Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Ahojte,tak uz cakam na operaciu,dokonca bude mozno aj dnes....okrem konizacie(teraz pri prehliadke mi povedali,ze na krcku je silny zapal)mi idu robit znovu aj kyret(robili mi v oktobri kvoli vysokej sliznici,ze zase je vysoka tusim cca 14 mm)
@wind123 no ja som tiež netrpela zápalmi s takými vecami žeby som o Tom vedela. Mne lekárka povedala že o Tom ani nemusím vedieť a nemať žiadne výrazné problému. Tak neviem. A čo sa týka tehy a pôrodu. Neviem no, mám na to troška iný názor, keďže hneď keď som mala prvé výsledky z cyto dobre, tak hneď sa má lekárka pýtala či mám deti že teraz je najlepší čas otehotnieť, že to tehotenstvo a pôrod môže natrvalo opraviť. Ale ťažko povedať samozrejme. Lebo suseda mala tiež takéto problémy a deti ešte nemala, takže na odporúčanie otehotnela a neupravola sa jej to úplne, zasa sa jej to vrátilo ale neviem či cin 1 či 2. Tak asi každý organizmus inak. Ktovie. Ale isto pokecaj minimálne s tvojim gynekológom. Pozná tvoj chorobopis, on by mohol niečo múdre povedať 😉
@janulap nemôžem povedať že problém ale tak s rešpektom a strachom som šla na veľkú, ale len prvých 2-3 krát. Ptoom už dobre. Pi veľa vody a veľa vlákniny prijmaj, nech máš mäkkú stolicu. Možno si mala tvrdú a ti pritlačila niečo. Veľa piť, veľa ovocia doobeda aj so šupkou jablká, ak máš rada tak kup si slivky. Poobede veľa surovej zeleninky. Ale ak sa bude opakovať skús zavolať lekárovi a informuj sa že či to je normálne a do akej miery.
Kocky, volala som dnes s doktorom lebo som si potrebovala presunut termin kontroly, lebo prave na den co ma objednal mam stomatochirurgicky zakrok este ( sa idem uplne dorazit, zdola aj zhora😂) a pytala som sa ho na tie cipky cicatridina, ci su uz mozem vkladat a on povedal ze teraz este nie az po kontrole, po dvoch tyzdnoch od zakroku, ze mi to on este vydezinfikuje a potom mozem zacat pouzivat.
Inak mne dnes volali z Allianz že nemajú všetky papiere že odomna chce kedy mi prišli na dysplaziu,že lekárska správa z nemocnice nie je správa ktorú potrebuje. A že kde som sa nachádzala od 12.12-12.1 lebo 12.12 som bola na neurologii kvôli kolapsu a odvtedy nemám žiadnu správu a že z akého dôvodu mi dala moja dr predĺženie on 31.12. že vôbec to nemá.a ja jej vravím veď som bola u dr ako inak by som mala prechodovy lístok na sociálku. Ta že či nemá dr záznam o Tom prečo som tak bola 🤦🤦🤦🤦🤦 akože čistý blud ,každu jednu správu z dr som im kopírovala a posielala a oni to nemajú? A somariny hľadajú? Ta čo si myslia že keď človek maroduje tak kvôli nim obeha každé oddelenie. Má normálne vytocila
@peptina klasika, vôbec ma to neprekvapuje. Birokracia u nás funguje ako jediná, možno dane papiere na pani vo vedľajších dverách ale oni si to nevedia podať, oní budú radšej teba posielať po somarinach. Aj mňa by vytočila, chápem ťa. Ako keď ja som mala nedoplatok na poisťovní, nejakých 560eur, tak som v šoku bola že cooo? A nikto ťa neupozorni, len som to náhodou zistila keď som chcela nejaké potvrdenie tak mi ho nedali lebo mám nedoplatok 🙈 a dôvod, stratili jedno moje potvrdenie o štúdiu z vysokej školy. Nepochopíš toto niekedy.
@janka2273
@sulky
@emimirlen
@peptina Hej, je to tolko 😲 to sme si uz vycerpali rodinnu odpocitavatelnu polozku, ci ako sa to povie a do konca roka uz budeme platit len 20% zo zmluvnej ceny. Ked clovek nema poistenie, moze sa ist past, lebo nemocnica si vypytala 8000. Tych 3300 je uz zmluvna cena s poistovnou. Chore. Chcela som si to dat robit pred koncom roka, to by sme doplacali omnoho menej, ale nemali volne miesto. Akurat pred tyzdnom sme kupili letenky domov, tak parada.
