Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@orbitka3305 mne robili leep konizaciu, čiže nerezali z krcka, ale išli so hĺbky.ja som napr.mala nález presne na rozhraní krcka a maternice, mne by už v pripade ďalších zlých vysledkou brali celý kŕček.
Ahoj zienky,som po LEEP konizacii 3 tyzdne,cakam na menzes,vraj bude o dost silnejsi ako obvykle( no hruza) ,chcela by som sa opytat ako to bolo u Vas ci to bolo fakt az tak strasne.Dalej by ma zaujimalo, kedy ste mali 1 x styk.V pokynoch je 6 tyzdnov bez a kontrolu mam az v decembri,takze sa skor k dr.nedostanem,teda bude to az 2 mesiace po zakroku.Do ftedy moj drahy nevydrzi 😀 dik...
@nika83k ahojky.tak ja som po leep konizacii tiez je to uz 4 tyzdne a prvy menzes bol praveze uplne v pohode dokonca som krvacala menej dni ako inokedy.takze asi je to individualne.pohlavny styk som este nemala a ked mam pravdu povedat skor ako mi to nepovoli doktor po kontrole ani nemam odvahu.takze asi treba len cakat a nechat to na lekarov ,vedia co hovoria.🙂 aspom myslim 🙂
Ahojte Žienky. Tak aj ja sa pridávam do tejto skupiny - 5.11. mi bola robená konizácia - Ťažka dysplália krčka maternice. Zatiaľ nekrvácam len špiním a v pondelok sa už chystám do práce, tak uvidím. Dnes som bola po výsledky z hystológie a všetko je OK 🙂 . Držím všetkým žienkam prsty, ktoré to ešte len čaká 🙂
aj ja sa pridavam do tejto skupiny mam jeden probem a chcela by som vam to napisat lebo som už ztoho duševne chora mne minuli rok robili plastiku krčka maternice to všetko prebehlo v poriadku len na druhy den rano mi viberala doktorka tampon a začala som velmi krvacat ona sa zlakla kričala na sestričky prisli dve a začala ma čistit utierala ma ale mi nedala žiadnu injekciu nič a to mi robila 45 minut ja som kričala revala nech prestane lebo ma to strašne boli ale marne ja som asi v tedy dostala sok odvtedy už prešio 1 pol roka a ja mam stale bolesti vždy tu bolest citim čo mi vtedy robila ja by som sa len chcela spitat že či to robila spravne lebo som už zufala mam z toho depresie a beriem tabletky na upokojenie
@angel281 Ahoj ja som tiez po dvoch LEEP konizaciach, dala som sa aj za 400 eur ockovat proti rakovine krcka maternice, neskor som otehotnela, a ked mi po porode robili stery, vysledky z preventivnej...az som si poplakala...kolotoc sa zacal odznova, zasa mam ten isty nalez- no este s niejakym zapalom, a kedze este dojcim co som uz o dva dni rok po porode, nie a nie maleho naucit na ine mlieko...aby som mohla uzivat niejake lieky a pripadne dalsia konizacia...jedine co mi odporucaju je intezivnejsie si davat actigel do vnutra...tak som zvedava co bude...moc sa bojim ze sa to neskonci...
@martinkaf Ahoj, tak to je strašné teda tebe to očkovanie vôbec nepomohlo? Ja nerozumiem ako môže mať na to každý lekár iný názor, mne to môj odporúčal avšak mam kamarátku ktorá študovala medicínu a ona vravela že teraz je to už zbytočné ked to raz mám.
VYSKUSAJ ľanové semienka namlieť/na mlynčeku na mak/ každý den a dať si lyžicu do jogurtu - ked je pravda to čo som čítala o tých ľanových semienkach, tak to musí byť nejaký zázrak prírody (len pozor treba to jest hned po zomleti čo je náročné lebo ja som si naprv namlela jednu dozu a mala to cca na 3 týždne, teraz meliem trochu každý den - mne ide o to, že mam problémy so zápchou a som v 7 mesiaci tehotenstva ale ked som sa dočítala, že to predchádza rakovine tak to jem kazdý den/
Ked si až po dvoch konizáciach nemala si problémy počas tehotenstva? ja som po jednej a pevne verím že aj po poslednej a som na rizikovom tehotenstve pretože lekár mi povedal že ten krček je velmi krátky dokonca som mala isť na "cerklage" - podšívanie avšak nevedeli, či to bude kvôli tak krátkemu krčku možné - nakoniec to nebolo nutné.
Ja mam vo štvrtok poradnu takže mam na gynekologa pripravené nejaké otázky potom sa ozvem.
drž sa a prajem pevné nervy pri odúčaní malého od dojčenia ja som počula že do 6 mesiacov je pre dieťa "dôležité" materinské mlieko do 1 roka je "vhodné" ale potom už ani nie to už decuľo papa kopec veci.
