icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

emimirlen
2. okt 2023

@kovacova9 tak prajem skoré zotavenie. 😉👍

kovacova9
2. okt 2023

@ibrunova áno leep konizacia toto sa ze robí kvôli žilam aby si nedostala čosi počas operacii..

kovacova9
2. okt 2023

@emimirlen ďakujem akurát dnes som mala kontrolu tak ze krček zahojeny a stredu už môžem do prace
..ešte odporučila toto prvé ze mam brat 3 mesiace a po pol roku kontrola...ale ze mega sa zlepšili výsledky po oproti tomu co bolo;)

kovacova9
2. okt 2023

@mk22 fuuha nás prijali ráno na 7 nalačno a poobede si mala.konizaciu..a pila si až po 😏😏😏 a večer o 19 pustili domov...max dali infuziu

emimirlen
3. okt 2023

@kovacova9 hej, niečo si isto daj. Toto presne som ja síce nebrala ale je toho veeeelmi vela, treba podporiť imunitu z každej strany. Zmeniť kus životosprávu možno, viac oddychovať, spať, jesť viac ovocia, zeleniny, ja som brala Indinal, aj acetylcystein odporúčajú, C, D, rakytník. A už len dobrý nástup do práce 😉

ajush5
21. okt 2023

Ahojte baby, keď Vám zistili zhoršujúce výsledky boli ste pod dozorom len Vášho gynekológa, či Vás poslal aj k nejakému odborníkovi? Resp. Riešil s Vami niekedy niekto riziko rakoviny v ústnej dutine kvôli prenosu HPV do úst?

ibrunova
21. okt 2023

@ajush5 nie
Poslala ma akurát na imunológiu.

eviann
21. okt 2023

@ajush5 Ja som bola u onkogynekologa. Muzovi vysetruju raz rocne u zubara so specialnym pristrojom ustnu dutinu na rakovinu.

xiaaraa
23. okt 2023

Dobrý deň, píšem aj ja svoju skúsenosť s HPV a konizaciou. Pred 7 rokmi mi zistili HPV dlho som mala iba ascus avšak po 5 rokoch sa mi zhoršili výsledky na lsil a do toho som neplánovane otehotnela. Teraz som bola na konizaciu spojenu so sterilizaciou na vlastnú žiadosť. Rekonvalescencia bola prvý týždeň v pohode bez bolesti, iba výtok. Avšak po týždni som dostala menštruáciu dosť silnu a na siesty deň som začala intenzívne krvácať bez nejakých bolesti. Bola som hneď v ten deň u svojej gynekologicky nasadila mi hormonálne tabletky na zastavenie krvácania. To však na druhý deň neustúpilo, navštívila som oddelenie kde mi konizaciu robili. Tak ma dr. ubezpečil že to nie je až také vážne že niektoré pacientky majú silnejšie krvácanie po konizacii. Neviem ako ďalej, zajtra mám ísť na kontrolu k svojej dr. ale naďalej krvacam síce trochu mierne ale stále 😔 už som z toho zúfalá. Tie čo ste mali problém s krvácaním kedy to úplne ustalo a mali ste problém aj potom napr.pri styku či krvácanie mimo menštruácie? Ďakujem za odpovede.

xiaaraa
23. okt 2023

@lebonka ako ste nakoniec dlho krvácala?

lebonka
23. okt 2023

@xiaaraa nepamatam si uz presne, ale asi 3 tyzdne. Prestala som krvacat ked mi dr vybral zbytky stehov

xiaaraa
23. okt 2023

@lebonka potom ste už nemala problém s krvácaním mimo cyklu?

ibrunova
23. okt 2023

@lebonka aké stehy po konizácií?

lebonka
23. okt 2023

@ibrunova zbytky po vstrebatelnych stehoch. Tak mi to dr vysvetloval

lebonka
23. okt 2023

@xiaaraa nie

mk22
23. okt 2023

@xiaaraa krvscala som cca 3t s prestávkami, striedavo, visc a menej, tak nárazovo..prero aj katu kľud cca 6t
Žiadny stehy mi nikto nevybral.

xiaaraa
23. okt 2023

@mk22 ďakujem trošku ste ma upokojili že nie som v tom sama 😔

mk22
23. okt 2023

@xiaaraa ja som bola z toho na prášky, myslela som ze to neskončí.. Par dni nič a potom tri dni a tak dookola.. Držím palce

ibrunova
23. okt 2023

@lebonka ja som nemala pri konizácii žiadne stehy, tie som mala až pri hysterektómií. Zvláštne.

kovacova9
24. okt 2023

@mk22 ja som bola necelé 4 týždne pn z prace..robím v mekaci a najhoršie to bolo cez prvé krámy inak je to fajn dokonca prišli presne ako mali teraz už len tie vitaminy beriem a uvidíme v marci kontrola nové stery

mk22
24. okt 2023

@kovacova9 áno treba vážne kľud, hoci nič nebolí nepicha, kľud režim žiadna námaha krvácanie je také na striedačku ja po 2t už nič dva tri dni tak už vytesena a zase bum nemá to byť masívne krvácanie ale isto nie par dni.. Odpadsvsjju chrasty a to je to krvácanie

xiaaraa
24. okt 2023

@mk22 no mne chrasta neodpadla a mala som silné krvacanie z maternice podľa dr. Podala mi lieky na zastavenie krvacania to však ani po pár dňoch neprestalo. Teraz na piaty deň už je to lepšie. Tak snáď už to nebude také hrozne....

mk22
24. okt 2023

@xiaaraa treba kľud, nohy hore, nechodit, ležať, odpočívať, relaxovať

xiaaraa
26. okt 2023

@mk22 ďakujem za povzbudivé slová. Aké vitamíny beriete? HPVirin? Držím prsty nech kontrola dopadla v poriadku 🙏

mk22
26. okt 2023

@xiaaraa ja už som 2r po.
Chodím na kont vyšetrenia.
Brala som indonal

kovacova9
26. okt 2023

@mk22 a beries ho prosím po 2 tabletkách ci 1 denne

kovacova9
26. okt 2023

@xiaaraa ten hpvirin mi aj moja odporučila ale je to drahé...ja skúsim ten indolan ;)

mk22
26. okt 2023

@kovacova9 užívala som jednu denne. Chvíľku pauza potom ďalšie balenie.
Uvažujem kúpiť opäť.

ibrunova
26. okt 2023

@kovacova9 Mne odporučila lekárka zelený Indonal a Deflagyn.

xiaaraa
Autor odpoveď zmazal