Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Ahojte baby, bola som uz aj na kontrole a vysledky neboli dobre, nastastie uz ma operacia necaka zatial ziadna ale mala som v tom co mi vybrali dva zhubne nadory 😒 a teraz musim byt vedena na onkologii. Mate s tym nejake skusenosti ako to prebieha vsetko?
Ahojte žienky, chcem sa opýtať,či vás boleli kríže po zákroku. Mne robili konizáciu minuly utorok, v stredu rano som išla domov,o dva dni som mala trochu bolesti v podbrušku--ale to je normalne. Trochu špinim,,ale len slabučko. Dnes som išla už do roboty, poobede ma ale dosť začali pobolievať križe,,neviem či to ma tak byť.Nemali ste s tym skusenosti? Dakujem za odpoved.
zenusky ako dlho ste krvacali po konizacii ? ja som po uz desat dni a este stale mierne krvacam :(
@ivetmicka no bola som u onkologa ale nebol to gynekologicky onkolog ale normalny. Zatial mi nerobil nic len ma poslal na ct, rengen a sono a podla vysledkov sa rozhodne ci sa budem liecit unho alebo ci len pri gynekologovi. Nastastie uz nekrvacam ale krvacala som tri tyzdne. tak teraz sa idem vsade objednat 😒
a ked bude po konizacii zly vysledok tak potom co
Ahojte kocky ja som dnes po konizacii krcka maternice a po kyretazi.Zacali ma operovat o 11stej a o 15stej ma uz pustili domkov.Robili mi to ambulantne priamo na ambulancii mojej lekarky ma tam totizto aj lozkovu cast na mensie zakroky.Citim sa celkom dobre az na bolesti v podbrusku ako pri silnej menstruacii.Ani poriadne neviem ci som mala celkovu alebo len ciastocnu narkozu,lebo lekarka mi vravela,ze budem mat ciastocnu,no ja si nic nepamatam a najvacsi problem na tom vsetkom je,ze mi ani neurobila predoperacne vysetrenia napriek tomu,ze mam aritmiu srdca..Neviete mi poradit co mozem a co nemozem teraz robit?ako dlho mam oddychovat?po akej dlhej dobe budem moct normalne sexualne zit a zit bez obmedzeni?a co sa stane ked sa mi to vrati?
Ahojte kočky. Ja pôjdem trošku asi mimo témy,ale vy všetky s tým istotne máte skúsenosť ☹ . V pondelok som bola na biopsii krčka maternice, brali mi myslím, že 2 vzorky a v utorok som mala ísť na výber tamponády....ale sestrička na príjme ma zvozila, že čo som si to nevybrala sama...tak som jej vysvetlila, že mi kázali prísť tam... zavolala ma do vnútra dala mi rukavicu,poslala ma na wc a potom nech idem domov... /pre toto som cestovala 30 km/ zostala som dosť zaskočená.... mala som trošku bolesti v podbrušku a večer zo mňa vyšiel predpokladám, že Gelaspon a potom som mala hnedý výtok a dnes som začala krvácať...normálne, ako keby mám menzes. Chcem sa len spýtať,či to je normálne...? Ďakujem za každú odpoveď
@jaja868 no teda myslim že to normálne nie je, ja som bola na zákroku v piatok, v sobotu som bola vybrať tamponadu a vraj som krvacala tak som prišla aj v nedelu vybrať zase tamponádu a stále mi to robila doktorka, ved doktorka musí aj zhodnotiť, či krvácaš iba trocha alebo velmi .... čosi počula som napr. aj že ked ti tam niečo zostane ale to bolo po pôrode tak dostala baba otravu krvi. ....to si potom ty mala zvoziť tú sestričku, ked je taká múdra.
@angel281 ďakujem za info. Ja som zostala taká zaskočená, že som sa na nič nezmohla.... ale pri kontrole poviem primárovi, ako sa zachovala,snáď tam mám všetko ok... Našťastie krvácanie prešlo, ale vyplašená som bola fajnovo...dosť je človek v strese a ešte na teba sestrička kuká, že čo otravuješ...
