Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
zienky dnes som musela ist na pohotovost,krvacanie sa zosilnilo a po straaaasne bolestivom vysetreni mi bolo povedane ze mi tam pravdepodobne praskla cievka ☹ dostala som tampon,zajtra idem vybrat,tak dufam ze konecne budem chodit bez vlozky 🙂
Dobrý deň, čítala som Váš príspevok ...
27.8.2013 som bola na konizácií, N87 . 1 stredne cervikálna dysplázia (CYTO PAP II, ASCUS a HPV risk pozitiv) akurát v tom období som mala dostať aj menzes, ale oddialil sa mi, takže zákrok prebehol, v prepúšťacej správe bolo písané, že všetko prebehlo v poriadku, krvácanie počas zákroku bolo minimálne ... keď ma pustili domov som oddychovala, nerobila som žiadne vážne či ťažké veci ako ma poučil i doktor, pár dní po zákroku som mala bolesti a silné krvácanie, to ustalo ak isto i bolesti, od bolesti som si dala "panadol" ale zistila som že ho nesmiem brať lebo podporuje krvácanie, silné krvácanie ustalo a už som len špinila ružovkastú čiarku, no po čase asi 12 dní od zákroku som začala mierne špiniť krv na rozdiel od ružovkastého zafarbenia, trochu som sa zľakla tak som išla na kontrolu (dňa 11.9.2013 čo je 16 dní od zákroku) do nemocnice kde mi zákrok robili a sám primár ma kontroloval, v správe písané : "pacientka prichádza pre krvácanie po konizácií, prijatá s čerstvou krvou, bolesti nemá, STATUS PRAESENS LOCALIS : Papl. : uterus v AFG, primer. veľkosti, adnexoparametr. obl, bdn."
V nemocnici som bola spolu 5 dní na pozorovaní, "liečba : Pamba, Kanavit, Dicynone, Ascorutin, Záver: Haemorrhagio post conisationem", keď ma lekár prezeral, povedal že tam mám malú zrazeninku čo videl, tak som bola na pozorovaní a dostávala som liečbu, potom sa ma lekár pýtal či nedostávam menzes, tak som sa pozorovala a pre určitosť si ma sám prezrel a videl že som menzes aj dostala, tak si ma nechal na pozorovanie vysadili sa mi lieky a po piatom dni ma prepustili domov, doma sa šetrím tak ako predtým, dnes je 22.9. 2013 to je 7 dní od kedy ma prepustili, menzes som dostala medzi 12-13.9. 2013, stále trochu špiním, nie už tak ako pred tým, ale neviem či je to v poriadku, či sú to dozvuky menzesu, kedže krčok sa pri menzese krekrvuje a preto ešte špiním . . .
ďakujem Vám pekne za všetky Vaše radi, snažila som sa Vám opísať situáciu komplexne aby ste ju vedeli sami čo najlepšie posúdiť
Dobrý deň, čítala som vaše príspevky ...
27.8.2013 som bola na konizácií, N87 . 1 stredne cervikálna dysplázia (CYTO PAP II, ASCUS a HPV risk pozitiv) akurát v tom období som mala dostať aj menzes, ale oddialil sa mi, takže zákrok prebehol, v prepúšťacej správe bolo písané, že všetko prebehlo v poriadku, krvácanie počas zákroku bolo minimálne ... keď ma pustili domov som oddychovala, nerobila som žiadne vážne či ťažké veci ako ma poučil i doktor, pár dní po zákroku som mala bolesti a silné krvácanie, to ustalo ak isto i bolesti, od bolesti som si dala "panadol" ale zistila som že ho nesmiem brať lebo podporuje krvácanie, silné krvácanie ustalo a už som len špinila ružovkastú čiarku, no po čase asi 12 dní od zákroku som začala mierne špiniť krv na rozdiel od ružovkastého zafarbenia, trochu som sa zľakla tak som išla na kontrolu (dňa 11.9.2013 čo je 16 dní od zákroku) do nemocnice kde mi zákrok robili a sám primár ma kontroloval, v správe písané : "pacientka prichádza pre krvácanie po konizácií, prijatá s čerstvou krvou, bolesti nemá, STATUS PRAESENS LOCALIS : Papl. : uterus v AFG, primer. veľkosti, adnexoparametr. obl, bdn."
