Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Ahojte,takze uz druhy den mam ruzovkasty zapachajuci vytok,mali ste to niektora?gynekologicka mi predpisala nato betadine cipky
@alzbetkacicka výtok nie, mala, som krvácanie, špinenie, kt je bežné.. Nie masívne.. Obyč špinenie.
Nie jasná krv.
Ja som si na pokyn dr kúpila čipky ale vkladať som mohla, až keď som prestala špinit, skôr nie..
Skus si zavolať tam, kde ti robil i zákrok.
@mk22 krvacanie slabe som mala 4 dni a potom uz len ten vytok ruzovkasty a zapacha,skusim zavolat tam kde mi to robili
@alzbetkacicka toto som aj ja mala. Také spomenie so zápachom dosť nepríjemným že aj cez nohavicky som to cítila. Mne povedala moja lekárka že sa to musí prečistiť. Potom to prešlo. Tuším mi aj na to dala cicatridina čapíky na hojenie.
@emimirlen mozno je rozdiel spinenie ktore zapacha a ruzovkasty vytok ktory zapacha neviem,mne predpisala tie cipky a zatial nevidim rozdiel,ale to som mala len 2 noci dnes tretia noc s cipkom,ma sa to brat 7 dni tak potom uvidim,ja co som citala tak vyhladat lekara treba ak je silne krvacanie,horucka alebo zapachajuci vytok a ja mam zapachajuci vytok ruzovkasty,no tie cipky na hojenie co si brala tak mi mohli odporucit,spytam sa nato asi,dakujem
@alzbetkacicka ak by si chcela mam ich k posunutiu ja som použila iba tri.
Ahojte baby,takže vcera som zacala krvacat,az mi slibtake zrazeniny velke a dost krvy,tak som sla radsej tam kde mi to robili, ak som dobre pochopila tak rana sa neotvorila ale cievka ktoru mi pri konizacii trafili a dali na nu 2 stychy tak sa otvorila a s nej tiekla krv,primar skonstatoval ze tam treba dat na novo stychy tak ma uspali a zasili,nechali si ma tu cez noc,prva noc bez maleho,vcera plakal aj pozorujem u neho ze je smutny ze sa mu tolko nevenujem a teraz odznova 7 dni lezat ach,inac ked som sem prisla krvacanie ustalo ale ked sa mi tam hrabali tak zase zacalo,krvacaniw bolo podobne ako po biopsii ked sa mi gaza prilepila o ranku,tiez mi vtedy trafili cievku a prestalo to samo ale vtedy mi nesli kusy,vtedy to trvalo 1 hodinu,len som lezala a preslo to,teraz som tiez tak po hodinke a pol preslo,neviem co si mam mysliet,ci ma zbytocne neuspali
@elvira12 ahoj,uz je to davno ale nevies mi prosim napisat o tom viac?mne robili pred 10 dnami konizaciu a na 9 den som zacala krvacat silno plus zrazeniny,isla som s tym pre istotu a krvacala mi cieva na ktorej som mala 2 stychy ,tak ma uspali a zasili znova tu cievu,pritom krvacanie ustalilo ked som sem prisla,nechali si ma tu cez noc a dnes ma pustia,musia sa cievy zasit alebo orestanu po case krvacat aj same,ci ma zbytocne neuspavali,dakujem
@cibiother ako si dopadla,ja mam tiez po konizacii a museli ma tyzden po nej uspat a zasit cievku lebo som silno krvacala a teraz treti den po a zase krvacam ale len lezim a mam take krvacanie ako pri ms,snad sa to nezhorsi,dala som si aj liek na zastavenie krvacania ciev,snad sa to nezhorsi nechcem byt 3 krat uspata,tebe to preslo potom?
@alzbetkacicka a nemáš to už menzes?
Ja som spinila krvacala na striedačku potom dva. Dni nič a potom menzes.
@mk22 no mne robili aj kyretaz s konizaciou pred tyzdnom a memstruaciu mam dostat o 3 tyzdne asi,mne dnes vysla zo spodu taka zelatina asi gelaspon ktory mi tam dali v nedelu po zasity cievky,mozno preto krvacam alebo sa mi stychy otvorili,len lezim snad sa to same zaceli ta cievka,mohla by sa chrasticka spravit nie?
@alzbetkacicka joj držím palce.
Mne vravel 2t krvácať je v norme, ale nie masívne krvácanie.
Mne sem tam vyšlo ze moc a potim pol dna nič.
Áno prestať krvácať a urobí sa chrasta tak by to malo byt
@mk22 ked lezim tak nejde vela krvy ale zase ani ze uplne malo,dnes mam uz druhu vlozku,zachvilu asi 3 dam,fakt neviem co mam robit som na smrt vyplasena,ja uz nechxem aby ma uspavali znova treti krat
tak bola som dnes tam kde mi robili konizaciu nech sa na mna pozru ked tak krvacam,doktorka ma pozrela nevidela ziadne krvacanie (akurat vtedy prestalo )ale videla ze jeden steh sa uvolnil a ze stade moze trosku krvacat ze sa to stava a pokial nieje masivne krvacanie tak je to ok,mozem takto krvacat este tyzden a ze postupne sa mi budu uvoľňovať tie stehy ze je to normalne,Nechapem ze naco tam tie stehy teda davali ked po 3 dnoch mi idu prec,ze 4 vlzky za den ked miniem tie nocne tak je to ok,no uvidim,odnes idem brat zelezo a hemoglobin pre istotu,ked budem krvacat tak dlho
Baby, mňa čaká konizácia budúci týždeň. Viete mi prosím vysvetliť, prečo sa pri tom robí aj kyretáž cervikalneho kanála? Máte skúsenosť s konizaciou v Ružinove? Priznám sa, bojím sa trošku hojenia, nevedia akou metódou to budú robiť, nakoľko cytologia ukázala iné miesto ako biopsia. Tak som dosť nesvoja.
