icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

damino0403
10. aug 2017

Takze zienky ja lezim opat v nemocnici. Dnes poobede som zacala strasne silno krvacat. Kedze som 10.ty den po konizacii, nalakala som sa a hned ma brali do nemocnice. Nechali si ma tu na pozorovanie, ale zevraj to moze byt aj menzes, ktory som mala dostat 13.8.

janka2273
10. aug 2017

@damino0403 Ahoj,,tak si v nemocnici?? a silno krvácať je čo,ako silno?? a ako dlho?

zuzanat
10. aug 2017

@damino0403 ja som tiez 10den po konizacii zacala velmi krvacat. Medzitym som aj ms dostala, tak aom nevedela ci preto, ale neskor sa mi to tak zhorsilo, ze som isla na pohotovost. Tam uz som prisla cela krvava, isli zo mna hrudy krvi..praskla mi cievka, takze ma hned uspavali a vypalili to, aj ked sa im zdalo divne, ze az na 10-ty den. Bolo to strasne ☹

damino0403
10. aug 2017

@janka2273
@zuzanat poobede som isla na wc a taka hrudka zrazenej krvi zo mna vysla a plno krvi. Kedze moj gynekolog ma tento tyzden dovolenku, hned som volala priatelovi, ze musime do nemocnice. Kym prisiel co je asi 20 min. som si dvakrat menila vlozku. Strasne som sa nalakala. Sestricky ma vitali s tym, ze to bude urcite menzes, ale ked aj, tak taketo silne krvacanie nie je ok. Dr.ma vysetril a povedal ze si ma tu musia nechat na pozorovanie. Tak uvidime ako bude zajtra, dufam, ze mi nic nemusia robit a vyriesi sa to par injekciami

janka2273
10. aug 2017

@damino0403 No teda pekne😒 ale neboj nič,ako sa to už ukludnilo,bude dobre😉 Mne ked sa to vtedy puistilo,tak to bolo len akoby za kýbel čerstvej krvi krásnej jasnej farby😨 no nebolo mi tiež všetko jedno,ale našťastie to aj hned skončilo,inak by som tiež volala RZP😉 Tak sa ozvi,ked budeš doma a držím palce 🙂

damino0403
11. aug 2017

V pondelok ma caka dalsi zakrok. Vysledky z histologie zle, zase CIN3, takze si ma tu uz nechaju. Som z toho celeho uplne na prasky 😞 prave ked sme zacali planovat s priatelom babo, musime prezivat toto. Rozhodli sme sa s primarom ze mi opat odstikne cast krcku, urobi mi tam plastiku a povedal ze v najlepsom pripade este mozem potom aj otehotniet. Strasne sa bojim toho celeho 😞

tinushenka
11. aug 2017

@janka2273 ahoj, dnes som bola na gynde tak som pozerala do papierov. Mam to tam takto: konizacia+kyret: CIN 3, H-SIL, okraje voľné. Posledne cyto PAP II, HPV-HR negativne

janka2273
11. aug 2017

@damino0403 Cin 3 z histologie by bolo v pohode,ale v tvojom prípade si asi nemala odobraté všetko a teda si nemala čisté okraje na tom zrezanom materiály...stáva sa celkom často,že sa ide na rekonizáciu... držím palce,aby si to mala rýchlo za sebou!😉a nesmúť,ja som mala horšie výsledky ako ty,tak kľud 😉

janka2273
11. aug 2017

@tinushenka Tak super 😍je to ako si písala,cin 3 ti odstránili a odvtedy máš super výsledky👏👍 A vidíš HPV negatívne,tak nerozumiem,prečo niekto tvrdí,že to aj po operácii ostáva v tele,keď ty to už nemáš😉

tinushenka
11. aug 2017

@janka2273 v septembri idem znova na cyto tak dam vediet vysledky. Dufam ze budu stale OK .. ten olej mam uz kupeny ale momentalne neuzivam som chora na prisnej diete, ale potom zacnem 😊

janka2273
11. aug 2017

@tinushenka určite sa ozvi a držím palce 🙂
olejček si za kolko zohnala?? nemusíš len piť,namoč si tampon a aplikuj vnútorne,bude ti pôsobiť na krčok 😉😘

tinushenka
11. aug 2017

@janka2273 dakujem 😉 vies co ani neviem .. v lekarni som kupovala .. zda sa mi ze cca 10 eur/100 ml

nuska
11. aug 2017

Reálna skúsenosť http://fytofarmaka.eu/cz/stranky/dysplazie-delo... ak by niekto chcel viac info píšte

