icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

bibinkaleo
3. apr 2013

ahojte .. idem aj ja 9.4 na jednodnovku na Sliac idem konizacaciu.. moj gynekolog mi to vysvetlil asi tak ze to zle treba dat prec... zevraj sa to prevadza laserom do hlbky 3mm.. tak sa tak uz bojim nemam este deti vo februari som potratila v 11týzdni... bezdovodne genetika aj histologia vysli negativne.. myslela som ze najskor otehotniem a potom po porode sa bude toto riesit ale doktor dnes zauradoval a hned ma objednal a ja mam velky strach... jaj.. volako vsetko na mna dolieha.. dnes mi aj zub trhali.. nedal sa zachranit.. tak co by ste na mojom mieste robili pockali ???? ci hned operovali a po zahojeny mi povedal 2m. pockat a potom snazilkoat... ☹ ☹ .. a dnes na sone videl krasne vajicko.. a ja nemozem nic robit len cakat znovu co pride... Bojim sa vysledkov.. co sa potom deje ked to bude zle..??

angel281
3. apr 2013

@bibinkaleo ahoj a aké si mala výsledky? cin III .... veľa ľudí tu už písalo, že po konizácii otehotneli (čo predtým mali problém) ... čo vieš, možno aj ty ako píšeš že ked ti zoberú to zlé tak potom už bude len to dobré a krásne zdravé bábätko 🙂

bibinkaleo
3. apr 2013

@ no ja ani neviem ake som mala vysledky no zevraj som mala 1 jazycek negativ a 2 jazycek HPV 16 /// tak ved zevraj to nie je najhorsie ale treba to spravit... uz som sa zmierila.. len som sa uz chcela po kyrete znova snazilkovat.. a musi sa to posunut este o nejake 2 mesiace..

bibinkaleo
3. apr 2013

@angel281 prispevok vyssie... 🙂 zabudla som ta oznacit..

dolphinkate
4. apr 2013

Ahojte,
dost dobre sa mi tato stranka nezda, ale aj napriek tomu Vam chcem nieco napisat. Preco sa mi to nezda, tie vybrane moznosti, posledna nechcem povedat, to ako ked niekto nema dieta, tak uz nechce povedat ???? Lebo ina moznost mi tu nesla vybrat.
Ale ok k veci, som bezdetna bohuzial. Bola som na konizacii krcka maternice a necitim sa lepsie, mam len pocit, ze ta operacia mi priniesla omnoho viac utrpenia, dlho som krvacala, mala som hnedy vytok, teraz mam tiez niekedy. Je to uplne nechutne, na operacnu salu ma priviezol gay, doktorka mi znadala, ze som lahostajna, pritom som podstivo chodila na stery, pomaly som sa nechala kvoli tomu zavriet do vazenia, aby mi uz niekto pomohol, ako som trpela. Vyberajte si vzdy inu moznost ako konizaciu ak Vam mozem doporucit, tabletky ockovania, vsetko co sa da, takyto vytok som nikdy nemala. Som strasne smutna strasne !

11nika11
6. apr 2013

@angel281 Bola som u Dr a ta mi teda povedala,ze nepravidelny cyklus moze trvat aj pol roka...no nepotesila ma :D

daja015
6. apr 2013

@bibinkaleo ahoj, ja som konizeciu absolvovala pred viac ako rokom, vysledky prisli znova zle, mala som cin3. nechcem ta strasit, ale mne museli potom vybrat vsetko, mala som 29 rokov a jedno 5mesacne babo. nasli mi to po porode. ale musis verit ze tvoje bude ok a vsetko dobre dopadne. mne najprv vraveli ze mi po konizacii odoberu len cely krcok maternice, ze by som este mohla mat babo, ale potom ani neviem preco sa rozhodli pre radikalny zakrok. tak drzim palceky a napis ked to budes mat za sebou. inak ta konizacia je v pohode, mna operovali o 11 ao pol jednej som uz mala malu pri sebe. vtedy som ju este kojila. drzim palceky.

angel281
8. apr 2013

@11nika11 ahoj operácia alebo akýkoľvek zákrok je zásah do organizmu avšak pol roka je dosť dlhá doba. Predtým si mala cyklus pravidelne?

