icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

hviezda1113
9. okt 2020

@ajush5 mne to niekto odporúča a niekto zase hovorí,že to je už zbytočné tak neviem..ale tiež sa prikláňam k tomu že možno to pomôže aspoň niečo..ale bojim sa aby to nemalo nejaké nežiaducé účinky ako to pri očkovaniach býva poslednú dobu o peniaze mi ani nejde.

sulky
9. okt 2020

@ajush5 ja som sa nedala. Hoci ma imunologicka velmi nahovarala. Ze po konizacii je to najlepsie zaockovat. Citala som o tom vela negativnych veci.Velmi tazka tema

janka2273
9. okt 2020

@hviezda1113 práveže na tie nežiadúce účinky pri tejto vakcíne aj mnoho lekárov poukazuje ☹ ja som si to nedala a ani dcére by som to nedala...

pufka
27. okt 2020

ahojte, ako dlho po operacii ste mali špinenie? ja som po ope 6t a stále mam výtok ktory dost vyrazne zapacha 😔 už som z toho na nervy, používala som cicatridinu aj rosalgin výplach ale nič nezabera 😔

ajush5
28. okt 2020

@pufka ja som splnila asi 3 týždne po zákroku a používala som len čipky laluna, ktoré mi dal lekár. No každá sme iná, každá sa inak hojime. Mala by si to konzultovať s lekárom, on ti bude vedieť poradiť najlepšie či nemohla vzniknúť nejaká komplikácia alebo sa proste len dlhšie hojíš

janka2273
28. okt 2020

@ajush5 záleží aj na tom,ako bola operovaná🤔či ju robili leep metódou,či rezali 🤔

@pufka ako?

sulky
28. okt 2020

@pufka ja som pol roka po zakrorku a stale nemam krcok zahoejny. zevraj vrchna pera toho krcku stale krvaca.

iskrickaa
28. okt 2020

Baby, tak uz mam vysledky z kolposkopie/biopsie 9 mesiacov po leep - CIN 1. Dalsia kontrola o rok.

pufka
28. okt 2020

@janka2273 leep ale bola to aj čiastočná amputacia jednu časť mi vyrezali uplne a šili stehmi. akurát mi konci druha menštruácia dnes to už bolo lepšie dufam že sa to zlepší. mam novu známosť stretávame sa od mája v auguste som mala ope a ešte sme kvôli tomu spolunespali tak vam teda poviem že už toho začínam mať dosť 😏

janka2273
28. okt 2020

@iskrickaa škoda toho,ale tak stále lepšie ako cin 3 až CIs..takže pohoda 🙂

janka2273
28. okt 2020

@pufka tak to je fakt blbé,že sa takto obmedzujete 🙄 ale kedže ti aj amputáciu robili a šili,tak to bol zjavne vačší zákrok a chce to čas...skúšala si nejaké bylinové výplachy,či sedavé kúpele v lavori? rapík,chvostík,šalvia??

sulky
28. okt 2020

@janka2273 s cim sa robia tie vyplachy?

pufka
28. okt 2020

@janka2273 neskúšala nechavala som tomu voľný priebeh resp skúšala len to čo som spomínala vyššie. mam doma aj lalunu tak skúsim aj tieto cipky. v správe mam sex abstinencia aspoň 4t po ope som už tých 6 takže akonáhle sa toto zlepší ideme nato. ja som inak ani žiadnu kontrolu nemala po tých 4t 🤷🏻‍♀️

tina7729
30. okt 2020

Dievčatá. Čo s tým už fakt len asi konizacia😔

ajush5
31. okt 2020

@tina7729 DeflaGyn si skúšala? Môj lekár s ním má veľmi dobre výsledky. Z niekoľkých desiatok mal zatiaľ len dve pacientky ktorým nezabral (bohužiaľ patrím medzi ne). A na internete som našla tiež veľa dobrých skúsenosti. U mna bohužiaľ zabral len na pol roka potom sa to vrátilo no u mna tých 150€ za vyskúšanie stalo.

