icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

ninusa221
6. feb 2025

@santia1605 teda ešte by si mala ísť po 2 dňoch na drenáž aby ti ju gynekológ vybral.

santia1605
6. feb 2025

@ninusa221 ja som sá pýtala ci mam prísť ešte vybrať alebo kontrola ....a povedala sestrička ze nie . Ze o 2 tyzdne po výsledky 🤔 a s nimi k môjmu gyn.

ibrunova
6. feb 2025

@ninusa221 po konizácii som nemala žiadnu drenáž

ninusa221
Autor odpoveď zmazal
ninusa221
6. feb 2025

@santia1605 moja sprava. Neviem no za mnou prišla hneď moja doktorka ktorá ma operovala všetko vysvetlila. Dala mi drenáž kvôli krvácaniu.

santia1605
6. feb 2025

Tak ja dnes sa rozkrvacala...Asi som to prehnala s pohybom 😔. Ako pri menštruácii ...je to v poriadku??

mk22
6. feb 2025

@santia1605 krvácanie je bežné, že si deň po nekrvacala, neznamená, že ňu budeš vbc.
Môžes s prestávkami krvácať, ja som týždeň nič a potom opäť.
Nemá to byť masívne krvácanie.
A kľud režim, prvé dni som iba ležala, sedela.. Minim pohybu, iba WC a postel

santia1605
6. feb 2025

@mk22 ach bojím sa ze som to prehnala
...co sa berie na zastavenie krvácania? Dakde písali len neviem nájsť ascorutin aj co?

mk22
6. feb 2025

@santia1605 krvácanie je proces hojenia, ja som s prestávkami krvacala cca mesiac. Ta krv musí vyjsť.
Zle by bolo keby si začala krvácať veľa.
Chce to prísny kľud režim.

santia1605
6. feb 2025

@mk22 mam 3 mesačného synčeka doma. Srdce mi trha ze nemôžem s nim byt na 100 %. To šetrenie kludovy režim je masaker. Keby to nie až tak dlho ze toľko týždňov...

mk22
6. feb 2025

@santia1605 nuž, patrí to k hojeniu. Treba to dodržiavať, ináč to bude nekonečný kolotoč.
Skus si niekoho zavolať k dieťatku, mamku, kamošku.. Muž..

santia1605
6. feb 2025

@mk22 veď mám... muž tento týždeň potom sestra mama ...ale aj tak ...jedno šťastie ze je zima.

ninusa221
6. feb 2025

@santia1605 nemáš ovulaciu? Ja som týždeň po a začala som cez ovulaciu viac krvácať

santia1605
7. feb 2025

@ninusa221 nie ja mam 5 dni po menštruácii

ajush5
7. feb 2025

@santia1605 to, že máš 5 dni po menstrucii neznamená, že nemáš ovulácii

santia1605
7. feb 2025

@ajush5 viem kedy mam mat ovulaciu aj kedy mam ovulaciu ...

ninusa221
7. feb 2025

@santia1605 myslíš si že ti ozaj robili konizaciu? Lebo mne doktorka povedala že nieje dobre keď budem mať menštruáciu po operácii hneď. Mňa operovali po menštruácii že to ma tendenciu potom krvácať a horšie hojit.

santia1605
7. feb 2025

@ninusa221 skončila mi menštruácia a na druhy deň bola operacia

kovacova9
18. feb 2025

Baby beriete tu niektorá tiež po konizacii tie hpvirin vitamíny ako ja ??? Mne to odporúčala moja gyn.😇 sú drahšie ale dúfam že účinné...moje stery prišli dosť neskoro takže v marci mam nove cyt. stery🫣 inak kontrola býva každého pol roka aj vy to tak máte ? 😋😇

emimirlen
19. feb 2025

@kovacova9 áno zo začiatku býva každý polrok, potom už znova sa prejde na kontrolu raz ročne. Aspoň ja som to tak mala po konizacii. S tými vitamínmi nemám skúsenosť.

kovacova9
22. feb 2025

@emimirlen mne stále dáva každého pol roka že nech má ma pod kontrolou

emimirlen
22. feb 2025

@kovacova9 keď si dobre pamätám asi po 2 rokoch sme prešli na ročné kontroly. Ale môže byť že to závisí od lekára ako to má nastavené 👍

kovacova9
8. mar 2025

@emimirlen mno však uvidím 🙂 bodajby

ninusa221
9. mar 2025

@kovacova9 ahoj ja beriem HPvirin. Konizacia 27.1 drenáž mi vyberali 29.1 potom kontrola o dva týždne. Tam mi brala ster dačo sa jej nezdalo na sliznici tak mi dala antibiotika kontrola zas 20.3. 😏.

kovacova9
12. mar 2025

@ninusa221 ja mam ísť nabhduci tyzden na nový ster lebo mi robili pred par mesiacmi ale ze prišli neskoro výsledky tak neviem ci to je potom skreslené alebo co
..inak som mala mat kontrolu polrocnu...ale berú len ster..
😅
A berieš 4 tabletky denne lebo mne to príde moc..tak ja len 2 tabletky ráno

santia1605
14. mar 2025

Ahojte chcem sa opýtať či sa niekomu podarilo vyliečiť z HPV vírusu? Seba a partnera? A ak áno ako ? Ďakujem

kovacova9
17. mar 2025

@ninusa221 och nemám vôbec dobre spravy z pred pol rokom mi vyšiel acus čiže dnes spravila ster kontrolný keďže minule tie výsledky prišli neskoro pred Vianocami a ze keď budú opäť zle...ma pošle znova na onkogynekologiu ako pred 2 rokmi...zevraj ma 15% pacientov ktorým musia robiť opäť po 2 rokoch po konizacii rekonizaciu, že znova kusok odštiknú.. Kurna ja nechcem opäť všetko znova postupovať držte palce isto sa ozvem ako dopadli výsledky 🫡😇 čiže vyzerá ze u mňa ani 50 EUR vitamíny nepomáhajú ach

santia1605
18. mar 2025

@kovacova9 mne doktorka povedala ze keďže to mam ja ten hpv virus ma i partner tak ma vždy nakazí a sa to bude stále opakovať...ale už nepovedala ako liečiť partnera...akurát ze chlapom to nerobí sarapatu tak ako nám 😢

ninusa221
19. mar 2025

@santia1605 chlap sa môže dať tiež zaočkovať a brať vitaminy.

santia1605
19. mar 2025

@ninusa221 hovorila ze ockovanie teraz je už zbytočne keďže mame ten HPV vírus...tak neviem ...berieme obaja indonal partner tak v máji uvidím na kontrole . Ak viete ešte o nejakých vitaminoch pre partnera napíšte. Gyn ohľadom liekov tiež hovorila ze to je len biznis...🤷‍♀️😬 Ďakujem.