Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@lenuska0000 neboj moja, bude to vsetko odstranene, verim tomu 🍀🍀🍀❤
@lenuska0000 ahoj,už som tu,nejak sa mi nedarilo sem odbehnúť😘😘ako sa máš, všetko ok? Kedy ťa robili,toho 20 teho?? Napíš, ako to tam fungovalo,ako si bola spokojná?!😘 Zotavená plne,čiže aj krčok vyhojený som mala po 3 týždňoch 👍ležala som v deň konizacie a aj ten ďalší ( teda snažila som sa😛) a potom som už behala po vonku, nákupy ,varenie,bežné veci atď. Len som si dávala bacha na zohybanie sa a nedvíhala príliš ťažké. Ale zvládli to aj s malými deťmi,tak určite aj ty zvládneš 👍👍♥️
@janka2273 Jani, no rano som mala riadny stres, robil ma az teraz 26,pretoze toho 20.som dostala zapal mocovych ciest 🙏🏻🤦♀️ Rano som prisla, isla k nemu, potom na izbu, potom anesteziologicka a potom ma robil tretiu v poradi. Ani neviem ako som zaspala a zrazu som sa zobudila na izbe. Citim sa fajn mam obcas bolesti ako pri ms, zatial nekrvacam len mam taky vodnaty vytok hnedy troska. Lezala som plne 3 dni a dnes, vcera uz sa staram aj o malu 8 mesacnu ale ked spi snazim sa oddychovat. Vecer v pondelok mk kazal vytiahnut tamponadu to bolo strasne nechutne skoro som pritom odpadla ale inak v pohode bola som spokojna velmi. Povedal mi ze uvidime aka pride histologia a tu ranku co tam bola odstranil takze asi tolko 🤷♀️ Teraz budem mat 14 dni len stres ake pridu vysledky. Aj si mohla sediet normalne? Lebo ja mam paniku aby mi to nezacalo krvacat ale ked som sa ho pytala mi povedal ze po 3 dnoch mozem normalne byt pri malej.
@lenuska0000 Ahoj 😘tak som rada, že si ok👍👍 tá " ranka" to je vlastne to poškodené tkanivo na krčku. Buď rada, že ti o tej tamponáde povedal,mne nič nepovedali a skoro ma šľahlo,keď som to zo seba ťahala 🤦😂😂😂🙏 ja som sedela prakticky od začiatku,lebo som bola celý čas s notebookom na kolenách 😛takže buď v kľude, pomaličky sa hýb, všetko bude v poriadku. Dúfam,že von už normálne chodíš kočíkovať?Držím palce ohľadne výsledkov 👍👍👍♥️🌹
@janka2273 no dneska som sa odvazila prvy krat lebo ma vsetci strasili ze mi to zacne krvacat ked nebudem lezat a budem dvihat malu. Tak som sa bala. Ale dneska sme boli hodinu vonku s kocikom som sa aj presla len mam vytok taky hnedy vodnaty tak to je take neprijemne ze sa furt bojim aby som krvacat nezacala alebo co a obcas ma troska bolia krize. Ale inak to je v pohode zatial dufam ze to bude kazdym dnom lepsie a lepsie.
@lenuska0000 ten výtok budeš mať až do zahojenia krčka,ja som to mala prakticky celé 3 týždne až do prvej kontroly po konizácii,kde prezrel krčok a vyhlásil,že je plne zahojený😘👍 tak držím palce,nech si rýchlo ok a čakám na dobré výsledky 🙏🙏♥️
@janka2273 no super ja by som buduci tyzden stvrtok mala dostat uz ms tak dufam ze po nek iz to mat nebudem…no a co sa tyka vysledkov mam teda obavy riadne lebo moc nadsene sa netvaril i ked povedal ze to bolo bez komplikacii a ranku odstranil ale zaroven aj dodal ze uvidime co pride z histologie takze asi ma aj nejake podozrenie alebo mozno tam nieco videl 😞
@janka2273 Jani, ty si nemala take ze ta aj svrbilo tam dolu po konizacii? Ja sa idem dneska rozskriabat a neviem z coho a to sa sprchujem kazdy den iba cistou vodou. 😞 Je to normalne? Rozmyslam ci sa nemozem natriet Canestenom ale neviem ci sa to moze po konizacii.
