Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@kovacova9 hej, niečo si isto daj. Toto presne som ja síce nebrala ale je toho veeeelmi vela, treba podporiť imunitu z každej strany. Zmeniť kus životosprávu možno, viac oddychovať, spať, jesť viac ovocia, zeleniny, ja som brala Indinal, aj acetylcystein odporúčajú, C, D, rakytník. A už len dobrý nástup do práce 😉
Ahojte baby, keď Vám zistili zhoršujúce výsledky boli ste pod dozorom len Vášho gynekológa, či Vás poslal aj k nejakému odborníkovi? Resp. Riešil s Vami niekedy niekto riziko rakoviny v ústnej dutine kvôli prenosu HPV do úst?
Dobrý deň, píšem aj ja svoju skúsenosť s HPV a konizaciou. Pred 7 rokmi mi zistili HPV dlho som mala iba ascus avšak po 5 rokoch sa mi zhoršili výsledky na lsil a do toho som neplánovane otehotnela. Teraz som bola na konizaciu spojenu so sterilizaciou na vlastnú žiadosť. Rekonvalescencia bola prvý týždeň v pohode bez bolesti, iba výtok. Avšak po týždni som dostala menštruáciu dosť silnu a na siesty deň som začala intenzívne krvácať bez nejakých bolesti. Bola som hneď v ten deň u svojej gynekologicky nasadila mi hormonálne tabletky na zastavenie krvácania. To však na druhý deň neustúpilo, navštívila som oddelenie kde mi konizaciu robili. Tak ma dr. ubezpečil že to nie je až také vážne že niektoré pacientky majú silnejšie krvácanie po konizacii. Neviem ako ďalej, zajtra mám ísť na kontrolu k svojej dr. ale naďalej krvacam síce trochu mierne ale stále 😔 už som z toho zúfalá. Tie čo ste mali problém s krvácaním kedy to úplne ustalo a mali ste problém aj potom napr.pri styku či krvácanie mimo menštruácie? Ďakujem za odpovede.

@kovacova9 tak prajem skoré zotavenie. 😉👍