Kortizol a chronický stres
kto miho moze vysetrit alebo mozem ist ako samoplatca?
ma niekto skusenosti s chronicky vysokym kortizolom v dosledku chronickeho stresu a psychickej zataze?
@billy_jean vsetko okrem toho zvyseneho cukru mam.
@anonym_autor tak si daj urobiť odber kortizolu a ACTH zo séra cestou praktického lekára. Ak bude výsledok hraničný, alebo vyšší, išla by som cestou slinného testu alebo skúsiť ten supresný test . Ak aj tu vyjde pozitivita tak MRI nadobličiek a hypofýzy. Chcem len upozorniť, že mne vychádzal výsledok zo séra negatívny, ale slinný test ukázal rannú zvýšenú hladinu.
@anonym_autor môžeš mať zvýšený inzulín a telo zatiaľ zvláda cukor držať na uzde. Ale nemusí to byť. Napíš potom skúsenosť s testom na kortizol.
@anonym_autor tak si daj urobiť odber kortizolu a ACTH zo séra cestou praktického lekára. Ak bude výsledok hraničný, alebo vyšší, išla by som cestou slinného testu alebo skúsiť ten supresný test . Ak aj tu vyjde pozitivita tak MRI nadobličiek a hypofýzy. Chcem len upozorniť, že mne vychádzal výsledok zo séra negatívny, ale slinný test ukázal rannú zvýšenú hladinu.
@billy_jean super informatívne, ďakujem
@billy_jean mas pravdu takto budem postupovat snad ma neodbije :( lebo ona v nicom nevidi problem ani dovod a ze nemam si vymyslat.
@anonym_autor môžeš mať zvýšený inzulín a telo zatiaľ zvláda cukor držať na uzde. Ale nemusí to byť. Napíš potom skúsenosť s testom na kortizol.
@billy_jean
@mdse dam vediet ako som dopadla.

Pri vysokom kortizole sa dvíha cukor, dvíha sa aj tlak. Štandardne to priberanie vidno na tvári väčšinou. Plus sú s tým spojené hormonálne poruchy, poruchy menštruačného cyklu, osteoporóza, akné a zvýšená tvorba ochlpenia.