Krčné mandle a ich odstránenie u dospelých
Zdravím Vás! Zaujímalo by ma, či máte niekto skúsenosť s vyberaním mandlí až po 20.-ke napríklad. Mám už dlhšie bolesti kĺbov a lekárka zvažuje, či by nebolo vhodné odstrániť mandle, v ktorých mám zrejme zápal a z toho bolesti kĺbov... Je to veľmi bolestivé? A môžu ma pritom i uspať? Za odpovede ďakujem!
@mukiii007
ospravedlňujem sa, že píšem po viac ako troch mesiac, ale dajako som sa k tomu nevedel dokopať.. 🙂
takže moja skúsenosť v skratke:
Kedže som moje problémové mandle odklada,l tak ma to počkalo a vratilo sa mi to aj s úrokami. Po viacerých angínach som ich mal už dosť zjazvené, veľké a problemý spojené s nimi sa často opakovali. Dôvod, ktorý ma prinútíl si ich dať vybrať bol zápal obličky, ktorý som si "užil" začiatkom minulého roka..
Samotný zákrok som absolvoval na jednodňovke v Piešťanoch. Operácia v narkóze bola úplne v pohode, prístup lekára, sestričiek, anesteziologičky bol priam ukážkový. Lekár ma informoval o všetkom čo ma čaká. V mojom veku 34 je pooperačné krvácanie vysoko pravdepodobné. Aj keď lekár urobil všetko čo sa dalo a vypalil všetky cievy, ktoré by mohli potenciálne kvácať, v procese hojenia je riziko veľké. U mňa sa predpovede naplnili skoro do bodky 🙂 Medzi 5 a 10 dňoch mi rana v procese hojenia asi 3 kráť krvácala, naštastie to nebolo nič divoké, vždy som to ľadom a zachladením zastavil. Prvé dva týždne som asi ako každý fungoval na flektore. Po 30 sa to už hojí oveťa ťažsie, treba s tým počítať. Som rád a ďakujem za to že som si tu na fóre mohol prečítať do čoho idem.
Malým pozitívom operácie mandlí je to že som dal vďaka mixovanej strave a pitnému režimu dole 8 kg, na chvíľu 🙂
veľkým je to že odvtedy nemám žiadny problém s infekciami v hrdle a úspešne prekonávam aj práve prebiehajúce chrípkové epidemie.
Ak mal chcel niekto vedieť viac, rád sa podelím o svoje skúsenosti.
@jerdi mozno aj mna caka vyber mandle, v pondelok uvidim. A ked to bude nutne zvazujem PN , synovi tam brali krcnu mandlu. Prosim ta , ako prebieha ten jeden den, nemusela si tam spat v noci? Potom si isla v pohode domov? A doma si bola OK ? Ci si potrebovala nejaku strarostlivost a kolko si platila? Lebo mna mandla trapi dost dlho az ma z toho bolia usi a hlava, v pondelok budu vysledky a uvidi sa , ale som na 99% odhodlana ist, ked prestanem kojit o nejaky 1-2 mesiace.
@verka1978 Ahoj, nie som ona, ale on 🙂 Operacny den zacina prijmom okolo 8:00. Najskor su v poradi samozrejme deti, az potom dospeli. Daju ti izbu, kde sa das do domaceho pohodlneho oblecenia, prip. pyzamka, ziadne uplne vyzliekanie ako pri klasickej operacii. Dalej pohovor s anestiziologickou a nasleduje samotny zakrok v celkovej anesteze a prebudenie, u mna uz na izbe. Prvu noc tam musis zostat na pozorovanie. Bolesti samozrejme pridu, na utlmenie sa pouziva osveceny flector. Prve ddni to zvacsa len boli, kriticke su podla skusenosti 5 az 10 den kedy to zvykne u dospelakov krvacat. V takomto pripade treda chladit krk ladom, ak krvacanie neustane, treba ist k lekarovi. Urcite je dobre ked pri sebe prve dva tyzdne niekoho mas, hlavne ked mas male babatko. Bolest treba vydrzat, aj ked je to niekedy nekonecne. Cena je myslim okolo 110 +-, musim pozriet do papierov. Samotny proces hojenia trva u dospelych dost dlho, je to predsa dost velky zasah do organizmu. Ak mas dlhodobe problemy, ktore sa nedari vyliecit a lekar odporuci zakrok tak treba irt do toho. Osobne citim postupne zlepsenie -pokrok, u mna tid moje mandle boli ako male vajicka-histologia ukazala aj absces.. Drzim palce a prajem vela sil ak sa rozhodnes pre zakrok. 78 je naj rocnik 🙂
@jerdi Dakujem za vycerpavajuce info. Uvidim v pondelok ake budu vysledky co povie dr. Prepac za "ona" vacsinou sem chodia zeny a nick byva klamlivy, ale je fajn , ze aj muzi sem chodia.Oni robia aj histologiu? Ja mam len jednu mandlu velku. Ale zatial som to koktretne nemala liecene. Teraz som dostala atb. No som zvedava, ako to dopadne, kazdopadne zdravie je prvorade tak ked bude treba pojdem do PN, v TN to je zadarmo, ale v PN je to ine, bola som tam pred 3 rokmi zo synom na krcnu mandlu.
