Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@tdli Ja som bola pred dvomi rokmi na konizacii krcka tiez stupen HSIL, operacia mala trvat 15 min (baby co so mnou boli na izbe mi potom povedali, ze ma operovali vyse hodiny). Mali ma na druhy den pustit z nemocnice, no bola som tam cely tyzden. Nikto mi nic nehovoril, len ze sa rana zle hoji. Az pri prepustani na sprave bolo Carcinom in situ a primar mi hovoril, ze to bolo za 5 minut 12. A poslali ma na onkologiu kde ma pre istotu sleduju (len mi beru krv kazdy rok na onkomarkery), kedze tym, ze sa za tak kratky cas (v priebehu 2rokov zmenil ten predrakovinovy stav LSIL na carcinom in situ).
Ale kedze vyoperovali celu napadnuti cast a nezasiahlo to ziadne ine organy ani to nemetastazovalo, tak som odvtedy uplne ok🤗 drzim palce nech aj ty mas vsetky vysledky ok a na toto cele rychlo zabudnes;)
Keď som tam bola s mojimi výsledkami tak mi tvrdil ze to bude chyba, ani mi nekazal ísť za onkogynekologom ani že niečo mieni so mnou robiť, potom keď som volala ako to teda je tak mi povedal ze platí čo tam je ale že mám kľudne spávať a že sa dohodneme že o pol roka cytologiu zopakujeme. Tak teraz ani neviem či tam niaky karcinóm bol alebo čo. Ja ani neviem aké výsledky som mala min.rok a kazali mi ešte čo najskôr otehotnieť.
@tdli
@magdamagda112 Dievčatá,mne sa to tiež behom necelého roka zvrhlo z LSIL na CIS=karcinom in situ=čo je také nulté štádium len na povrchu sliznice krčka maternice. Nesledujú ma na žiadnej onkologii a ako čítam pribežne rôzne fóra,tak sa to u každého lekára ireši zjavne inak..niekde sa inde preventívne na onko a berú krv atd a niekde ako aj v mojom prípade ,či v Tvojom tdli" ,sa ide klasicky až za pol roka na kontrolnú cytologiu...ten karcinom in situ je vlastne také posledné štádium HSIL,čo sa týka výsledkov z histologie ,už som tu dávala tabuľku niekoľkokrát,ale tak dám znova 🙂
Ja som si na polročnej kontrole dala spraviť aj kontrolný test na HPV a bol negatívny,takže organizmus si vďaka operácii s vírusom konečne poradil 🙂
@tdli mne jeden gynekolog povedal, ze to sledovanie na onkologii je zbytocne prehnane, ale primar tej nemocnice bol zase taky v strese, ze chce aby som tam chodila kedze nemozem vediet ako sa to do roka zase zvrhne (ked uz raz mame v predispozicii rakovinotvorne bujnenie, tak je velka pravdepodobnost, ze sa to vrati), a takisto mi povedali, aby som do roka otehotnela, aby som to potom nelutovala, ked mi budu musiet vybrat maternicu🤷♀️
Neviem si ale stále vysvetliť aký stupeň vlastne ja mam, keďže sa tam písalo o strednetažkej až ťažkej dysplazii a diagnóza je karcinóm in situ inej časti krčka maternice? Tak vlastne aký stupeň u mňa bol zistený? Môj gynekológ mi povedal ze HPV mám a že sa nedá vyliečiť,keďže som to nikde vo výsledkoch nemala uvedené tak som sa ho pýtala a on že to je ako s herpesom... Ani mi neporadil nič, že napr.posilnovat imunitu alebo proste niečo. Začala som piť smoothie a kúpila indonal. Čo ešte radite?
@tdli No mne logicky vychádza ,že si mala bud CIN2 ,alebo CIN 3 vid tá tabulka vyššie a z nejakého dôvodu Ti dal záver ako karcinom,ale toto sú predrakovinové štádiá ..Čo sa týka HPV,tak každý hovorí niečo iné.ja som mala viacero zlých typov a po konizácii som negatívna..pýtala som sa ,ako je to možné,ked sa moje telo nevedelo zjavne celé roky vírusu zbaviť samo a dr povedala,že sa mi to tou operáciou celé prekrvilo a vyburcovalo imunitný systém a ten to nakoniec zničil 🙂 ved si daj na kontrole spraviť test na HPV,poisťovna ho prepláca 😉
Čo sa týka posilovania imunity atd,mrkni kúsok dozadu v tejto diskusii,tam som mnoho popísala,už sa mi to znova nechce 😝 ja osobne som pred konizáciou strávila v tejto diskusii 4 hodiny čítaním 🙂😉
Tak teda test na HPV si dám spraviť o toho pól roka keď pôjdem znova na cytologiu, len ma zaráža ten "vlažný" prístup môjho gynekológa, z ktorého všetko ťahám ako z chlpatej deky, sám mi nič nepovie a tvári sa ako keby som mala chrípku. Preštudujem tie vitamíny.Este taká otázočka, pred konizaciou sme sa snažili o bábätko . Nedarilo sa,myslite ze to mohlo byť z tohto dôvodu?Že bol ten krčok "chorý"... 🙄
@tdli ťažko povedať,čím to bolo...ja som doktora vymenila,lebo mal ešte vlaznejsi prístup ako tvoj,no tento druhý sa tiež moc netrhá 😑síce povedal,že carcinom in situ má v ambulancii za rok Max 6 prípadov,no tiež okrem konizacie a kontroly po pol roku so mnou nikto nič nerobí...tak snáď je to O.K. 😉
@tdli
@sendy111
Tak vám to tu obom v rýchlosti napíšem 😉
Užívam denne vyššie dávky céčka v prášku,vitamín D3 klasický Vigantol,čo sa dáva detičkám tiež vyššie dávky, nakoľko je výborný na imunitu 😉už asi rok si kupujem rakytnikovy olej,ak si pogooglite,je výborný na sliznice a teda aj na kŕčok a vraj ničí HPV vírus 😉 pravidelne užívam včelí peľ,aspoň lyžicu denne ,dávam si aspoň 2x do mesiaca bylinné tampóny, ktoré majú liečiť zápaly na krčku atď viď foto kúsok vyššie v diskusii 😉
Tento mesiac som si objednala Acetylcystein,čo sa považuje za najlepší antioxidant a vraj sú po ňom aj lepšie výsledky z cytologie 😉okrem iného pomáha predchádzať mnohým závažným ochoreniam podľa posledných štúdií 😉 v lekárni ho nájdete v Solmucole a v Acc long,no tieto veci sú veľmi predražené,tak som googlila a našla som ho z prášku vo väčšom balení za omnoho výhodnejšiu cenu a dávam si cca 1200 mg denne😉ak si na niečo ešte spomeniem,tak dopisem 😍
@magdamagda112 aké mávaš teraz výsledky z cytologie prosím?
