icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

ivulik20
13. jan 2016

@slnecnica139 kedy ides na to? Mne uz sa to blizi....

ivulik20
13. jan 2016

Dnes mam predoperacne a zajtra idem na ARO ambulanciu. A uz nech mam po vsetkom.

slnecnica139
13. jan 2016

@ivulik20 28.2. Takže ešte budem chvilu stresovat, 18 idem na kardio a po vysledky a dufam že to rychlo ubehne, nech to už aj ja mam za sebou. Držim palce nech ti to dobre dopadne.

ivulik20
13. jan 2016

@slnecnica139 dakujem. Ved dam vediet.

efffca
13. jan 2016

@eviany11 Co znamena intenzivne lezat? Niekto sa o teba staral, ci si obcas aj sedela, pripadne vstala nieco urobit? Ja som sama so synom, doobedu ho vodi svokra do skolky, ale jest si musim robit sama a ked pride poobede tak sa s nim hram, takze mne sa neda stale lezat ☹ no samozrejme sa snazim pritom aspon sediet, dufam, ze to nevadi.
Inak uz som asi dostala menzes, na den presne, 3 dni po konizacii. Pisem "asi", lebo je to take zvlastne, na menzes sa mi to zda byt dost slabe a jasne cervene, tak dufam, ze to nie je len krvacanie po zakroku, ale naozaj ten menzes. No mozno je to tym, ze som sa prepchavala vitaminom C a citronmi a mne to vzdy oslabi krvacanie, no teraz sa mi zda az prilis slabe, mam 3 den a skoro nic, pritom normalne mavam menzes az 7 dni. Dievcata, stalo sa to niektorej z vas?

mon7
13. jan 2016

mne lekarka povedala polihovat 🙂 , jest som si tiez musela robit sama a na vecko, do kuchyne mozes prejst, aj posediet, len sa s nicim nenatahovat, nezohinat sa moc, co najviac kludu a pohody v ramci moznosti

mon7
13. jan 2016

spinenie a krv, je cca mesiac aj ked sa s nicim nenadrapujes

efffca
13. jan 2016

@mon7 vdaka, si ma ukludnila 😉 a ako dlho si "polihovala" ty? 🙂 ja musim ist po tyzdni do prace, ale fyzicky tam nemakam, skor je to niekedy stresujuce, som ucitelka 😒

zoojis
13. jan 2016

Mne ju robili pred7rokmi,spinenie a slabe krvacanieasi mesiac,potom a to upravilo,ked som sa vydala vyse roka sme sa pokusali o babo,teraz mame troj rocny pokladik nasuNatalku

mon7
13. jan 2016

@efffca
no tyzden, potom som aj ja doma zacala kadeco vymyslat ale opatrne, vacsinou som pri tom aspon sedela (ale tak aj som si uvarila nieco rychlejsie aj riad bolo treba umyt a take "mensie" veci), bolo by dobre aspon 2 tyzdne ostat doma, ale ak to inak nejde, tak po tom tyzdni sa co najviac v praci setrit, nechodit dlho, nebehat, nenatahovat sa s niecim, ale lekar povie najlepsie, ja som bola na PN 3 tyzdne
akoze ja som sa citila v poho uz asi aj na druhy den, ale tak to je take zradne, lebo po operacii ma bolelo v ten den len brucho ako pri silnejsich kramoch, ale v akom stave je krcok som netusila, kedze to nie je na povrchu a bohvie ako poprepajane, kedze krcok necitis, ked ti z neho odrezu, len to brucho ta boli, mozno niekoho menej niekoho viac, bolo to hned po operacii take neprijemne, ale zase prezit sa to dalo, nie je to take strasne, len aby potom bolo vsetko ok, to je hlavne

efffca
13. jan 2016

@mon7 presne ako pises, je to zradne, lebo clovek sa citi dobre, mna ani vobec brucho nebolelo, ani vobec nic ma neboli a to je tazke sa setrit, ale uvedomujem si, ze je to potrebne

gaaaa
13. jan 2016

@ivulik20 Dúfam,to čakanie ma zabije,že 3 týždne🙂

ivulik20
14. jan 2016

@gaaaa ja som mala vcera interne, dnes aro a v pondelok sa ide na na to.....😞

ivulik20
14. jan 2016

Tak dievcata, vysledky a vysetrenia komplet hotove, v pondelok sa ide na to....😔

gaaaa
14. jan 2016

Ivulik20 budem na teba myslieť,neboj dobre to dopadne.mňa dnes bolí nejako brucho ako po konizacii

ivulik20
15. jan 2016

@gaaaa nemas dostat?

