icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

ivulik20
5. jan 2016

@jaruskatt dakujem. Fakt ta to nebolelo? To je super. No ja mam ist 17 na prijem. 18 opka a zevraj tam den mam byt. Tak uvidim. A vysledky mas dufam v pohode. Aj toho sa bojim. Ak sa mozem spytat, po akom case si isla na konizaciu ? Myslim ci hned ako vysla cytoska zla alebo to sledoval nejaky cas? Dakujem

lavinis
5. jan 2016

@ivulik20 mne gynekológ povedal, že je nejaký medzinárodný dohovor, že sa to rok sleduje...neviem možno to závisí aj od toho, aké sú zlé výsledky. Mne odporučil konizáciu po roku zlých výsledkov. Ja som bola v nemocke tri dni, ale inak ten jeden deň podľa mňa úplne stačí.

ivulik20
5. jan 2016

@lavinis ano mne tak isto. Teraz vo februari bude rok co mi to nevyslo dobre. Tak 18.1.idem.na to. Tiez asi tri dni.

lavinis
6. jan 2016

@ivulik20 to bude v pohode 🙂 ja som sa najviac bála klystíru predoperačného, ktorý si dobre pamätám z mojej operácie, ale pri konizácii sa nič také nedáva, ja som ležala v Ružinove a dokonca som nešla ani dole na operačný sál, ale robili to na sále, čo majú na oddelení. Pol hodka a bolo vybavené

gaaaa
6. jan 2016

@ivulik20 mňa tiež rok sledovali a potom som išla na konizaciu.a v budúci týždeň idem na kontrolné stery prvý krát po operácii či je to ok.Teraz ma už klope od strachu aké budú výsledky.Neboj všetko dobre dopadne,držím palce

lavinis
6. jan 2016

@gaaaa ja som už dva a pol roka po a zatiaľ dobre, ale tiež sa vždy bojím

ivulik20
6. jan 2016

@lavinis aj ja idem do Ruzinova

ivulik20
6. jan 2016

@gaaaa aj ja drzim palce aby bolo vsetko v poriadku. Ja mam dost strach z tej histologie. Toto cakanie je otrasne. Uz aby bolo po tom.....

lavinis
7. jan 2016

@ivulik20 tak tam to bolo v pohode, nemôžem sa sťažovať, mňa operoval môj gyndoš, takže ma chodil aj priebežne pozerať

ivulik20
7. jan 2016

@lavinis aj mna bude moj operovat. Dokonca bude mat aj sluzbu, tak tam bude aj v noci.

nelynka
7. jan 2016

ahojte baby, aj mna caka konizacia krcka.
takto pred rokom som koli zlym vysledkom bola na kyretazi, potom mi rok dali pokoj a znova na preventivke opakovane vysli rovnako zle vysledky ako pred rokom tak mi uz bola doporucena konizacia. popravde sa mi velmi do toho nechce, znova len po lekaroch behat ale ked clovek musi tak musi.
Robit mi to budu v KE, chcem to poriesit na jednodnovke aby som zbitocne nevynechavala z prace koli tomu a hlavne aj preto ze ja moc kamoska s nemocnicami nie som :D

jaruskatt
7. jan 2016

@ivulik20 no výsledky budú budúci týždeň... dúfam, že dobré

ivulik20
7. jan 2016

@nelynka no radsej hned po zakroku do prace nechod. Ja tiez budem asi tyzden doma. Povedala mi sestricka ze je dolezity v prvych dnoch kludovy rezim lebo sa to zvykne rozkrvacat....tiez mi je proti srsti byt na PN ale tak zdravie mam len jedno. No uvidim. Idem v pondelok 18.1.. Ach....

lavinis
7. jan 2016

ja som bola 3 tzydne doma, prvy den v praci som sa rozkrvacala, tak zas dalsi tyzden PN

slnecnica139
7. jan 2016

@lavinis
@gaaaa ahojte, chcem sa opýtať, to sa nerobí hned konizácia ak máte HPV? Ja som z toho už sprostá a nechápem to. Mne min. roku robil už môj bývalí dr. nejaký ster, vyšlo mi tam HPV a on hned, že mám ísť na konizáciu, viacej mi testy nerobil, začala som to riešiť, no potom sa to muselo nechať tak pre plúcne inf. a 3mesiace antib. a potom som dáko nevedela zastihnúť lekára. Tak ma to v decembri prestalo baviť a zmenila som lekára, nová lekárka mi robila zas stery, 2 výsledky som mala ok, na ten tretí sa ešte čaká, že to je nejaký onko ster a potom sa uvidí...............no velmi ma prekvapilo, vraj bývalí dr. mi robil nejaký na HPV čo sa už nerobí, no poste nechápem a aby nebolo toho málo, tak mi poslal sms o tom aká som sprostá že som nebola apod. urážky a nezabudol sa zmieniť aj o rakovine krčka maternice.