Tu som nasiel jedine seriozne forum na tuto temu. Ale zhodou okolnosti mame tiez doma male skoro 3 mesacne babatko, druhu dcerku. V nemocnici je to o dlhsej hospitalizacii, to moze byt u dospelakov lepsie.. PN som si vybral kvoli odporuceniu a lekarovi ktoremu som 100 % veril a verim že odvedie maximalne odbornu pracu . Ak mas takeho lekara v TN nie je dovod platit za nadstandart, ktory si videla v PN. vsetko ma svoje + aj -. Odborny lekar Ti urcite objektivne poradi. Pekny vecer prajem
@verka1978
Ja som bola vyberat krcne mandle pred 3 týždňami. Na tretí den po operácii ma prepustili. Som kojaca mamička a nemusela som kvôli tomu odstavovat malu. Odsavala som si mlieko a raz za den mi doniesli babka s dedkom malu do nemocnice na kojenie. Teraz momentálne by bol problem lebo je chripkove a zákaz návštev v nemocniciach tak som mala šťastie, ze vtedy este nebol zákaz.
ahoj, mne vyberali mandle na výške, čo je už riadne dlhá doba (7 rokov)..... mne robili v lokálke (vtedy odmietalir obiť v úplnej anestéze) - a to NEODPORUČAM !!! zákrok ma bolel tiež, lebo umrtvenie neúčinkovalo, takže jednu mandlu vyrezal zaživa ☹ a domov ma pustili na druhý deň ráno. Prvé dni to až tak nebolelo, bolesť prišla až na nejaké 4 deň, následne aj problémy s hlasom (stratila som ho ) a fungovala som na papieri s perom, jedlo len tekuté, ale to mi neprekážalo, skôr ma trápil hlas.
Takže ak už musíš, celková anestéza je rozhodne asi lepšia varianta
@zuzulla7 cez den to mala zvlada, ale v noci je zavislacka na mojom mlieku. A ako to bolo doma po navrate z nemocnice? Bola si s niekym doma , ak ano ako dlho? Kedy si bola schopna fungovat tak normalne? V nasej nemocnici ten vyber uz nerobia. Asi by som volila za priplatok, ze tam budem jednu noc na sukr. klinike. No este to nemam iste ci bude treba zakrok.
@verka1978 Ahoj, tiež pridávam svoju skúsenosť. Mne teda mandle nevyberali, ale starala som sa o manžela, keď bol po operácii cca pred 3 rokmi. Tiež je ročník 1978. On mal síce trochu komplikovanejšiu situáciu, lebo mu vyberali mandle aj operovali nosnú prepážku naraz, pritom mu trochu napravili nos (teda mu ho zlomili a napravili). Nemal žiadne komplikácie, žiadne krvácanie. Tiež užíval flector a tie mandle ho naozaj dosť boleli, nos ževraj ani necítil (nato tie prášky asi dostatočne účinkovali). Tá bolesť sa začala stupňovať tak cca na 6deň. On to fakt dosť ťažko zvládal - po konzultácii v lekárni sme pridali ešte jednu dávku flectoru, ale aj tak mu to nestačilo. Zabralo mu to na chvíľu a znova bolesti. Dával si studené obklady - to mu ževraj naozaj účinkovalo. Nakoniec mu pomohlo, to, že sám seba presviedčal, že to nebolí - toto neviem ako sa mu podarilo, ale fungovalo to. Toto som nepísala, aby som ťa vystrašila alebo odrádzala, len u dospelého to nemusí byť banálna operácia a je fakt dobré, aby si mala niekoho, kto sa bude môcť o Teba postarať, ak to budeš potrebovať. Samozrejme, každý má iný prah bolesti ... ja som svojho manžela nespoznávala 🙂
