a až minulý týžden som zacala to bol 3týžden moc krvacat a to podla lekara už by som nemala krvacat tak neviem
@matulda09 Boze, snad ti to pri vypalovani umrtvili alebo nieco, mam strach ci to aj mna necaka. 😢 Vcera som pol dna nekrvacala, potom poriadne, v noci nic, a dnes cez obed poriadne, este aj 2 velke kusy zrazeniny isli von... podvedomie hned zapracovalo a zacala sa mi tocit hlava. Teraz to opat zoslablo, ale mam z toho nervy. Mne robili konizaciu v sanatoriu Koch, kebyze to mam blizko, uz tam skocim, ale z Levic sa mi moc nechce, a tunajsi lekari si zatial moju doveru neziskali.
Ked sa ta pytali na tu kyretaz, to mysleli pri tom vypalovani? Ach jaj, to sme ale dopadli 😢
Drzim palce nech sa das do poriadku.
@ivetmicka veru preto som ostala pre istotu na par dni doma lebo to nemalo zmysel v praci som do vecera bola a potom utekala na hyedukovu a na druhý den ostala doma vybrali mi tamponadu a povedali je to ok a vecer som tam skoncila znovu ale teraz je to už ustalene krvacanie je ako pri bežnej menštruacii ale pre istotu som včera skočila aj za svojim lekarom ten ma pozrel povedal že sa to hoji a predpisal mi aj tabletky dicynone proti krvacaniu a zda sa mi že aj krče pomynuly tak uvidim ako sa budim zajtra citit
@kika112 no pri vypalovani to neumrtvuju boli to ale nie až tak aby sa to nedalo zvladnut to vypalovali cievky z ktorych krvacalo a tu kyretaž na tu sa ma pytala svagrinka ktorej to robili ale tej to robili lebo to mala komplikovanejšie takže ak mi to lekar neodporučil a uznal že stači len vypalovanie tak to krvacanie asi nebolo važne oni ma pozreli odkial krvacam či je to važne alebo nie a sestričky mi tam vysvetlovali že je to u každeho ine niektore nekrvacaju po konizacii vobec a niektore ako ja asi stačil malý pohyb a žilka praskla alebo aj to že som bola prechladnuta a kašlala ale aj samotna menštruacia ktora sa mi spustila a vtedy som začala aj tak moc krvacať vela faktorou to mohlo sposobiť a preto ak moc krvacas určite zajdi za svojim gynekologom ja som bola na hyedukovej lebo tam mi robili konizaciu a kedže som z ba tak som tam zašla ale ak si z daleka určite zajdi za svojim lekarom alebo na pohotovost ak už moc krvacaš ja som krvacala tak že mi vychadzali krvne zrazeniny tak ako pečienka a preto som nevahala a šla na heydukovu a včera som zašla aj za svojim gynekologom pre istotu pozrel ma a že vraj sa mi to hoji a predpisal mi aj tabletky dicynone proti krvacaniu tak zajdi za svojim a uvidiš čo ti povie
@matulda09 dnes som "skocila" /70km/ k mojmu lekarovi, pozrel mi to a napisal papier do Kocha, aby mi to vypalili. Videl tam nezahojenu cast, ktora si krvaca ako chce. Takze zajtra rano mozem frcat do BA 😒 Som z Levic, tu to sotva robia, este mozno Nitra, ale v BA to uz mam dohodnute. Co uz, pocestujem, len nech ma daju doporiadku.
@kika9999 Ahoj.. Prosím ťa to kde Ti robili konizáciu v lokálnej anestéze? ja som si myslela že to robia iba v celkovej narkóze.. Budem to musieť aj ja podstúpiť, tak som zvedavá či sa to teda dá aj lokálne
@petra123456789 ja som mala 2x v lokalnej,ambulatne,nerobia to vsade
@petra123456789 ahoj,moj gyndo to robi priamo u nho v ordinacii,ma tam aj operacnu salu. jednodnovku. 🙂
@simah Ahoj Sima, ja som bola na konizácii v novembri tu v Žiline, ale nie v nemocnici, ale v ŽILPO, veľmi dobré zdravotnícke zariadenie. Bola som tu na jednodňovej chirurgii, ráno ma operovali a na obed pustili. Celý zákrok, teda mne robili, LEEP konizáciu, vykonala veľmi milá a láskavá mladá lekárka, ktorá tam tieto operácie vedie. Ak chceš, kľudne sa pýtaj, čo ťa ešte zaujíma.
Ahojte babenky, chcem sa opýtať, mala som robenú konizáciu LEEP 1.8.2012. Histológia vyšla dobre. pol roka do marca som vybrala 3 vakcíny na odporúčanie gyn. teraz sa pokúšame o bábo, no začala som krvácať mimo cyklu a mám aj taký hnedastý výtok po styku. styk máme od zákroku ešte len necelý tretí mesiac..po poslednej vakcíne. dovtedy som to mala zakázane.. bojím sa že sa mi vráti.. keďže po styku mám ten problém s krvácaním a takým hnedastým výokom. stretol sa s tým niekto?? poraďte čo mám robiť .
@kika112 verim ja som tam tiež poriadne predychavala a domov som sla ako by som bola po operacii a to som tam bola 4krat ale teraz som uz ok ostala som par dni doma tak hadam v pondelok ked budem v praci uz nebudem musiet tam sit tak pekne radsej ostan doma v klude lezat par dni
@annemarion Ahoj, nepíšeš akú vakcínu si brala ani čoho sa bojíš, že sa ti vráti... ale ani to nie je podstatné, možno to spolu vôbec nesúvisí. Ak máš po styku problém, hoci aj vo forme výtoku, bolo by vhodné zájsť za gynekológom, nech zistí, čo je vo veci. Podľa toho čo som čítala, by mohlo ísť napr. o nejaký polyp alebo niečo také /čo sa stykom rozdráždi a potom to krváca/, nechcem zavádzať. Ak sa snažíte o bábätko, iste chceš byť v poriadku, takže šup dať sa skontrolovať nech si kľudná a spokojná 😉
Ahojte, som 10 po zakroku, doteraz som len spinila, potom to na 2 dni zmizlo, a dnes opat spinim-sice jasna krv, ale zatial na 1-2 vlozky od rana, a boli ma lavy vajecnik..ja len dufam, ze je to ok.. musela som dvihnut maleho zial..