icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

aidylb
1. sep 2016

@silvia2013 Radsej to uz nekomentujem.

lucinka511
5. sep 2016

@silvia2013 lebo ty sa rozumies.prepac mas cyto 1 a zvalujes to na hormonalnu antikoncepciu hahahah .samozzrejme ze tem virus ajty mala ako kazda druha ale tvoja imunita si s nim poradila.. ta co jo dostane ho dostala sexom ale jej imunita ten vurus nezvladla.preto je to z velkej casti aj otazka imunity.pani mudra.
a radsej sa spytaj svojej mudrej doktorky.preco mas cyto 2 z Hak to len taak mebudue a doatuduj si ze zapaly sa nemusia vzdy prejavovat klasikou.ako vytok svrbenie.zacervenanie a opuch ale vela krat su bezpriznamove t.j ze nemaju ziadne klinicke priznaky..aj mierny zapal maternice sa nemusi nijak prejavit.

lucinka511
5. sep 2016

@silvia2013 a btw uz som ti pisla aspon tri krat.ze ja som nikdy HPV nemala. nemala som dokonca ani CIN 1 vzdy bola neativna moja cyto...
a o promiskuite pomlcim.niekedy mozes mat jedineho partnera a od neho nieco chytis.to s tou promiakuitou je tiez diskutabilne ako ked ma zena za rok 10 novych milencov a nikdy nic nechyti...niekedy je to aj otazka stastia..

joannita
5. sep 2016

Baby ak vam mozem poradit, ak mate zlu cytologiu, jedzte vela vela vela zeleniny a ovocia, obmedzit cukor,.muku. Ja som mala asi 3 roky stale 3a (LSIL) a po zmene stravy mam zrazu cyto 2, cize negativnu. Odporucam robit kazdy den smoothie (brokolica, spenat, citron, zazvor, uhorka, cervena repa atd, skombinovat podla chuti,.pridat nejake ovocie na chut) pretoze inak je tazke dostat do seba tolko zeleniny, alebo jest vela obycajnych jablk. Netvdim ze kazdemu to pomoze, ale snad vacsine ano. Treba vyskusat

silvia2013
6. sep 2016

@lucinka511 zapichla vidly do hnoja a podme komentovat cytologiu 🙂) Keby som mala CYTO 1 tak je to ta najlepšia cyto aká existuje 🙂)) Kde som pisala ze mam cyto 2? Je podstatný rozdiel mať l mat Cyto 1,2 a CIN 1,2 🙂))))))))) Takže namiesto sedenia na MK skus trošku čítať aj iné stránky. Apropo mirena je antika v maternici 🙂)) Nastuduj si aj to, že zapal sa po case niekde prejaví, nevies ani napísat slovo promiskuita. Píšeš tu nezmysly, ako ťa mohli poslat na konizáciu, ked si mala dobru cyto, to ta mohli poslat aj operáciu so zlepým črevom a žlčníkom, nech to daju von, pre istotu....Hawk

lucinka511
6. sep 2016

@silvia2013 ty si strasne symplexna.prepac ale za to ze ty nevies nieco pochopit.to ja neviem.Skratka robia na sk aj veci.kt ty nedokazes pochopit musis sa stym len zmierit. za to.ze ty si o tom necitala.neznamena.ze to niektoryMuDR nespravi. vidis co vsetko este nevies??
Nebudem ti to vysvetlovat preco.skratka zopakujem naposledy.lebo ty si sa rozhidla komentovat moj prispevok Nemala som a ani nemam HPV cytologia u mna vzdy negativna NeGaTiVNA .na rozdiel od teba som nikdy nemala CIN 1. a spravil mi Leep. a to ze to ty nevies pochopit.ja za to nemozem.nie si MUDR.takze sa do vela veci nerozumies...a to je ta odpoved .ta z uplneho zaciatku.ze su aj doktori kt urobia konizaciu pri neg cytologii.samozrejme ze su tam nejake zmeny.ako som mala ja ale tie zmeny nemali nic spolocne s cytologiou.lebo v mojom pripade bola zdy neg...kazdy pripad sa posudzuje individualne .vidismvies nieci nove☺
A este k tej tvojej pozitivnej cyto ..z hormonov to urcite nebude☺☺☺ prekonala si nejaky zapal.kt si nespozorovala a takto sa ti prejavil. a nie nemusi sa skryty zapal prejavit vzdy klinikou. u teba sa prejavil zmenami na krcku..tu vyhovorku na antiku si vyhovor..okrem toho zmeny sposobuju aj ine virusy o kt ani nevies cize kludne si ich mohla dostat aj od partnera.nemusi sa vzdy jednat o spominany HPV..alebo mykozu.co je absolutne neskodna..cytalomegavirus si si dala skontrolivat?

