Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Tak som bola na kontrole a ze vsetko je ok co malo ist von je vsetko von a zatial je vsetko ok...nedal mi ani tabletky vobec nic len ak daco mam dojst a ak nic tak zas na preventivku o rok....tak myslim na vas baby aby vsetko dobre dopadlo...... a setrite sa po zakroku lebo mne sa velmi nedal
Nedalo pri dvoch detoch tak som malaa predlzeny menzes o 5 dni ale potom to prrestalo ale dost lialo so mna..tak sa len setrite som sa mala ze pojdem za zazovanie len dufam ze sa mi to aj same zahojilo..ale asi hej ked nemam problemy..
Ja akurát čakám v čakárni u Dr.
Ťažká dysplazia ☹ objednaná na operáciu 6.6. 2016
No bude mi robiť zároveň aj frakciovanu kyretaz
@melisska ahoj, neboj to určite zvládneš a dobre to dopadne, mne robila moja dr. aj konizáciu aj kyretáž zároven a tiež som to nemala najlepšie a to ma ešte aj zašívala - lebo že normálne sa tam stehy nedávajú, kedže som o pár dní mala cestovať do ba a vedela že muža nenechajú doma s malou a po pár dnoch budem musiť dvíhať malú, najhoršie boli pre mna inj proti krvácaniu za 1den 4inj - kedže už som bola dopichaná - no ostatné 3 čo sme boli spolu ich nedostávali ja kvôli tomu dvíhaniu malej a tá 50km cesta domov bola strašná. Inak sa to dalo zvládnuť všetko, najväčší bol strach. Kedže som na predlženej tak muž mohol byť 10dní len s malou na očr, takže po 6dnoch doma som musela normálne sama s malou fungovať a dá sa to. 2kontroly mám za sebou a zatial ok.
@melisska aj ja mam na vymenaku napisane ze konizacia aj kyret cerv. kanála, onkocyto mi vyšlo 3 aj po opakovanom cyto a aj HSIL takže bojim bojim ale snazim sa na to nemysliet a robim radsej vsetko možne 🙂 a chcem aby už bol koniec mesiaca...idem na to 25.5. .. a v polovici juna by som mala nastupit do novej prace (ešteže na mna dovtedy počkajú) tak pevne verim ze dovtedy uz budem ok 🙂 a všetky vysledky budu dobre...neboj zvladneme to ved nie sme ako čítam jediné a bol by v tom čert aby sme to my nemali v poriadku hlavne ked sa to zistilo včas 🙂 Tak držim nam prsty pa
nestresujte, cyto HSIL nie je rakovina, to ma od rakoviny este daleko, a pokial sa zisti rakovina, pri krcku maternice je 99perc uspesnost vyliecenia, samzorejme, nie ak pridete v stadiu poslednom,ak ma žena boelsti a krvaca a nerieši to, tak je to jej problem, ja som tiež stresovala, pri CIN1 som vyše 2 rokov len sledovana, pravidelne chodim na cyto, a nie som HPV pozitivna, takže sa vobec nebojim a hlavne si uvedomte, ze stres, plač situaciu len zhoršuje, treba zit tak, akoby vam nic nebolo a prečkat vysetrenia,. konizaciu, opatovne vysetrenia v pokoji . Držm palce.
@silvia2013 ved prave preto sa snažim naďalej venovať všetkemu ako doteraz aby som na to nemyslela aj ked si na to spomeniem niekoľkokrát za deň, ja mam praveže aj HPV pozit ☹ ale keďže chodim pravidelne na prehliadky tak verim ze to bude ok aj ked obava tam je ☹ Vďaka za podporu
@slnecnica139
@vienny
@silvia2013 ďakujem, vsetky sa snažíme na to nemyslieť,aj ked sa to uplne neda, viem,ze sme v poriadku, a jasne že to zvládneme....zvládla som aj horšie a som tu 😉
@vienny neboj mne robili konizaciu polroka po porode. Strasne som sa bala. Cyt som mala 3 b, zakrok bol uplne v pohode, ale najviac som sa bala za vysledky. Dve male deti, muz sacna mna v tom obdobi vykaslal a do toho strach z vysledkov. Tie dopadli ok, vraj to bolo zo zapalov o ktorych som vobec nevedela. Uz je to 8 rokov a vsetko je ok, no vsetko...pred 2 dnami sme prisli o bublinku v 11tt- ale to uz je iny pribeh....neboj dobre to dopadne ☺
Ahojte, zapajam sa do tejto temy, lebo som nenasla odpoved na moju otazku, tak dufam ze poradite . Mam cytologiu 3a, HPV pozitivne. Bola som na kontrole ( chodim pravidelne) ale chceme druhe babo a chcela som mat istotu ze je vsetko v poriadku. A teraz otazka: gynekolog odporucil liecbu u imunologa bude trvat 3mesiace , nemate skusenost ? Da sa potom hned snazit o babo? Dakujem za Vase skusenosti 🙂
Kočky chcela by som sa spýtať čo ste brali po konizácii na imunitu? Ja beriem lieky aj na štítnu žľazu a chcela som si kúpiť Indonal alebo Indol3C ale vraj by som to nemala. Vďaka za rady.
@bibinkaleo ahoj, ako si dopadla s tym krckom a tehotenstvom??? vidim ze cakas tretie bejby.... ja som bola v septembri v sliaci a cez zimu sa chceme posnazit otehotniet..len moj gynekolog ma dost vystrasil, ze to mozno nebude take jednoduche ako pri mojej malej.... m8m strach kusok....
@ivulik20 indonal je škoda penazi, dcera studuje farmaciu tak mám nejake info ohladom liekov a toto je vyhadzovanie penazi.
@silvia2013 a co by teda dcera odporucila na "tieto" veci? Este rozmyslam na wobenzymom.
na hojenie urcite cicatridinu , aj mne ju na gynde odporucala, ale ziadne vitaminy, z lekarni, ale papat vo forme ovocia, zeleniny, farmacia je biznis...

@vienny Na internom mi zobrali krv,popočuvali,pozreli do hrdla ekg,rtg pluc,tlak a to je asi aj všetko.presnu váhu a výšku a to sa ma pýtali aj na anesteziologickom,ešte ma aj prevážili kôli narkoze.