Korunka alebo implantát: Čo je lepšia voľba?
Ahojte. Mám problém so zubom a lekár odporučil vybratie nervu - stolička. No po čase je treba dat naň korunku co keď zrátam dokopy (180 nerv a korunka cca 400) je takmer 600€. No rozmýšľam zeby som si svoj dala vytrhnúť a dala spraviť jeden zub na implantát. Co vyjde cca 450e co je aj lacnejšie a príde mi to aj jednoduchšie keďže mi nezáleží veľmi na zachovaní môjho zuba. Dala ste si to niektorá takto urobiť? Ste spokojné, nelutujete? Všetky zuby mam vlastne takže v tomto sa ešte nevyznám
@kiki68 moj muz mal problem s tlakom, vyriesilo sa to resekciou hrotu korena. Chirurg nerucil, ze to urcite pomoze, ale stalo to za vyskusanie, inak by zub musel ist von.
Konzultovala si u chirurgov svoj pripad, hej? My teda chodime do Dently, tam nam robili vsetky zakroky vratane implantatov (MUDr. Babcan).
Osobne nie som velmi za tuto dentalnu turistiku…nemam z toho dobry pocit… najma v pripade akehokolvek problemu…sice madarsko je kusok, ale aj tak tam musis ist aspon 4x, ak nie viac.
som si teraz gúglila ceny...
Kompletná cena náhrady jedného zuba implantátom + implantátovou korunkou = od 1817€ (vrátane extrakcie).
Upozorňujem,že je to OD,čiže na tej cene sa len začína.......
https://www.smileclinic.sk/cena-zubnych-implant...
autorka, ono existuje este take ( ked uz nemas poriadny zub ktory by obrusili a na ktory by ti tu korunku nasadili) , ze do tvojho vyplneneho korena ti nasrobuju kovovy cap a na ten ide korunka, nerobili sesternici nahodou nieco take ? To by mozno bolo mozne za cenu co uvazdas.
U ktorého zubára vo zvolene to stojí 500?
ved to tam mas napisane-korunka na implantat - nie implantat .. takze taraj tu cenu z cennika plus srob plus extrakcia a vsetko okolo a velkovo dokopy si na neakych 1100 a viac... svagrina je riadna kecalka ..
Mňa vyšiel na 1100 s korunkou na ňom a chlapa tiež tak. Tento rok. Budúci to bude isto viac ..
Ta cena je len cena implantát. Rataj ešte aspoň raz toľko na korunku. A vždy lepšie vlastný zub ako implantat
Za 500 eur nie sú ani len slovenské implantáty s korunkou ta suma skôr zodpovedá klasickej korunkou a čapu do zuba na spevnenie.
Podľa mňa blbosť dávať implantát, keď môžeš mať svoj zub (aj keď nie celý, ale s korunkou), predsa len je to to istý zásah do organizmu.
A keď už implantát, tak určite nie podľa ceny, ale kvality, aby ti to o nejaký čas nemusel iný zubár naprávať a bude ťa to stáť oveľa viac..
@guudy no pretoze sa to stalo 5 ludom, co poznam a veru neboli to korunky niekde z Turecka. Normalne zosun dasna a nad tym cierne. Neni to kaz, skor je to akoby nejaka odhalena cas medzi korunkou/ krckom? Kolegyna si ide dat skrz toto prerabat 5 koruniek ( vyzera to hrozne), dalsia to upravovala pol roka cez nejakeho profesora z uni vo Viedni. Nechcu vediet co platila.
Cena 500€ za Implantat je veľmi malo. Chod k zubárovi a daj si spraviť ponuku. V cenníkoch som sa ja nikdy neorientovala, nakoľko ceny sú čiastkové za jednotlivé úkony ….
@guudy ako hovoris, dentalna turistika. Kamaratka, ktora ma velku dentalnu kliniku v krajskom meste na vychode povedala, ze takych turistov ani neberu. Odmieta opravovat madarske fuseriny kde ma dvojnasobnu robotu a riesit reklamacie do konca zivota.
Nebolo to tak davno co bola na fore tema, ako si pani isla robit implantat do madarska a skoncila na opravach na Slovensku - ona plakala, doktor hresil... Cela nestastna tu vypisovala ze nie je spokojna lebo madar ani nevedel po slovensky, takze de facto spolu ani nekomunikovali. Cele zle. A samozrejme ju to vyslo omnoho omnoho viac.
@colsami Madarsko je Este Dobre oproti tomu co som počula o Turecku 😀

Hore foto čo si dala je len korunka. Nie implantát.