Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
bola som na konizácii 10. marca v Žiari nad Hronom, baby, nebojte sa toho, ide o Vaše zdravie, ja som sa tiež bála, ale nemocnica v Žiari bola super, aj personál, zákrok bol rýchly, už som sa len prebrala na izbe. Aj ja môžem Žiar iba odporúčať, držte sa... 🙂
@soninuska ahoj, chcem sa spytat s akym nalezom si isla na konizaciu a ci uz mas deti...mna to este len caka, zajtra idem na predoperacne vysetrenia...ja som z BA, tak si to davam robit tu na sukromnej klinike, kde pojdem este v ten den domov...
scorpionflower1 ja už deti mám, nález som mala pap II - IIIa, aspoň tak to bolo v papieroch, každý to tu uvádza trošku ináč, ale hlavne sa toho neboj HPV je jediný vírus rakoviny, ktorého sa telo dokáže zbaviť samo, len musíš naštartovať imunitu, možno trošku zmeniť životosprávu a všetko bude v pohode 🙂
ahojte baby ja som uz po konizacii a po tyznu apol mam vytoky a dost zapachju neviem ci to tak ma byt alebo
sa s tim ma zastavit u svojho gynekologa ak niektora z vas s tym ma nejaku skusenost ozvyte sa prosim dakujem
@demeterova79 zdravím práve dnes som sa vrátila z nemocnice už má potom a už len čakať tri týždne na výsledky ale dúfam že bude aj to O.K. držím palce aby všetko aj u teba bolo v poriadku.
@demeterova79 ahojte, ja mám dnes týždeň po konizácii a mám ten istý problém, skúsim zavolať svojej dr. a uvidíme...dúfam že to nebude nič vážne
Ahojte je tu niekto kto mal konizaciu a musi ju absolvovat zase ja som mala v roku 2012 robenu konizaciu a vcera mz doktor zavolal ze mam zase abnormalne bunky ako pred 2 rokmy v piatok mam ist k onkogynekologovi kt rozhodne co sa bude robit ci konizacia alebo nieco ine ☹((
@adulik3011 ja som bola 2krát...odvtedy mám výsledky v poriadku.
zuzu101 to je super dufam ze aj u mna to bude tak a druhy krat sa ti objavili tie iste obnormalne budnky alebo to bolo horsie mne vysli rovnako oko pred 2 rokmy a to v auguste som mala dobre vysledky.☹
zuzu101 mozem sa opytat mas deticky? ja mam 1 no este by sme chceli no mam pocit ze po dalsej konizacii to uz nepojde ☹
@adulik3011 pri prvej konizácii mi zrejme neodstránili všetko a v jazve sa mi urobil zápal, čiže dokiaľ mi po zákroku vzali prvý krát cyto, prešlo pol roka....výsledky boli rovnaké ako pred prvou konizáciou, tak sa rozhodli pre druhú - bola 1r a 5mes. po prvej.otehotnieť mi odporúčili min. po 3 mesiacoch, aby neboli problémy.no hneď po prvom cykle som otehotnela (dodnes netuším ako sa to podarilo) a tehotenstvo bolo absolútne v poriadku, žiadne komplikácie.krček som mala od začiatku 2cm, viac som oddychovala a vydržala som v pohode.
@demeterova79 ahoj no je to dost neprijemne budem rada ak sa mi este ozvete a date vediet co na to vasa doktorka dakujem a skore uzdravenie
@doda27 ahoj no je to dost neprijemne a budem rada ak mi date vediet co na to vasa doktorka dakujem a skore uzdravenie
Baby, dali ste sa niektora po konizacii ockovat?
@scorpionflower1 ja som očkovaná.prvé 2 vakcíny som mala pred prvou konizáciou a tretia po konizácii.
A ako dlho po prvej konizacii si sa dala zaockovat?