Ahoj, prosím vás,boli ste niekto na konizacii v Žiari nad Hronom? Aké máte skúsenosti?Chcela by som ísť na zákrok v lokálnej anesteze.Prosím, ak máte skúsenosti, ozvite sa, ďakujem
@krenkova ahoj aj ja sa chystam na konizaciu do Zilpa, prosim ta ako dlho si cakala na zakrok od objednania? Treba sa objednat osobne, ci staci telefonicky?Predoperacne robia priamo v Zilpe?Po kolkych hodinach od zakroku ta pustili (citam ze na obed)?Co vsetko si si musela so sebou doniest? Ako to je s tou tamponadou?PO akej dobe si mala vysledky z histologie? Dakujem.
ahojte baby caka ma konizacia 11 marca coho sa velmi bojim lebo momentalne zijem v anglicku kde mi diagnostikovaly tazky diskariozis CIN3 na krcku maternice som stoho dost vystrasena
Ahojte baby.Podelim sa s vami o moju skusenost.Presne pred tyzdnom mi bola robena konizacia v nemocnici.Rano som prisla na lacno a brali ma az o 13.00,dali mi naladovku,previezli na voziku na operacku a ked som bola uz na sale,zima ako blazon,dali na mna len taky biely plast aby som tam nebola naha,ale zima tam bola taka ze som mala az pery fialove,doktori akosi meskali a anesteziologicka co bola pri mne potom zakrocila,nech ma prikriju,ze sa cela trasiem.Prebrala som sa asi o pol hodinu,krvacala som 2dni,na druhy den som sla domov.Pre istotu som si nasadila ascorutin a vyplachujem si to rosalginom rano a vecer.Ale stale spinim a hrozne to zapacha.Na kontrolu idem az o tyzden,ze vtedy ma aj vysetri.Najvacsie nervy som mala vcera,uz mi nedalo,stale ma tam nieco stipalo,tak som kukla a na pyskoch mam popaleny pluzgier,asi z toho zakroku.Ale nervy som mala riadne a to som si vybavila doktora osobne.Dnes mu idem volat a uvidim,co mi povie.Celkovo mi to robili koli opakujucim sa zapalom a vytokom ktore som mala cca 11rokov vkuse kazdy den,cyto som nemala zlu.Najviac mi vadi ten zapachajuci vytok.Mate s tym niektora skusenost?Dakujem
Aj mne robili konzinaciu krcka ked som mala18rokov.... cele to trvalo aj s uspavanim a preberanim sa hodinku
a ked som mala 16 tak mi odstranovali cystu z vajecnika aj tristvrts vajecnika le.aparoskopicky a som tu 🙂 snazilkujeme. ak chcete poradit opytat sa rada odpoviem 🙂
Ahojte, ja som bola na konizácii minulý piatok v Žiari. Prijali ma ráno o 6,00, robili mi to v celkovej anestéze. Strašne som sa bála. Celý personál bol super. Prebrala som sa v poriadku, trošku ma pobolievalo brucho a slabučko som krvácala. Domov ma prepustili o 15,30. Teraz čakám na výsledky. Ešte troška krvácam a v pondelok už nastupujem do práce. Takže Žiar môžem len a len odporúčať.
@nedeljakova uz tak skoro do prace ja som bola doma mesiac
ozyvam sa znova,na nestastie z nemocnice.Na 7-mi den som zacala krvacat,isla som do nemocky,vysetrili ma,krvacanie sa zmensilo,dali antibiotika a ze hadam mi ide menzes o 10dni skor.Po dvoch dnoch opat,som si lahla,bola mi uz akasi zima.Ked som sa postavila zacala som krvacat viac a ked som dobehla na wc tak kusy krvi uz som nevahala a leteli so mnou znova,moc to tieklo.Praskli mi cievy,zobrali ma na sal,chceli mi to pripalit,ale bolelo to,tak mi dal doktor par stehov,no aj to som citila,mezocain nezabral a kde pichol tam to tieklo a ked prestalo,zacalo z ineho.Kedze som jedla,uspat ma nemohli,dal mi tam nakoniec par stehov,vlozil taku penu na zrazanie a tamponadu.Rano mi ju vybrali,sice trosku krvaca ale nie az tak.Tiez som sa chystala do prace,ale asi sa tam len tak chytro nedostanem.