@lenuska0000 Veru mňa nič nesvrbelo 🤔nemávam našťastie vôbec takéto problémy 🙏 niektoré dievčatá si dávali po konizácii také čipky ,tuším cicadrela sa volajú 🤔🤔je to údajne na lepsie hojenie,tak snáď niektorá napíše. Fakt netuším,či sa takto skoro po konizácii robia aj nejaké výplachy atď,ja som to nechala tak tieto prvé týždne.Ale kľudne mu zajtra zavolaj a spyjaj sa ho👍
Čo sa týka výsledkov,tak zbytočne nestresuj,horšie ako ja mať dúfam nebudeš 🙏moc ti držím palce!! Je jedno,čo bude na tej odstránenej vzorke, podstatné je,aby boli jej okraje čisté a teda ako aj minule tu nejaká žienka podotkla,vnútro z krčka,čo robil tiež odber. Na to som ťa minule úplne zabudla upozorniť. Všetko bude ok,venuj sa malej a užívaj si leto koľko sa dá 😘😘
@janka2273 ano mne robil aj kyret aj konizaciu tak ja verim ze to bude ok, inak moze mi vyjst aj zapal nejaky z tej histologie? Ze by to na tej LbC cyto nevideli?
@lenuska0000 vtedy si žiadny zápal mať nemusela,keď ti cyto robili🤔neboj nič, všetko sa dolieči 👍😘
@janka2273 aha lebo som sa docitala tu v jednej diskusiii, ze jedna kocka mala HPV pozit, HSIL, CiN2,Cin3,CiS cize vysledky ako ja a z histologie jej prislo ze ma zapal chronicky a musela pol roka brat antibiotika… tak som zvedava este tyzden musim vydrzat a uvidi sa. Inak tebe volali ze uz si vysledky ci si si volala sama?
@janka2273 Janka teraz som bola cikat a som cikala moč a aj troska krvi to vadi ci to je normalne? Nemam ani bolesti nic len som ostala z toho v strese.
@lenuska0000 hmm, netuším,či to máš krv v moči, alebo sa ti púšťa menzes a zmiešali sa ti to🤔ja som ho po kyrete vtedy tiež dostala skôr i keď mi vravel,že mi práveže príde neskôr 🤦robil mi popri konizáci aj kyretaž krčka i maternice. Aj máš krv v moči, tak by som to riešila zajtra🤔
@lenuska0000 inak tieto vaše výsledky,kde sú skoro všetky stupne CIN sú riadny chaos🤦🤦🙏väčšinou sa udáva len ten najhorší nález,je úplne zbytočné písať Cin2,Cin3,CIS..mne dali len CIS a vybavené 🤔čiže oni ti našli všetky tieto stupne zhoršenia stavu krčka v tom stery,ale podstatné sú tie dva stupne= CIN3a CIS,tie tu prakticky rovnako na tom..
@lenuska0000 aj ja sa skrabem všetko má svrbí 😂
@janka2273 no ja som to mala raz a uz som bola odvtedy zasa a nic. A ako rozoznam ci krvacam alebo to je uz menzes? Ved to ze vsade citam ze by mal menzes praveze meskat. Tiez mi popri konizacii robil aj kyret. Dodnes som mala len vytok hnedy az slabo ruzovy a dneska taka cerstva krv ale nie vela a praveze dneska po 3 dnoch zasa som si lahla oddychnut a hned takyto stres.
@eejuska ja sa citim jak keby mykozu mam 🤦♀️🙏🏻
@lenuska0000 napodobne ale ja si myslím že to môže byt Aj tým že pri opke vlastne ta otvoria tými kliešťami možno sa ta kozicka natrhla a hojí sa mna to svrbí tam tiež sa len čistou vodou umývam a vetram sa 😂
@eejuska no moze byto to ma nenapadlo aj krvacas?
@lenuska0000 toto sa mi tiež deje že raz za deň dva krát take ružové zo mna ide potom cely deň nič no mne povedali že problém je keď potrebujem viac ako dve vložky ….takze sme asi v norme …. Ja nemám vložku už druhy deň toto sa mi väčšinou na wc iba deje
@lenuska0000 ešte má napadlo že to lepidlo z tých vložiek ja keď som išla na Opku mi akurát končili a potom vlastne zasa vložky a mne to vadí aj za normálnych okolnosti tak som bez kým sa dá ….
@eejuska no ja mam aj taky maly flak na vlozke uz krvavy
@lenuska0000 to môže byt už ta chrasta kedy si bola tuším o pár dni skôr než ja nie ? Uvidis hovorím mne povedali že nesmie to krvácať moc až vtedy je zle …. Každopádne je to rana musí z toho niečo ísť …. Hlavná je psychika
@lenuska0000 a akú si mala diagnózu koli ktorej ti robili konizaciu ? Ja Pap 3b a hpv16
@eejuska ja som bola v pondelok rano na jednodnovke o ziadnej chraste mi nik nevravel
@eejuska uz mi to troska krvaca mam 2 flaky na vlozke… mne o ziadnej chraste nikto nic nevravel…
Ja som mala Hsil CIn2,cin3,cis a hpv pozitiv

@20erika07 aha no to som robila vsetko hned po porode. Najma sa bojim vysledkov z histologie 😞😞