icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

iskrickaa
18. aug 2020

@sulky Neposlal to na histologiu. V ramci pripravy pred ivf mi robil tu hystero. Pred rokom som mala robene sono kvoli silnej a bolestivej menzes a nasli sa skalcifikovane - uz skapate polypy, nie je to zriedkave u "starsich" zien...

emimirlen
18. aug 2020

@sulky To ma veľmi mrzí, u mňa to bola tá vaginóza a tiež to bolo bez zápachu. Držím palce nech operácie je úspešná a nech to máš rýchlo za sebou. Dobre že si šla k lekárovi, aj keď ťa nepotešil, ale hlavne nech to dajú preč a nech si skoro fit.

iskrickaa
18. aug 2020

@sulky To ani nie je operacia, robi sa to cez posvu.

janka2273
18. aug 2020

@iskrickaa veď ale operácia nie je len,keď ti brucho rozrežú😉

iskrickaa
18. aug 2020

@janka2273 haha nastastie som sa na to tak nepozerala. Ked mi dr robil hystero, nasiel pri tom polyp a odstranil ho. No biggie 😉 Hned po som isla domov

janka2273
19. aug 2020

@iskrickaa áno,to si mala super 😜👍

sulky
19. aug 2020

@iskrickaa a ako to ze ho nevidel cez ultrazvuk? ja sa na mojho tiez hneva, ze ho nevidel skor.

iskrickaa
19. aug 2020

@sulky Ja som nemala ziadne symptomy a ivf doktor pozeral len na pocet vajicok atd. On mi aj robil hystero. Gyndos tu nerobi rutinne sono v ramci preventivky.

ajush5
29. aug 2020

Ahojte kočky a ako je to s partnerom? Idem na konizáciu v septembri a teda zmyslom toho je zbavenie sa napadnutého tkaniva a vírusu, no keď budem mat styk s manželom, opäť má ním nakazí nie? Preliečovali sa nejak aj Vaši partneri?

20erika07
29. aug 2020

@ajush5 nie nijak sa nepreliecoval, nech zdravo zije a mozno sa aj on zbavi virusu ak ma dobru imunitu 🙂
Som 9r po konizacii a nenakazil ma naspäť a to ten moj zije dost nezdravo

iskrickaa
29. aug 2020

@ajush5 Ja som zacala mat problemy s krckom pred 30tkou, zazracne sa to same dalo dokopy a o 10 rokov z nicoho nic bola potrebna konizacia. Lekar povedal, ze mi styk s manzelom zakazat nemoze, ale mam pouzivat kondom, kedze nevedno, preco sa to tak zvrtlo.

emimirlen
29. aug 2020

@isktickaa Prečo ti lekár odporučil kondom? veď pri HPV víruse to aj tak nepomôže. Zaujímavé, čo lekár to názor.
@ajush5 Mne napríklad lekárka povedala že muži sú len prenášači väčšinou, podajú žene a tej to robí problém. Že keď pôjdem na konizáciu, 6 týždňov sa neodporúča pohlavný styk, že za ten čas to organizmus chlapa zničí a mne keď napadnuté tkanivo odoberú nebudeme si to podávať ako v začarovanom kruhu. Tiež som riešila či má ísť na urológiu, či čo. Len môjho manžela by som tam dostala veľmi ťažko. Mne odporučili po konizácii AMP Care alebo Indonal. Brala a aj stále beriem a robím si 3mesačné kúry Indonalom. Existuje ale aj indonal pre mužov. A nech žije zdravo ako tu už bolo spomenuté a doplniť mu ešte vitamíny, aspoň ja som tak doplnila aj manželovi. Držím palce.

iskrickaa
29. aug 2020

@emimirlen 40% zien sa nakazilo pri pouziti kondomu vs 90% , ked sa nepouzival. To dokazali studie, takze to riziko je znizene. Neviem, co za zazracny je pocet 6 tyzdnov... 17 rokov som spavala s jednym chlapom a skoncila som s opidlikanym krckom, ked sa zena raz nakazi, ma to v sebe uz navzdy, aj ked sa postavi na hlavu, aj ked nema uz nikdy styk... mala som robenych milion testov na imunitu, vsetko negativne, netusim, preco sa to u mna prebudilo. Som inak uplne zdrava.

janka2273
29. aug 2020

@iskrickaa tak ako je možné,že mne po konizaciii vírus zmizol?pol roka po operácii som bola negatívna 😉

emimirlen
29. aug 2020

@iskrickaa áno? to som nevedela. Stačil možno nejaký neliečený zápal, aj to vie byť dôvodom vypuknutia. To už asi veľmi ťažko pátrať po príčine.

iskrickaa
29. aug 2020

@janka2273 u kazdeho je to asi ine. Niektori ludia nakazeni s hiv zomru, ini ziju viac-menej ok zivot. U mna prestal byt virus detekovany 10 rokov. Podla mna je to len potlacene. Ani herpes simplex virus sa neda eradikovat, navzdy bude v tele.
@emimirlen vidis, na toto som zabudla! Histologia po konizacii preukazala zapal krcka. Z coho, to netusim, mavala som sexu ako safranu.