V nemocnici som bola spolu 5 dní na pozorovaní, "liečba : Pamba, Kanavit, Dicynone, Ascorutin, Záver: Haemorrhagio post conisationem", keď ma lekár prezeral, povedal že tam mám malú zrazeninku čo videl, tak som bola na pozorovaní a dostávala som liečbu, potom sa ma lekár pýtal či nedostávam menzes, tak som sa pozorovala a pre určitosť si ma sám prezrel a videl že som menzes aj dostala, tak si ma nechal na pozorovanie vysadili sa mi lieky a po piatom dni ma prepustili domov, doma sa šetrím tak ako predtým, dnes je 22.9. 2013 to je 7 dní od kedy ma prepustili, menzes som dostala medzi 12-13.9. 2013, stále trochu špiním, nie už tak ako pred tým, ale neviem či je to v poriadku, či sú to dozvuky menzesu, kedže krčok sa pri menzese krekrvuje a preto ešte špiním . . .
ďakujem Vám pekne za všetky Vaše radi, snažila som sa Vám opísať situáciu komplexne aby ste ju vedeli sami čo najlepšie posúdiť
hlásim návrat z nemocnice po konizácii, zvládla som to jeden den bol peklíčko ale dá sa to, doležitá je histologia.Teraz dám 2 týždne PN a pekne si oddýchnem , prečítam pár kníh a budem sa venovať len seba 😎
@ivetmicka Ahoj moja, vieš čo ... už mi to ustávalo, až som úplne prestala špiniť, dva dni nič skôr wsa mi zdalo ako keby som mala výtoky ..... a dnes, som mala po noci tak na trochu, a keď som sa utrela tak ružový pásik ... ja neviem či je to normálne, alebo zas niečo nieje v poriadku, aj prsia ma akosi bolia čo tiež nechápem veď ma vždy bolievali pred menštruáciou a tú som teraz mala pred 2 týždňami :/
ja som po zakroku uz viac ako mesiac citim sa fajn uz chodim aj do prace po zakroku som bola doma 3 tyzdne v praci makam kravcala som malo uz som mala aj mrchu a bola v pohode ani som nevedela ze ju mam a to mavam dlho aj 7 dni a po zakroku som mala slabucku a len 4 dni aj to ozaj onicom na poslednej kontrole gyndos povedal ze je to fajn len som brala take gulvocky ktore hoja ranku a dalsia kontrola ma caka tento stvrtok a inak sex ziadne stale a tak isto som nezbadala aby som prisla o stehy ktore tam este mam ale hadam uz tento stvrtok ich da prec citim sa fajn tak hadam aj kontrola dopadne dobre
ahojte baby, chcem sa opytat ako ste na tom s menstruaciou po zakroku.....ja ju mam totizto dva tyzdne....prvy tyzden slabe spinenie a druhy uz normalna menstruacia...taktiez mam problem pri pohlavnom styku, zvyknem krvacat aj ked ma nic neboli...je to vsak taka cerstva krv....no neviem, lebo po zakroku som uz 3 mesiace. poradite???
