Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@hviezda1113 práveže na tie nežiadúce účinky pri tejto vakcíne aj mnoho lekárov poukazuje ☹ ja som si to nedala a ani dcére by som to nedala...
ahojte, ako dlho po operacii ste mali špinenie? ja som po ope 6t a stále mam výtok ktory dost vyrazne zapacha 😔 už som z toho na nervy, používala som cicatridinu aj rosalgin výplach ale nič nezabera 😔
@pufka ja som splnila asi 3 týždne po zákroku a používala som len čipky laluna, ktoré mi dal lekár. No každá sme iná, každá sa inak hojime. Mala by si to konzultovať s lekárom, on ti bude vedieť poradiť najlepšie či nemohla vzniknúť nejaká komplikácia alebo sa proste len dlhšie hojíš
Baby, tak uz mam vysledky z kolposkopie/biopsie 9 mesiacov po leep - CIN 1. Dalsia kontrola o rok.
@janka2273 leep ale bola to aj čiastočná amputacia jednu časť mi vyrezali uplne a šili stehmi. akurát mi konci druha menštruácia dnes to už bolo lepšie dufam že sa to zlepší. mam novu známosť stretávame sa od mája v auguste som mala ope a ešte sme kvôli tomu spolunespali tak vam teda poviem že už toho začínam mať dosť 😏
@janka2273 neskúšala nechavala som tomu voľný priebeh resp skúšala len to čo som spomínala vyššie. mam doma aj lalunu tak skúsim aj tieto cipky. v správe mam sex abstinencia aspoň 4t po ope som už tých 6 takže akonáhle sa toto zlepší ideme nato. ja som inak ani žiadnu kontrolu nemala po tých 4t 🤷🏻♀️
@tina7729 DeflaGyn si skúšala? Môj lekár s ním má veľmi dobre výsledky. Z niekoľkých desiatok mal zatiaľ len dve pacientky ktorým nezabral (bohužiaľ patrím medzi ne). A na internete som našla tiež veľa dobrých skúsenosti. U mna bohužiaľ zabral len na pol roka potom sa to vrátilo no u mna tých 150€ za vyskúšanie stalo.
@ajush5 áno skúšala som a zhoršilo sa to 😔u, mám hpv dlho už mi chcel robiť konizaciu potom prišiel tento covid a nemohli má zoperovat, potom išla na platenú cyto len na tú už dlhšie chodím,výsledky sa zlepšili aké hpv nezmizlo tak mi dr povedal není zatiaľ nutná operácia a teraz keď som išla na cyto tak zhoršená
@tina7729 no..pokiaľ sa ho nezbavíš,tak bude robiť stále šarapatu ☹ mne to veľmi rýchlo prešlo od LSIL do HSIL a z histilogie po konizáciu vzišlo až CIS ☹ nikdy som ptorblémy s krčkom nemala...desaťročia..a zrazu bác...no od konizácie v 6/2017 mám pokoj i napriek zlému výsledku z histologie
@tina7729 každý má iný priebeh. Ja som mala LSIL 11 rokov. Občas nejaký experiment zabral a zlepšilo sa to, no nakoniec sa to aj tak vrátilo na LSIL. Po 10 rokoch už u mňa lekár začal tlačiť na konizáciu. Môže sa to zvrtnúť rýchlo no môže to trvať aj veľmi dlho, tak sa hlavne nestresuj, pretože tým oslabujes svoju imunitu a schopnosť tela bojovať s tým ;)

@ajush5 mne to niekto odporúča a niekto zase hovorí,že to je už zbytočné tak neviem..ale tiež sa prikláňam k tomu že možno to pomôže aspoň niečo..ale bojim sa aby to nemalo nejaké nežiaducé účinky ako to pri očkovaniach býva poslednú dobu o peniaze mi ani nejde.