icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

janka2273
18. mar 2020

@tina7729 troška neskôr,ale predsa odpovedám 😉 tak presne pre tento stav som ti to písala a ako vidím, som to už toho 11.3. dobré odhadla 🤔či ti konizaciu nepreložili?

janka2273
18. mar 2020

@emimirlen Ku klasike céčko,dečko , z čajov repík ,chvostík , mäta ,lipa ,baza som pridala Kurkumu a Spirulinu😘 a už sa mesiac chystám oživiť kombuchu, čo skladujem v chladničke od novembra,to budú fajn probiotiká i kadečo iné 👍len netuším,či sa mi to podarí 😋

emimirlen
18. mar 2020

@janka2273 a kurkumu ako berieš? Mletú na lyžičku? Či miesas s niečím? Tak len ju preber z toho spánku 😁

peptina
19. mar 2020

Ahojte dlho som tu nebola,pracujem v potravinách a teraz kvôli korone mám masaker nestíham ,unavená i fyzicky i psychicky. Ale chcem sa opýtať poradiť,november konizaciu + čistenie,už druhý mesiac som začala opäť brat HAK lenže menzes som nemala ani pred mesiacom možno len raz som trošku spinila a ani teraz ešte nemám,už je to asi 44dni od poslednej menzes. Je to normálne? Test som si robila v piatok a je negatívny.

emimirlen
19. mar 2020

@peptina len z vlastných skúseností si myslím že je to možné. Lebo môj menzes po konizacii sa rovnal minimu, mala som menzes 3 dní a to by som vydržala aj s 1 vložkou, keby nemeníme kvôli hygiene. Ale mala som nooo. Až teraz rok a pol po konizacii sa začína menzes podobať na ten čo bol pred konizaciou. Ale čo je úplne v poriadku že nemáš krvácanie netuším. Je to zásah do tela tak môže byť aj. Lekára si sa na to nepýtala?

peptina
19. mar 2020

@emimirlen ja len odkedy beriem tab 2 mesiace tak som ešte menzes nemala len kus raz spinila.a dr som sa nepýtala keďže sa deje to čo sa deje tak nechcem zatiaľ vyvolávať pre takú somarinu.pockam asi ešte týždeň kým by sa mi mal objaviť a potom keď tak zajdem

peptina
19. mar 2020

@emimirlen po konizacii veľmi silny menzes som mala 3x

emimirlen
19. mar 2020

@peptina ahaaaa tak to je zaujímavé, že si mala a potom nie. No jasné, počkaj a keď zasa nedojdu ja by som sa informovala. Oni zasa ale telefonicky vybavia všetko a poradia. Aspoň nás pediater takto funguje naplno.

janulap
19. mar 2020

@peptina prvy menzes som mala strasne silny.Teraz sa rozbieha druhy,tak som zvedava.Ja som tiez v potravinach...strasne,ze?Iba tocim...robota,domov,robota,domov.....ked vidim tie fotky na FB-Som doma...zaaaaavidim😅

peptina
19. mar 2020

@janulap hej tie potraviny dajú zabrať a hlavne ľudia,človek si myslí že budú kus ohladuplnejsi a ešte horšie sa k nám správajú ako keby my sme mohli za výpadok v nich.aj u vás ide na dračku droždie? U nás bitka veľká za pol hodiny fuč 5 krabice

janulap
21. mar 2020

@peptina ano tento tyzden je nedostatkovy tovar drozdie a vajcia,minuly to bola muka...som zvedava co o tyzden😀 A ludia...ja to nechapem...sme mala dedina,trzby vzrastli...ale pre ochranu ich aj nas....musia sa trepat kazdy den do obchodu?Bohuzial asi sme tak isli s dobou,obchody otvorene od nevidim do nevidim,kazdy den v tyzdni...piatok,sviatok,nedela...a teraz si nevieme nakupit tak,aby sme nemuseli kazdy den do obchodu.

tina7729
22. mar 2020

@janulap
@peptina
@emimirlen dievčatá, konizacia ma čaká 9.4 len či si ju dať ak mi ju aj urobia vôbec keď je takáto situácia aká je. Dali by ste si ju teraz robiť či počkať

peptina
22. mar 2020

@tina7729 ja by som si ju asi dala urobit

peptina
22. mar 2020

@janulap hej ja napr ani včera ani dnes nebola na nákup aj keď sladké doma mi chýbalo :( no nič dieťa dáme si zajtra

emimirlen
22. mar 2020

@tina7729 ak ti ju vôbec budú chcieť robit. Ktovie ako sú na Tom, ale ak by chceli asi by som si dala. S dievčatami mojimi som musela ísť k lekárovi, tak hygiena na tisíc percent, ľudí nikde, v celej čakárni 1 človek, hneď ho sestrička brala dnu s tým že my máme počkať tu a že potom sa vymeníme. Všetko čo sa dá vybavujú telefonicky. Ak nebudú im sestričky sťahovať na iné oddelenia možno budú operovať. Ale asi si s tým nelam hlavu, uvidíš čo príde 😉

ladywu96
31. mar 2020

Bola som po pól roku na kontrole ale vraj to nevypada moc dobre uvidí sa podľa výsledkov ak budú zle budem musieť znova na operáciu

emimirlen
31. mar 2020

@ladywu96 výborné, tak držím palce nech sú výsledky dobre. A keď nie tak hor sa do toho a nech si skoro fit 😉