@verka1978
Ja som bola v súkromnej nemocnici a mandle vyberajú len v celkovej anesteze . Moja výhoda je v tom, ze bývame s mojimi rodičmi . Dcéra mala 20 mesiacov a aj napriek tomu je veľká prisavka. Cez den si často pýta, na obed zaspava a prebúdza sa pri kojení a v noci to iste. Mala som aj ja obavy ako zvládne 3 noci bezo mna ale úplne v pohode. Večer musela zaspat od unavy na rukách a potom raz v noci si pytala od babky cajik a spala do rana. A co som sa vrátila z nemocnice tak niektoré noci ani nepočítam koľko krát ju kojim 🙂. Taky tretí, štvrtý den som mala bolesti a opuchnute hrdlo, zle sa mi rozpravalo a nemohla som ani zvýšiť hlas 🙂 potom každým dnom sa to zlepsovalo.ani teraz nie som este úplne fit lebo cítim este pri zyvaní ze to nie je este úplne zahojene
tak ja idem na vyber krcnych mandli zajtra ... budu mi to robit v centrum kramare, mam celkom slusny strach uz od piatka ... hm tak drzte palce nech to prezijem 😎
No vy ste vsetci hrdinovia pre mna.. ja sa dva roky trapim s bolavym hrdlom a nie a nie sa odhodlat na vybratie mandli... uz asi naozaj nabehnem niekam.
no to ja hrdina nie som 😎 , tiez s tym uz sama roky bojujem, stale nejaky zdravotny problem, a az teraz som sa odhodlala ...
ahoj, k vyberaniu mandli moze dojst aj vo vyssom veku, nerobi sa to len detom. Je mozna aj celkova anesteza. Mandle maju imunitnu funkciu, ale pokial sa stanu zdrojom infekcii postihujucich cele telo, treba sa urcite poradit s ORL o ich vybrati. Niekedy dokonca pacientovi s astmou pri vybrati infikovanych mandli moze astma celkom vymiznut, dobry a vseobsazny clanok o tom som nasiel tu http://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/...
S mandľami problém nemám, ale veľa známych v mojom okolí nimi trpia a tí, ktorí sa dali na ich odstránenie sa väčšinou sťažujú, že sú viac chorí. Totižto mandle, sú prvý "filtrom" infekcií, zápalu, kým sa dostane do pľúc, priedušiek. Odporúčam alternatívne liečby, NIE LIEKY!!! Najlepším riešením je samotná svetelná terapia Bioptron, ktorá Vás môže zachrániť pred ich vybratím. Kontakt na odborného konzultanta/predajcu: lukasnavratil94Darčeky a prémie sú tiež výhodou pri kúpe cez autorizovaného predajcu: lukasnavratil@gmail.com (Kúpa cez autorizovaného predajcu Vás výjde min. o 25% menej).
@vadimka operacia prebehla dobre, celu som ju prespala, prva noc strasna, mala som dost silny opuch, tak mi museli pichnut aj injekciu, lebo liek nezabral, teraz som zreti den po, ale stale to strasne boli, beriem lieky - flector prasok kazdych osem hodin a lieky proti opuchu, ale tak cca dve hodiny pred dalsim pozitim lieku uz je bolest dost strasna, v noci som hore skoro kazdu pol hodinu, co si pozrebujem jemne odkaslat alebo zapit caj. No a ten smrad z ust je fakt strasny aj ten pocit ze mas "necisto" v ustach. Spim aj cez den, dobieham tak zle noci a mam pocit ze som slaba ako mucha. Zatial som jedla len polievky ( rozmixovane), jogurt, krupicna kasa....