@angel281 Ahoj, ano doktor ti povie co je najlepsie, no nikdy ti nepovie ze je to zbytocne...keby mne niekto povedal ze ked to uz raz mam tak sa mi ockovat neoplati neurobila by som to...ved za tie peniaze som si mohla nieco ine kupit do domu...semienka vyskusam, len sa bojim kde to zozeniem lebo sme v dedine co je sice dedinou roka ale nieco specialne ked clovek potrebuje nezozenie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
V tom tehotenstve mi doktorka stale hovorila ze je vsetko v poriadku, napodiv ze som otehotnela po 5 mesiacoch po konizacii, kazde dva tyz.som chodila na poradnu, stale ma sledovali hovorila ze to je velmi rizikove, aj som to tak brala setrila som sa ako sa dalo, vsetkych okolo som si vycvicila ze to trva este aj dodnes ze mi pomahaju ked nemusia, no nakoniec mi hrozilo ze budem mat cisarsky, ze mi to urobia skor ako som mala porodit, lebo maly bol velky a bali sa ci to donosim..nakoniec som prenasala 2 tyz. a maly sa narodil behom 10 min, bolo to rychlo a bezproblemove, ako ukazkove, sa vsetci cudovali ze som povedala ze porod bol ovela lepsi ako prvy...
maly bez problemov papal z flase ale iba kym mu nevysli zubky, potom zacal flasu odmietat a trva to...som si odsavala a krmili ho ked som bola v skole...(externe) bobok papa vsetko je to doslova srotovnik no cicu si nepusti
drzim palce nech ti vsetko dobre dopadne, a nemusis prezivat vsetky tie stresy a starosti ze co sa moze stat...neodporucam nikomu...
Ahoj, tie semienka tušim maju aj normálne v coop jednote, teda u nas v dedine by som ich hladala tiež márne ale v lekárni to najdeš určite, ked budeš mať cestu, viem že je aj olej ľanový ten sa objednáva cez net ale do 14 dnoch ho treba spotrebovať a to mi príde dosť na figu.. toto si určite prečítaj http://zivot.azet.sk/clanok/2880/liecivy-lanovy...
Tak ja som otehotnela hned 3 mesiace po konizácii ešte som ani nemala prvé výsledky z toho steru/výteru po konizácii a kedze sme to tehotenstvo vôbec neplánovali tak bola som z toho mimo a ešte ked som čakala na výsledky v nemocnici lebo som mala hned problémy zvracala som stráááášne tak toto nikomu neprajem také stresy.
Ja som tiež chodila externe na VŠ a práve tým stresom pripisujem ten môj stav "ťažká cervikálna dysplazia" . Minulý rok v máji som skončila Ing. štúdium a hned vo februári tohto roku som bola na konizácii, niekedy tak ľutujem všetok ten stres a zhon ohľadom školy a popritom maličká dcérka (tú samozrejme vôbec neľutujem).... a práca aj tak doposiaľ žiadna ... lebo nemam prax ☹
Ahojte, ja sa chcem podeliť o svoju skúsenosť. V októbri tohto roku mi bola robená konizácia, mala som CIN III - ťažkú dyspláziu. Pekne ma uspali. V prebúdzacej miestnosti sme boli tri, tie dve boli vysmiate, rozprávali sa so sestričkami akoby nič, no ja veľké bolesti a strašnú zimnicu. Sestrička mi dala pod paplón nejaký vyhrievač 😀 Keď ma previezli na izbu (bolo nejak 14.30), vypýtala som si niečo od bolesti a na spanie. Zobudila som sa o ôsmej večer, najedla som sa a išla som spať. Ráno som sa už sama dvihla, išla som sa osprchovať a potom mi sestrička vybrala tampón (resp. bolo to niečo ako dlhý obväz 😒 ). Každá ma plašila, že vyberanie je nepríjemné, no pre mňa to bolo niečo ako oslobodenie, lebo som sa cítila tým prepchatá 🙂 O dva dni ma pustili domov, cítila som sa super, nič ma nebolelo. No po cca 5 dňoch ma to tam začalo pichať, ťahať (uvoľňovali sa pravdepodobne stehy) a bolo tam dosť citlivé - predošlé dni som bola zvyknutá chodiť kade tade, no toto ma nepustilo. Tri dni intenzívneho ležania a pekne to ustúpilo. Výsledky boli dobré 🙂 Je presne 6 týždňov od operácie, tak sme sa s priateľom pokúsili konečne fungovať ako pár. No mám pocit, že sme asi ešte mali počkať, aj keď to bolo iba také šetrné, pomalé a krátke. Mám z toho blbý pocit (asi len psychický). Počkám radšej až do nového roka 😝 Každopádne netreba sa báť, celá situácia je ako jedna dlhá otravná menštruácia, ktorá ale prejde. A ešte k tomu kúpaniu po konizácii. Rozprávala som sa s mojím gynekológom a ten mi povedal, aby som sa vo vlastnom záujme už len sprchovala. Človek sa kúpe vo vlastnej špine, vode plnej drogérie, chemikálií a všetko sa to dostáva dovnútra. Ja si na zdravie potrpím, pohodlnosť bokom a už len sprcha 🙂
@ivetmicka Ja som v lete prekonala vaginálnu mykózu, trpela som celé leto -- doktor po mne hučal, že nemám behať po kúpaliskách a mám sa viac sprchovať .. pardon, ale na kúpalisku som bola raz v živote (13r) a doplatila som na to - mala som mykózu po celom tele a sprchujem sa ráno na prebudenie a navečer. Už vtedy som si povedala, že radšej sa budem len sprchovať, lebo vylihovať treba v posteli a nie vo vani. A zmenila som gyn. - po mne nikto zjapať nebude 😀
baby pridavam sa k vam, mna caka konizacia buduci tyzden v stredu 😒 mam z toho zmiesane pocity
Poraďte mi baby. Moj G. mi odporučil, aby som sa po konizácii ( bola mi robená 5.11.2013) dala zaočkovať Silgardom. No neviem čo robiť - či áno, či nie.