Takze sa setrite,oddychujte a lezte co najviac aj ked nemate problemi,oplati sa
@koc1nka zpachalo to aj mne ale mne to nerobili tou led technikou ale saklpelom riadne sa to rezalo mala som aj stehy tak isto som po dvoch dnoch sal domov ja som bola spokojna a chvala bohu v pohode a ten zapach prejde a inak nekrvacala som skoro vobec ale setrenie som mala skoro stale som len lezala a obac som mala pocit slabeho rezania ale dalo sa a brala som aj tieto tabletky na noc su na hojenie ran pomohlo to cicatridina vaginalne cipky stale na noc som si jeden mala dat daju sa kupit ale poradil to lekar ze ak chcem tak nech si kupim prajem skore uzdravenie doma som bola mesiac na pn a potom aj v robote som mala sa setrit no tma sa to uz tak vfelmi nedalo kedze pracujem v skolskej jedalni ako pomocna sila 🙂 a momentalen som ok len aj cito ster mam super a aj zapla uz nemavam ale zas ma zacalo trapit spinenie po uzitej noci z manzelom co som vtedy vobec nepoznala a to sa lekar cudoval ze nekrvacam po sexe ked mam tak poskodeny krcok tak asi budem musiet ist znova ho pozriet som zvedava co to bude znova prajem skore uzdravenie
@mamka8811 uz som doma,mam uz len take slabo ruzove spinenie,sem tam trosku zakrvacam.Aj ja mam tie cipky na vkladanie,ascorutin a wobenzin,uz by to hadam malo byt ok.Ja by som uz chcela o tyzden nastupit do prace,robim zdravotnu sestru v zubnej ambulancii tak tazke nedviham,hadam dovtedy budem ok.Ty si bola kedy na zakroku?
Ja som bola dnes na cyto po konizacii mam tak 10mesiacov. Pre vysledky mam prist o 12dni ale lekarka sa vyjadrila ze to nevyzera ok ze ked mi brala vzorku kontaktne som trochu krvacala tak mam strach. Ale akosi ta lekarka na hydukovej mi nesedi, pretoze po konizacii som dost krvacala a tak ma na haydukovej davali dokopy a rano lekarka po vyseyreni mi vravi ze je to ok kludne mozem do prace a tak som sla bol som nova v skusobnej dobe a tak som nechcela prist o pracu a bum vecer som tam bola znovu pretoze som krvacala
Ahojte,ja som bola na konizacii minuli štvrtok o 14 dni mam isť vybrať stehy.čitala som že sa davaju vstrebatelne stehy, akoto že ja ich mam isť vybreť . Ani jedna nepišete že ste boli vyberať akoto že ja idem?
ahojte baby, ja idem na konizaciu cca za dva tyzdne, mam z toho strach, mam cyto 3A LSIL a jeden kmen vysokorizikoveho HPV, doktor mi povedal, ze je to male, ale treba ist na zakrok lebo som povedala, ze deti chcem az cca za dva - tri roky a dovtedy by mi to zdevastovalo krcok...moj gynekolog ma ubezpecil, ze nebude problem ani v tehotenstve, ze mi z krcka zoberu len cca 2mm...jedine coho sa hrozne bojim, ze budem mat zle vysledky z histologie...myslite, ze ked mam cyto LSIL, tak mozem mat z histologie napr. CIN III?
Ahojte, mňa čaká konizácia teraz vo štvrtok a chcem sa spýtať aké vložky ste si kupovali do nemocnice tie pôrodnické z lekárne alebo čo bežne používate počas menzesu. Díky za odpoveď.
@demeterova79 ahoj presne takéto výsledky mám aj ja a idem na konizáciu 20.marca tiež mám trochu obavy ale keď tu čítam tie príspevky tak som o niečo pokojnejšia. Ty už to máš za sebou a dúfam že všetko dobre dopadlo.

ahojte, chcem sa spýtat, sestricka od mojho gynekologa mi zavolala ze mam miernu abnormálnu dyspláziu, znamená to že je to teda vážne? bude treba podstúpiř konizáciu? mozem mat rakovinu? pred rokom som mala uplne dobre vysledky... v pondelok mám príst na cytologiu znova.... co to vlastne znamena, ked mi ju chcu robit znova?