angel281
8. apr 2013

Ahojte. Prosím Vás o takú rýchlu radu 🙂 10teho mám isť na vyšetrenie ku gynekologovi (aj na výter z krčka maternice prvýkrát po konizácii z 1.februára) avšak cca 15teho by som mala mať menštruáciu aj ked už dnes mam nejaké divné pocity. Myslíte že je vhodné ísť na vyšetrenie tak tesne pred menzesom? Už som objednaná a nerada by som to prekladala ale .... dakujem

11nika11
8. apr 2013

Ved aj podla mna je to strasne dlha doba,preto som z toho nestastna.Cyklus som mala pravidelny.,az doteraz.

angel281
8. apr 2013

@11nika11 neskúšala si to konzultovať s iným gynekologom? ... ked nezabudnem tak sa spýtam toho môjho čo on na to v stredu tam idem.

11nika11
8. apr 2013

@angel281 vies co pytala som sa mojej a potom aj na onkologii gynekologa,ku ktoremu chodim.No ak nezabudnes opytaj sa,bola by som ti vdacna.

bibinkaleo
9. apr 2013

ahojte tak mam to uz za sebou.. Sliac.. boli perfektny.. operaci neboli .. dostala som antibiotika a ascorutin...tak dufam ze sa to rychlo vsetko zahoji.... bolest mam ako keby silna MS dali mi algifen kvapky .. musel mi zobrat trosku viacej ako planoval ale hadam to bude fajn!!!! zatial to nekrvaca.... a uz som bola vencit pomalicky psikov.. .. 🙂 🙂 🙂

martinkova24
9. apr 2013

@bibinkaleo ahoj ja idem na Sliač vo štvrtok idú mi robyt odber koli testu na rakovinu krcku.. Ako dlho si tam bola ja som bola objednana na 9

bibinkaleo
10. apr 2013

@martinkova24 ahoj mne robili konizaciu krcka .. t.j horucou sluckou odstrania povrch.. krcka.. Nemusis si nic brat ani pyzamko vseeetko ti daju.. aj prezuvky... nemusis sa bat operacia aspon ta moja bola v celkovej anesteze cize absolutna pohoda nic nevies zobudis sa na postelielke a o hodinku po zobudeny ides domov.. bolesti mam ako pri silnej MS ale da sa to uplne pohode zvladnut .. nemam ani krvacanie /ani vlozku nemam / ... 🙂 Sestricky boli prijemne!! platila som 10e a ostatne poistovna dokonca aj antibiotika mi dali zadarmo!!! dokupila som si len ascorutin za 1,8e v lekarni.. uz len zahojit a a dobreee vysledky a idem snazilkovat.. ak mas otazky kludne napis.. som len den po operacii .. papapaaa

panki
10. apr 2013

@bibinkaleo wow tak to zíram. O hodinu po zobudení ťa už pustili? To som tuším aj ja mala isť na ten Sliač. Aj keď by som sa trošku musela previezť. Ja idem 26.4. už na tretí termín do BA (dúfam že mi to už konečne spravia), a keď som tam bola prvý krát, tak mi povedali, že ja nemám taký jednoduchý zákrok ako ostatné baby tam, a minimálne 5 hodín po prebudení tam musím byť. A z narkózi ti nebolo nič? Tej sa ja bojím zo všetkého najviac. Normálne hrôzu mám ☹

bibinkaleo
10. apr 2013

@panki ahoj noo ani ja som nemala lahku operaciu.. doktor povedal ze musel zobrat trosku viacej ako predpokladal ze mu to veeeelmi krvaacalo.. a spravil mi aj kyret krcko celeho lebo som tam mala zevraj zapal... ☹ nasadil sinlne antibiotika tak hadam sa zahoji super... nebolo mi po narkoze nic.. ani dnes nie som len druhy den po... a pohode polehujem pri telke a konikovi.. a bola som vencit aj havkacov ale len pianko bojim sa krvacania.. ale zatial pohodka... bala som sa tiez veeeelmi vazne veeelmi al som spokojna zatial dufam ze sa to zahoji vsetko a uz bude len a len fajn.. 😉

panki
10. apr 2013

@bibinkaleo Práveže mne zatiaľ idú robiť bežnú konizáciu, čo sa vyvinie priamo pri nej to asi nikto nevie dopredu, ale jeden doktor mi povie, že pojdem po hodine domov a ked som tam čakala už na zákrok, ktorý samozrejme neprebehol, tak jedna dôležitá sestrička mi povedala, že tam musím ostať 5 hodin. Ja sa akože zákroku ako takého nebojím, ja už hlavne potrebujem, aby mi ho konečne spravili, lebo prvý termín 8.3. a už dnes som mohla byť aj zahojená aj s výsledkami. Takto sa to len oddaluje a mna už poráža.
Ešte ma zaujíma, keď ti zobrali viac, s tehotenstvom nebude problém? Nehovorili?