@renimac mne robili konizaciu spolu s kyretazou dutiny maternice, tiež neviem prečo, mala som cin3 z biopsia,a po konizacii z histologie cin2 co je lepšie,nebolo to až tak zlé, ako to ze nevedia ako vám to budú robiť teraz sa už skalpelom nerobí, jedine ženám co už majú 2 a viac detí a neplánujú ďalšie
@alzbetkacicka no lebo sluckou sa robí iba keď je vonkajší epitel poškodený. A mne cytologia ukazuje vo vnútri. Tak sa dozviem asi až potom.
@renimac hlavu hore, nestresuj sa neboj nejako to urobia tak aby to vzali úplne všetko, aj mňa keď išli robiť nevedeli ako onkogynekolog mi povedal že uvidí na stole .. A kyretaz mi robil tiež vyjadril sa ,že vyčistenie aj celého okolia je potrebná.. Dobre to dopadne neboj sa ,pozitívne myslenie, sila slová a mysle je dôležitá..
@renimac aha tak ,zase som sa dozvedela niečo nové držím palce
@alzbetkacicka ahoj.No bolo to uz strasne davno 🙂 mne tam vtedy bez uspatia priskvrkli tou ihlou elektrickou(akebo niecim takym) nejaku ranku a uz sa to potom zhojilo pomaly.Nebolelo to,len smrdelo 🤭Ono sa to niekedy rozkrvaca riadne,lebo sa tam vlastne hoja chrasticky v zavislosti od toho akou formou ta konizacia bola robena.Kludovy rezim fakt dodrzat 😉
@cibiother no ja už 3 týždne len ležím a nie a nie sa to zahojit, neviem co už mám robiť, bojím sa aj ponožky si dať,že aj to je námaha, som už zúfalá, mne to už príde ze sa mi tie chrasticky odlupuju aj keď len vstanem z postele,pretože vôbec sa nenamaham a krvacam a keby som ako niektoré tu normalne fungovala uz po týždni tak by som asi vykrvacala do 10 minút, mali ma dať na 6 týždňov do umelého spánku kým sa to zahojí lebo takto sa žiť nedá pri malom dieťati ,už mám toho vážne dosť prepáč, som už na prášky
@alzbetkacicka to ma mrzí. Nech sa to čím skôr zahojí.
@alzbetkacicka to ma mrzi,ze s tym mas tolke starosti.Uz si to fakt velmi nepamätam,ale syn mal dva roky,viem ze musela dojst mama aj muz zobrat dovolenku.A najhorsie ze den pred operaciou syn tak ochorel ako este nebol dovtedy.Ja sup na operaciu,oni s nim behali po doktoroch,lebo sa mu aj oko od tolkych soplov zapalilo riadne.Citila som sa hrozne,ze som sa nemohla o neho starat.Davas si aj nejaky ascorutin,alebo nieco podobne?Doktor co na to,ze to tolko trva?Ale u mna tiez tusim min.dva tyzdne to trvalo.
@cibiother beriem ascorutin a železo a hemoglobin, krvacam aj dnes,len trosku ale stále taka jasná krv, porazí ma už
@renimac ďakujem, hádam do Vianoc to prejde,to ešte čakám menštruáciu ktorá mi ma prísť asi za týždeň až dva kvôli kyretazi
@alzbetkacicka Ahoj,prečítala som si Tvoj príspevok....ak môžem reagovať...tiež som dlho krvácala,urobili mi konizáciu ,na 4 deň poslali domov(aj s krvácaním,že to nič nie je)a do 24 hodín som bola naspäť v nemocnici.Večer začali ísť zo mňa zrazeniny,volala som tam a okamžite naspäť.Bola som v nemocnici 3 týždne,čo som silno krvácala,chytila som ešte horúčky,už nevedeli,čo so mnou.Nasadili mi hormóny Norethisteron(mala som aj endometriozu) a krvácanie sa mi ustálilo a pustili ma domov...histológiu som mala v poriadku....myslela som si,že moje ženské problémy sa tým už skončili,ale mýlila som sa...
Píšem Ti len na margo toho,že bohužiaľ sú ženy,ktoré krvácajú dlhšie a majú problémy,ak si ešte nekontaktovala lekára(nečítala som všetky príspevky),zavolaj mu,nech Ťa prezrie,nech sa toľko netrápiš😉.Prajem Ti nech si už v poriadku🙂Drž sa
@daria77 jej ďakujem za komentár, bola som už dvakrát s tým krvácaním prvý krát som mala silné krvácanie so zrazeninami, to ma museli uspať a šiť, druhý krát slabšie krvácanie, to ma poslali domov ze to prejde, teraz krvacam len slabo ale predsa,je tomu 3 týždne uvidím za týždeň ako bude,ja nekrvacam nonstop,dokopy som krvacala za 3 týždne asi 8 dní max,ale aj tak ma to štve ze napr 5 Di ôk a potom krv,možno sa fakt len tie chrasticky odlupuju a vtedy to krváca, budem sa sledovať a uvidím zatiaľ je to ôk dnes som už nelezala, nemám už nato nervy,normálne som fungovala ale s mierou,riady umyť dať prať a podobne a zatiaľ ôk,uvidím ako bude nasledujúce dni
@alzbetkacicka ja som krvácala veľmi silno 3 týždne.Potom doma už slabšie,tiež už som mala nervy....Prajem Ti nech sa dáš už rýchlo do poriadku,viem,aké to je .Držím palce😉

@janka2273 dakujem pekne,budem sa setrit co najdlhsie