icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

sulky
1. mar 2020

@janulap 😆👍🏻Paradne. Nelyzovala som sice, ale nenudila som sa ;)

janulap
1. mar 2020

@sulky to je super😍kolko si uz po konizacii?uz si uplne v poriadku?

hatsepset
1. mar 2020

@janulap ahoj, no aká náhoda 🙈. Ja mam určite viac stehov a teda dúfam ze vypadnú samé. Neviem si to vyberanie predstaviť. Idem zajtra na kontrolu tak som zvedavá.

emimirlen
1. mar 2020

@hatsepset aj ja dlho, zo začiatku som aj vložky mávala, intímnu tak do 5tyzdnov asi. Ale už presne nepamätám. No verím že lezie na nervy. Do 6 týždňov sa treba naozaj šetriť a nedvihat nič ťažké. Kým sa to nezahoji, niekto má má rýchlejšie ok, niekomu trvá naozaj tých 6 týždňov. Ja som po 6t bola na kontrole a už to bolo ok. Vtedy mi lekárka povedala že môžem začať zaťažovať organizmus, športovať a pod.

hatsepset
1. mar 2020

@emimirlen tak ja nerobím fakt nič. Už som ako taká buchta. Sém tam prechádzka, raz som asi 5 minút vysavala a malého som párkrát na ruky dvihla predvčerom 🙈. Ináč sa len valam doma, všade autom chodím.

peptina
2. mar 2020

@hatsepset daj vedieť ako si dopadla

hatsepset
2. mar 2020

@peptina
@janulap no tak ze hojim sa dobre, že ešte 3 týždne režim po operačný (sauna bazén kúpanie sex šport nič) a stehy že sa samé vstrebu 😁

sulky
2. mar 2020

@hatsepset
@hatsepset no tak ja som 6. tyzden po LEEP, a konecne sa zacinam citit normalne. Trufam si ist aj na lyze. Avsak este minuly tyzden sa nedalo. A prve 4 tyzdne som si pripadala ako v 9. mesiaci tehotenstva. Mala som vsade tlaky v podbrusku, chodila po lekaroch, nic nezistili. Asi to fakt chcelo iba cas. Az teraz som si to uvedomila 🙂

janulap
2. mar 2020

@hatsepset dnes som bola tiez na kontrole....zas nahoda,ze😀 a moja dr...ze ten vytok by nemal byt...tak ja neviem.baby tu pisali,ze ho 5-6 tyzdnov mali.vzala mi ster a mam si zavolat,da mi cipky...boze...zas cipky...😨
@sulky sranda..tiez som cakala,ze mi bude divne,napuchnuta,slaba...ale mne nebolo fakt nic,okrem toho dna,ked ma operovali.

wind123
2. mar 2020

No mne vytok trval cca dva tyzdne, ale bolo to viac krvacanie ako vytok...po dvoch tyzdnoch mi lekar vybral stehy, vydezinfikoval a krvacanie prestalo....ale na margo stehov...nejake uzliky zo mna isli cca 4.tyzden po konizacii...ale to som ani necitila, len zazrela na intimke😏...mozno zo tri postupne niekolko dni....ale to som uz nemala ani vytok ani ine problemy

ladywu96
3. mar 2020

Ja mám po konizacii už 5 mesiacov menstruaciu stále nepravidelnú 2 x do mesiaca bola som u doktora vraj nevie s čoho to mám nasadil mi hormóny norethisteron s ktorých mi je akurát tak zle o mesiac mám ísť na kontrolu do nemocnice tak snáď to bude dobre

emimirlen
3. mar 2020

@ladywu96 od konizacie sa s tým to trmacam aj ja. Kde tu mám 2x do mesiaca menzes. Bola som sa sone, nejake stery mi urobila. Vraj všetko ok, že asi sa ti musí ešte upraviť od konizacie. Aj prsia má strašne bolia, až som sa bála tak som bola na sono prsníkov, tiež všetko ok. Dala mi len nejaké prírodné rastlinné enzýmy. Ja som už rok a pol od konizacie a stále to nemám také ako predtým.

tina7729
3. mar 2020

Baby,chcem sa opýtať bola ste niektorá na konizacii na Sliaci na jednodňovej? Budúci týždeň ma to čaká. Ako to všetko prebieha?trocha sa bojím hlavne toho uspatia a čo bude potom

iskrickaa
3. mar 2020

@emimirlen
@ladywu96 baby, ja mam treti menzes po leep, prvy dosiel o 4 dni skor, priserne bolestivy a silny, druhy nacas menej bolestivy, ale dva dni pred nim som spinila a teraz treti zase o 4 dni skor a jeden den predtym spinenie. Neviem, co to je s tym spinenim vopred. A dost, niekolko intimok denne.