Ahojte, ja som 2 tyzdne po konizacii, mala som len taky zltkasty vytok, ale vcera zacal byt doruzova a aj dnes je skor taky cervenkasty ten vytok. Kramy mam dostat 2.4. a vcera sme boli cely den v BA, v ZOO a tak. Tak neviem, ci som si mohla tam este po tych 2 tyzdnoch uskodit, ze som to prehnala, alebo idu kramy....neviem. Nemate podobnu skusenost?Doteraz som sa setrila, nic tazke nedvihala, myslela som, ze po tych 2 tyzdnoch uz by to mohlo byt ok na nejaky ten vylet. 😒
@scorpionflower očkovanie pozostáva z 3 vakcín.pichne sa prvá, o dva mesiace druhá vakcína a o 4 mesiace po druhej vakcíne sa pichá tretia.ja som sa dala zaočkovať hneď ako som mala zlé cyto stery a medzi druhou a treťou vakcínou som už bola na konizácii.
@zuzu101 ano to viem a je mi luto, ze to nepomohlo, citala som, ze si musela ist aj na druhu konizaciu...mna to caka za dva dni, tak dufam, ze budem jedna z tych stastnych, ktore sa toho zbavia uz po prvej konizacii. Nerada by som isla uz na druhu lebo este nemam deti...Ak sa este smiem opytat, s akym nalezom si isla na tu prvu konizaciu? (myslim cytologiu)
@scorpionflower1 očkovanie len zabraňuje množeniu napadnutých buniek, mne neodstránili všetko napadnuté tkanivo, preto som musela ísť aj na ďalšiu.nevadí, hlavne že teraz je to už v poriadku, aj keď teraz v mojom prípade sú výsledky ešte nie veľmi dôveryhodné, nakoľko malú kojím, cyklus ešte nemám a hormóny pracujú.ale dr.skonštatoval, že kŕček mám taký pekný, akoby tam nebol žiadny zásah.na prvú konizáciu som išla s cin3 (cyto), ale z odobratého tkaniva mi vyšlo cin4.určite nemaj strach, nieje to nič strašné, trochu si oddýchneš a budeš v poriadku 😉 .
@adulik3011 mne museli dva krat rezat z krcka kedze po prvej som po dvoch tyzdnoch zacala krvacat a tak zistili ze sa tam vytvoril zapal takze museli znova a musim polklopat vsetko je ok cakam druhe dietatko od vtedy az natoze teraz mi drzi iba 1cm krcok ale neotvara sa takze podla mojho nazoru by si mohla mat este babo aj po druhej konizacii,ja teraz ani neviem ako som natom kedze som nestihoa ist na druhu kontrolu len dufam ze bude vsetko v pohode po porode,drz sa prajem ti aby si mala vsetko v poriadku
@zuzu101 moja prvu mi robil v procare dr,pacuta,no odbornik no mna dodrbal,uplne mi hnisavelo sitie,a zapal,sanitka ma po dvoch tyzdnoch brala s velkym krvacanim na urgentnu operaciu do sace,hned sa ma pytali kto ma robil kde,a ze preco so nesla rovno tam prvy krat no mna informovala moja dr,ze v saci to nerobia tak sa len usmial dr,ktori ma prijal ze pekne somnou vydrbalu platila som 50eur,a skoro som umrela v saci to je este ktomu aj zadarmo,no pekne ma spravili a odvtedy nemam ziadne problemi klop klop,bolo to v 2010
@helena35 ach, to je mi ľúto...ja mám s ním tiež svoju skúsenosť 😢 .dr.pačuta chodil k nám do he ako onkogynekológ a keď mi vyšiel zlý ster, tak ma vyšetril.skonštatoval, že je to ok, stačí sledovať a kontrola o pol roka.ale to som otehotnela som synom.bola som v cca.8tt a tak sa dušoval, že je to vyšetrenie bez rizika,...po vyšetrení som prišla domov a len čo som zavrela za sebou dvere, prišlo mi strašne zle a začala som veľmi krvácať.skončila som v nemocnici a tam skonštatovali, že to aj tak potratím.tak mi mm našiel gynekológa v ke.tam mi dr. zachránil môjho synčeka, žiaľ o druhé dieťatko som prišla (mali to byť dvojčatká).odvtedy s každým problémom chodím do ke a aj tam ma operovali - v novej nemocke dr.makara.odporúčil mi ho môj pôrodník.

@liskovaviera ahoj chvala bohu som uz po konizacii nie je sa coho bat mne to robyli v anglicku a mozem povedat ze personal a vsetko super tera cakam na vysledky z histologie poucili ma ze budem krvacat dva tyzne ale ja skor mam vytok a dost zapachajuci ale inac v pohode drzim ti palce a drz sa