bibinkaleo
10. apr 2013

@panki tehotenstvo.. to bol moj najvacsiii problem prisla som o svoje babo vo 22.2 teraz tak moje prve otazky smerovali na toto!!!!! doktor ma uistil ze to bude fajn!!! ze sa to zahoji pekne!! a mozem ist nato.. ze su rizika to mi povedal ako predcasny porod ale to je riziko aj u zeny ktorej nikdy nerobili konizaciu .. bojim sa toho .. to je jedine co ma fakt trapi ked by som mala jedno uz doma tak to neriesim... uistil ma ze to nema suvis budem viacej sledovana a kontrolovana pocas tehu.... ale ja verimmmmm pevneee verim ze bude vseeeetko o.k... povedal ze toto je dolezity zakrok pre mna vysledky som mala CIN 3 a silno pozitivny HP16 a plus zapal o ktorom som vooobec netusila.. ☹ ☹
vedla pani co bola na posteli jej nedali ani antibiotika nic.. povedal doktor mala ranka a sla domov.. no mne sa venoval dlho.. tak verim ze to bude o.k ... povedal mi ze sa robia pri tehenstve po konizacii sona krca a sleduje sa pevnost a tuhost ... Objednaj sa do Sliacu jednodnovka odporucil mi to moj gyn, a som bola spokojna som bola brutalne kuk na nete gynpor.sk Sliac.. 10 e som platila a antibiotika zadarmo dve krabice som sa 20 krat pýtala co mam zaplatit sestricka sa uz smiala boli uzastny...

panki
10. apr 2013

@bibinkaleo ja som už objednaná do BA, lebo moja gynekologyčka ma tiež odporučila známej ktorej dôveruje. Ja mám tiež CIN 3 a vysoko pozit. HPV.....a ver, že aj keď mám jedno doma, túžba po druhom je skoro rovnaká. To som si aj ja vždy hovorila, keď sa mi nedarilo rok otehotnieť, že tá má aspoň jedno, ale teraz po viac ako dvoch rokoch, si viem len veľmi ťažko predstaviť, že nebudeme mať súrodenca. V každom prípade držím palec aby too bolo v poriadku. 😉 a kedy ti dovolili "tehotniet"? 😀 skôr ako o 6 mesiacov, či podľa toho ako sa zahojíš?
mimochodom dobrá cena 10e ja som platila 140e 😕

bibinkaleo
10. apr 2013

@panki cena fajn ja som tiez myslela ze budem platit viacej ked je to sukromna klinika.. dovolili mi otehotniet hned ako sa zahoji u zien ktore nerodili.. je krcok mensi tak sa skor hoji.. moj gynekolog hovoril 2 cykli v Sliaci 4 a 6 tyzdnov.. ver tomu ze druhe bude!!!! ti zavidim ze mas jedno doma... ako ja hovorim .. by som to inak brala lebo tu teraz ide o zivot tvoj!!! a naco budes mas dieta ked som neni ja v poriadku a neskor by sa to mohlo zvrtnut na rakovinku a to uz ide do tuheho.. ja to beriem tak .. pozitivne a verim ani nemyslim ze vysledok bude nahovno.. uz pouzijem taketo slovo!!! Neboj sa bude druhe a budem ti fakt uprimne drzat palce .. ja som sa snazila 7m, a tehotenstvo som si uzila 11 t. bez akehokolvek varovania prestalo srdiecko buchat... ziaden problem ani geneticky nebol. ... rana pod pas ako hovado.. mala som mat dievcatko podla genetiky.. 46XX

jedna_iva
10. apr 2013

Ahojte dievčence....Mala niektorá s Vás urobenú konizáciu krčka aj pri zavedení vnútromaternicového telieska?? nevadí to??? nemôžu nastať komplikácie?dakujem za radu....Ivana