nelya
3. mar 2020

@tina7729 ja som bola koncom januára

emimirlen
3. mar 2020

@iskrickaa joj toto mám aj ja od konizacie. taký výrok s prímesou krvi, akoby so starou krvou. Lezie mi to na nervy, lebo prv 3 dní toto a potom menzes. Mne sa to ale zhoršovalo, prv 3 dni vytok pred menzesom, potom 5 dní výtok pred ďalším menzesom a už keď som m mala 9dni tento úžasný vytok alebo ako ty píšeš spinenie a potom ešte menzes tak som bola na kontrole. Gynekologicka urobila vytery a výsledok bakteriálna vaginoza, nasadila cycatridina a VitagynC, že mám zle prostredie v pošve. Tak E musím upraviť a snažím sa o to od novembra asi. A stále sa.mi to s prestávkami vracia. Jeden mesiac dobre , potom zasa pár dní spinenie. Ja to ale nemám nejak intenzívne, mne 2 intimky aj stačia. Len je to hrozne. Ak sa ti to neupravi tak zajdi na gyndu radšej. VitagynC a aj cycatridina sú voľnopredajné. Kľudne vyskúšaj. Cycatridina je aj na hojenie po zákroku, po konizacii mi to odporučila moja lekárka. Drž sa a nech ti to skroo prejde.

tina7729
4. mar 2020

@nelya a ako to prebiehalo na sliaci.kedy ta pustili.nemala si problémy potom? Ako si sa zotavovala.a iba si ležala doma? Ako dlho kým si išla pracovať?

tina7729
4. mar 2020

@nelya a platila si niečo?

janka2273
4. mar 2020

@ladywu96 nejedz žiadne hormóny preboha🙄 začni radšej piť ženské čaje a cyklus sa ti upraví...rebríček je výborný ( myší chvostík) , aj repík,alchemilka i šalvia 😘👍 mne sa to upravilo,ale tiež to dlho trvalo...

janka2273
4. mar 2020

@tina7729 ale nestresuj 😋😘uspatá budeš len chvíľku a ani sa nenazdáš,budeš doma..konizacia je pohoda👍😉

emimirlen
4. mar 2020

@janka2273 šalvia upravuje cyklus? Hmmm tej mám veľa, tak začnem asi pravidelnejsie piť. Len tej sa neodporúča veľa čo viem. Koľko šálok odporucaš?

nelya
4. mar 2020

@tina7729 všetko prebehol v poriadku. Ráno som sa hlásila na recepcii, vypísala papiere a odviedli ma na izbu kde som sa prezliekla do nočnej košele(keď nebudeš mat dajú ti)Po chvíli prišli pre mna a odviedli ma na operačku.Este pred tým v takej miestnosti sa so mnou porozprával Dr.ktory ma operoval a pozrel do papierov.. išli sme spolu na sálu kde ma uspali a zobudila som sa až na izbe cca po 20min.Na izbu ma chodili stále kontrolovať ako krvacam... všetko bolo poriadku po 2-3h ma pustili domov pod dozorom. Ja som nemala žiadne problémy ani bolesti ale fakt žiadne... prvé dni 2-3 som sa snazila polihovat, ale motali som sa po dome len nedvíhala ťažké veci a nenamáhala brušné svaly aby som sa nerozkrvacala..Po zákroku som len trochu špinila a po tyzdny aj trosku krvacala čo trvalo cca 5dni. Potom prišiel menzes veľmi intenzívny na aký som bola zvyknutá ale zvládla som to.po menzesi skončilo aj špinenie.Do prace som bola schopná ísť už po tyzdny len zalezi ake máš zamestnanie.Chcem ti len povedať aby si sa nebála.Dobre si sa rozhodla ze ideš na Sliač

tina7729
4. mar 2020

@nelya ďakujem pekne som kludnejdia🙂

nelya
4. mar 2020

@tina7729 zabudla dom ti napísať, že som platila 10€ a na izbe som mala minerálku a piskoty😏😉

tina7729
4. mar 2020

@nelya ďakujem krásne 🙂

iskrickaa
4. mar 2020

Dievcata a mate styk s partnerom bez kondomu? Mne lekar povedal, ze len s kondomom, aby nedoslo k reinfekcii.

janka2273
4. mar 2020

@iskrickaa no neviem,či ti dobre povedal,vraj pri HPV kondóm nepomôže🤔

janka2273
4. mar 2020

@emimirlen ja pijem priebežne stále tieto čaje 😉teraz frčím na chvostíku tak 2x denne 3dcl cca,šalviu tiež asi toľko.... tá je hlavne aj na vírusy,takže je teraz vhodná 😋vlastne všetky tieto bylinky čo píšem sú aj antivirotiká ,aj na baktérie ,protizápalové atď😉mám ešte zásoby,tak míňame 😉 šalviu som si vždy aj menzes vyvolávala,ak som chcela dostať skôr...lepšie,ako ho odďaľovať chémiou😉

iskrickaa
4. mar 2020

@janka2273 hej, citam kadejake informacie. Potom jedine nesexovat, kedze viac muzov to ma nez nema... Treti menzes po konizacii je silny a riadne bolestivy 😕

vierkainka
4. mar 2020

Žienky, viete mi niektorá napísať, za ako dlho po konizacii sa vám podarilo otehotnieť?Ma to nejaký vplyv na plodnosť? Mňa čaká v apríli konizacia... Ďakujem každej za odpoveď.