janka2273
31. okt 2020

@pufka a prečo si nešla na kontrolu?? ja som šla sama,nik ma nevolal..len mi povedal,že nech prídem cca o 3 týždne ,že budú už aj výsledky z histologie ..

janka2273
31. okt 2020

@tina7729 zatiaľ vačšina dr toto len sleduje..no ak tam máš HPV,vačšinou sa to skĺzne do Hsil a treba konizáciu ☹
@ajush5 pokial si tam vtedy mala stále HPV,tak ti ani na dlhšie zabrať žiaľ nemohol...

pufka
31. okt 2020

@janka2273 výsledky som mala veľmi dobre. cez týždeň zbehnem na gyndu nech ma pozrie pre pokoj na duši. vytok už našťastie tiež ustúpil takže som rada dufam že aj na kontrole dopadne všetko ok

janka2273
31. okt 2020

@pufka ty si si o výsledky len volala? ja som šla osobne a rovno mi aj kontrolu spravil..lenže moj dr je zároven aj môj operatér 🙂

tina7729
1. nov 2020

@janka2273 áno mam aj hpv 31

tina7729
1. nov 2020

@ajush5 áno skúšala som a zhoršilo sa to 😔u, mám hpv dlho už mi chcel robiť konizaciu potom prišiel tento covid a nemohli má zoperovat, potom išla na platenú cyto len na tú už dlhšie chodím,výsledky sa zlepšili aké hpv nezmizlo tak mi dr povedal není zatiaľ nutná operácia a teraz keď som išla na cyto tak zhoršená

pufka
1. nov 2020

@janka2273 bola som osobne môj operatér je môj kolega z práce. k nemu mám prísť na kontrolu až o 4m. ale zbehnem na gyndu určite cez týždeň rozmyslam že by som si dala rovno spraviť aj vyter na hpv

janka2273
2. nov 2020

@pufka hmm..a mna teda ako píšem prezrel hned cca po 3 tždňoch od operácie a potom som šla o pol roka na kontrolu a daľšie 2 v tomto intervale ...udajne sa až po pol roku oplatí robiť cyto,či HPV zisťovať..skor to môže byť zbytočné

janka2273
2. nov 2020

@tina7729 no..pokiaľ sa ho nezbavíš,tak bude robiť stále šarapatu ☹ mne to veľmi rýchlo prešlo od LSIL do HSIL a z histilogie po konizáciu vzišlo až CIS ☹ nikdy som ptorblémy s krčkom nemala...desaťročia..a zrazu bác...no od konizácie v 6/2017 mám pokoj i napriek zlému výsledku z histologie

tina7729
2. nov 2020

@janka2273 ach bojim sa😔 a najhoršie že teraz ma nezoperuju. Musím čakať 😔a čo ak sa to ešte zhorší

tina7729
2. nov 2020

@ajush5 iné som skúšala neviem názov ale asi to nepomohlo len sa to zhoršilo 😔a teraz zas beriem aj indol 3C

ajush5
2. nov 2020

@tina7729 každý má iný priebeh. Ja som mala LSIL 11 rokov. Občas nejaký experiment zabral a zlepšilo sa to, no nakoniec sa to aj tak vrátilo na LSIL. Po 10 rokoch už u mňa lekár začal tlačiť na konizáciu. Môže sa to zvrtnúť rýchlo no môže to trvať aj veľmi dlho, tak sa hlavne nestresuj, pretože tým oslabujes svoju imunitu a schopnosť tela bojovať s tým ;)

janka2273
2. nov 2020

@tina7729 presne ako ajush5 píše,nestresuj,,,ked si mala teraz LSIL,tak to do jari v pohode vydrží a potom ta snád už operovať bude 🙂 keby si na tom bola zle,oni by ta brali hned,zas si nemožu vážne veci zobrať na triko..bude to Ok,tak neboj 🙂

noami12
2. nov 2020

@tina7729 neboj nič ja mam HSIL a som tehotná takže ja tiež až na jar pojdem

tina7729
3. nov 2020

@ajush5 ďakujem troska si ma upokojila🙂 hpv mám aj ja už velmiiiii dlho