icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

etella01
22. jún 2015

Tak baby mna čaká konizacia aj kyretáz 8.7. v Trenčíne, pomaly si začínam vybavovať všetky predoperačne vyšetrenia. Ani sa nebojím tak operácie ako výsledkov po.....ale tak uvidím ;/ dufam ze vsetko prebehne ok a nebudú žiadne komplikácie.

vlasatica
22. jún 2015

Ahojte.dnes som bola na konizacii. Bola som v jednodnovke.rano som prisla a o tretej ma pustili domov.Dost ma boli spodok bruska a tiez mierne kvacam. Hadam je to v poriadku,povedali mi ze pri silnom krvacani mam ist spat do nemocnice. Zacala som krvacat asi hodinu po vybrati tamponady. Uvidime hadam sa to nerozkrvaca viac

dafne_b
23. jún 2015

Baby ja uz som zufala... ☹ bola som na konizacii asi pred mesiacom, pred cca dvoma tyzdnami mi nechcel skoncit menzes tak som musela ist znova do narkozy a znova mi to zatvorili operacne. Lekar mi nakazal sa setrit a oddychovat, tak som dva tyzdne bola v klude, vcera som si povedala ze doma aspon trosku upracem ze ved mi je uz fajn a zase to zacalo krvacat ☹ ja viem ze si za to asi sama mozem ale ak mate male deti, chapete asi ze sa neda len lezat a nic nerobit. Uz dom zufala, nechce sa to zahojit....a to beriem aj wobenzym a Ccko si davam.... To ste fakt vsetky po zakroku mesiac len lezali a nic nerobili?

etella01
23. jún 2015

@dafne_b tak tohto sa bojim aj ja,lebo pri detoch si fakt aspon ja nemozem dovolit mesiac lezat.no dufam ze ti to dopadne ok a nebudes musiet zasa pod narkozu...

dafne_b
23. jún 2015

@etella01 dik za podporu, no najviac ma stve ze s tym musim otravovat cele moje okolie, rodicia mi musia zase pomahat a manzel si musi brat volno v praci, lebo niekto musi behat okolo nasho 1,5-rocneho syna. Tomu nevysvetlim ze maminka teraz lezi lebo je chora, nech sa hra sam 😉 zajtra idem k lekarovi radsej... Uz sa tesim ako mi vynada znova ☹

etella01
23. jún 2015

@dafne_b poznám a mna este čaká toto leto aj vyber krčných mandli ....cele zle. :(

dafne_b
23. jún 2015

@etella01 ach no drzim palce teda...zdravie je fakt to najdolezitejsie co mame

etella01
23. jún 2015

@dafne_b tak tak,veru doteraz som vobec nemala ziadne problemy..,tak o to viac si uvedomujem ze zdravie
Je fakt najdolezitejsie.

sahara8
26. jún 2015

Ahojte, dali ste sa po konizacii aj zaockovat Silgardom?
Mne to lekar odporuca

vlasatica
26. jún 2015

@sahara8 mne nic nehovoril. Kolko mas rokov.ja 32

sahara8
26. jún 2015

Mam 28. Mne to odporuca, ale nasla som si tu ine skupiny, co riesia ockovanie proti HPV. Uz som na druhej strane citania, zatial ziadna pozitivna reakcia, resp. obcas sa vyskytne neutralna reakcia 🙂

Este postudujem daco na nete, ale zatial som proti aj ja:
a) nie som panna, uz som sa s virusom stretla,
b) vraj neucinkuje na vsetky typy a ja ich mam bohate, kedze moja imunita je poslabsia,
c) drahsia ockovacia latka - to je najmensi argument, ale treba ho spomenut,
ked sa clovek rozhoduje ci ano alebo nie.

gaaaa
4. júl 2015

Ja som necelé dva týždne po konizácii.Ked som sa prebrala mala som hrozné bolesti v podbrušku.na druhý den som išla domov,večer som začala trochu špiniť.teraz asi 3-4 dni mám silné bolesti v podbrušku a začínam aj silnejšie krvácať,v pondelok idem k svojmu lekárovi,už som z toho zufala.idem len do obchodu,nemám to daleko od baráku a ledva prídem domov čo mám bolesti.Dufam,že to nebude nič vážne ☹

gaaaa
4. júl 2015

@rose35 ja som bola 23.6. to bolo utorok a v pondelok mi volali že mám výsledky,ale že to dlho trvá pokým to pošlu k obvodnému gynekologovi.

