icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

sulky
Autor odpoveď zmazal
janka2273
18. sep 2020

@sulky super👏👍tak nech ti to takto ak dlhé roky vydrží 🙏👍

janka2273
18. sep 2020

@ajush5 no paráda,tak sa dnes šetri,nech to zajtra zvládneš 😉koľko ti zobrali? aj mne vraj väčší kus...ale tak radšej viac,ako menej a potom chodiť opakovane na konizaciiu...

ajush5
18. sep 2020

@janka2273 koľko to bolo mi nepovedal, ale vyzeralo to jak palec na nohe. 😅 škaredý palec na nohe. Ja som čakala taký nejaký centimetrový kúsok a ono prd. Ale pochválil sa ako krásne čisto to spravil 😂

sulky
18. sep 2020

@ajush5 fuuj, tebe to ukazovali?

ajush5
18. sep 2020

@sulky ja som trošku narušená a vypýtala som si to ukázať 😂

janka2273
18. sep 2020

@ajush5 moje nervy 👍😂 že škaredý palec na nohe 😂😜 ty si teda riadne číslo 😉
a ako ti je?

ajush5
18. sep 2020

@janka2273 je mi prekvapivo dobre až mám problém šetriť sa, lebo nepociťujem potrebu šetriť sa. Mierny tlak v podbrušku ako pri MS, štandardne som zvyknutá na silnejšiu menstruačnú bolesť. No ale teda premáham sa a ležím a šetrím silu na zajtra 😅

janka2273
18. sep 2020

@ajush5 super👏tak nech ti to vydrží 😉
mne bolo super už cca krátko po operácii,bola som schopná ísť kľudne aj pešo domov 😜,no tiež som sa prekonala a zavolala si odvoz a aspoň v ten deň a na druhý ležala...asi máme šťastie,lebo naozaj veľa báb tu písalo,že im bolo zle atď 🤔
potom napíš zajtra,ako si to zvládla,držím palce 😘

iskrickaa
1. okt 2020

@emimirlen Ahoj, tak po 8mich mesiacoch po leep mam cyto LSIL a HPV tam stale je... Vraj za 3-4 mesiace mam ist zase na tu priserne bolestivu kolposkopiu. Nech mi rovno vyrezu krcok, nez chodit na toto mucenie.

sulky
2. okt 2020

@iskrickaa koloskopia ma vobec nebolela. Nemyslis nahodou biopsiu?

iskrickaa
2. okt 2020

@sulky No ano, biopsia alebo skor stav po nej. Neviem, ako sa zbavit toho pretrvavajuceho hpv...

emimirlen
2. okt 2020

@iskrickaa Ahoj, no pekne, takže o zábavu máš postarané. Čo vlastne užívaš na podporu imunity? Teraz som aj obzerala Papilocare Vaginálny gél. Možno pozrieť po takýchto veciach. A podporiť imunitu z každej strany. Ja beriem aj Indonal každé 3 mesiace robím kúru. Mimo toho beriem rakytník, mala som obdobie aj so včelím peľom. Brala som Cčko, Dčko, Mg. Každé ráno som si robila ovocné smoothy, snažila som sa prijímať aj prirodzenou formou čo najviac vitamínov. Ja mávam aj problémy s trávením skrz intolerancie, tak som pila aj aloe vera, vyradila som úplne na čas pečivo, lebo môj lekár je presvedčený o negatívnych vplyvoch prekysleného organizmu. Žienky mi tu odporučili aj bylinné vaginálne sáčky, ktoré som popri tom všetko ešte stále nevyskúšala 🙂 inak je ešte možnosť že to všetko znova nepodstúpiš?

iskrickaa
2. okt 2020

@emimirlen Ahoooj ja beriem denne multivitamin pre zeny, Dcko. Brala som v zime a na jar Imunoglukan. Mala som robeny rozsiahly rozbor krvi na imunitu a vysledky mam vyborne... Hoci mi lekar vraj vsetko vybral a okraje boli ciste, podla mna tam nieco musel nechat, lebo trva mesiace, nez sa vyvinie dysplazia a ja som ju mala uz 4 mesiace po leep. Je mozne, ze potrebujem riadnu konizaciu? V pondelok sa musim objednat na tu kolposkopiu + biopsiu, lekar povedal, ze o 3-4 mesiace, no naco budem cakat. Podla vysledkov uvidim, ci je potrebne dalej rezat. Neviem, ako sa zbavit toho hpv 😕

adela2611
3. okt 2020

@iskrickaa ja sa tiež neviem zbaviť HPV, imunitne testy mám výborne , pijem rôzne vitamíny,bylinky,rakyt.olej a nič HPV neodchádza. Onkogynekolog mi povedal,že ak to budem mať aj na dalsej cytologii tak bude zvažovať odobratie maternice, vaječníkov,aby sa to nemalo kde držať.. tak som zvedavá čo bude..

iskrickaa
3. okt 2020

@adela2611 😔 ake mas vysledky?

adela2611
3. okt 2020

@iskrickaa cyto mám dobrú len sa drží HPV..

iskrickaa
3. okt 2020

@adela2611 Mrzi ma to. Je to hnus.

adela2611
3. okt 2020

@iskrickaa veru je to hnus...keby aspoň niečo zaberalo😢

iskrickaa
3. okt 2020

@adela2611 velka skoda, ze nebola vakcina, ked sme my boli male... A verim, ze vynajdu nejake antivirotikum. Lebo vecne pidlikat z krcka nema vyznam, ako kazdy rok??? To je novodobe mucenie zien!!! Pokial tam je ten virus, nic sa nenapravi.

sulky
3. okt 2020

@adela2611 mne to s konizaciou preslo. Nemala som pohlavny styk do vyterov, takze asi ma nemal kto nakazit 🙂

iskrickaa
3. okt 2020

@sulky Mala si leep?
Tak ale teraz ako mniska zit... Ja som sa napostila roky.

sulky
3. okt 2020

@iskrickaa ano, leep. tak aspon urcite s ochranou ;)

adela2611
3. okt 2020

@sulky áno aj mne ,ale len do prvej cyto, potom už HPV a odvtedy som sa toho nezbavila,už aj manžel podstúpil liečbu a nepomohlo to..ani ochrana nieje účinná..

adela2611
3. okt 2020

@iskrickaa určite nie ako mníška...

iskrickaa
3. okt 2020

@adela2611 Chlapa sa neda ani dotknut... Ziadny oral atd. Problem je ten, ze ked sa raz clovek nakazi, ten virus moze byt ticho skryty 10-15 rokov, on nikdy nezmizne, len ho organizmus moze potlacit. S muzom som 17 rokov, naposledy sme pouzili kondom, ked som mala 20...

noami12
4. okt 2020

@sim1414 ahoj môžem otázku prosím ta?

janka2273
Autor odpoveď zmazal
janka2273
4. okt 2020

@ajush5 ako si dopadla na tej svadbe,zvládla si to?😉

ajush5
4. okt 2020

@janka2273 ahoj, jasne zvládla. Skôr nezvládal chrbát ako krčok 😅