Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@krenkova nooo asi pojdem lebo potom to budem lutovat ak to chytim znova...ale uz mam 3 tyzdne po konizacie a stale mam taky nezapachajuci vytok...:/ neviem preco...bojim sa ze mam tam nejaky zapal alebo sa mi to nechce dajako hojit...a este som sa ta chcela opytat mala si aj genitalne bradavice???pretoze ja som mala a po operacii mi este ostala jedna a neviem ci si ju mozem natriet verrumalom alebo sa sama strati pretoze ma svrbi...tak neviem co s tym....
@simah Čauko, ja som bola na operácii, ked mala malinká17 mesiacov. Chceme však aj druhé bábatko a môj lekár mi povedal, že kľudne s pokojom sa môžeme usilovať o bábeno. Samozrejme, až pol roka od operácie, asi kvôli zahojeniu krčka. A samozrejme, musíš mať aj ok výsledky po operácii. Takže s kľudom a bez problémov môžeš aj po operácii šťastlivo prežívať tehotenstvo, len možno budeme viac sledované. Čítala som aj tu na koníkovi v inej téme, čo písali baby, že niektoré po konizácii po tom polročku raz dva otehotneli a spokojne donosili. Ja som tiež bola zaočkovaná v 27 rokoch a myslím, že to očkovanie môže iba pomôcť. A ty si už po konizácii, alebo ťa ešte len čaká?
@tinuska99 Ahoj tinuš, ten výtok isto nevadí mne tiež hovorili, že to môže trvať aj mesiac, mne to teda toľko netrvalo, ale počkaj nech ti nabehne menštruácia a po nej uvidíš, ako to bude vyzerať, ale verím, že to bude všetko už ok 😉 A predsa len to zhojenie trošku trvá, ja som si veru cca po 3 týždňoch aplikovala cicatridinu na odporučenie mojej operujúcej lekárky pre dobré zhojenie. A po 2mesiacoch to bolo už vraj pekné a v poriadku 🙂 S tými bradavicami ti neviem poradiť, nemala som ich. Skús radšej brnknúť doktorovi, papá a rýchlu rekonvalescenciu
@alaniska No pozerala som to... A to si tam prišla pozreli Ti to a potom Ti dali termín, kedy Ti to budú robiť? Lebo ja potrebujem urobiť tú konizáciu... a keby sa objednám telefonicky? To by mi asi neurobili hned však? Musia to najskor asi videt.... Lebo mám malého syna ktorého ešte kojím preto by som chcela radšej lokálnu anestézu aby som mohla ist hned domov
@kika9999 a kde tvoj gynekolog ordinuje.. v akom meste to je?
@kika9999 a nebolelo to ked si bola pri tom hore? a ani tá injekcia na umrtvenie nebolela velmi? Púchov je pre mna daleko, rozmýšlam o banskej bystrici alebo sliač.
@petra123456789 injekcia sa dala vydrzat...ono to celkovo nebolelo,ale pre mna to bolo velmi neprijemne...citila som stale taky tlak akoby mi vyberal creva... 😒 ale ja som sa nemohla celkovo uvolnit,mozno preto....a potom to bolo ok...a este ked vypaloval ten krcok,to trochu palilo,ale ked som mu povedala,hned prestal a pockal. trvalo to cca 20 min....
@kika9999 Ďakujem 🙂
@petra123456789 no dr.mi robil testy tusim nanovo a az potom mi dal termin
@kika9999 Ahoj a ešte by som sa ťa chcela spýtať, aké si mala výsledky po konizácii? V poriadku?
@alaniska No už som mu písla mail... že sa mám objednať u sestričky najskor na vyšetrenie.. Ďakujem Ti že si mi dala kontakt..
@petra123456789 za malo,vela stastia a drzim.palce,da sa to zvladnut aj ked v tom.okamihu ked krcek umrtvuje,tak bude chut utiect
@alaniska jaaaaj neplaš ma... bojím 🙂
@petra123456789 joj nechcem ta strasit,absolvovala som to dvakrat a dufam,ze posledny krat,ked to umrtvia uz nic necitis ale ten pocit ze sa ti tam hrabu a ty kukas do stropu.Tie injekcie na umrtvenie su bolestive,ale neboj len prve dve-tri a potom uz necitis.Dr. je mily aj sestricka,pekne sa budu spravat k tebe
@petra123456789 hej chvalabohu.... 🙂
@alaniska Prosím ťa... ešte mám jednu otázku... som otravná čo?? Keď Ti doktor robil pred konizáciou ešte testy, robil ti len cytologiu alebo ti vyštikoval z krčka maternice kúsok? A aké si mala výsledky ked sa rozhodol pre konizáciu?
@petra123456789 v pohode,kludne sa.pytaj,len akurat su tomu 3 roky teraz v juni a uz si tak nepamatam,akurat to,ze mi robil zakrok,ale po vysledkoch sa zistilo,ze to bolo malo a treba zobrat viac.
Vysledok bol tusim 3c ak si dobre pamatam. Odvtedy chodim na kontroly po 6m a zatial vsetko ok.klopklopklop,ani HPV
@alaniska dakujem... 3c? to si mala asi CIN 3 nie? ja mám blbé výsledky už skoro 5 rokov a stále chodím na biopsiu. kedže som už rodila, chcela by som nech mi spraví tú konizáciu. A kedže sa bojím dať uspať, lebo som ešte nebola uspávaná a bojím sa toho, tak preto to chcem lokálne a aj preto že malého ešte kojím, nechcem ležat v nemocnici.. a nikde inde bližšie to v lokálke nerobia...
@petra123456789
ano CIN3 ale aj to sa este deli tusim na dalsie stadia,ale popravde uz som to pozabudala a papiere su asi na gynde,mala som to nastudovane ale potom som to vypustila.z hlavy radsej.Ale dr. sa vyjadril,ze keby som mala dieta v tom case uz tak by mi navrhol vybrat vsetko,teda maternicu.
No narkozu a potom lezat v nemocke.som nechcela tak sa.mi to zdalo lepsie riesenie,ani som nemala krvacanie,bolesti len v ten den minimalne ked doucinkovali inj.
dievčatá, využili ste možnosť ísť do kúpelov na tri týždne a ako vám tam bolo? Ja mám síce možnosť ísť zadarmo do Lúčiek, ale zvažujem to preto, že som ešte nikdy neodišla od svojej rodiny ☹
Ahojte...som po konizáciu mesiac aj týždeň...znovu sa mi vytvorila gen. bradavica...môže to byť z toho že mi urobili zle konizáciu a neinformovali ma o tom...??všade čítam že po konizácii chodia ženy na kontrolu až o 6 mesiacov...ja mám isť za 3 mesiace...alebo tá bradavica môže byť spôsobená len nejakým kožným ochorením a nie HPV výrusom...??kedy po konizácii smiem ísť do bazéna a kedy smiem začať užívať tampóny??Ďakujem

@krenkova ahooj...🙂 ano pytala som sa a on mi odporucal aj hned ockovanie...no len teraz mam strach ked ty aj napriek ockovaniu si mala zle vysledky...:(