gaaaa
4. júl 2015

@versace2 ja som bola v Nitre na konizácií pred dvomi týždnami.bola som uspatá v celkovej anestézii a na druhý den som išla domov.

dafne_b
4. júl 2015

@etella01 tak nakoniec som dostala injekciu proti krvacaniu a az po tej mi to preslo...teraz po mesiaci od zakroku je to konecne ok...no radim vsetkym co su po konizacii nech to naozaj nepodcenuju a lezia a oddychuju co najviac sa da aspon dva-tri tyzdne.

vlasatica
8. júl 2015

Ja som bola 21.6. Na konizacii. Tiez som krvacala,aj menzes mal prist,tak clovek nevedel o co ide,ale ked po tyzdni nic neustupovalo,tak som isla na pohotovost,kde ma pozrela doktorka a povedala ze to je este menzes.pichla injekciu do zadku a isla som domov. V pondelok som bola u svojej gyn.a ta mi povedala ze krvacam zo 4prasknitych cievok,ze toto menstruacia uz neni a tu blbost co mi pichla bola zbytocna.Tak mi uz treti den dava gelaspon a tamponadu.ale pomaha.uz krvaca iba jedna cievocka.a priznam sa ze lezim,nic nerobim,nevarim,neupratujem.nic.

dafne_b
8. júl 2015

@vlasatica no drzim palce nech ti to prejde a nech nemusis ist znova do narkozy ako ja...mne tamponada pomohla iba na chvilku a ked ju dali prec zase to zacalo krvacat. Ale je som teda nelezala cele dni...nedalo sa.

vlasatica
9. júl 2015

@dafne_b ja nemam este deti,len psika. ten ked tu uz moc podsklakuje tak idem iba pred panelak na rychlovku.a manzel uz po praci poriadne vyvenci. no ako citam tak budem musiet aj nadalej len lezat. len mna to uz po pravde ani nebavi. toto je najhorsia pn-ka, nic nemozem

etella01
9. júl 2015

Baby tak ja som sa dnes vrátila z nemocnice, celkovo bolo v pohode, neboli ma nic, nekrvacam dokonca ani špinenie nemam. Mam len svalovicu na bruchu ;) tak dufam ze aj výsledky budú ok a nezačnem krvácať.

dafne_b
9. júl 2015

@etella01 super ze to mas za sebou 😉 tak vysledky su dolezite, z toho som aj ja mala este trosku stres ale nastastie zbytocne....tak nech ti to dopadne tiez tak dobre

gaaaa
9. júl 2015

Baby neviete mi poradiťž čo mám robiť,dva týždne po konizácii a týždnen krvácam,postupne viac a viac a mám bolesti.V nedelu mám dostať aj menzes.Doktor mi povedal že na 10 den sa začne krvácať,lebo sa budu rozpušťať stehy ale začína to silnejšie a silnejšie.U ž som zufálá ☹

dafne_b
9. júl 2015

@gaaaa urcite zavolaj doktorovi, pripadne tam rovno chod....treba aby to skontroloval. Mozno ti len da tamponadu alebo pichne injekciu proti krvacaniu, alebo ta ukludni ze je to menzes, ale necakala by som, lebo riskujes zapal alebo dalsi zakrok v narkoze.

etella01
9. júl 2015

@dafne_b dakujem

gaaaa
9. júl 2015

@dafne_b dakujem pekne za radu,budem to čo najskor teda riešiť.

vlasatica
10. júl 2015

Tak a som v nemocnici. Idu mi tu zilku zvarat. Este ze som bola rano na kontrole na lacno 😀

dafne_b
10. júl 2015

@vlasatica hmm no vidim ze nie som sama aspon, tak drzim palce nech to dobre dopadne. Inak ja mam od toho zakroku stale tak silny menzes ze ledva stiham na wc chodit....

gaaaa
10. júl 2015

@vlasatica Držím palce,ja som tiež bola dnes a zatiaľ mi nasadil tabletky,kvapky proti krvácaniu a ked to neprejde čaká ma to isté.vidím že sa nám darí,dievčence.

etella01
10. júl 2015

@vlasatica
@dafne_b
@gaaaa baby a mali ste komplikácie hned po zákroku, lebo ja som dva dni po a zatial vsetko ok. Len take vodové špinenie.

isabella22
10. júl 2015

Babule aj mna to caka a robiki vam to klasicky ci leep metodou?bo mne to budu robit na jednkdnovke....

etella01
10. júl 2015

@isabella22 mne leep metódou, bola som ale jednu noc v nemocnici.