Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@sendy111 neboj,určite Ti to posilní imunitu,len pokračuj v tom dlhodobo,ja to už beriem dllho 🙂 rakytník bude už rok,čo užívam,déčko a céčko roky a acetylcystein som až teraz pred mesiacom objavila 🙂 teraz som našla výbornú zostavu Béčkok,tak asi dokúpim aj to 🙂 mrkni na to:
@sendy111 Väčšina odporúčaných dávok na vitamíny atd je určovaná hádam aj 40 a viac rokov dozadu..a odvtedy sa inak na to pozerá a mnohé svetové zdrav .organizácie majú iný pohľad na vec 🙂 odporúčaná dávka céčka je stále cca okolo 60 až 130 mg a podla dnešných potrieb človeka sa udáva aspon 3000mg,teda 3 gramy --a rovnako je to aj s béčkom a inými 🙂 Takže ani šok,ani predávkovanie 🙂
No mne sa dnes ráno stalo že mi prišlo totálne zlé po užití wobenzymu a rakytníkového oleja,najskôr užijem wobenzym a cca po 20-30 min. dám lyžičku rakytnika,dnes som zvracala ale iba ten rakytník, wobenzym som nevyvratila.Ako užívate ten rakytník, nalačno alebo ako? Kde som spravila chybu? Užívam to už niekoľko dní odteraz bolo všetko ok, zle mi nebolo.
Ahojte žienky, ja som v roku 2015 podstúpila konizáciu kvôli nálezu ASCH-H, čo je ascus+hsil, z histologie mi vyšlo že to bolo CIN 3, ca in situ. Potom polročné kontroly s nálezom ascus, minulý rok som podstúpila kyret kvôli cytologickému nálezu AG-NOS, našťastie histologia bola OK, ale chodila som každé 3 mesiace na cytologiu ktorá bola OK až teraz v piatok mi volala Dr. že mi zase vyšlo LSIL, že zatiaľ to budeme sledovať, mám ísť znovu koncom júna na cytolku a uvidí sa... u mňa už bohužiaľ veľa možností nie je lebo pri prvej konizácii mi dosť veľa zobrala z krčka takže už by asi iba zostávalo odstránenie maternice, mám iba 34 rokov a jednu dcérku takže ma to dosť trápi ale tak ak výsledky nebudú dobré... nestretli ste sa niektorá s podobným problémom? Ešte uvažujem že by som sa dala prehliadnuť ešte jedným odborníkom na krčky aj keď svojej Dr.dôverujem ale predsa len ešte jeden názor by možno nebol od veci. Druhé tehotenstvo sa nedarí, moja Dr. povedala že to by ešte bolo možno fajn stihnúť aby sa mi tie nálezy nezhoršovali. Za každú radu alebo názor budem vďačná 😉
@miricici Ahoj ..čiže po prvej konizácii si mala CIN3 až carcinom in situ,hej? Lebo to sú dve rozdielne štádiá vid tabuľka nižšie,aby si nemusela preklikávať na predošlé stránky😉
Čiže už to bolo viac do začínajúceho karcinomu,ktorý sa držal len na sliznici krčka a nešiel do vnútra...Ja som mala to isté,no na prvej polročnej kontrole mi vyšlo PAP 2 a HPv negatívne.
Bola si aj HPV pozitívna a dala si sa testovať na HPV po konizácii ? Mne konečne samo vymizlo a teda už nespôsobuje nežiadúce zmeny na krčku..No u Teba to skôr vyzerá,že vírus stále máš a robí šarapatu ☹ je otázne,čo na HPv zaberá,ked všetci tvrdia,že nič...mne to vraj vymizlo tou operáciou,ktorá mi naštartovala imunitný systém,no už skoro rok užívam Rakytníkový olej a o nom sa dočítaš,že je na HPV...+ som si teraz zohnala práškový acetylcystein ,čo sa považuje za jeden z najsilnejších antioxidantov a sú s ním skúsenosti,že zlepšuje výsledky cytologie,tak ťažko povedať,čo mi na HPV pomohlo .užívam samozrejme na imunitu viacero vecí,ale tieto dve som si našla špeciáne na krčok. Čiže potrebovala by si významne zlepšiť imunitu zjavne a to čím skôr,ked chceš bábo 😉
@sendy111 Ano 🙂 dávam si 2 odmerky väčšinou 2x denne..oni tam píšu,že 1 a 1/2 odmerky je 500mg,čiže 3 = 1000mg,takže moja dávka je cca 1200mg -1300denne ako sa mi poradí šupnúť do pohára😂 zalejem to cca 1dcl vody a rozmiešam..céčko si dávkujem do fľaše (aspon 2 odmerky na 0,75 dcl ) 3 až 4 odmerky z toho acetylcysteínu sú cca 1 kávová lyžička (tá by mala mať cca 4 gramy céčka ) ,takže minimálne tie 4 gramy céčka denne s vodou počas dňa vypijem 😉
Musím si kúpiť takú vážiacu lyžičku niekde na Ali,aby som si to vedela navážiť a nie stále od oka 😝😉
@sendy111 Tak ja céčko vo vyšších dávkach beriem už roky,čiže nie je to otázka týždna,aby sa ti imunita zlepšila...ja si to tak striedam,neberiem všetko naraz..teraz frčím na tom acetylcysteíne a céčku + déčko-všetko vyššie dávky ako som písala...na včelí peľ som zabudla,lebo som ho na tvoje odporúčanie dala do chladničky a zabudla som naň😂😂😂 po nejakom čase si zase budem dávkovať kyselinu listovú ,ktorá je tiež dobrá na krčok ,no musí byť tiež vyššia dávka a mienim si zakúpiť asi tie Béčka,čo som ti poslala,alebo jod 🙂
ahojte, chcela by som sa spytat, ako ste zvladali starostlivost o dieta po konizacii. Mladsi syn ma 1.5r, starsi 3r a chodi do skolky. Manzel mi par dni pomoze, ale potom musi do prace..dakujem
@miricici ahoj a aj pomáhaš tej imunite s tým bojovať?Napr.ten rakytnikovy olej užívať, wobenzym, vitamíny, detox... Mňa osobne to tak vystrašilo(zla cyto, konizacia, zla hysto), že som zmenila stravovanie, na raňajky smoothie, veľa ovocia, zeleniny počas dňa, voda s citronom, lapacho čaj, veľa zeleného veľa surového. Sama neviem aké budem mať po tom pokroku výsledky ale pomáham tomu telu, tak ako bolo už vyššie spomenuté skús doplnky výživy na podporu imunity.Moja rada.