vevjurka0602
12. aug 2017

Ahojte dievcence. Tak po precitani vsetkych prispevkov od roku 2013 som aspon mudrejsia 😅 mne robili konizaciu teraz v pondelok. Mala som pap4 a cin3. Zijeme v zahranici. Dr su tu skupi na slovo. Ja krvacam od operacie stale nie moc, max 3cm flak ale od začiatku je to jasnocervena krv. Myslite ze mam ist do nemocnice ci nie? Mimochodom robili mi aj kyretaz a povedali ze nemam lezat 😨

janka2273
12. aug 2017

@vevjurka0602 Ahoj😉mne robil tiež kyretáž a povedal,že nebudem vôbec krvácať a predsa som cca 3 týždne😨 Keď som mu to na kontrole povedala,tak sa vyjadril,že je to v pohode, pokiaľ to nie je moc silné a bolestivé... Takže aj u teba by to malo byť o.k. 😉 už máš aj výsledky z histologie?

vevjurka0602
12. aug 2017

@janka2273 rozmýšľam ze behnem na gynekologiu ci to je ok. Výsledky nemám, povedali ze do 3 tyzdnov.

janka2273
12. aug 2017

@vevjurka0602 to máš len slabé krvácanie,ja by som nestresovala 😉 daj si kľudový režim a uvar čaju z repíka,či myšieho chvostíka,nech sa ti to ustáli😉

0908maja
14. aug 2017

@janka2273 ahoj Janka, dnes som bola na odstik na histologiu a budem čakať dva týždne ale podľa doktorky sa konizacii nevyhnem a odporučila mi Bánovce, tak sa ešte rozhodnem či tam alebo do Trenčína . Chcem sa ale spýtať na iné, a síce mi odporučila vakcínu proti HPV a chcem sa spýtať či máš skúsenosť, lebo čo som si čítala je to skôr neodporúčane a hlavne keď už mám v tele vírus, dali ste si to niektorá na odporúčanie lekára?

janka2273
14. aug 2017

@0908maja Ahoj 🙂 písali tu niektoré kočky,že si to po operácii dali na odporúčanie dr,ale dáva sa to len cca do 45 roku ...s tým vírusom stále neviem,ako to je,lebo niekto tvrdí,že to v tele ostáva aj po operácii a iní zase vravia,že je to preč..aj jedna kočka,čo tu s nou píšem( tinushenka vid vyššie ),je po konizácii na HPV negatívna,tak ja už fakt neviem...Pokiaľ je to z tela preč,tak sa vakcína Možno aj vyplatí,ale je to strašne predražené a nie je to na všetky kmene HPV..ja si ju nedávam...

janka2273
14. aug 2017

@0908maja A samozrejme držím palce !!! Napíš potom výsledok😉

vevjurka0602
19. aug 2017

@janka2273 tak som skoncila v nemocnici. Mam to stale nezahojene. Dostala som antibiotiká a tabletky na zastavenie krvacania a ked mi to do pondelka neprejde, musim ist zase lezat. Inak mam uz výsledky a su dobre 🙏

janka2273
19. aug 2017

@vevjurka0602 Tak pekne oddychuj ,nech si skoro doliečená 😉❤😉
"Sú dobré "znamená presne čo? či zas boli dr skúpi na slovo,ako si písala minule? 😉😅 v každom prípade sav teším s Tebou 🙂

vevjurka0602
24. aug 2017

@janka2273 😂tak povedali len ze su dobre.

janka2273
24. aug 2017

@vevjurka0602 musíš sa pýtať 😂a ako ti je,si oki?

janka2273
28. aug 2017

@0908maja Ahojky 🙂 ako si dopadla s výsledkami? Držím palce 🙂

kristina2323
29. aug 2017

dievčata nedavajte si to robit v Trenčine ja som bola v Partizanskom boli tam tri baby z okolia Tn,a každa jedna nadavala,že su to mesiari,vraj to len odflaknu

janka2273
29. aug 2017

@kristina2323 to písali asi o nemocnici...len je otázne,či tam aj niekedy boli osobne na zákroku😉 ja som toto tiež počula a preto som tam nešla,ale môžu to byť kľudne len reči,čo sa nesú od jednej k druhej ,no bez skúseností🙄
Boli tam dve moje známe a brali im celú maternicu a max spokojnosť-robil ich Kaščák😉 išla by som k nemu aj ja 🙂

0908maja
29. aug 2017

@janka2273 ahoj Janka, zatiaľ neviem, na poslednú chvíľu sme si spravili s mužom a malým výlet na Balaton , aj nech sa odreagujem takze volať budem v pondelok . Ale dám určite vedieť ;)

kristina2323
30. aug 2017

@janka2273 no ťažko povedať ,ale počula som to od viacerych žien ,meno nepovedali ,mna tam tiež posielala moja dr. ale nešla som tam,len som volala s vrchnou sestrou

tinushenka
30. aug 2017

@kristina2323
@janka2273 kašcak z TN aj mna robil a max spokojnost 😊