zara1984
1. apr 2020

Ahojte, 2.3.mi robili konizáciu, týždeň som špinila, potom som sa rozkrvácala viac a dodnes netuším, či to bol menzes, lebo to bolo v tom čase. Zásah bol vraj rozsiahlejší. 24teho som ešte mierne krvácala, potom to ustáli a nič. Cítila som sa dobre a 27ho sme mali styk. Mierne som po ňom špinila, a včera 31.3.sme už sexovali a skoro som skolabovala, keď som zbadala krv. Začala som krvácať. Napadlo ma, že možno menzes, že ten pred tým, to asi nebol menzes. No dnes nekrvácam, len špiním. Mám však mierne bolesti podbruška a mám strach. Či som nedostala zápal 😪😪😪 Viem, že sme sa unahlili, ale mám pár mesiacov partnera, sme do seba veľmi zaľúbení. Aj keď on sa bál viac ako ja. Uisťovala som ho, že to bude dobré, že sa cítim dobre a tak aj bolo.
Lekár mi dal ešte pred dvomi týždňami gél do pošvi, na urýchlenie hojenia. Nedávala som si ho. Skúsim, či mi to nepomôže. A min. mesiac ani ťuk, strašne sa už bojím.

janka2273
1. apr 2020

@zara1984 Ahoj 😉 ja som bola na kontrole cca 3 týždne po konizaciii a mne dr povedal,že som zahojená a môžem normálne žiť..len to je ozaj prípad od prípadu...čiže u teba sa to javí tak,že ste mali asi radšej ešte počkať 🤔 ťažko takto na diaľku a ešte aj keď píšeš,že si sa cítila dobre a nemala si žiadne problémy...skús prípadne aj nejaký bylinkový výplach: šalviu,repík,či myší chvostík 👍

peptina
1. apr 2020

@zara1984 nemala si trošku skoro sex?

zara1984
1. apr 2020

@peptina V tej chvíli som sa cítila dobre, a boli to 4 týždne. Je mi to ľúto, teraz by som určite počkala dlhšie, keďže išlo o rozsiahlejsi zákrok. Bojím sa, či nemôžem mať infekciu. Ak sa tie tlaky v podbrušku zajtra nezlepsia, musím k lekárovi a asi ATB.

peptina
2. apr 2020

@zara1984 viem že si sa cítila ok a preto si to chcela skúsiť,ale tvoje telo sa ešte dávalo dokopy. Nevadí.no skús určite sa poradiť s lekarom

ladywu96
2. apr 2020

@tina7729 čím skôr tým lepšie nemáš na čo čakať !pokial oni stym nemajú problém chod !

emimirlen
2. apr 2020

@zara1984 určite choď k lekárovi. Treba po takých zákrokoch naozaj vydržať, kým lekár nepotrvdí úplne zahojenie lebo zákon schválnosti funguje. Zatiaľ si daj ten gél na hojenie , alebo cycatridina čapíky hojacie alebo bilinne vyplachy ako baby radili. Ale určite rieš a nepodcen to už teraz. Počkajte kým ozaj nebudeš fit, aj keď sa cítiš dobre, ja som sa cítila dobre dlho, aj zahojena som bola po 6 týždňoch a aj tak som este asi 3 mesiace mala čudné pocity po styku a na druhý deň som to riadne cítila. Bol to zásah do organizmu, treba mu dať čas nech sa zotaví. Držím palce 😉

zara1984
2. apr 2020

Ďakujem za podporu, ten gél na hojenie mi pomohol, dnes ma nič nebolí. Snažím sa byť v kľude. No nič, skúsime to o mesiac a oveľa opatrnejšie. Nečakala som, že až tak dlho sa to bude hojiť, podcenila som to. Zdravie je dôležitejšie.

janka2273
2. apr 2020

@zara1984 neboj nič,ved sa aj inak zabavíte 😝😉 prajem rýchle uzdravenie 👍

vierkainka
12. apr 2020

Ahojte dámy, žienky. Priznám sa ze nemám silu prečítať všetkých 137 stran, tak sem pridávam svoju otázku a prosím o radu, ak máte podobnú, či rovnakú skúsenosť. Som desať dní po konizacii. Krvacala som minimálne, ale mam až doteraz taky nepríjemný zapachajuci výtok. Nemavala som s výtokmi nikdy problém, až teraz..hygienu dodržiavam, ale netuším co to je.. Už teraz sa hanbím ako to poviem doktorovi v stredu na kontrole... Neviete čím to môže byť?

janka2273
12. apr 2020

@vierkainka ahoj😘hlavne nestresuj,veď si len 10 dní po operácii 😉😋 ten kŕčok sa hojí....môžeš mať kľudne aj celé mesiace všelijaké výkyvy,problémiky ,zmenu v cykle atď.
Práveže ho na to upozorni,ak to bude pokračovať,on je lekár,má liečiť a nie je to pre neho nič výnimočné a neprirodzené 😘😉

vierkainka
12. apr 2020

@janka2273 ďakujem za tvoj príspevok 🌼

peptina
12. apr 2020

@vierkainka ahoj ani mňa nebavilo čítať toľko strán.ano aj ja som mala taký zápach ,sama som sa cítila. Ja som sa svojej dr pýtala a ona mi povedala že si mám kupit rosalgine na výplach a každý druhý deň raz si vyplachnut len neviem asi až neskôr som si to dávala .ta skús sa potom poradiť s lekárom alebo v lekárni či môžeš už pouzivat