Kožný absces
Ahojte mate niekto skusenost s koznym abscesom.. Respektive ako sa ho zbavit... Nedavno som mala kozny absces ma bruchu rozrezali to nastal skoro mesiac bolesti... Par dni bol klud spravili sa mi 3 mensie na stehbach dala som si tabletky co mi jeden lekar predpisal este pri prvom.. Zmyzli... A teraz sa mi vzadu na stehne spravil dalsi 😬😡😡😡 da sa toho nejako zbavit lebo nemam v plane travit cas u lekarov vkuse lebo mi to budu rezat zakazdym ani sa dopovat tabletkami... Dikicko
@adoska717 ďakujem za správu. Určite to mam aj ja, skúsim ísť ešte raz na kožné keď to bude prepuknute. Ono mi to už nikdy nestihne prepuknut do takej zapálenej fázy, pretože ja to hneď ošetrujem a vlastne mam len malé pluzgieriky. Tak hádam mi vezmú výter aj z takejto malej vyrážky.
@erikaagi ja som mala tiez zlateho stafyla. Ale v takom stave, ze ma chceli poslat lezat na chiru, takze som dostala atb, potom sa to uz nevratilo. Dcere sa to prestalo tvorit aj bez atb
@lindusss2016 prišli vám na baktériu pri rezani, alebo keď vám to samo vytekalo?
Lebo my máme ten problém, že nevieme sa akútne dostať na kožné a keď sa dostaneme tak výter nemajú z čoho práve zobrať a na chiru nechcem ísť, pretože si to vieme vyliečiť aj bez rezania, akurát dcéra by mala z toho riadny zážitok..
Len nech nám prídu na baktériu aby sme sa zbavili tej neduhy.
@erikaagi pri rezani
@adoska717 dobrý deň.. Chcela som sa spýtať.. Cca 4-5 dní dozadu sa mi spravil absces,,na veľmi zlom mieste, cca okolo análneho tvoru. Tak mi to na chirurgii vytlačili, vydezinfikovali.. S tým že v štvrtok mám ísť na kontrolu.. Ale ako mam s tým pracovať?
Mam to nechať dýchať alebo tým, že to je na tak zlom mieste iba lepiť a dezinfikovat? Sprchovat sa fakt neviem ako budem a s tým jak mam slabý žalúdok, bude zaujímavé sa na tu ránu pozrieť.. 😭😭
@jakubova_l konkrétne keď som sa pýtala, či to mám niečím mastit, tak mi povedali ze dezinfikovat iba a nič iné . Dali mi aj nejaké.. Náplaste ktoré si mam na to dávať asi.. Len neviem fakt, nechcem aby sa tam dostala dalsia baktéria, ktorá to cele skomplikuje
@jakubova_l tak ja som mala na bruchu a to som mala prelepene a denne som chodila kontorlu a oni to cistili a starali sa o to...ale v case choroby som mala na zadku a nemohla som sa dostat ku dr lebo komplet vsetci sme boli chori tak som si to nejak vytisla a dr mi cez telefon dal atb a normalne som sa sprchovala akurat som si nato alpu davala viac x denne

@erikaagi ja som bola aj na chiru mi to rezali robili ste mala som zlateho stafylokoka trvalo to asi 2-3m kym zmizli lebo stale nove a nove sa robili ale tie boli male tie som zachranila doma hned jak vyslo som davala alpu jak mi povedali a zabralo...potom sa mi urobil este jeden velky ale vtedy som sa nemohla dostavit lebo sme boli vsetci chorí tak som volala dr co mi rezal a dal mi atb a odvtedy musim zaklopat mam pokoj konecne...ale napr muz mal pred rokom na nohe tiez mal zlateho len jemu sa to stratilo po 4dnoch..tiez natieral alpou a dostal atb...tyzden po nom to chytila mala vtedy mala rok a pol tiez jej rezali alpa a atb mast ona mala...po 5 dnoch preslo....len ja som mala taky hrozny zapaleny ze mesiac som chodila kazde 2 dni ku chiru