Kontakné šošovky - skúsenosti

21. jan 2023

Ahojte, nosím dlhodobo okuliare do diaľky dioptrie 4.50, no chcela by som skúsiť prvýkrát šošovky, pozerala som po tých v dmke no nie som si istá kvalitou, máte nejakú skúsenosť?

melanta
21. jan 2023

Kvalitou sú v pohode. Ale na prvé šošovky choď k očnej. Pretože šošovky majú rôzne zakrivenie. A to ti musí lekár zamerať. S dioptriou to nemá spoločné nič. Potom ak budú tie z DM mať pre teba vhodné zakrivenie, tak môžeš si kúpiť aj tie. Ale môžu mať zakrivenie úplne nevhodné pre teba a budeš si musieť kúpiť inú značku.

pinkgirl
21. jan 2023

Ahoj, kontaktné šošovky majú inú dioptriu ako zvyčajne máš v okuliaroch. Na prvé osadenie zájdi do očnej optiky kde ti ich aplikujú - predtým urobia potrebné merania.

lavinis
21. jan 2023

Smer očná ;)

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
umpanka
21. jan 2023

Nosím skoro 40 rokov, začala som s takými, ktoré bolo treba dať do kontajnera a ten som vo vriacej vode varila niekoľko minút. Oproti dnešným boli veľmi hrubé. Retro zážitok. Dnes je to jednoduché. Šošovky sú tenké, na dezinfekciu roztoky. Lekárka raz za čas skontroluje dioptrie a kupujem cez internet dvojtýždňové. Na noc vyberám. A dúfam, že ešte dlho budem..... V 55 ke - pred pár rokmi som k nim dostala okuliare na čítanie. Držím palce.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabika0825
21. jan 2023

Ja nosím iba sosovky, okuliare mi vadia a je mi z nich zle motá sa mi hlava. Čiže okuliare u mna nepripadajú do úvahy. A napíšem ti tak, že ja som mala za ten čas vyskúšaných xy značiek šošoviek, no za mna sú najlepšie cooper Vision biofinity lebo sú kontinuálne a môžeš v nich aj spať, alebo ich nosiť nepretržite 2 týždne alebo aj dlhšie a nic sa nestane. Ale čo sa týka DM tak tie sosovky vôbec nie sú zle, akurát ja mám skúsenosť iba s tými v sivom obale, čo sú silikonhydrogelove, tie sú náhodou za tu cenu fajn ale zdá sa mi že s cenami čo sa týka šošoviek išli hore. Ale roztoky si napríklad kupujem iba dm značku a som veľmi spokojná.

gabika0825
21. jan 2023

Ale ešte som chcela dodať že co sa týka toho výberu šošoviek tak ak si nikdy nemala s nimi skúsenosť tak chod prvý krát do optiky, tam ti zmerajú aké máš dioptrie a zakrivenie, lebo na okuliaroch máš iné ako na šošovkách. Takze treba ísť najprv skontrolovať a mne dali napríklad aj na skúšku jeden pár

autor
21. jan 2023

Ďakujem krásne za rady, pondelok idem teda do optiky 🙂

helen_167
26. jan 2023

Prvá návšteva u lekára on ti povie presne aké potrebujes, a potom objednáš aj z netu, stránka vaše šošovky, objednavam 10 rokov, na šošovky som si zvykala dlho a teraz neznesiem okuliare 🙈, z dmky by som neriešila šošovky, predsa sú to oči, treba investovat.

iwkap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iwkap
18. mar 2023

Dobrý deň, predám čisto nové nerozbalené jednodňové kontaktné šošovky TopVue Daily (30 šošoviek) 2 rôzne dioptrie:
Dioptrie -3.00; Zakrivenie 8.50; Priemer 14.2
Dioptrie -2.75; Zakrivenie 8.50; Priemer 14.2
Cena: každé balenie za 10€, spolu 20€

saxana000
18. mar 2023

Za vyskusanie nic nedas ale chod jednoznacne k ocnemu na zmeranie a vyskusanie.ziadne objednavanie z internetu.kym sa naucis ju spravne vlozit potrva to dlho pri prvej navsetve som sedela 2 hodiny v optike a ucila sa.unteba duplom ak mas 4 dioptrie bude zazrak trafit sa.. potom sa moze stat ze ti nebudu vyhovovat oko to drazdi a vysusuje treba dbat na velmi prisnu hygienu ruk puzdra roztoku..