@wind123 uplne ti rozumiem, si jedina, ktora sa pozera na celu vec s podozrenim ako ja. Ja som mala cin2, stredne tazka dysplazia. Kazdy rok preventivna prehliadka, vzdy dobre vysledky. Az posledne 2r. opakujuci sa zly vysledok. HPV nefigurovalo v ziadnych testoch, vo vysledkoch po konizacii z odobrateho tkaniva = zaver zapal. Ked sa obziem spat do mojho zivota, co sa zmenilo za posledne 2-3 roky, tak som mavala obcas kyselinu/zahu, pripadne zapchu/obcas krv v stolici, no a cely zivot mam vytoky. Na dennom poriadku. Pritom som nikdy nemala ziadnu mykozu, ani kandidu. Ziadne ine priznaky, ktore by ma upodozrievali na nejaky zapal, ci nekomfort.
Posledneho polroka som sa (sama za seba) dopracovala k nazoru, ze vyliecit sa mozem len tak, ze zalkalizujem prekyslene telo. Osobne si myslim, (bez ohadu na HPV) ze akukolvek rakovinu, sposobuje kysle prostredie v nasom tele a to mame vsetci, pretoze jeme malo zasadotvornych potravin. Kysle prostredie v tele je raj pre bakterie, virusy a plesne. Oni na nas cely zivot parazituju a vypustaju nam do tela toxiny. Cize skor ci neskor nieco vznikne 🤷🏽♀️
Co som tym vlastne chcela povedat ? Zacat zit bez stresu (aj ten vytvara toxiny) ale hlavne dbat na to, co si dame do leta. Spravne by to malo byt 80/20 zasad. vs kysel. Ja som sa dala na stavy. A ten indonal co beriete, zrejme nie nadarmo (ako to tu niekto pisal) je vytazok z kapusty, lebo je silne zasadotvorna, rovnako brokolica, uhorky, zeler a vsetko zelene. Treba zacat odstavovat stonkovy zeler, kapustu, zihlavu, datelinu, vlasy od mrkvy(🤣).. a vela vela zeleneho.
Drzim palce 😊
@janka2273 Jani,skopirujem tvoj prispevok z davnych cias 🙂 ak by si mala konkretne linky na tie vyrobky,velmi mi pomozes...dakujem 🙂
janka2273
•
2. mar 2018
@tdli
@sendy111
Tak vám to tu obom v rýchlosti napíšem 😉
Užívam denne vyššie dávky céčka v prášku,vitamín D3 klasický Vigantol,čo sa dáva detičkám tiež vyššie dávky, nakoľko je výborný na imunitu 😉už asi rok si kupujem rakytnikovy olej,ak si pogooglite,je výborný na sliznice a teda aj na kŕčok a vraj ničí HPV vírus 😉 pravidelne užívam včelí peľ,aspoň lyžicu denne ,dávam si aspoň 2x do mesiaca bylinné tampóny, ktoré majú liečiť zápaly na krčku atď viď foto kúsok vyššie v diskusii 😉
Tento mesiac som si objednala Acetylcystein,čo sa považuje za najlepší antioxidant a vraj sú po ňom aj lepšie výsledky z cytologie 😉okrem iného pomáha predchádzať mnohým závažným ochoreniam podľa posledných štúdií 😉 v lekárni ho nájdete v Solmucole a v Acc long,no tieto veci sú veľmi predražené,tak som googlila a našla som ho z prášku vo väčšom balení za omnoho výhodnejšiu cenu a dávam si cca 1200 mg denne😉ak si na niečo ešte spomeniem,tak dopisem
Tak dievčatá,píšem moje zážitky po konizácii.Nakoniec som bola "len" na konizácii(v pondelok).Včera mi bolo zle,že som mala problém ísť aj na toaletu,jesť minimálne,čo som myslela ,že sa pozvraciam.Krvácam,kontrolujú to,dávajú lieky.Personál je milí,ochotní.Dnes mi už aspoň nie je zle,i keď to krvácanie stále je.Takže to neprebehlo ako som si myslela,že po operácii bude fajn.Takže oddychujem v nemocnici....

Baby caute,opytam sa aj jednu taku intimnu otazku...Nemali ste po operacii problem s velkou stolicou?Nekrvacali ste z krcka pri tom?