No tak dnes sa mi pridala aj bolest usi, stale mi je rovnako zle, ziadne zlepsenie a uz je to 5 den, kazdy mi hovori ze kazdym dnom to bude lepsie, ale teda zatial sa to nedeje :(
Ahojte mám 19 rokov a lekári sa rozhodli mi vybrať mandle nielen kvôli častým angínam a čapom na mandliach ale malo som aj vysoké ASLO 840 (normálna hodnota ASLA je od 0-200). Dokonca mandle súvisia so srdcom, obličkami a kĺbmi. Ja osobne mam problémy s obličkami takže u mňa sa lekári rozhodli ihneď pre výber mandlí. Ja som sa tomu veľmi bránila ale keďže to malo násldeky nie len vo vnútri môjho tela ale prejavovalo sa to aj navonok hnisavými vyrážkami, vredmi okolo úst hlavne - brada a kútiky pri lícach. Robili sa mi vyrážky aj na chrbte a na hrudníku a kožná doktorka mi nijak nepomohla žiadnymi krémikmi. A tak som sa rozhodla že túto tkz. operáciu podstúpim. Veľa som si o tom čítala či už o priebehu operácie, stave po výbere mandlí o bolesti proste o všetkom, ja som dosť zvedavý človek a tak som potrebovala o samotnom zákroku vedieť VŠETKO! Som z Trnavy kde mi aj odporučili výber mandlí konkrétne p.doktor Pavelek z ORL ale keď som sa už rozhodla že si ich dám vybrať podmienka bola LEN nie v Trnave. Trnavská nemocnica je v katastrofálnom stave a v živote by som tam dobrovoľne nešla sa dať operovať, vyšetriť ak by som mala inú možnosť. Nemám dobré skúsenosti so službami poskytovanými od trnavských lekárov (sú pravdaže aj výnimky) a takisto s ich prístup k nám (pacientom). Mamina obvolala hádam všetkých možných lekárov ktorý robia tento zákrok mala som odporúčanie do Piešťan k doktorovi Mrazikovi ale ten bohužiaľ odmietol že výber mandlí robí len u malých detí. Fakt to bol zdĺhavý proces kým sme našli ochotného lekára ktorý ma príjme ako pacientku a tohto zákroku sa podujme. Nakoniec sme dostali kontakt na doktora v Bratislave vo Vojenskej nemocnici - Nemocnica svätého Michala je to primár z ORL volá sa MUDr. Khalid Abadl PhD. A už teraz vám ho môžem odporučiť a poviem vám že lepšieho lekára som v živote nestretla. Jeho prístup k pacientovi je veľmi milý, citlivý proste bola som nadšená! Najprv som šla k nemu na obyčajné vyšetrenie s tým že doktor z TT navrhuje výber mandlí on to už len potvrdil objednal ma na operáciu dal mi papiere pre obvôdneho lekára. Obvodný lekár mi zobral krv a moč poslal ma na EKG a anesteziologické vyšetrenie som absolvovala už v Bratislave (takisto veľmi milá doktorka) tá mi dala lieky ktoré som užila jednu večer den pred operáciou a druhú rano v den operácie. Na operáciu som prišla v pondelok prijali ma na oddelenie dali mi potrebné informácie zmerali tlak a ešte som mala konzultáciu s doktorom kt. ma operuje čiže už spomínaným lekárom. Mala som neskutočný strach celá som sa triasla proste som sa bála toho očakávaného zákroku. Na operáciu som šla ako prvá keďže v ten den ich mal 4. Pre mňa to bolo veľké šťastie, čím skôr za sebou tým lepšie. Sestrička ma odviedla do miestnosti kde si ma prevzali už sestry ktoré asistovali pri operácii najprv mi pichli infúziu ktorá trvala 45 minút injekcia do zadku a už som šla na sálu. Tam som si lahla priviazali mi nohy na jednej ruke mi merali tlak na druhej som mala stále tu infúziu na hrudi som mala to čo na vyšetrení na EKG (neviem ako sa to volá) bolo tam veľa sestier primár a anesteziológ ten mi priložil k ústam takú masku a povedal že mám dýchať. Podľa toho čo si pametám som sa nadýchla raz nič som nezacítila druhý krát mi v tele prebehlo také zvláštne teplo a tretí krát už spala. Prebrala som sa na vysokej posteli a tam bola pri mne sestrička ktorá so mnou stále komunikovala aby som už nespala a bola hore v krku som mala pocit že nemôžem dýchať ale nič ma nebolelo len som cítila pre prehĺtaní niečo v krku akoby mi