emimirlen
30. aug 2020

@iskrickaa u mňa to bolo podobné. Tiež mi z konizacie vyšlo že zápal. Netuším ani ja z čoho. Ktovie. Vždy som mala pocit že ak by som mala nejaký zápal že to cítim nejakou bolesťou alebo aspoň výtokom. A sex akože zabraňuje zápalom či ako si to myslela? Ja som mala potom domnienku či to nemôže súvisieť nejako so suchostou môjho prostredia tam dole. Občas je to ok, ale v určitej fáze cyklo to riadne cítim.

iskrickaa
30. aug 2020

@emimirlen A preliecovali ta nejak? Musim sa doktora spytat pri preventivke, ci mi vyrezal teda vsetko, kde bol zapal... Mam ju za 3,5 tyzdna, vyse 8 mesiacov od leep. Hej, myslela som si, ze ked zena nema sex, nema sa jej tam co "pokazit". Netusim, ci suchost ma vplyv.

iskrickaa
30. aug 2020

@emimirlen teraz som sa docitala, ze zapal moze sposobit hpv alebo pohlavne choroby a bakterialna vaginoza.

iskrickaa
30. aug 2020

@emimirlen Este do tretice, haha- teraz ma napadlo- ked mi lekar robil kolposkopiu, tak ked mi do krcka pichol injekciu na znecitlivenie, ten zacal okamzite krvacat a lekar, ze to co sa deje? To by tak nemalo byt... tak ci to nie kvoli tomu zapalu.

iskrickaa
30. aug 2020

@emimirlen cervititida je zapal

20erika07
31. aug 2020

Zeny nestudujte neodborne clanky, HPV nevznika! HPV dostaneš, je to virus. Dobra imunita a zdravy zivotny styl, najlepsie u oboch stranach spolocne pohlavne zijucich.
Neda sa liecit nijako, odstrani sa s op, alebo to telo dokaze aj samé pri vhodnych podmienkach.
Ale zaruka ze ho uz nedostanete neexistuje.

iskrickaa
31. aug 2020

@20erika07 Hm? To, samozrejme, vieme. Teraz piseme o tom, ze nam nasli pri konizacii aj zapal krcka. S manzelom mame vybornu imunitu, sme absolutne zdravi ludia, zdravo zijeme a napriek tomu 10 rokov po spoluziti mi zistili hpv, za par rokov zase dobre vysledky bez liecby, hpv nedetekovatelne a o dalsich 10 rokov potreba konizacie. Primar si skriabal hlavu...

emimirlen
31. aug 2020

@iskrickaa Ja som práve mala bakteriálnu vaginózu, ale z čoho to netuším. Aj keď teraz tak rozmýšľam že mi ju potvrdila z výsledkov až rok po konizácii. Čím to môže byť spôsobené netuším a aký zápal to mal byť pred konizáciou neviem. A tú vaginózu mi preliečovala s Cycatridina a s VitagynC. Inak nič, ale hneď mi povedala že to musíme preliečiť lebo spôsobuje šarapaty na krčku. Ale že tie vaginózy sa často vracajú, tak uvidíme.

emimirlen
31. aug 2020

@iskrickaa Och tak to už tam krčok ukazoval že nie je zjavne nie čo v pohode nie?! Inak ja som také výsledky nemala, aspoň si na to nepamätám. Musím večer pohrabať v papieroch a pozriem že čo mi vlastne vyšlo.

iskrickaa
31. aug 2020

@emimirlen to je vysledok z konizacie.

iskrickaa
31. aug 2020

@emimirlen konizaciu mi robil par mesiacov po kolposkopii. Dufam, ze vysledky budu ok teraz, 4 mesiace po konizacii pap vysiel lgsil. Mierna dysplasia a hpv pozitovne 😕

iskrickaa
31. aug 2020

@emimirlen ani ja netusim, z coho ten zapal a tak... cudne.

emimirlen
3. sep 2020

@iskrickaa PRečo je HPV pozitívne? neodstránili všetko, či prečo. Ja som HPV nemala našťastie už dve cyto kontroly po sebe. A zasa cítim že ma chytá tá bakteriálna vaginóza, tak zasa som si nasadila tu cycatritidinu a to je také nepohodlie joj. ČO my ženy musíme všetko zvládnuť :D

iskrickaa
3. sep 2020

@emimirlen Odstranil vsetko spravne, ved v sprave sa pise, ze vsetky okraje su bez dysplazie...Ibaze to neodstranuje automaticky aj hpv. Este moze byt aj to, ze kontrolne cyto bolo robene prilis skoro, moj doktor mi to odmietol robit skor, nez o 8 mesiacov po operacii, co sa mi zdalo byt neskoro, tak som si to vydupala u ineho lekara a nie som o nic mudrejsia.
Hej, radsej by som bola chlap, v mnohom to maju v zivote lahsie.