icon

Korunka alebo implantát: Čo je lepšia voľba?

30. okt 2024

Ahojte. Mám problém so zubom a lekár odporučil vybratie nervu - stolička. No po čase je treba dat naň korunku co keď zrátam dokopy (180 nerv a korunka cca 400) je takmer 600€. No rozmýšľam zeby som si svoj dala vytrhnúť a dala spraviť jeden zub na implantát. Co vyjde cca 450e co je aj lacnejšie a príde mi to aj jednoduchšie keďže mi nezáleží veľmi na zachovaní môjho zuba. Dala ste si to niektorá takto urobiť? Ste spokojné, nelutujete? Všetky zuby mam vlastne takže v tomto sa ešte nevyznám

Strana
z2
koniarova
30. okt 2024

Hore foto čo si dala je len korunka. Nie implantát.

rozculena
30. okt 2024

@kiki68 mám mostík na dolných zuboch pomly 30 rokov a nič sa mi nezosunulo,teraz mám nový,keďže som si dávala komplet prerábať plomby aj kanáliky

guudy
30. okt 2024

@kiki68 moj muz mal problem s tlakom, vyriesilo sa to resekciou hrotu korena. Chirurg nerucil, ze to urcite pomoze, ale stalo to za vyskusanie, inak by zub musel ist von.
Konzultovala si u chirurgov svoj pripad, hej? My teda chodime do Dently, tam nam robili vsetky zakroky vratane implantatov (MUDr. Babcan).
Osobne nie som velmi za tuto dentalnu turistiku…nemam z toho dobry pocit… najma v pripade akehokolvek problemu…sice madarsko je kusok, ale aj tak tam musis ist aspon 4x, ak nie viac.

guudy
30. okt 2024

@koniarova aku cenu myslis?

guudy
30. okt 2024

@kiki68 korunka ti zosunie dasno? Ci ako to mam chapat? To sa ti isto nestane ;)

koniarova
30. okt 2024

@guudy tých 500 eur. To je podľa mňa total nereálne ani keby jej ho zo žuvačky vyrobil.

rozculena
30. okt 2024

som si teraz gúglila ceny...
Kompletná cena náhrady jedného zuba implantátom + implantátovou korunkou = od 1817€ (vrátane extrakcie).
Upozorňujem,že je to OD,čiže na tej cene sa len začína.......
https://www.smileclinic.sk/cena-zubnych-implant...

koniarova
30. okt 2024

@rozculena dá sa aj lacnejšie. Ale určite nie 500 eur. 1000+ by som ešte uverila.

guudy
30. okt 2024

@koniarova jaj, no neviem, negooglila som, ale zda sa to ako poriadna blbost. Suntovy implantat, neskuseny zubar k tomu a mozno vrtacka na pohon 1 kona😅
Ako vidime, zakladatelka ma hokej v cenach, takze je to dost nepravdepodobne za mna 🙂

masinka
30. okt 2024

autorka, ono existuje este take ( ked uz nemas poriadny zub ktory by obrusili a na ktory by ti tu korunku nasadili) , ze do tvojho vyplneneho korena ti nasrobuju kovovy cap a na ten ide korunka, nerobili sesternici nahodou nieco take ? To by mozno bolo mozne za cenu co uvazdas.

klip0
30. okt 2024

U ktorého zubára vo zvolene to stojí 500?

ukgirls
30. okt 2024

ved to tam mas napisane-korunka na implantat - nie implantat .. takze taraj tu cenu z cennika plus srob plus extrakcia a vsetko okolo a velkovo dokopy si na neakych 1100 a viac... svagrina je riadna kecalka ..

stanka_k
30. okt 2024

Mňa vyšiel na 1100 s korunkou na ňom a chlapa tiež tak. Tento rok. Budúci to bude isto viac ..

koniarova
30. okt 2024

@ukgirls podľa mňa švagriná nemá ani páru,čo jej robili.😁

ronie338
30. okt 2024

Ta cena je len cena implantát. Rataj ešte aspoň raz toľko na korunku. A vždy lepšie vlastný zub ako implantat

ronie338
30. okt 2024

Za 500 eur nie sú ani len slovenské implantáty s korunkou ta suma skôr zodpovedá klasickej korunkou a čapu do zuba na spevnenie.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
detskytovar
30. okt 2024

Podľa mňa blbosť dávať implantát, keď môžeš mať svoj zub (aj keď nie celý, ale s korunkou), predsa len je to to istý zásah do organizmu.
A keď už implantát, tak určite nie podľa ceny, ale kvality, aby ti to o nejaký čas nemusel iný zubár naprávať a bude ťa to stáť oveľa viac..

kiki68
30. okt 2024

@guudy no pretoze sa to stalo 5 ludom, co poznam a veru neboli to korunky niekde z Turecka. Normalne zosun dasna a nad tym cierne. Neni to kaz, skor je to akoby nejaka odhalena cas medzi korunkou/ krckom? Kolegyna si ide dat skrz toto prerabat 5 koruniek ( vyzera to hrozne), dalsia to upravovala pol roka cez nejakeho profesora z uni vo Viedni. Nechcu vediet co platila.

gabrielkaa
30. okt 2024

Cena 500€ za Implantat je veľmi malo. Chod k zubárovi a daj si spraviť ponuku. V cenníkoch som sa ja nikdy neorientovala, nakoľko ceny sú čiastkové za jednotlivé úkony ….

colsami
30. okt 2024

@guudy ako hovoris, dentalna turistika. Kamaratka, ktora ma velku dentalnu kliniku v krajskom meste na vychode povedala, ze takych turistov ani neberu. Odmieta opravovat madarske fuseriny kde ma dvojnasobnu robotu a riesit reklamacie do konca zivota.
Nebolo to tak davno co bola na fore tema, ako si pani isla robit implantat do madarska a skoncila na opravach na Slovensku - ona plakala, doktor hresil... Cela nestastna tu vypisovala ze nie je spokojna lebo madar ani nevedel po slovensky, takze de facto spolu ani nekomunikovali. Cele zle. A samozrejme ju to vyslo omnoho omnoho viac.

gabrielkaa
30. okt 2024

@colsami Madarsko je Este Dobre oproti tomu co som počula o Turecku 😀

Strana
z2