nelynka
15. jan 2016

ahojte kocky, tak ja idem na to 25.1. o 15: 30
akurat dnes som bola poriesit predoperacne, este cez tyden po vysledky a mam to zasebou.
Trosku mam z toho obavy, hlavne ze po narkoze pojdem hned domov a sama kedze manzel je mimo slovenska :(

gaaaa
15. jan 2016

@ivulik20 až 22.1.stále ma to bolí,alebo ťahá čo ja viem čo to je.dobre že v utorok som bola u dr.a od včera bolesti ☹

ivulik20
15. jan 2016

@gaaaa a vysetroval ta? Nemoze to byt z toho?

efffca
15. jan 2016

Tak ja uz mam dnes tyzden po a zatial je to v pohode, obcas spinenie a slabucke krvacanie. V case, ked som mala mat menzes som krvacala trochu viac, no iba 2 dni, co sa mi zda zvlastne, dufam, ze je vsetko v poriadku. A to som sa bala, ze budem mat ten menzes este silnejsi. Manzel mi kupil tie cipky Cicatridina, rozmyslam, ci si ich dat uz teraz, alebo pockam do kontroly, ale ta bude az o 5 dni. Kto ste uzivali tie cipky, pomohli vam? Po akom case od zakroku ste si ich zacali davat?

gaaaa
15. jan 2016

@ivulik20 Vysetroval a bral stery.trochu som sa rozkrvacala ale zachvilu to preslo,ako mi bral ster ze tam praskla zilka.A vcera to zacalo.take cudne to je.Uvidim co dalej

ivulik20
15. jan 2016

@gaaaa sleduj to a chod sa radsej ukazat.

ivulik20
15. jan 2016

@nelynka budem drzat palce. Ja uz v pondelok

gaaaa
16. jan 2016

@ivulik20 ved uvidím,neviem s čím skor,či s bruchom alebo s hrdlom lebo som prechladnutá ☹ ked sa darí,tak už poriadne ☹

ivulik20
16. jan 2016

@gaaaa no tak to ano. Ked uz, tak vsetko naraz. Poznam ☹ drz sa

silvia2013
16. jan 2016

Baby, aku cytologiu si dávate robiť? ja si dávam tu , co s a dopláca 25€, je to ževraj lepsia, odhalí viac, oddelí bunky, ktoré možu byt zapalové a bla bla... Mne uz dva roky vychádza CIN 1, chodím každý pol roka, uz sa to aj zlepsilo, potom to bolo rovnaké, teraz idem o 4 mesiace, pretože mi doktorka kázala brat CICATRIDINU cipky, 4 mesiace dvakrat do týždna...ak s ato nezlepší, asi pojdem na konizáciu....neviem, cyto som mala 20 rokov na 1, pocas rozvodu stresy, nervy a odvtedy je to horšie. Teraz mám 41 a dve skoro dospelé deti, ale aj tak sa bojim rakoviny.

gaaaa
16. jan 2016

@ivulik20 Dakujem,budem musiet ist je to horsie a uz mam brucho nafuknute ☹

ivulik20
17. jan 2016

No kocky, uz som v nemocke. Zajtra som pisana hned rano prva o pol 8. Uz to na mna nejako ide...ten strach ☹

gaaaa
17. jan 2016

@ivulik20 drž sa,budem držať všetky palce.to je dobré že ideš hned prvá,budeš to mať rýchlo za sebou.ja idem tiež hned ráno o 7.00 lebo mám tak nafuknuté brucho ako tehotná a bolí ma stále v podbrušku.

ivulik20
17. jan 2016

@gaaaa dakujem pekne. Aj ja ti drzim palce, nech je vsetko ok. Ozvem sa co a ako.