@jankas87 , netreba sa báť, je to 20-minútovka (teda pokiaľ budeš pod narkózou), ono to len celé vyzerá ako bu bu bu, ale neni. Po operácii budeš pociťovať tie isté bolesti, ako na začiatku menzesu alebo pred ním. Ak budeš dodržiavať všetko, čo ti doktori/sestričky povedia, nebude nikde problém. Hlavne sa po operácii šetri, nenapínaj sa, nenamáhaj a hlavne keď pôjdeš na veľkú na wc - netlač! Pi veľa vody, aby to šlo samo. Drž sa, daj vedieť, ako si dopadla 😉
O konizácii krčka maternice sa dočítaš aj v našej encyklopédii Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/konizacia-krcka-mater...
Kočky, čo ste už absolvovali, napíšte vaše skúsenosti aj dole pod wiki článkom. Je nás viac, čo nás to čaká, tak aby sme vedeli, do čoho ideme. Dik.
@daja015
@jesika26
@bubina76
@alllias25
@enya00
@dedikatessa
@angel281
@bibinkaleo
@martinkova24
@matulda09
@elvira12
@bublina83
@kika112
@krenkova
@zuzu101
@nika83k
@orbitka3305
@le27
@e_z no moja skusenost sama operacia ok, pametam len ked som sa prebudila po operacii ale ja som skoro sla do prace a tak som absolvovala par cisteni kedze som moc krvacala a toto bola zla skusenost A hlavne bolestiva a potom tak o 3mesiace som mala absolvovat kontrolu a nove cito ale diktorka. oznamila aby som prisla az v marci pretoze este to nemam uplne zahojene takze ma nepotesila fnuk
@enya00 Dik, je to už vonku.
@matulda09 Ak to chceš napísať do Wiki, tak musíš ísť na linku dole, to je na článok vo Wiki a tam dole pod článkom je možnosť pridať vlastnú skúsenosť. Takto sa dá pridať pod ľubovoľný článok. Každý sa slobodne rozhoduje, či che napísať alebo nie a je na ňom akú dlhú ju aj napíše.
https://www.modrykonik.sk/konizacia-krcka-mater...
Snažíme sa skúsenosti zozbierať pod wiki článkami, pretože je to prehľadnejšie ako vo fóre. Tak dik, kočky.
Tak baby mam to uz aj ja za sebou, vcera ma operovali a zajtra by som mala ist uz z nemocnice domov, citim sa fajn a vobec nic ma neboli. Dnes mi vytiahli tu gazu bolo to neprijemne ale nebolelo to. Takze tie ktore vas to este len caka sa ne musite nicoho bat.
Ahojte baby.Pred mesiacom som bola na konizacii na Heydukovej.Stravila som tam cca tri dni.Prvý den hospitalizacia,druhy den zakrok a treti den som isla domov.Po prebudení z narkozy som citila bolesti v podbrušku ako pri menštruacii,ale trvalo to asi jeden den a nebolo to nič neznesitelne.Výsledky z histologie mam negativne a dufam už budem v poriadku.Preventivne som sa dala aj zaočkovat.Co sa týka PN,bola som doma tri týždne a nerobila som nic,len sa šetrila 🙂 ...baby držte sa a nebojte sa ak vas to caka 🙂

@orbitka3305 ja som mala zlé výsledky z histologie (na spodnej pere krčka mi zostalo CIN II-III). Dr. sa rozhodla počkať 5 mesiacov, kým sa to poriadne zahojí a v septembri mi robila LBC cytologiu. Výsledky boli pred týždňom.....som čistá a bez nálezu. Povedala mi, že veľa krát sa stane, že po konizácii zostane nález, ale tým že sa do toho zarypne sa s tým telo niekedy vysporiada samo. To bol asi môj prípad.