icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

zudan
17. mar 2016

Dobrý deň, rada by som Vás poprosila o radu, bola som na konizácií a kyrete. 25.2 2016 a zo špinenia po pár dňoch som začala krvácať a krvácam stále a lekárka mi dala ascorutin a dneska je 17.3.2016 a sa to nezlepšilo a mám doma kľudový režim, nevie mi niekto poradiť??ďakujem vopred Zuzana

gaaaa
17. mar 2016

@zudan Ja som bola na tom rovnako.Ale mala som tam aj menzes a traja dr.na tom maturovali a potom zistili že mi vo vnutri praskla nejaká žilka a aj steh tak že vraj som preto tak silno krvácala.Brala som tiež ascorutin,dicinone a skoro dva mesiace som musela len doma ležať.

zudan
17. mar 2016

@gaaaa mne lekárka z pred týždňa povedala, že do 2 týždňov prestanem krvácať, ( a môžem ísť do práce/, ale zatiaľ nič lepšie nebadám, len sa mi zdá, že horšie, tak som dosť vyplašená.

gaaaa
17. mar 2016

@zudan Neboj sa to ustupi,hlavne sa šetri.Ja som sa tiež bála,ale ja som strašne silno krvácala a do toho menzes tak sami nevedeli.Užívala som dlhšie ascorutin a potom to začalo ustupovať.Ak by sa ti to nezlepšovalo,tak chod znovu k lekárke.

zudan
17. mar 2016

@gaaaa ja nekrvácam , tak strašne, ale už by to mohlo aj prestať hihi menzas doktorka po operácií mi povedala, že sa nemám lakať, menzes mi príde neskôr, tak to vylúčili, ale ďakujem moc

gaaaa
17. mar 2016

@zudan to povedal môj dr.aj mne a dostala som ako som aj mala.Neboj to ti od tých tabletiek už prejde.Nemáš za čo 🙂

scorpionflower
19. mar 2016

@mianatalia87 a spravia ti kyretaz dutiny maternice? lebo automaticky vzdy sa robi kyretaz kanalika krcka maternice a to je rozdiel..

mianatalia87
20. mar 2016

@scorpionflower...vsak ja mam uz potom viac ako tyzden..a ano robili aj kyretaz aj konizaciu....

maltinta100
25. mar 2016

Baby mozno trosku odveci ale mala ste niektora sex skor ako tie 4 tyzdne? Ci to bolo oki 😊

scorpionflower1
4. apr 2016

@maltinta100 : ja som mala sex až o dva mesiace, po druhej vakcíne Silgard, a to s frajerom žijem už štvrtý rok, Byť tebou by som sa do toho neponáhľala lebo by ti to mohlo začať krvácať a nezahojilo by sa ti to.

magdamagda112
17. apr 2016

Leep alebo skalpel?
ahojte. prosim vas, co si myslite ze je lepsia volba, konizacia Leep metodou alebo skalpelǒ? dakujem

lenussik1
17. apr 2016

Ahojte. Ja som tu nedávno písala, že mi robili konizáciu, mala som ťažkú dyspláziu a CIN3, výsledky z histológie boli dobré (okraje čisté). Lenže cytológia po konizácií vyšla znova CIN1. Mala ste to niektorá? Pred prvou konizáciou som mala rýchly priebeh od CIN1 po CIN3 (ani nie pol roka). Bojím sa, aby to nemalo zas taký priebeh. Na opakovanu cytologiu mám prísť až o 4 mesiace.

lenussik1
17. apr 2016

@magdamagda112 ahoj. Neviem či si môžeš ty takto vybrať. To asi určite doktor, podľa toho v akom to máš stave. Napríklad mne to išlo do hĺbky, tak zvolili leep slučku. Hojenie prebiehalo bez problémov, krvacala som cca 2 týždne a moja gynekologička povedala, že to mám krásne spravené a aj zahojené. A to som normálne fungovala od 2.dňa, keďže mám doma 3 ročnú slečnu a som na ňu sama 🙂 ale možno sa mýlim a môžeš si vybrať akým spôsobom ti to budú odstraňovať.

