Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@camal Ked ti robia tú platenú cyto,tak tam treba na papieroch k tomu zaškrtnúť, že vyšetriť aj na HPV😉malo by to byt v cene a spytaj sa teda, či ti to robili.. aj nie,daj si nabuduce spraviť...
@emimirlen no veru nezávidím ti,ja som to hádam ešte ani nemala🤔
Drzim teda palce,nech si Ok a daj vediet 😉
Ja mám zatial vždy PAP II + k tomu vždy nejaké reaktivne , či iné zmeny nenadorového charakteru,tak snáď som ok tiež😘😘
Pijem len tú kombuchu už cca rok,nejake to céčko denne, občas déčko...a bylinky skoro stále😉natrhala som si veľa chvostika a repíka,tak mám cez zimu čo popíjať a robila som sirup v bobúľ bazy,ktory je plný antioxidantov,tak ten pijem😘je super a tá úžasná tmavá farba 👍😘
Ahojte dievcata, tak mam po gynekol. prehliadke. Moja gynekologicka povedala, ze sliznica je uplne v poriadku, dokonca preto ma taku farbu, lebo je absolutne bez zapalov, cize je ok a kozna sa jej nema montovat do remesla 😆. Taktiez mam krasne vysledky z LBC testu, bez hpv, (vysokorizikovych typov) cista kultivacia (to znamena ine pohlavne choroby ako chlamydie atd.) a krasna cytologia tiez. Tak som neskutocne vytesena, porad som si dala 2 perniky 😂🤦🏽♀️.
Samozrejme tie 2 male plosne kondylomy mi tam nadalej “svietia”, ale aj naposledy aj teraz povedala, ze mam zacat poriadne jest co mi dala imunoalergologicka a mozu prestat rast, ba same spontanne vymiznut. A keby nie, vyriesime inak. Tak ma dost upokojila, hned je zivot krajsi 💃🏻😍☀️
@camal Tak super, blahoželám 😘😘
Ešte raz som si prečítala tvoju 1. správu na predošlej strane a píšeš tam , že si mala Pap 2 a si po konizacii...ale veď Pap 2 je normálny výsledok, berie sa to ako dobrý výsledok,tak nerozumiem, prečo ťa s týmto brali na konizaciu?? Či sme sa nejak nepochopili, či si to zle napísala?🤔
@janka2273 Jani, dobre citas a konizacia pre to, ze som mala rozsiahlu dysplaziu na viacerych miestach krcka. Najskor aj vahali, ale nakoniec onkogynekolog rozhodol, dat to prec, pozeral na okolnosti; moj vek, rozsah dysplazie a to, ze tato cyto pap II., nebola len rok, ale 2 roky po sebe, t.j., predpokladalo sa, ze imunita si s tym neporadila ani neporadi a moze sa to zhorsovat.
Ja toto neriesim, rozhodnutie som prenechala vylucne kompetentnym, aj ked - mohla som odmietnut a nechat sa sledovat. Ale vies ako, este by som nahodou mala o rok uplne zle vysledky a potom si to vycitala .. to nie.
A dakujem ti pekne 🙏🏼💋
@camal len my tu viacmenej všetky máme teraz po konizacii PAP 2 a to sa fakt berie ako dobrý výsledok😉preto mi to je divné, že u teba to brali ako zlý a operovali ťa 🤔😱 väčšinou je to tak, že ženy rodičky ani PAP 1 nemávajú , skôr PAP 2...jedine, že si mala aj niečo iné tam,lebo PAP 2 sa bežne neoperuje ,akor PAP 3 a viac...no ale to je jedno,hlavne,ze si zdravá 👍😘😘👍
@emimirlen heheh zlata, no odvtedy som si uz aj dala 3 pernikcky veru 🙈☺️
Ano, mna nejedenkrat vystrasili, mam na to “stastie”. Raz ma v nemocnici 2 dni nechali v tom, ze som tehotna.. nebola som a potom exzubarka na rontgene videla pod vytrhnutym zubom sive lozisko, poslala ma na onkologiu, ze to moze byt rakovina. Tam sa velmi rozculovali, ze ci je sprosta, ja som ju samozrejme vymenila... 🤷🏽♀️
Gynekologicka ma poslala okamzite na stitnu, lebo krvne vysledky.. nikdy sa nikde nic nepotvrdilo.
Mne nevadi, ked je lekar dosledny, ved tak to ma byt, stacilo by to vsak inac podat, aby som sa “neposrala“ od strachu do casu, kym mi to niekto kompetentny vyvrati 😃
Ale je to aj o mojom pristupe, ja som taky strachopud, ini by mozno vobec neriesili, ktovie ..
@camal ale sa ani nečudujem lebo keď ma niekto pošle na onkológiu že mám asi pod zubom nádor tak to by sa každý pokakal podľa mňa. Presne ide o ten štýl podania, len keď oni to majú na dennom poriadku v robote a pre nich to príde banalita a my stresujeme. Tak hlavne že je všetko ok a nech už sa ti darí takým veciam a vystraseniam úspešne vyhýbať.
@camal , @emimirlen @janka2273 ahojte,som rada ze som nasla tuto skupinku. Budem si pekne postupne citat historiu po veceroch 🙂 Ale chcem sa spytat, ci existuje nejaka specializovana klinika/nemocnica na konizaciu krcka? ALebo nejaky odbornik? Nechcem ist len tak hocikomu v trnavskej nemocnici.(tam ma povodne poslali)Vdaka.
@sulky ahoj😘 nemáš v Trnave nejakého gynekológa, čo aj operuje mimo nemocnice? Ja som tiež nešla do nemocnice,ale na takú menšiu súkromnú kliniku u nas v Trenčíne,no všetko cez poisťovňu 😘😉 spýtaj sa svojho dr,kde všade to u vás robia... prípadne poď kľudne aj do Trenčína,ak ta zoberú 😘😋bola so mnou na izbe jedna kočka, čo bola mimo mesta... malé super zariadenie,izba ako hotel, sestričky super a dr šikovný 😘 ráno prídeš a na obed ideš domov😘😘😘
Joj dievčatá ja stále ešte nemám výsledky 3 tyZdne :(
@lusy002 pri CIN1 sa konizacia nerobí, len sa sleduje ja som mala 4roky CIN 1 a len ma každý pol rok sledovali , ale nemám HPV....zbytočne hneď rezať
@silvia2013 ja som chodila pravidelne k dr. Oktobri som bola na kontrole po pôrode,všetko bolo uplnom poriadku s v marci to už bolo zle, preto dr mi odporučil ísť stim skôr pod nôž než bude neskoro

A myslite si, ze moze dostat zena hpv aj naraz na viacerych mietach ? Ze aj krcok, ak krk napriklad ? Jasne, dam vediet ako som dopadla so sliznicou 😅😊