Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Mne povedali ze zo začiatku každý polrok.a ozaj tehotenstvo prebehlo v poriadku?lebo mne dr.povedal ze by som bola riziková pacientka už,ja nemám ešte dieťa.noo na buduci týždeň uz musím ísť,nech to mám za sebou🙂
@lavinis nie môj pán dr.už je od novembra na dôchodku zabudol ze mám dva roky cystu a zrasty a že som bola aj na konizacii.teraz ho nejaký zastupuje tak uvidím.Mne nikto nič nepovedal,až keď som prišla stecena z kravy,našťastie ho mám blízko baraku.chceli ma nechať v nemocnici,ale podpísala som reverz.mohla som ist len na wc a do postele.
@gaaaa kokso...lebo ja som poctivo tri týždne ležala (aj keď mi kázal mesiac, viem, že niekto ide už po týždni dvoch po práce, tak som si povedala, že tri týždne bolo až až), akurát bol taký blbý deň, robili sme do desiatej večer, došla som domov a hneď som krvácala. Tak na druhý deň pekne k dr. a ešte som si ten týždeň odležala
@gaaaa no, môj gynekológ z toho nič nerobil, krčok bol v poriadku, medzitým som šla za manželom do zahraničia a tam gynekologička hneď haló, že konizácia, ale potom zistila, že krčok je v poriadku, ani mi až tak veľa z neho nebrali, tak sa uľkudnila. Lenže malý bol nízko a nôžkami začal tlačiť na ten krčok a ten sa začal skracovať. nie nejak dramaticky, len potom neskôr som začala mať aj bolesti sem tam a krčok sa ešte viac skrátil, tak som si to odležala 2 mesiace doma. Porodila som predčanse v 35tt lebo mi odišla voda. Ono ťažko povedať, či to súviselo s konizáciou, že ten krčok bol oslabený alebo to mám geneticky, lebo v skupine, kde sa babám skracoval krčok nemali po konizácii a aj tak sa im skracoval.
je to teda indi vindi, môže/nemusí robiť šarapatu
@ivulik20 ja som mala ísť na príjem v pondelok,v utorok ma mali robiť a vo štvrtok domov.v pondelok mi na príjme povedali ze ked som priamo z Nr.tak mi stačí prísť v utorok ráno,lebo ze idem posledná o 13.00 aby som sa zbytočne toľko nebála.na jednej strane to bolo dobré,na druhej som doma prevzala že už tam nepôjdem.v utorok ráno som tam prišla okolo 8.00 ukázali mi aj o 9.00 ale energicky robili svoje.zrazu sa prileteli dvere ze rýchlo mám utekať na oddelenie ze ma čakajú.tam všetci okolo mňa lietali a 9.40 som išla na sálu na miesto o jednej.mám tam známu sestricku ta mi to vybavila,lebo videla ako som vyzerala.v stredu na malej vidieť mi povedal dr.že keď nebudem silno krvácať vo štvrtok domov.za pol hodinu bola veľká vizita,opýtal sa ma prednosta odkiaľ som,keď som povedala ze z Nr.tak ma poslal domovské keby niečo mám prísť na pohotovosť.takže asi tak🙂
@lavinis mne tiež povedal,že je to individuálne.mojej kamoske robili plastiku krcka maternice ta ho mala už celý hnily a porodila ani nevie ako,ešte aj malú prenášala 6 dní.a rodila keď mala 37r.druhorodicka.báli sa ze jej ta plastika nevydrží a všetko bolo ok.koľko po konizacii si zostala tehotná?
@ivulik20 Bolo to uplne v pohode, aj teraz sa citim akoby nic, zatial nekrvacam, ani ma nic nebolelo, ani neboli, obavam sa ale, ci nebudem silno krvacat ked dostanem menzes a ci sa mi to potom nebude dlho hojit, tak sa radsej setrim a napchavam vitaminom C, aby som trochu oddialila ten menzes. Dr.vravela ze sa to hoji 4-6 tyzdnov, co som necakala, chcem ist este lyzovat ☹
Podla toho, co som citala, tak najcastejsia komplikacia moze byt silne krvacanie, ak sa zena dost nesetri a je to tazke setrit sa, ak sa clovek citi dobre a neciti bolest. Ale zakroku sa naozaj neboj, nic to nie je.
@efffca ahoj aj ja som mala z toho strach. ale vobec to neprekazalo. musim povedat, ze ja som mala v den zakroku 3 den menzes a po operacii som prestala krvacat. a zacala som len slabo krvacat den po operacii..v tvojom pripade asi budes normalne krvacat ako ked mas menzes.nemusis sa bat. hlavne sa nehybat len lezat. a po par dnoch sledovat ci uz krvacas menej cize ze ci sa menzes uz skoncil,.ja som po zakroku nemala take krvacanie ako pri menzese ale bola to skor len taka ruzova voda. nie silno cervena ako ked mam menstruaciu.
@eviany11 dakujem, trochu si ma ukludnila, zatial este stale kramy nemam, len obcas ten ruzovy vytok a trpnem co bude ked pridu 😒 inak nechapem ako ti to mohli robit pocas nich 😲 a ako dlho potom si sa snazila lezat? Postaci mi tyzden? Potom by som chcela ist do prace, no nepracujem fyzicky, ale ani stale nesedim.
Kočky, meškal vám menzes po konizacii? Mne mešká už 4 dni
Baby, zrástol sa niektorej krčok tak, že pri menzese jej krv neodtekala??? 😕
Dnes spravena prvý krát cytologia po konizacii,teraz cca 3 týždne strach,aké budú výsledky...☹
Ja som dnes dostala termín na konizáciu, bojím sa no aj sa teším že už to budem mať konečne za sebou
@slnecnica139 Vôbec sa netreba báť, nič to nebolo 😉
No mne už týždeň mešká menzes ☹ Dr.vravel,že by konizácia nemala mať na to vplyv :-/
@efffca nemas sa coho bat. menzes bude prebiehat zaroven s cistenim sa po konizacii..a tiez nechapem preco mi to robili cez menzes.mne dali uz dva krat termin ktory vysiel pocas menzesu.nakoniec povedali , ze to mozu robit aj cez menzes, ze to nema na to v pliv a ze to nevadi. ale ja som mala strach aby som nedostala infekciu, alebo zapal, pretoze pri menzese ide z maternice.zla krv, teda krv a ciastocky odlunutej maternice a tkaniva,pretoze sa maternica cisti, lebo sa vajicko neuhniezdilo. cize ja by som to nazvala tak, ze je to odpad, maternica sa tak precistuje. a chysta na dalsie uniezdenie vajicka. preto som mala strach. ale nakoniec,chvalabohu,nedostala som ani infekciu ani nic podobne.a ja som lezala intenzivne asi tyzden.potom som uz zacala trochu chodit, aj varit ale vobec som sa nezohybala,ani nedvihala nohy, vtedy ma to aj bolelo, ked som sa napr prezliekala.ziadne prudke pohyby .a ked som aj chodila, tak som si vzdy po par hodinkach lahla, alebo sadla a oddychovala.ale mozno zalezi od organizmu.ty mozno po tyzdni uz budes ok.

@gaaaa to tvoj gyndoš ťa neupozornil? teda... 😠 mňa môj ukecal na mesačnú PNku