Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Ahojte dlho som tu nebola,pracujem v potravinách a teraz kvôli korone mám masaker nestíham ,unavená i fyzicky i psychicky. Ale chcem sa opýtať poradiť,november konizaciu + čistenie,už druhý mesiac som začala opäť brat HAK lenže menzes som nemala ani pred mesiacom možno len raz som trošku spinila a ani teraz ešte nemám,už je to asi 44dni od poslednej menzes. Je to normálne? Test som si robila v piatok a je negatívny.
@peptina len z vlastných skúseností si myslím že je to možné. Lebo môj menzes po konizacii sa rovnal minimu, mala som menzes 3 dní a to by som vydržala aj s 1 vložkou, keby nemeníme kvôli hygiene. Ale mala som nooo. Až teraz rok a pol po konizacii sa začína menzes podobať na ten čo bol pred konizaciou. Ale čo je úplne v poriadku že nemáš krvácanie netuším. Je to zásah do tela tak môže byť aj. Lekára si sa na to nepýtala?
@peptina ano tento tyzden je nedostatkovy tovar drozdie a vajcia,minuly to bola muka...som zvedava co o tyzden😀 A ludia...ja to nechapem...sme mala dedina,trzby vzrastli...ale pre ochranu ich aj nas....musia sa trepat kazdy den do obchodu?Bohuzial asi sme tak isli s dobou,obchody otvorene od nevidim do nevidim,kazdy den v tyzdni...piatok,sviatok,nedela...a teraz si nevieme nakupit tak,aby sme nemuseli kazdy den do obchodu.
@tina7729 ak ti ju vôbec budú chcieť robit. Ktovie ako sú na Tom, ale ak by chceli asi by som si dala. S dievčatami mojimi som musela ísť k lekárovi, tak hygiena na tisíc percent, ľudí nikde, v celej čakárni 1 človek, hneď ho sestrička brala dnu s tým že my máme počkať tu a že potom sa vymeníme. Všetko čo sa dá vybavujú telefonicky. Ak nebudú im sestričky sťahovať na iné oddelenia možno budú operovať. Ale asi si s tým nelam hlavu, uvidíš čo príde 😉
Bola som po pól roku na kontrole ale vraj to nevypada moc dobre uvidí sa podľa výsledkov ak budú zle budem musieť znova na operáciu
Ahojte, 2.3.mi robili konizáciu, týždeň som špinila, potom som sa rozkrvácala viac a dodnes netuším, či to bol menzes, lebo to bolo v tom čase. Zásah bol vraj rozsiahlejší. 24teho som ešte mierne krvácala, potom to ustáli a nič. Cítila som sa dobre a 27ho sme mali styk. Mierne som po ňom špinila, a včera 31.3.sme už sexovali a skoro som skolabovala, keď som zbadala krv. Začala som krvácať. Napadlo ma, že možno menzes, že ten pred tým, to asi nebol menzes. No dnes nekrvácam, len špiním. Mám však mierne bolesti podbruška a mám strach. Či som nedostala zápal 😪😪😪 Viem, že sme sa unahlili, ale mám pár mesiacov partnera, sme do seba veľmi zaľúbení. Aj keď on sa bál viac ako ja. Uisťovala som ho, že to bude dobré, že sa cítim dobre a tak aj bolo.
Lekár mi dal ešte pred dvomi týždňami gél do pošvi, na urýchlenie hojenia. Nedávala som si ho. Skúsim, či mi to nepomôže. A min. mesiac ani ťuk, strašne sa už bojím.
@zara1984 Ahoj 😉 ja som bola na kontrole cca 3 týždne po konizaciii a mne dr povedal,že som zahojená a môžem normálne žiť..len to je ozaj prípad od prípadu...čiže u teba sa to javí tak,že ste mali asi radšej ešte počkať 🤔 ťažko takto na diaľku a ešte aj keď píšeš,že si sa cítila dobre a nemala si žiadne problémy...skús prípadne aj nejaký bylinkový výplach: šalviu,repík,či myší chvostík 👍
@zara1984 určite choď k lekárovi. Treba po takých zákrokoch naozaj vydržať, kým lekár nepotrvdí úplne zahojenie lebo zákon schválnosti funguje. Zatiaľ si daj ten gél na hojenie , alebo cycatridina čapíky hojacie alebo bilinne vyplachy ako baby radili. Ale určite rieš a nepodcen to už teraz. Počkajte kým ozaj nebudeš fit, aj keď sa cítiš dobre, ja som sa cítila dobre dlho, aj zahojena som bola po 6 týždňoch a aj tak som este asi 3 mesiace mala čudné pocity po styku a na druhý deň som to riadne cítila. Bol to zásah do organizmu, treba mu dať čas nech sa zotaví. Držím palce 😉
Ďakujem za podporu, ten gél na hojenie mi pomohol, dnes ma nič nebolí. Snažím sa byť v kľude. No nič, skúsime to o mesiac a oveľa opatrnejšie. Nečakala som, že až tak dlho sa to bude hojiť, podcenila som to. Zdravie je dôležitejšie.
Ahojte dámy, žienky. Priznám sa ze nemám silu prečítať všetkých 137 stran, tak sem pridávam svoju otázku a prosím o radu, ak máte podobnú, či rovnakú skúsenosť. Som desať dní po konizacii. Krvacala som minimálne, ale mam až doteraz taky nepríjemný zapachajuci výtok. Nemavala som s výtokmi nikdy problém, až teraz..hygienu dodržiavam, ale netuším co to je.. Už teraz sa hanbím ako to poviem doktorovi v stredu na kontrole... Neviete čím to môže byť?
@vierkainka ahoj😘hlavne nestresuj,veď si len 10 dní po operácii 😉😋 ten kŕčok sa hojí....môžeš mať kľudne aj celé mesiace všelijaké výkyvy,problémiky ,zmenu v cykle atď.
Práveže ho na to upozorni,ak to bude pokračovať,on je lekár,má liečiť a nie je to pre neho nič výnimočné a neprirodzené 😘😉
@janka2273 ďakujem za tvoj príspevok 🌼
@vierkainka ahoj ani mňa nebavilo čítať toľko strán.ano aj ja som mala taký zápach ,sama som sa cítila. Ja som sa svojej dr pýtala a ona mi povedala že si mám kupit rosalgine na výplach a každý druhý deň raz si vyplachnut len neviem asi až neskôr som si to dávala .ta skús sa potom poradiť s lekárom alebo v lekárni či môžeš už pouzivat

@tina7729 troška neskôr,ale predsa odpovedám 😉 tak presne pre tento stav som ti to písala a ako vidím, som to už toho 11.3. dobré odhadla 🤔či ti konizaciu nepreložili?