icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

janka2273
7. feb 2020

@sulky radšej viac a mať " kráter" ,ako málo a bol by problém 🤔😘

iskrickaa
7. feb 2020

@emimirlen hej a ked som rok brala hak na upravu bolestiveho menzes, tak ma prsia boleli az tak, ze som bola podrazdena. Teraz, ked sa ma maly chyti, tak az zvriesknem. Chcem byt chlap.

emimirlen
7. feb 2020

@iskrickaa joj a ja že som sama takto na Tom, ja som až báť začala že čo to má byť, lebo až takú bolesť som predtým nemavala. Ja čo nie som fanúšik podprsenky tak teraz nosím lebo bez ma to bolí ešte viac 😁🙈

iskrickaa
8. feb 2020

@emimirlen ja som kedysi nosila muzove male, uzke tielka na noc. Ma na to pomahat pupalkovy olej. To su take kapsulky.

emimirlen
8. feb 2020

@iskrickaa teraz mi moja gynekologička dala prírodné enzýmy a odporučila lanový olej. Tak som zvedsva či to kus povolí, ak nie mám na myslí pupalkovy olej. 😉 Ty si ho už brala?

iskrickaa
8. feb 2020

@emimirlen niekedy na strednej, kvoli velmi bolestivej menzes. Na to to nezabralo.

iskrickaa
8. feb 2020

@emimirlen uz ma zacalo boliet brucho aj sa to trosku spustilo. Tak povazovat za prvy den dnesok alebo stvrtok s trochou cerveneho vytoku?

emimirlen
8. feb 2020

@iskrickaa inak ja som teraz mala že 2-3 dní pred menzesom výtok so starou krvou a potom ešte 3-4 dní menzes. Potom sa ten výtok predlžoval tak som bola u lekárky a vraj som mala bakteriálnu vaginozu, že to preto. Tak si to radšej odsleduj. Ja som ale počítala cyklus od toho dňa až keď začal menzes klasický, nie ten výtok.

iskrickaa
8. feb 2020

@emimirlen dobre, budem pocitat od dnes. Ake su este symptomy vaginozy a z coho vznika?

sulky
8. feb 2020

@emimirlen a to ti robila gynekologicka vyter po konizacii?

sulky
8. feb 2020

Zeny, kolko vam trvala rekonvalescencia po konizacii? Kedy ste sa zacali citit normalne? Ja som 20.den po, a stale ma boli brucho.Ako keby som mala stale menzes

iskrickaa
9. feb 2020

@sulky desat dni po leep, ale moze to trvat aj tak dlho ako tebe. 4-6 tyzdnov

daria77
9. feb 2020

Dievcata,v piatok ma pustili domov a vcera v noci som bola spat😔vypadla zo mna velka zrazenina....a samozrejme krvacanie stale...mam infuzky,uz aj atb(neviem preco)....mala niekto z vas taketo problemy?Dakujem

janka2273
9. feb 2020

@daria77 Aj mne sa to stalo a presne o polnoci 😲 véééľa krvi naraz,ale prestalo to,tak som naštastie nikam nemusela...predpokladám,že to bolo kvôli kyretáži maternice,ktorú mi preventívne robil zároveľ s konizáciou ...nebolo mi všetko jedno,ako v horore 😨😨😨😉

peptina
9. feb 2020

@daria77 aspoň si pod kontrolou. Ja som po 2 t od konizacie a čistení dostala menzes a taký silný že som si myslela že dačo nedobre a mala som veľmi silné krvácanie,za hodinu som nočnú vlozku vymenila. A som sa aj zľakla že som odpadla a dostala kolaps

daria77
9. feb 2020

@janka2273 dakujem,v tvojom pripade to mohlo byt kvoli kyretazi....mne tiez mali aj kyretaz, ale ju nerobili...lekar mi povedal ze museli vela zobrat...takze neviem ci to je z toho....zase mam "tamponadu"a stale infuzku
Veru ani mne nebolo vsetko jedno,ked ten kusisko vysiel a krrrrv

janka2273
9. feb 2020

@daria77 Mne vyšla vtedy nejaká zrazenina a hned za nou hoodne krvi,no naštastie to fakt aj hned skončilo,no ledva som dobehla na vecko,lebo inak by to bola zakáľačka 😨😝 tak prajem rýchle zahojenie a nech máš dlho pokoj 👍

daria77
9. feb 2020

@peptina vdaka.....fuuuuha ani sa necudujem.....tak ktovie co este bude ,ked mi pride prvy menzes

sulky
9. feb 2020

A co je ta tamponada? Preco sme ju niektore nemali?