lucinka511
6. sep 2016

@silvia2013 a uz ti nebudem odpisovat .pretoze ma tato dyskusia len zbytocne irituje. prepac ale nemienimnsa tu s tebou natahovat donekonevna mysli si co chces. tvoj nazor ma aj tak nezaujima ako teba nezaujima ten moj urcite.tak Peace.☺😊☺

lucinka511
6. sep 2016

@silvia2013 diskusia

silvia2013
6. sep 2016

@lucinka511 už som ti nechcela odpisovat, pretože sa zvyknem bavit len s mudrymi ludmi, ale ja som bola konzultovat svoj stav za svojou lekárkou až vo Viedni , kedže tam pracuje 🙂)))))))))))a moju cyto videlo asi 5 lekárov,odborníkov, každeho názor je, že to treba len sledovat, zápal by lekári videli, kedze nie sme na Sk 🙂))) a zápal by s apo 3 rokoch prejavil. Nikde nepíšem že to zvalujem na mirenu, aj ked vlakna, ktoré z mireny trcia 11 rokov cez krček , možu zmeny na krčku sposobit. Mna irituje tvoj pravopis, ty ma neirituješ, nezaujímaš ma ako som už napísala, si malo sofistikovaná .Opakujem sa, nemám HPV , ani žiaden zápal.Apropo, v zahraniči sa robí aj MR kde je vidiet zmeny aj inak ako na cyto , dufam, že si si dala urobi pred konizaciou aspon tu platenu Liquid basedcytologiu a potom s anechala operovat.

silvia2013
6. sep 2016

@lucinka511 apropo, mykoza je zápal 🙂) , ty študovaná

katuuuska
6. sep 2016

@aidylb tak dnes mi volal doktor výsledky sú v poriadku, budúci týždeň sa mám zastaviť na kontrole. Vraj by som mala brať teraz aj nejaké cipky no a menštruácia je zatiaľ relatívne normálna. Tak uvidíme ďalej.

silvia2013
6. sep 2016

@katuuuska kup si cicatridinu , hojí stavy po operáciach

katuuuska
6. sep 2016

@silvia2013 áno presne tie mi vravel 😉

ivankaivuska
7. sep 2016

Ahojte dievčatá, konizáciu aj kyret som mala robenú 2.8, menštruácia mi prišla načas po starom 11.8., ďalšiu menštruáciu by som mala dostať zajtra no dnes som bola na kontrolu po operácii a dr mi povedala, že to na menštruáciu najbližšie dva týždne nevypadá podľa sona a nie je ani ovulácia. Stalo sa Vám, že po konizácii meškala menštruácia alebo ste ju mali načas?
Som zmätená lebo 30.8 som mala nechránený sex, ale dávali sme si pozor a tak teraz neviem, či sa niečo udialo a mohla som otehotnieť a preto to nevypadá na menštruáciu alebo je to fakt, len problém po konizácii.

zudan
7. sep 2016

@ivankaivuska Ahoj, buď kľudná mňa upozornila doktorka, že mi môže meškať aj dva týždne, ale mne prišla načas.

ivankaivuska
7. sep 2016

@zudan Ahoj, ďakujem..no ja som prvú menštruáciu už mala prišla pár dní po konizácii načas ako mala prísť po starom. No a teraz vraj nedostanem, podľa sona, že to na menštruáciu nie je. Tak teraz neviem, či som otehotnela alebo čo sa deje. Mne nikdy nemešká.

