icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

camal
4. nov 2019

A myslite si, ze moze dostat zena hpv aj naraz na viacerych mietach ? Ze aj krcok, ak krk napriklad ? Jasne, dam vediet ako som dopadla so sliznicou 😅😊

janka2273
4. nov 2019

@camal Ked ti robia tú platenú cyto,tak tam treba na papieroch k tomu zaškrtnúť, že vyšetriť aj na HPV😉malo by to byt v cene a spytaj sa teda, či ti to robili.. aj nie,daj si nabuduce spraviť...

@emimirlen no veru nezávidím ti,ja som to hádam ešte ani nemala🤔
Drzim teda palce,nech si Ok a daj vediet 😉
Ja mám zatial vždy PAP II + k tomu vždy nejaké reaktivne , či iné zmeny nenadorového charakteru,tak snáď som ok tiež😘😘
Pijem len tú kombuchu už cca rok,nejake to céčko denne, občas déčko...a bylinky skoro stále😉natrhala som si veľa chvostika a repíka,tak mám cez zimu čo popíjať a robila som sirup v bobúľ bazy,ktory je plný antioxidantov,tak ten pijem😘je super a tá úžasná tmavá farba 👍😘

emimirlen
4. nov 2019

@janka2273 uj tak ty si sa dobrotami zásobníka na zima 😉 asi dôjdeme na sirup s vodou 😁
Tak buď rada že si to nemala, lebo nebolo to teda nič príjemne. Ale snáď sme preliecili, uvidíme. Prajem veľa zdravíčka 😘

emimirlen
4. nov 2019

@camal fuuuu to netuším, či na viac miestach a viem že sa dá hpv vírusom nakaziť aj ústami, pri orálnom sexe. No podľa mňa napadá pohlavné organy len či ako myslíš krk?

camal
7. nov 2019

Ahojte dievcata, tak mam po gynekol. prehliadke. Moja gynekologicka povedala, ze sliznica je uplne v poriadku, dokonca preto ma taku farbu, lebo je absolutne bez zapalov, cize je ok a kozna sa jej nema montovat do remesla 😆. Taktiez mam krasne vysledky z LBC testu, bez hpv, (vysokorizikovych typov) cista kultivacia (to znamena ine pohlavne choroby ako chlamydie atd.) a krasna cytologia tiez. Tak som neskutocne vytesena, porad som si dala 2 perniky 😂🤦🏽‍♀️.
Samozrejme tie 2 male plosne kondylomy mi tam nadalej “svietia”, ale aj naposledy aj teraz povedala, ze mam zacat poriadne jest co mi dala imunoalergologicka a mozu prestat rast, ba same spontanne vymiznut. A keby nie, vyriesime inak. Tak ma dost upokojila, hned je zivot krajsi 💃🏻😍☀️

janka2273
7. nov 2019

@camal Tak super, blahoželám 😘😘
Ešte raz som si prečítala tvoju 1. správu na predošlej strane a píšeš tam , že si mala Pap 2 a si po konizacii...ale veď Pap 2 je normálny výsledok, berie sa to ako dobrý výsledok,tak nerozumiem, prečo ťa s týmto brali na konizaciu?? Či sme sa nejak nepochopili, či si to zle napísala?🤔

camal
7. nov 2019

@janka2273 Jani, dobre citas a konizacia pre to, ze som mala rozsiahlu dysplaziu na viacerych miestach krcka. Najskor aj vahali, ale nakoniec onkogynekolog rozhodol, dat to prec, pozeral na okolnosti; moj vek, rozsah dysplazie a to, ze tato cyto pap II., nebola len rok, ale 2 roky po sebe, t.j., predpokladalo sa, ze imunita si s tym neporadila ani neporadi a moze sa to zhorsovat.
Ja toto neriesim, rozhodnutie som prenechala vylucne kompetentnym, aj ked - mohla som odmietnut a nechat sa sledovat. Ale vies ako, este by som nahodou mala o rok uplne zle vysledky a potom si to vycitala .. to nie.
A dakujem ti pekne 🙏🏼💋

janka2273
7. nov 2019

@camal len my tu viacmenej všetky máme teraz po konizacii PAP 2 a to sa fakt berie ako dobrý výsledok😉preto mi to je divné, že u teba to brali ako zlý a operovali ťa 🤔😱 väčšinou je to tak, že ženy rodičky ani PAP 1 nemávajú , skôr PAP 2...jedine, že si mala aj niečo iné tam,lebo PAP 2 sa bežne neoperuje ,akor PAP 3 a viac...no ale to je jedno,hlavne,ze si zdravá 👍😘😘👍

camal
7. nov 2019

@janka2273 joooj no tak ja neviem potom. Nie, nic ine som nemala.. len uz z vysledkov odobrateho tkaniva (po konizacii) sa zistil nejaky chronicky zapal. Tak to tam bolo uvedene. Nikdy vsak nikde, v ziadnej sprave, nefigurovalo oznacenie hpv virusu. A ja som nerodicka 🙂

janka2273
8. nov 2019

@camal zaujímali ma stery cytologie pred konizáciou😉ale ked si este nerodila a mala si pap2 a aj viditeľné zmeny na krčku,tak je to potom ok😉