emimirlen
9. feb 2020

@sulky
@iskricka ten výtok mi začal až tak rok od konizacie a netuším z čoho to bolo. Ani mi to nejako lekárska neodôvodnila. Šla som za ňou kvôli tomu výroku, urobila výter a vyšla vaginoza, hneď povedala že musíme preliečiť lebo môže poškodiť krčku. Inak žiadne iné problémy som nemala, len ten výtok, v auguste 3 dní pred menzesom, v septembri 5 dni pred menzesom a v októbri 8dni pred menzesom a to som už kolabovala.
A čo sa týka rekonvalescencie, hmmm ťažko povedať. Možno tak po 3.menzese od konizacie som sa začala dostávať tak do normálu, že aj bolesti som už nemala také čudné v podbrušku. Ale od konizacie mám taký onicom menzes, že pomaly každý den by mi stala 1 vložka. Ale jasné že to je u každého individuálne.

daria77
9. feb 2020

@sulky spisovne longeta,to do teba natlacia az ku krcku aby absorbovala krv...taka gaza

janka2273
9. feb 2020

@daria77
@sulky presnejšie povedané asi meter gázy a ťaháááš a ťahááš a konca nikde až do momentu,ked to nejde a nevieš čo dalej,ak ťa nepoučia ako mna😨😂 lebo ten koniec bol zastrčený vo vnútri krčku,ked trebalo potiahnuť silnejšie,no ja som sa bála,či to tam nie je prilepené krvou atd😨 moje nervy😂😝

janulap
9. feb 2020

@janka2273 boze😅😂🙄

janka2273
9. feb 2020

@janulap veru bože 😨😂😲 a doma som len so synom,no snád ho nezavolám ťahať??😂😂😂 joj nervy som mala na tom záchode a bála som sa,či si niečo neutrhnem..teraz sa len smejem z toho ,ale nebolo mi všetko jedno🙄 takže zážitky z konizačného obdobia mám veselé😍😝

peptina
9. feb 2020

@janka2273 ale podľa mňa mohli nechať ženy aspoň kým to nevyberu v nemocnici aspoň by zakročili ak by sa niečo udialo. A nie tak doma a potom nevieme či je to dobré alebo čo.

wind123
9. feb 2020

Mne tamponadu vytiahli 4 hod po operacii, sestricka lebo lekar zdrhol😁....pozreli ci nekrvacam a poslali na domov, po tom co som tu citala som si vselico o tom myslela a aj sestrucka mi povedala, ked to isla vytiahnut ze so mnou suciti...ale kocky mna to vobec nebolelo, islo to hladko a ani som to necitila...tak bud dal lekar velmi dobre ju alebo velmi slabo😁

iskrickaa
10. feb 2020

@janka2273 Tahala babka repku 😂

iskrickaa
10. feb 2020

@janka2273 Dnes prvykrat sex po mesiaci od leep a perfis

janka2273
10. feb 2020

@wind123
@peptina ja som utekala domov za synom,nechcela som ostať na noc,no u nás to len takto robili v tomto konkrétnom zariadení..že ráno zákrok,cez obed domov 😉
Mňa to nebolelo,len mi nik nepovedal,že je ten koniec zasunutý v krčku,preto ten stres😋😂

janka2273
10. feb 2020

@iskrickaa no konečne si sa dočkala 😋😋👍👍👍len bacha na hajzlika menom HPV🤔😉
Ja si dám v apríli asi LBC a v nej aj test na HPV a idem zistiť na sebe,či sa ten vírus môže len tak objaviť sám od seba🤔keďže nakaziť na nemá kto...som fakt zvedavá 🤔