tam niečo zavadzalo. Neskôr pre mna prišli sestry a už som spala na izbe. Poobede som začala piť repíkový čaj bolo to v pohode ale napínalo ma z toho asi som mala stiahnutý žalúdok. Deň prešiel ani neviem ako ale bolesti som nemala. V nemocnici sme dostali jesť hneď druhý deň strava mi nechutila mala som taký celkový odpor k jedlu ale jogurty tie mi chutili. V nemocnici som pobudla 4 dni, v pondelok ma operovali a štvrtok ráno ma pustili domov. Pán primár nás chodil navštevovať 2-krát denne, sestričky z oddelenia mnoho krát boli úžasné ja som bola z ich prístupu ohromená ako som spomínala dobré skúsenosti nemám s lekármi a toto sa nedalo porovnať. Izba bola pekná na nemocnicu to ani nevyzeralo a ani to tam nesmrdelo ako to obvykle v nemocnici smrdí... 😀 upratovačky nám chodili upratovať 23-krát za deň a sprcha s wc boli takisto čisté. Proste nemala som sa načo sťažovať. Za celý pobyt v nemocnici som necítila žiadne bolesti nemala som ani teplotu nevracala som krv ani mi rany nekrvácali všetko bolo v absolútnom poriadku len ma odo dňa operácie preháňalo. Tabletky presnejšie Flektor Rapid sme začali užívať druhý deň na obed odporučili nám to sestričky aby sme si nechávali vystupňovať bolesť aj keď veľkú bolesť som nepociťovala. Štvrtý deň doma ma to na večer začalo pobolievať ale Flektor si môžete dať len každých 7h hneď ako si ho dáte po 20 minutách ani necítite že v hrdle niečo máte a môžte sa aj najesť. Jesť treba stále kašovité jedlá a piť len repíkový čaj ten urýchluje hojenie nesladený neocitronovaný nič len čistý čaj. No a najhoršie dni začali pre mňa 5 až 8 deň v noci som sa budila na bolesť uší trocha ma boleli zuby. Ale všetko sa dalo prežiť nič hrozné to zase nebolo. Ja to už len zhrnem že ďakujem ľuďom ktorý vymysleli FLEKTOR RAPID lebo to je hotový zázrak. Ešte vám odporúčam rozprávať čo najmenej a zuby si môžte umývať už od 2 dňa. Ja mam 12 deň po operácii a cítim sa skvelo Flektor si dávam len ráno po zobudení a celý deň zvládnem bez aj keď lekár mi na kontrole povedal že už by som ho mala vysadiť a davať si lieky ako je Panadol (Ibalgin v žiadnom prípade sa nesmie užívať proti bolesti pretože môže nastať krvácanie-ale myslím že o tom vás poučia v každej nemocnici) No a ja som teraz už šťastná že mam po, tvár sa mi už teraz zlepšila čo som nadmieru spokojná keďže som mladá baba ktorej dosť záleží na pleti...Ale ☹ stále musím jesť kašovité jedla aj keď v pohode by som zvládla už aj normálne ale doktor ma upozornil že aj po 2 týždňoch môže nastať krvácanie dokonca aj po 3. A najviac ma mrzí že aj keď jem to čo môžem necítim tú pravú chuť jedla mam ju horkú hnusnú a z jedla nemám žiaden pôžitok...stále ma trápia hnačky ale verím že keď sa budem môcť najesť poriadne upraví sa to! Takže odporúčam vám ak máte problémy týkajúce sa ORL a hl. výber mandlí jendoznačne vyhľadať pána doktora ktorého som vychválila lebo je to úžasný človek a perfektný lekár.... Tak aj ja som sa chcela podeliť s mojou skúsenosťou keďže viem aké pocity prežívate pred operáciou a ste zvedaví asi na každý detajl, tak som vám to pekne dopodrobna zhrnula. Nemáte sa čoho báť vôbec to nieje také hrozné ako to niektorí ľudia opisujú...skoré uzdravenie prajem všetkým tým ktorí to už podstúpili aj tým ktorých to ešte len čaká 🙂
diky, si zlata, taky podrobny opis..ja sa toho strasne bojim, ale teda po tvojom opise sa mi trosku ulavilo....
mna by este zaujimalo kolko ta to stalo eur 🙂
tak nech si uz len zdrava ako rybka....
Neplatila som nič vôbec nič ten Flector si treba teda doniesť do nemocnice ale za operáciu ani za nič sa neplatí... 🙂 zamáličko 🙂 pekný den aj tebe 😉
Ahojte aj mna caka vyber mandli, ale vsade citam ze kazdy sa dava uspat, to mandle uz v lokalnej anesteze uz nevyberaju?