martinkova24
11. apr 2013

@bibinkaleo ahoj tak už mám po 🙂 o 9 som prišla o 10:45 má spravili a o pol 1 pustili... Ináč tí poviem bola som v šoku lebo som ani nevedela čo mi idú robyt môj dr mi povedal že mám len zhoršené bunky a že mi budú robyt odber.. Až tam som sa dozvedela že mám Cn3ab a Hpv 16 a este jedno cislo neviem aké... Operácia bola v pohode anestéziológ sa so mnou vykonával (teda sestrička) že aká som opálená ;) zaspala som a ked som sa prebrala bola som na posteli a začala som revat ani neviem prečo sestričky chodili že čo mi je...ja že nič mám nervy na svojho gynekológa... On my vlastne povedal že mi zoberú vzorku a gynekológa pred operáciou mi na plastickú ukazuje že čo všetko mi vyrezu :( ináč este krvacas? Vraveli mi že ak budem silno tak mám volať len neviem koľko je to ich silno??

bibinkaleo
11. apr 2013

@martinkova24 super... ja nekrvacam vobec.. povedal mi ze krvacat nemam!! len ze o par dni pri hojeni bude vodnaty zltkasty vytok.. a ze ho bude vela.. ine zafarbenie a krv nie je dobre... ja mam aj antibiotika silne.. a ascorutin beriem.. neboj bude to fajn.. 🙂

angel281
11. apr 2013

@11nika11 ahoj tak som sa pýtala len som ti zabudla napísať.
môj gynekolog tvrdí že to nie je bežne ale že tam môžeš mať infekciu tak preto sa to nehoji dobre.
ja som bola na konizcaii 1.2 (teda takmer ako ty) ale ja už nemam problémy čo avšak neznamena že už budem mať dobre výsledky lebo ja už neverím ničomu a nikomu.
výter mi nakoniec nebral že mam prísť v máji takže len chodim každý mesiac hore dole 🙂
len dúfam že už budem ok

11nika11
11. apr 2013

@angel281 snad uz budes ok 🙂.Ja idem tiez v maji na dalsiu kontrolu tak som zvedava ako dopadnem.

bibinkaleo
12. apr 2013

@martinkova24 ako sa to hoji????? ma mam zatial v "gatkach klud" vsetko pohode bolesti nemam.. ani vytok ziaden.. som rada.. dufam, ze sa to hoji vsetko ako ma.... myslim len na tie vysledky.. ale myslim aj na snazilkovanie... som sa rozhodla ze nech su vysledky akekolvek uz .. tak sa pokusim otehotniet.. a vynosit .. a porodit a potom budem riesit dalej"!! moje rozhodnutieee.... a ked pridu dobreeee výsledky asi sa 1 krat v zivote ozeren.... nikdy som nepila ... predtym.. hehee.. od maturity autoskoly .. a vsetky vyznamne akcie len slubujem ale totottttoo .. ako si natom????? myslim na teba!!!

martinkova24
12. apr 2013

@bibinkaleo ahoj no ja som od rána už nič nekrvacala a tak som išla o 3 von s malou lebo slnko svietilo a ak som tak chodia zacalo má brucha nikdy kríze hlava sa mi robila až som si musela sadnúť kým som prišla domov cítila som že už,, to ide,, a teda zase krvacas aj brucho má boli.. Kukala som správu v karte tak tam že mám 2 stehy na krcku tak neviem či to s nich alebo s krcku ide krv.. Aľe brucho aj kríze má nikdy pred tým neboleli..ty ideš kedy po výsledky?

bibinkaleo
13. apr 2013

@martinkova24 no mne to nesili mala som leep konizaciu horucou sluckou a tam sa cievky palia ako ked madle vyberaju..vysledky 3tyzdne az ..buduci tyzden mam mat MS piatok tak sa obavam co bude..az po pojdem na kontrolu..ako sa to hoji..ja nekrvacam dufam ze to tak aj ostane..hihi..beriem ja aj antibiotika..este mam davku dnes.. a ascorutin proti krvacaniu daj vediet co nove ty mas kedy vysledok...

martinkova24
13. apr 2013

@bibinkaleo no mne to robili americkými kliešťami a na boku uchytili 2 stehmi tak je to v správe mne vyberali tkanivo aj s k tkaniva čo je smerom do maternice ináč mi povedali že mám len splniť aľe podľa mňa ide dosť prvý tak neviem čo teraz?