lavinis
7. jan 2016

@slnecnica139 závisí zrejme, akú sú výsledky, lebo aj pri HPV je viac stupňov, ako som písala vyššie, mne lekár povedal, že sa to rok sleduje. Ale ozaj netuším, čo všetko sa berie do úvahy, ak sa lekár rozhodne ju navrhnúť hneď.
Dobre, že si lekára zmenila, lebo už sa ten spôsob komunikácie by som si nevedela predstaviť, že sa mi má starať o zdravie.

slnecnica139
7. jan 2016

@lavinis to aj ja, bo po tej sms som pochopila čo je to za bezcharakterného človeka................ ja som mala ten predposledný stupen ale len z toho jedného výsledku viacej nerobil ani kontrolný ster. A teraz ak som si bola pre výsledky tak mi bolo povedané, že už sa to tak nehodnotí na tie stupne a tie 2výsledky som mala v poriadku, akurát ten jeden nie tak preto čakajú na ten onko a tiež mi sestrička povedala, že to sa sleduje a robí sa o pol roka kontrolný - no nebolo moc času sa popýtať

ivulik20
7. jan 2016

@slnecnica139 mne to bolo vysvetlene takto: kazdy rok chodim na cytologiu. V tom stere sa berie vzorka na kultivaciu, chlamydie a este nieco. Uz neviem co. A tiez HPV. HPV je viac ako 40 podtypov. Cislo 16 a cislo 18 su najhorsie. Su to tie, ktore sa podpisuju pod vznik rakoviny. Normalna cytologia je II. Ak mas medzi II-III ako som mala ja, odvtedy sa to sleduje. Zvycajne sa sleduje rok. Ja som chodila kazde 3 mesiace na cytologiu. Opakovany odber. Po roku neprislo k zlepseniu, tak idem na konizaciu. Myslim ze vzorka HPV sa berie raz rocne. Ale to si niesom ista. Tie kazde 3 mesiace ako som chodila to mi bral len na cytologiu. To uz mi HPV nebral. Lebo ten tam je. Takze zom nasadila Indonal.

gaaaa
7. jan 2016

@lavinis ja idem prvý krát po polroku tak som vyklepana.malá som úst v decembri,ale nechcela som si pokaziť sviatky🙂

gaaaa
7. jan 2016

@ivulik20 čakanie je najhoršie.mňa robili v utorok a v pondelok som mala výsledky,chvalabohu bolo všetko ok.neboj všetko dobre dopadne.

lavinis
7. jan 2016

@gaaaa
držím palce 🙂

lavinis
7. jan 2016
gaaaa
7. jan 2016

@slnecnica139 Mňa tak naťahovali rok a prehanali.pochváli do mňa antibiotiká,dva krát som bola na onkogynekologii brali mi vzorku z krcka a netreba konizaciu.minulý rok mi môj dr.bral stery zasa zlé zasa na onko a odtiaľ ma hneď odoslali sa objednať na operáciu.Ja som z toho bola na nervy.takže verím ti ako sa cítiš.ale ak treba choď na konizaciu,mne museli dosť zobrať z krcka,lebo za ten čas co so mnou nacvičovali sa to zhorsovalo.držím palce.

gaaaa
7. jan 2016

@slnecnica139 tak predposledný stupeň najvyšší čas.Ja som mala 3 a je do 5 a poslali ma na konizaciu

ivulik20
7. jan 2016

@gaaaa mam strach. Ja viem ze zakrok nieje oproti tomu cakaniu nic....neviem si predstavit co by bolo keby......ach. A dakujem.

ivulik20
7. jan 2016

@gaaaa drzim palce. Neboj, bude vsetko ok 😉

gaaaa
7. jan 2016

@lavinis ďakujem pekne.teraz mám vysoký tlak,dnes mi je na skapanie a keď budem čakať na výsledky potom už neviem.a chodíte ešte každý polrok na stery alebo už len raz za rok?

ivulik20
7. jan 2016

@lavinis dakujem pekne 🙂

gaaaa
7. jan 2016

@ivulik20 ďakujem aj ja veľmi pekne.Ja som sa nestačila pred zákrokom ani báť,lebo som prišla a za hodku som bola na sále.len ja som mala problémy tri dni po zákroku lebo mi nikto nepovedal ze mám ležať a šetriť sa a ja herečka do obchodu a na prechádzky a skoro som vykrvacala.a potom za odmenu v úvodzovkách som dva mesiace musela byť v kludnom režime.takže nikam sa neponahlat.

lavinis
7. jan 2016

@gaaaa raz za rok, akurat teraz som bola po roku a pol, cez tehotenstvo mi nerobil