Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Ahojte kočky a ako je to s partnerom? Idem na konizáciu v septembri a teda zmyslom toho je zbavenie sa napadnutého tkaniva a vírusu, no keď budem mat styk s manželom, opäť má ním nakazí nie? Preliečovali sa nejak aj Vaši partneri?
@isktickaa Prečo ti lekár odporučil kondom? veď pri HPV víruse to aj tak nepomôže. Zaujímavé, čo lekár to názor.
@ajush5 Mne napríklad lekárka povedala že muži sú len prenášači väčšinou, podajú žene a tej to robí problém. Že keď pôjdem na konizáciu, 6 týždňov sa neodporúča pohlavný styk, že za ten čas to organizmus chlapa zničí a mne keď napadnuté tkanivo odoberú nebudeme si to podávať ako v začarovanom kruhu. Tiež som riešila či má ísť na urológiu, či čo. Len môjho manžela by som tam dostala veľmi ťažko. Mne odporučili po konizácii AMP Care alebo Indonal. Brala a aj stále beriem a robím si 3mesačné kúry Indonalom. Existuje ale aj indonal pre mužov. A nech žije zdravo ako tu už bolo spomenuté a doplniť mu ešte vitamíny, aspoň ja som tak doplnila aj manželovi. Držím palce.
@emimirlen 40% zien sa nakazilo pri pouziti kondomu vs 90% , ked sa nepouzival. To dokazali studie, takze to riziko je znizene. Neviem, co za zazracny je pocet 6 tyzdnov... 17 rokov som spavala s jednym chlapom a skoncila som s opidlikanym krckom, ked sa zena raz nakazi, ma to v sebe uz navzdy, aj ked sa postavi na hlavu, aj ked nema uz nikdy styk... mala som robenych milion testov na imunitu, vsetko negativne, netusim, preco sa to u mna prebudilo. Som inak uplne zdrava.
@janka2273 u kazdeho je to asi ine. Niektori ludia nakazeni s hiv zomru, ini ziju viac-menej ok zivot. U mna prestal byt virus detekovany 10 rokov. Podla mna je to len potlacene. Ani herpes simplex virus sa neda eradikovat, navzdy bude v tele.
@emimirlen vidis, na toto som zabudla! Histologia po konizacii preukazala zapal krcka. Z coho, to netusim, mavala som sexu ako safranu.
@iskrickaa u mňa to bolo podobné. Tiež mi z konizacie vyšlo že zápal. Netuším ani ja z čoho. Ktovie. Vždy som mala pocit že ak by som mala nejaký zápal že to cítim nejakou bolesťou alebo aspoň výtokom. A sex akože zabraňuje zápalom či ako si to myslela? Ja som mala potom domnienku či to nemôže súvisieť nejako so suchostou môjho prostredia tam dole. Občas je to ok, ale v určitej fáze cyklo to riadne cítim.
Zeny nestudujte neodborne clanky, HPV nevznika! HPV dostaneš, je to virus. Dobra imunita a zdravy zivotny styl, najlepsie u oboch stranach spolocne pohlavne zijucich.
Neda sa liecit nijako, odstrani sa s op, alebo to telo dokaze aj samé pri vhodnych podmienkach.
Ale zaruka ze ho uz nedostanete neexistuje.
@20erika07 Hm? To, samozrejme, vieme. Teraz piseme o tom, ze nam nasli pri konizacii aj zapal krcka. S manzelom mame vybornu imunitu, sme absolutne zdravi ludia, zdravo zijeme a napriek tomu 10 rokov po spoluziti mi zistili hpv, za par rokov zase dobre vysledky bez liecby, hpv nedetekovatelne a o dalsich 10 rokov potreba konizacie. Primar si skriabal hlavu...
@iskrickaa Ja som práve mala bakteriálnu vaginózu, ale z čoho to netuším. Aj keď teraz tak rozmýšľam že mi ju potvrdila z výsledkov až rok po konizácii. Čím to môže byť spôsobené netuším a aký zápal to mal byť pred konizáciou neviem. A tú vaginózu mi preliečovala s Cycatridina a s VitagynC. Inak nič, ale hneď mi povedala že to musíme preliečiť lebo spôsobuje šarapaty na krčku. Ale že tie vaginózy sa často vracajú, tak uvidíme.
@iskrickaa PRečo je HPV pozitívne? neodstránili všetko, či prečo. Ja som HPV nemala našťastie už dve cyto kontroly po sebe. A zasa cítim že ma chytá tá bakteriálna vaginóza, tak zasa som si nasadila tu cycatritidinu a to je také nepohodlie joj. ČO my ženy musíme všetko zvládnuť :D
@emimirlen Odstranil vsetko spravne, ved v sprave sa pise, ze vsetky okraje su bez dysplazie...Ibaze to neodstranuje automaticky aj hpv. Este moze byt aj to, ze kontrolne cyto bolo robene prilis skoro, moj doktor mi to odmietol robit skor, nez o 8 mesiacov po operacii, co sa mi zdalo byt neskoro, tak som si to vydupala u ineho lekara a nie som o nic mudrejsia.
Hej, radsej by som bola chlap, v mnohom to maju v zivote lahsie.

@sulky Neposlal to na histologiu. V ramci pripravy pred ivf mi robil tu hystero. Pred rokom som mala robene sono kvoli silnej a bolestivej menzes a nasli sa skalcifikovane - uz skapate polypy, nie je to zriedkave u "starsich" zien...