Ahojte dievcata, tak aj ja sa k Vam pridavam - pred dvoma tyzdnami mi robili konizaciu. Este nemam deti, tak dufam, ze to bude ok a neovplyvni to moje pripadne buduce tehotenstva. Po zakroku som asi 10 dni slabo krvacala a potom som dostala menzes, takze musim pockat, kym prejde, aby som mohla povedat, ci uz nekrvacam.
V kazdom pripade vsak musim predist tomu, aby sa mi tieto problemy opakovali (mala som CIN3, vysoka displazia, predrakovinove stadium), mam trochu vycitky svedomia, ze som mala zdravsie zit a mozno by som tomu predisla :( Kazdopadne, dam na Vase rady a idem si kupit ten rakytnikovy olej... Citala som tu, ze niektore ste do nho namacali tampon a potom si zaviedli ale toho sa trochu bojim - lekarka mi zakazla pouzivat tampony...
@alex666 Ahoj 🙂 v lekarni vedia z neho spraviť aj také čípky na vnútorné použitie..vraj sú najlepšie v kombinácii s mumiom 🙂
Ahojte. Takze sa idem pochvalit. Miuly rok pred Velkou Nocou som dostala obalku od gynekologa. PAP 4. Nasledne biopsia CIN 3. V Auguste operacia, zle hojenie, výpoveď v praci, zo stresu mi vypadali vlasy. V januari prvy ster. Vysledky super tento rok na Velku Noc pozitivny tehu test. Babebky vsetky co ste si tym presli alebo si prejdete, drzkajte sa. A hlavne sa nestresujte jak ja kedysi 😘😘
@janka2273 tebe velka vdaka za odpovede 😘
@vevjurka0602 super správa držím palce.
@vevjurka0602 Uprimne gratulujem a drzim palce, dufam, ze aj ja raz budem mat taky pozitivny pribeh.
Ja som momentalne na tom takto (ani neviem, preco to sem pisem, ale uz zacinam byt fakt zufala). Som 22 dni po konizacii (resp. moja doki to vola LLETZ, ide o setrnejsiu formu konizacie). Na zaciatku bolo vsetko ok, mala som mierny vytok, po 11ich dnoch som dostala normalne menstruciu. Lenze momentalne mam 5 dni po skonceni menstrucie a stale slabo krvacam - je cerstva cervena krv. V pondelok som bola kvoli tomu na 1 noc v nemocnici, v utorok to vyzeralo, ze sa im podarilo krvacanie zastavit a tak ma poslali domov. Lenze slabe krvacanie sa spustilo opäť a tak mi nasadili antibiotika, vraj to moze byt zacinajuci zapal a poslali ma domov. Momentalne som 3ti den na ATB, stale mierne krvacam a mam slabe bolesti v podrubusku... Rozmyslam, ci sa moje telo z toho zakroku niekedy spamäta...
@alex666 ja som pila kapsicku pastiersku 3x denne
@vevjurka0602 Ahoj 🙂 super správy 👍👍👍❤👏 srdečne blahoželám a želám všetko dobré 😘😉
Ahojte,mozte mi vysvetlit o akom acetylcysteine pisete? Na nete som nasla len nieco na liecbu kasla.
@saskia2013 Dobre si našla 😉 ked pogoogliš viac,nájdeš info,že je vhodný na liečbu aj iných a závažnejších ochorení...u nás je zatiaľ prítomný hlavne v liekoch na vykašliavanie, ja ho kupujem v práškovej forme vid vyššie😉 Považuje sa sa najsilnejší antioxidant...
@janka2273 dakujem za info. Chcela by som to skusit,som 10 rokov po konizacii a posledny rok mam striedavo zle vysledky.

@sendy111 Rakytník píšu užívať cca 3 týždne a potom prestávka a chvíľu a pokračovať 🙂 ja si vždy objednám 2x 100ml a to využívam a dám si pauzu 😉 a peľ tak podobne...ale ja to mám všetko na kuch .linke a čo ma napadne,alebo na čo mám chuť,tak to si dám 🙂 teraz frčím na céčku a tom acetylcysteine hlavne,peľ podla chuti a déčko mi došlo,tak prestávkujem😉