srdiecko35
19. sep 2016

Ahojte, chcem sa opytať, na preventívke mi z výteru boli zistené atypické bunky lahšieho stupna...aký je další postup?, vraj na kontrolný test mám ísť až o cca 3 mesiace.
Stopli mi umelé oplodnenie pre tieto výsledky...
V centre mi navrhli kolposkopické vyšetrenie...alebo si mám dať spraviť liquid bases cytology? Počas výteru som mala ovuláciu...aj zápal (baktérie...na ktoré sa liečim už asi rok)...dakujem

sendy111
20. sep 2016

baby ja som mala konizaciu urobenu v maji a od vtedy vzdy po menstruacii spinim cierne teraz napr uz 2 tyzdne a vobec to neprestava mali ste to aj vy?

gaaaa
20. sep 2016

@sendy111 Ja to mám od konizácie pred mrchou ☹

sendy111
20. sep 2016

@gaaaa super a co ti na to povedali?

gaaaa
20. sep 2016

@sendy111 Nič.Ale teraz mám novu dr.v oktobri idem na krv a sono,tak sa jej opýtam,ked bývalý dr.kašľal na to.

5ka500
21. sep 2016

@srdiecko35 LSIL mas predpokladam,lahka dysplazia...to sa zatial sleduje,aspon v mojom pripade to tak bolo ja som bola aj na biopsii..... A po roku sa mi to zhorsilo ma HSIL a idem na konizaciu.......ale myslim ze kludne si to mohla mat take vysledky zo zapalu vtedajsieho....takze no stres a drzil palce

srdiecko35
21. sep 2016

@5ka500 vdaka za odpoved, aj ja ti drzím palce, nech všetko dobre dopadne. no ten zapal...baktérie mám už asi rok, sú tam po každom výtery....tak neviem, chcela by som íst čím skôr na ten liquid based test, vraj je to presnejšie...ale čo s tehotenstvom, v centre mi povedali, aby som si najprv krčok vyriešila, ak chcem otehotniet...ach jaj...naozaj treba čakať aspon 3 mesiace na další výter z krčka...?

5ka500
21. sep 2016

@srdiecko35 ano aj ja spm sla az po troch mes,a mne povedali,ze ak chcem mat este dieťa druhe tak ke lepsie otehotniet,tak som ptehotnela,mamdruhe d.,...lebo pocas tehotenstva sa to nemeni,no ja to mam horsie......ale v tvojom pripade ked mas zapal tak to neviem,ja som nemala zapal....

srdiecko35
21. sep 2016

@5ka500 sú to premnožené baktérie ako e.faecalis...pali ma to, štípe,atd...vždy mi niečo najdu...takže je lepšie otehotnieť pred konizáciou? ja som bola už 3x na umelom oplodnení...pre zlý spermiogram,a chystam sa na 4...povedali mi, aby som si to radšej vyriešila pred otehotnením...tak neviem, že čo mam už robiť...dieta este nemám a mám 36...tak sa bojím.chcela by som čím skôr otehotnieť....krčok sa asi rieši dlho, že?

5ka500
21. sep 2016

@srdiecko35 no podla diagnozy....sa riesi dlho

silvia2013
22. sep 2016

@srdiecko35 máš lahku dyspláziu , určite pred konizáciou otehotniet... ja si davam robit len LBC, je ovela presnejsia

srdiecko35
22. sep 2016

@silvia2013 vdaka, o 2 mesiace pojdem na 2 výter s LBC...len mám ten zápal, aj to treba preliečiť, ale neviem sa ich zbaviť...vraj wobenzym je na to dobrý počuli ste o tom?
stravovali ste sa pred výterom z krčka nejak špeciálne, alebo ste užívali vitamíny?

silvia2013
22. sep 2016

@srdiecko35 ja som brala cicatridinu pol roka koli lahkej dysplazii, aj všeliake vitaminy, kapustove, brokolicové výtažky ale stále mam rovnaku CIN1. uz asi 3 roky, chodím 2x do roka na cyto, ale ja už deti mám, takže ked sa to zhorší nemám problem ist na konizáciu, alebo dat von celú maternicu. prelieč zapal a konizaciu by som riešila až po porode, mam viac kámosiek, ktoré to takto riesili, každej lekar doporucil otehoniet a potom rezat....Porad sa s viacerými lekármi, najma na onkologickej gynekologickej ambulacii

5ka500
22. sep 2016

@srdiecko35 treba podporit imunitu....wobenzyn je asi skor po zakrokoch na rychlejsie zotavenie