lienkaviva
17. apr 2016

@lenussik1 ahoj, ja som to s tou rýchlosťou mala skoro rovnako (akurát že ja som mala histo pozitív a mám už za sebou aj hysterektomiu) , ale ak by som to mala vrátiť späť, tak by som na tvojom mieste išla na cyto už po 2 mes. (aj môj nový gyn to takto robí, hovorí že.... čo ak to nestihneme zase zničiť včas...držím palce

lenussik1
18. apr 2016

@lienkaviva Ďakujem. Začiatkom mája mám ísť na onkogynekologiu, tak uvidim čo mi tam povedia. Ešte by som chcela mať detičky, tak radšej to nezanedbať a zbytočne nečakať 😔

lienkaviva
18. apr 2016

@lenussik1 Ja som medzi tymto ešte stihla mať 2. dieta takže sa ničoho neboj. Určite ti komisia dobre dopadne a strach opadne. Držím silno palce 😉

janiex32
21. apr 2016

ahojte baby, tiez som asi tri tyzdne po konizacii a som maximalne spokojna s lekarom aj zakrokom v Banskej Bystrici. Robili mi to Leep metodou, bez krvacania a len v lokalnom umrtveni, bez uspania, v ambulancii u mojho onkogynekologa. Celkovo som sa citila ako na beznom gynek vysetreni, ziadne bolesti. Krvacanie som nemala, len biely vytok asi do 10tich dni po zakroku. Mala som CIN 3 a bala som sa, ze mi odoberu vela z krcku a budem mat problemy donosit, ako prvorodicka. nastastie to dobre dopadlo lebo lekar je pedant a zobral len to co musel. Teraz vydrzat pol roka a hura robit deticky 🙂))))

kubko2412
21. apr 2016

Ahojte som 14 dni po konizacii a uz 4 dni krvacam a neviem ci je to MS lebo ten sa mal dostavit az 23.4 alebo sa nieco pokazilo ale toto je take krvacanie ako z rany nie ako MS tak neviem ci pockam este dva dni ci to prejde alebo mam zavolat na sliac ze co mam robit..

janajanajana
22. apr 2016

@kubko2412 Ahoj ja som mala problem s krvacanim po konizacii na 9.den, ale ja som vedela ze to nebude Ms lebo to zacalo naraz a bolo to velmi silne, sla som na pohotovost a opat ma museli sit. Pokial to nemas tak silne tak mozno ti len nieco pichnu na zastavenie krvacania, ak by to bolo z rany.

kubko2412
22. apr 2016

@janajanajana pomali to ustupuje pockam do pondelka a uvidim ak to prejde bol to ms ak nie tak pojdem..ale aj tak si musim dat nieco prredpisat lebo ja chudokrvna a este aj totok a byva mi tak divne...a dakujem krasne za odpoved..

vienny
2. máj 2016

Ahojte kočky. O 3 týždne ma čaká tiež konizácia a potrebujem predoperačné vyšetrenie. Nakoľko mám obvodnú lekárku v BA ale tam momentálne nežijem a lekárka ho aj tak nerobí neviete mi poradiť či na uvedené interné vyšetrenie môžem isť aj mimo trvaleho bydliska? Ďakujem

ivulik20
2. máj 2016

Caute kocky, tak cakam na vysledky prvej cyto po konizacii..dufam ze vsetko bude ok.

ivulik20
2. máj 2016

@vienny ja som si robila predoperacne cestou obvodneho lekara. Skus zavolat na internu ambulanciu niekde do nemocnice ktoru mas po ruke ci by ti nespravili.

gaaaa
2. máj 2016

@ivulik20 Cicka,neboj všetko dobre dopadne.Držím palce 🙂

ivulik20
2. máj 2016

@gaaaa dufam. Ved dam vediet...

gaaaa
2. máj 2016

@ivulik20 To si myslím,budem čakať.Xa koľko cca 3 týždne?

slnecnica139
2. máj 2016

@ivulik20
@gaaaa ahojte, baby to aj do vás po tej konizácii pchajú lieky - hormony? ja ich mám brať 2xdenne duphaston a ked som sa pýtala či je to nutné tak sa dr nahnevala, že môže to zas rásť

kubko2412
2. máj 2016

Tak ja idem teraz na kontrolu a zase mi nepovedali do telefonu ze co iba ze dosli vysledky pridite k lekarovi mohla sestricka aspon ze ok alebo ja neviem takto uz druhy tyzden trpnem...

gaaaa
2. máj 2016

@slnecnica139 ahoj.Nie zatiaľ nikto nič do mňa nepcha,v júli by som mala ísť na druhú cytologiu po konizacii,uvidím ako dopadne,lebo nejako sa mi to nepozdáva.To prvý krát počujem,že po nejaké hormóny.

kubko2412
2. máj 2016

@slnecnica139 o tom duphaston som pocula mne zase chce pichat tie injekcie za 210e ale uz mi to prode zbytocne teraz...tak si to nedam..