camal
8. nov 2019

@janka2273 no presne 🙂) radsej skor ako neskoro. Snad vedia co robia 🙂

emimirlen
10. nov 2019

@camal to je super. Joj ako vedia niektorí ľudia/lekári vyplašiť človeka a prečo? Zbytočne úplne lebo si zdravá ako rybička 😉 tak len posilniť imunitu a zaslúžila si si aj 3 perníky 😁

camal
10. nov 2019

@emimirlen heheh zlata, no odvtedy som si uz aj dala 3 pernikcky veru 🙈☺️
Ano, mna nejedenkrat vystrasili, mam na to “stastie”. Raz ma v nemocnici 2 dni nechali v tom, ze som tehotna.. nebola som a potom exzubarka na rontgene videla pod vytrhnutym zubom sive lozisko, poslala ma na onkologiu, ze to moze byt rakovina. Tam sa velmi rozculovali, ze ci je sprosta, ja som ju samozrejme vymenila... 🤷🏽‍♀️
Gynekologicka ma poslala okamzite na stitnu, lebo krvne vysledky.. nikdy sa nikde nic nepotvrdilo.
Mne nevadi, ked je lekar dosledny, ved tak to ma byt, stacilo by to vsak inac podat, aby som sa “neposrala“ od strachu do casu, kym mi to niekto kompetentny vyvrati 😃
Ale je to aj o mojom pristupe, ja som taky strachopud, ini by mozno vobec neriesili, ktovie ..

emimirlen
10. nov 2019

@camal ale sa ani nečudujem lebo keď ma niekto pošle na onkológiu že mám asi pod zubom nádor tak to by sa každý pokakal podľa mňa. Presne ide o ten štýl podania, len keď oni to majú na dennom poriadku v robote a pre nich to príde banalita a my stresujeme. Tak hlavne že je všetko ok a nech už sa ti darí takým veciam a vystraseniam úspešne vyhýbať.

sulky
Autor odpoveď zmazal
sulky
16. dec 2019

@camal , @emimirlen @janka2273 ahojte,som rada ze som nasla tuto skupinku. Budem si pekne postupne citat historiu po veceroch 🙂 Ale chcem sa spytat, ci existuje nejaka specializovana klinika/nemocnica na konizaciu krcka? ALebo nejaky odbornik? Nechcem ist len tak hocikomu v trnavskej nemocnici.(tam ma povodne poslali)Vdaka.

janka2273
16. dec 2019

@sulky ahoj😘 nemáš v Trnave nejakého gynekológa, čo aj operuje mimo nemocnice? Ja som tiež nešla do nemocnice,ale na takú menšiu súkromnú kliniku u nas v Trenčíne,no všetko cez poisťovňu 😘😉 spýtaj sa svojho dr,kde všade to u vás robia... prípadne poď kľudne aj do Trenčína,ak ta zoberú 😘😋bola so mnou na izbe jedna kočka, čo bola mimo mesta... malé super zariadenie,izba ako hotel, sestričky super a dr šikovný 😘 ráno prídeš a na obed ideš domov😘😘😘

adela2611
16. dec 2019

@sulky ahoj nebolo to adresovane mne, ale som z tt a objednala som sa k dr Červenkovi je to velmi dobry onkogynekolog,urobil mi este specialne vysetrenie ,vsetko mi povysvetloval a dohodli sme termin op ja som bola max spokojna..

peptina
16. dec 2019

Joj dievčatá ja stále ešte nemám výsledky 3 tyZdne :(

sulky
16. dec 2019

@adela2611 no prave unho som dnes bola, tiez sme dohodli termin. Ale radsej by som sla do BA alebo Nitry.

sulky
16. dec 2019

@adela2611 a uz mas po?

sulky
16. dec 2019

@peptina a kde si bola? Na ake vysledky cakas?

janka2273
17. dec 2019

@sulky kukni diskusiu , už dávno má po konizacii😋😘😘

janka2273
17. dec 2019

@adela2611 ahojky😘😘 výsledky z imuno aké boli??

peptina
17. dec 2019

@sulky bola som v krompachoch a čakám histologiu.

silvia2013
17. dec 2019

@lusy002 pri CIN1 sa konizacia nerobí, len sa sleduje ja som mala 4roky CIN 1 a len ma každý pol rok sledovali , ale nemám HPV....zbytočne hneď rezať

emimirlen
17. dec 2019

@sulky ahoj, ja som bola v nemocnici v Prešove, tam kde som aj rodila. Tak som aspoň mala pocit že idem do známeho prostredia. Ale ja som s nemocnicou a lekármi bola veľmi spokojná a aj moja gynekologička mi to odporučila. Ale ja som bola na 3dnovke.

emimirlen
17. dec 2019

@peptina a ku komu chodíš? S Humenanskej? Či tá už tam vlastne nerobí?! Aj mne teraz tak dlho trvajú výsledky, zjavne majú toho tiež veľa pred sviatkami. Len neboj nič, trpezlivo a držím palce nech su dobre.

peptina
17. dec 2019

@emimirlen áno ku humenanskej ona má aj operovala. Dnes som sa vôbec nedovolila dajak nemali asi chuť na hovory 🙂 skúsim zajtra.dakujem . Tiež som tam ležala asi 3 dní kvôli konizacii a kyretazi

lusy002
17. dec 2019

@silvia2013 ja som chodila pravidelne k dr. Oktobri som bola na kontrole po pôrode,všetko bolo uplnom poriadku s v marci to už bolo zle, preto dr mi odporučil ísť stim skôr pod nôž než bude neskoro