Ten včelí peľ mám ešte doma to som kedysi užívala,tak ho asi dojem, momentálne užívam zinok a msm a pijem to smoothie, celkovo som sa rozhodla upraviť stravu a jem teraz denne surovú zeleninu, taktiež mi mama kúpila lapacho čaj, čo je asi najlepšie je prijímať tie vitamíny v strave pokiaľ sa dá ako to tak čítam všade, tak to skúsim zatiaľ sa mi to darí.A najlepši je asi ten vitamín C, na čo je skvelá kyslá kapusta ktorú ja osobne ľúbim. Dúfam že sa mi tá cytologia zlepší a že sa nám podarí mať bábätko.Opytam sa na LBC radšej si priplatiť 20 euro a mať istotu.
A ten rakytnikovy olej ako používaš? Jedávať ho alebo dávať priamo na krčok alebo čo?
@janka2273 posledne som mala CIN 2, uz ma vobec neriesia, rocne cytologia jak u normalnych pacientok🤗 aaa dva roky od konizacie som otehotnela 🤗 po konizacii som si tiez zvysovala imunitu zdravou stravou, zeleninou, obcasnym detoxom a kazde rano lyzicka rakytnikoveho oleja a uz nemam ani Hpv🤗
@magdamagda112 Super 🙂 ja mám tiež Pap 2 a už bez HPV..Rakytník je fajn,som rada,že ho sama neužívam a že aj niekto iný o nom vie 😉😝😍 Prajem nám aj nadalej veľa zdravíčka 🙂 a samozrejme aj ostatným 😉❤
Tak ja asi potom vymením môjho gynekológa keď mne povedal že HPV sa vyliečiť nedá a teda vy ho už nemáte.
@magdamagda112 no viem čo si prežívala. Ja preventivky každý rok ok az rok 2017 mi zmenil život presne ako ty carcino in situ 10.2 17 kompletná hysterektomia.
@katkano nestraš ju ,ved Ty si mala niečo iné /carcinom v štádiu 1B a to je veľký rozdiel,už sme o tom predsa písali😉
@magdamagda112 ty si mala štádium 0 rovnako ako ja .
Baby tu máte zase tú tabuľku,už ju tu dávam snád 5x😉
@tdli No hej,lieky na to oficiálne vraj nie sú žiadne,no v rámci prírodných prostriedkov sa pár vecí nájde=vid ten Rakytník 🙂 a aj Mumio sa spomína ..
Všade sa uvádza,že si telo poradí u väčšiny žien s vírusom samo a len u pár % sa to rokmi vyvinie do karcinomu...no je pravda aj to,že operačný zákrok a prekrvenie krčka dokáže naštartovať imunitu a zničí HPV,vid môj prípad a zjavne aj prípad magdamagda112 🙂
ja som vždy chodila poctovo na preventívky a cyto a nikdy som nič nemala..až leto 2016 LSIL/pap 3a a o pár mesiacov už pap3ab a po konizácii bol z histologie konečný verdikt nakoniec carcinom in situ,čiže cyto nehovorila pôvodne nič o carcinome ☹ no nevadí,je to preč a verím,že bude pokoj 🙂
@sendy111 Nemá nejakú zvláštnu chuť..je taký sýto oranžový a farbí 🙂 obsahuje aj veľa betakarotenu zjavne,lebo sa mi dobre opaľuje ,ked ho užívam a dlho mi to aj vydržalo..ešte teraz vidím biele miesta po plavkách a to som ani pri mori nebola 😝😉 čiže spája sa príjemné s užitočným 😉
@sendy111 Tuto máš ten acetylcystein ,podla môjho hľadania to je najnižšia cena a najvýhodnejšie poštovné 🙂 ja som zobrala 200g,ale majú aj 100g balenie ...
https://www.bodyworld.sk/search?searchString=N+...
A čo sa toho práškového céčka týka,tak taká klasická zarovnaná čajová lyžička by mala mať cca 4gramy a ja si tak 3/4 dávam do vody,alebo čaju..prípadne si to kludne rozdel na 2 dávky a 1/2 lyžičky cez den a druhú polku večer 🙂