Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@jarmila1955 v prvom stadiu je to ok. Kontroly boli prve 2 roky kazde 3 mesiace teraz uz polrocne. Onkomarkery mi nezistuju ani nikdy nezistovali, vraj pri tomto type to nema vyznam.
@jarmila1955 snazim sa zdravo stravovat ale ziaden extrem, snazim sa denne jest ovocie aj zeleninu a vyhnut sa vyslovene nezdravym veciam
Ja som mala konizaciu v júli teraz 11mi robili cytologiu zajtra chcem volať o výsledky držte prosím palce...
@adela2611 ja som bola na konizacii v júni a lekárka mi vravela že október/november mi urobia prvé kontrolné cytostery. Ktovie prečo tebe až na konci decembra. Ale vravela mi že sa s tým netreba ponáhľať,nech sa po Tom zásahu tkanivo zregeneruje a má šancu sa zotaviť,lebo že hneď po konizacii alebo veľmi skoro by aj tak vyšli dobré výsledky.
@bublinka8582 Podla tej poslednej vety by to malo byť odobraté všetko,tak držím palce 🙂 tiež som mala CIS výsledok
@bublinka8582
Netreba viac brat, vsetky resekcne okraje su bez dysplastickych zmien, t.j. bolo to odobrate cele.
@jarmila1955 ja som tiea mala ct, mr aj rtg pluc, vsetko bolo ciste nastastie. Drzim palce nech to vsetko dobre dopadne vies aj velkost nalezu?
@jarmila1955 A taktiez som nikdy nemala zhorsene cyto ani ziadne problemy, poctivo som bola kazdy.rok na preventivke a 2 roky predtym som mala lbc. vsetko bolo ok, nebola som v tom obdobi chora, ziaden stres, cvicila som, a zrazu bum karcinom. Lekar mi vravel ze je vela takychto pripadov dolezite ze sa to zachytilo vcas. Takze.ani sa netrap preco atd. Je super ze.ti to zistili v skorom stadiu.
@janajanajana Predpokladám,že aj Ty si bola HPV pozitívna?
@janka2273 nechapem naco mam ist na konzultaciu, ked je to v poriadku. Moj gynekolog mi odporuca ockovanie, ale ja sa toho moc nechytam.
Baby už mam cytologiu vraj 2ka ale nejaký zápal ktorý odporúčaju preliečiť a potom zopakovať ster sestrička povesldala že asi Lbc stalo sa vám to už niektorej? Vždy som mala cyto 2 bez iných problémov a teraz toto
@janka2273 nikdy mi hpv nevyslo v ziadnych vysledkoch a dodatocne som uz o to neziadala ked uz mam vsetko von.
@bublinka8582 kasli na očkovanie,su na to otrasné recenzie a je to predražené 😤😉
@janajanajana Takk oni to pri beznej cyto nerobia a väčšinou predpokladajú,ze je za tie zmeny na krčku zodpovedný prave HPV...mne to dr robil pred konizaciou a na moje vyžiadanie aj pol roka po nej a nastastie virus zmizol 😉
Pýtala som sa hlavne preto,ze väčšina zien to má podobné=pravidelné prehliadky,vzdy super výsledky a zrazu bác! Jedna zhorsena cyto,druha zhoršená cyto a zrazu Cin 3, alebo az karcinom a vzdy je tak HPV😪😱😈 a najhoršie na to je to,ze človeku nic nie je imunita fajn,len ten vírus ju vie výborne oklamať 😬keby sme nechodili na preventivky tak zbohom 😭a pritom poznam baby,co nechodia vobec...
@janka2273 len neviem pri lbc sa nezistuje automaticky aj hpv? Lebo tu som mala a nezistilo sa nic
@janajanajana áno zistuje
@janajanajana Musí dr asi na žiadanku napísam,či chce aj HPV z LBC zisťovať..mne došli výsledky len z cyto,ked mi robili LBC.

Ahojte. Dnes som dostala tieto vysledky. Mam ist na konzultaciu do Bratislavy k dr. Slezakovi, ci este treba viac odobrat.