@vadimka no u mna konecne nastal dnes zlom, v noci som bola len raz hore - dala som si Flector Rapid a potom som uz spala, ja som si ho musela davat castejsie, lebo bolesti mi zacinali uz po cca 2 hodinach :( a tiez som mala hrozne bolesti usi a cela sanka ma bolela, dnes uz je to podstatne lepsie, konecne po 10 dnoch, ja si este aj kloktam roztok Glimbax - je to volnopredajny pripravok, doktor mi ho odporucil, lebo som mala ten zapal a pomaha, hrdlo tak znecitlivie trosku ...
tak dufam, ze uz bude len lepsie ... Ja kedze som si davala vybrat mandle v Centrum Kramare, ma to stalo 195 eur, plus 15 eur prve vysetrenie ...
tak fajn...aj ked si predstavim, ze 10dni utrpenia...no.... 😝 bobky mam 😅
no aj teraz ma boli hrdlo....ja ale po dr. moc nechodim, vzdy kupim dake cmulacie tablety ci kloktam v slanej vode....preto sa chcem spytat, ze ake vysetrenia budem musiet absolvovat...aj ty si mala vysoke ASLO ako @daniela_ela? toto mne nikdy nerobili....no lavu mandlu mam dlhodobo zvacsenu, ma tam aj jazvycky...no ide mi uz na nervy toto caste bolenie hrdla...citim sa aj unavena....aj ako pise daniela aj plet mam dost skaredu...to som teda nevedela, ze to vsetko moze suvisiet s mandlami....

Ahojte bojovníci. Ja som asi jeden z tých mála štastlivcov.
Včera ráno mi vyberali krčné mandle v celkovej anestéze v Nitre.
Napíšem celý priebeh od prijatia až po prepustenie pretože pred tým ako som išla do nemocnice som niečo také ina internete hladala aj ja.
Nastúpila som vo štvrtok o pol 8 sme prišli na oddelenie ale dosť dlho sme cakali na príjem asi do 11:00.
Potom sme sa iši vybalit. Izby su príjemné max. 3 postele v jednej izbe.
Je to tam malé oddelenie. 6 izieb. Neni to az take depresivne celkom moderné.
Kupelne su medzi kazdými dvomy izbamy takze na dve izby jedna kúpelna.
Večer nam dali diazepam 10mg vraj na lepši spanok na upokojenie ale mne niako nezaberal.
Ráno nas skoro zobudili dali nam stahovacie pančuchy a pichli jednu injekciu do pleca ale to iba tým čo beru HAK (hormonalnu antikoncepciu ) a nevynechali je mesiac pred operáciou.
Ja som isla na operacku prvá.
Poviem vam hrozne som sa bála bola to moja prvá operácia.
Sestricka ma zobrala teda na operacku vyzliekla som si pyzamo aj nohavicky a navliekla som si zelený plast ktory sa v zadu zavezuje. Nebojte sa, neni vam cez neho nic vidiet toho som sa najviac bala haha som taky hamblivec.
Este mi dali taku ciapku na hlavu a schovali vlasy.
Lahla som si na postel a odviezli ma uz do operacnej miestnosti
Tam mi zaviedli infuziu prilozili mi k ustam kyslik a ani neviem ako som zaspala.
Potom som sa zobudila na prebúdzačke kde mi bola taká zima, ze namna dali 3 paplony a stale mi drkotali zuby. Tam vas nechaju lezat 2 hodiny. Ja som normalne komunikovala všetko vnimala.
Po tych dvoch hodinam ma odviezli na izbu normalne som sa isla vycikat zatelefonovala rodicom ze som v poriadku a potom som nachvilu este zaspala po prebudeni ma to vobec nebolelo bola som ciperna a velmi zhovorciva.
Večer som bola taka vyhladovana nechceli mi dat jest zevraj nemozem az na druhy den.
Ale ja som neposlusna takze mi dala kamaratka na izbe zjest tofife cokoladu zjedla som tri kusky ale oriesok som vynechala.
V noci som mala problem zo spankom nieze by to bolelo ale skor mi to zavadzalo kvoli tomu opuchu. Dala som si FLECTOR prasok ktory je najlepši po vybere mandli a hned by zabral
Doktor sa namna vobec neprisiel pozriet sestricky mi vobec nedali ziadne lieky neboli sa na mna pozriet, neodmerali tlak ani neplotu proste vobec nic. Na druhy den rano mi vybrali kanilu z ruky a povedali ze idem domov. Doktor neprisiel ani v tedy nikto sa namna ani pozrel doniesli prepustaciu spravu a odysla som. Doma to zacalo poobede boliet. Bolest smerovala k zubom a tlacilo mi to na sanku. Dala som si flector a uz je to v pohode. Teraz lezim v postely a zachvilu sa chystam spat. Keby niekto chcel vediet este nieco kludne mi moze napisat na email kikusmilan@azet.sk
Na všetky otazky odpoviem . Drzim vam všetkym palce a hlavne sa nespoliehajte na tie hrozne prispevky na internete pretoze aj ja som z nich bola vystresovana a pritom to umna vobec nebolo take hrozne 🙂