ahojte, prosím o radu, vo februári som bola na konizácii (ťažká cervikálna dysplazia), v maji som zistila že som tehotná a prvý ster-výter po konizácii bol negatívny (dostala som ho až ked som bola tak v 2 týždni tehotenstva). Vie mi niekto poradiť či je možné ten výter urobiť aj počas tehotenstva? velmi sa bojím tejto choroby a mam len 26 rokov, na prehliadky chodim pravidelne a taký rýchly spád z normálnej dysplazie na ťažkú za 6 mesiacov ma doslova položil, nechcem nič riskovať. Dakujem velmi pekne
@angel281 neboj sa, ja som otehotnela hneď po druhej konizácii a celé tehotenstvo mi stery nerobili.v tehu sú výrazné hormonálne zmeny a tým pádom by mohol byť ster nedôverihodný a aj po šestonedelí.najskôj 3 mesiace po pôrode, ja akurát zajtra volám o výsledky, tak sa tiež riadne bojím a hlavne v noci premýšľam nad týmto, že čo ak budú zlé...ale treba veriť, že vraj tehotenstvo veľmi pomáha liečiť.zajtra to to buď potrvrdím, alebo vyvrátim.
@ivetmicka mozem otazocku ?mna to caka 7.11. a chcem sa spytat ,lebo co citam tak asi tomu nejak viac rozumies,neviem ci si sestricka alebo take nieco 🙂 budem mat nejake bolesti jak ma pustia domou,alebo ako budem hned fungovat s dvoma detmi ?mozem sediet a robit veci co musim stale ?co ak mi nema kto pomahat a budem to musiet s nimi zvladnut sama !da sa to ci ? dakujem
@elenka74 ahoj,ide o to ,ze mne nema kto pomoct s domac.pracami a ani velmi s detmi !!!hoci byvam pri mame aj manzel sa snazi trocha ,ale je to stale vsetko na mne a to mam ako viac trocha lezat ?ked nie vela chodit ani sediet ! 😒 a kolko ste bola v nemocnici a bolesti ako ?dakujem
@charluc ja som v pondelok nastúpila do nemocnice, v utorok ma operovali a v stredu som už bola doma. aj u mňa to bohužiaľ funguje tak, že celá domácnosť je na mne, ale ak moji dvaja chlapi chceli, aby som sa z toho skoro dostala, museli mi pomáhať. Mala som síce veľké šťastie, že boli prázdniny a syn bol doma, čiže napr. pri praní mi on dvíhal gél na pranie a aviváž, na kontrolu k lekárovi ma tiež odviezol, čiže mi tie prázdniny padli vhod. Manželík behal po nákupoch, vysával, no snažili sa. A čo sa týka bolestí, práve toho som sa veľmi bála, hovorím si, preberiem sa z narkózy a budem sa zvíjať v bolestiach, to boli našťastie len moje predstavy. Ešte na operačke dostanete silné lieky proti bolesti a ešte aj po operácii mi večer sestrička dala injekciu proti bolesti, čiže ja som žiadne bolesti nemala. Musíte si dávať pozor, lebo aj ja keď som sa pozabudla a rýchlo som sa zohla, zacítila som akoby tlak v podbrušku, ale už po nejakých troch týždňoch som už fungovala na 100%.
ja som mala cytológiu II, dva roky som s tým chodila na onkogynekológiu a lekár mi odporučil operáciu, aby sa to náhodou nezvrhlo na zlé. A samozrejme, dva týždne po operácii boli výsledky z histológie a našťastie, všetko bolo v poriadku. V decembri mám ísť opäť na kontrolu, urobí sa cytológia a uvidíme, čo bude. Treba veriť, že všetko dopadne dobre. Keď ma môj gynekológ odporučil na onkogynekológiu, vydesil ma na smrť. Prišla som domov, začala som plakať, volala manželovi do roboty, ten vydesený možno ešte viac, potom som sa upokojila, keď som si niečo prečítala na internete a hlavne lekár na onkogynekológii mi všetko vysvetlil, že to nie je rakovina a že veľa žien ma cyto II.
zenicky chcem sa spytat ci mate niektora skusenost aj so zlymi vysledkami po konizacii.co ak z histologie pridu zle vysledky aky je potom postup?cakam na vysledky a mam obavy.vie mi niektora odpovedat?
@orbitka3305 ja som mala po prvej konizacii zlé stery a bola som na rekonizacii.
@zuzu101 a mozem sa spytat ze co to znamena?to ti odrezali este dalsi kus z krcka ?a potom si uz mala dobre vysledky?