Krčné mandle a ich odstránenie u dospelých
Zdravím Vás! Zaujímalo by ma, či máte niekto skúsenosť s vyberaním mandlí až po 20.-ke napríklad. Mám už dlhšie bolesti kĺbov a lekárka zvažuje, či by nebolo vhodné odstrániť mandle, v ktorých mám zrejme zápal a z toho bolesti kĺbov... Je to veľmi bolestivé? A môžu ma pritom i uspať? Za odpovede ďakujem!
@simona825 ja praveze niesom az moc casto chora. Bola som po corone ked sme dali dole ruska, ale to malo kto nebol, predtym 20r nic. A orl hned ze vybrat, mamina mi v 12r nedala, anginy presli a 20r bol pokoj, sem tam chora.
Teraz stale citim ze to neni ok ale urcite sa to uz zlepsilo, skrz probiotika, vitaminy, kloktanie. Ja hlavne mam deti a po vybrati by sa nemalo kricat atd a mna nikto doma bez kriku nepocuva 🙈🙈😃
@evuska135 no ja som mala 3-4 anginy za rok, trvalo to 8 rokov, odkladala som to, ale potom som si povedala ze idem na operaciu a odvtedy uz nemam anginu, potom po 12 rokoch som zase zacala byt chora , zistili mi ze mi tam ostal kusok mandli a isla som na druhu operaciu, a zase mi to pomohlo, po obidvoch operacach sa mi zlepsil zdravotny stav, v oboch pripadoch isli mandle na rozbor a zakazdym mi zistili chronicky zapal v nich , cize urcite to bolo najlepsie vybrat ich von, caste choroby ma oslabovali, mala som vysoky tep, nevladala som, pretozr som bola casto chora a lezala, cize ja som uz takto nechceka fungovat, akonahle isli mandle von, ja som nebola chora, tym padom sa mi zlesila fyzicka aktivita, nemala som vysoky tep, celkovo som sa zacala citit konecne fit
@simona825 ako keby som chora stale asi by som sla tiez. Ja som mala vtedy asi 4 choroby v priebehu pol roka a bola som zufala, k tomu 39tky teploty, 2 tyzdne som sa spamatavala z choroby, az som sa zacala dopovat vitaminmi lebo uz to neslo. Akoze nemam ich vyliecene,aj citim ked si dam bublinky ze ma pobolievaju, ale nastastie riesit antibiotikami som to musela iba raz. Aj aslo som nemala nejake extra vysoke, teraz idem po roku na krv ze kolko je aslo, tak som zvedava
@jbizakova ahoj ja som 3 tyzden po operacii a mam to iste horku chut v ustach ked daco jem necitim chut len horkost ako dlho ti to trvalo pokial sa ti vratili chute
@jozef102088 Približne 3 mesiace ;)
@jozef102088 Ahoj mne to trvalo aj pol roka.
silver84 ahoj, môžem sa ťa spýtať, či v tom čase ako si išla na operáciu s mandľami, či ťa stále bolelo hrdlo? Lebo mňa tiež čaká operácia a ako nonstop má bolí hrdlo. Niekedy viac niekedy menej...ale stále bolí, nech robím čokoľvek. Ďakujem za tvoju odpoveď....i keď to bolo už dávnejšie.
@majusik1304 ahoj, ja som bola operovať zbytok minulý rok a bolelo ma hrdlo skoro stále, aj pred operáciou
@woman79 ďakujem za skúsenosť. A bolelo ťa pri prehltani? Alebo len večer a ráno? A po operácii už si nemala bolesti hrdla, myslím po zotavení, keď už odzneli bolesti pooperačné. Ďakujem. A si viac už zdravá teraz?
@majusik1304 bolelo, a veľmi.
2 týždne som myslela, ze umriem.
Teraz je to už fajn
Dobrý deň, je rozdiel v rekonvalescencii ak sa mandle vyberajú laserom a nie klasický?
@moin2009 to je skôr otázka na lekára....

@evuska135 ja som si vôbec nepozerala žiadne diskusie ani komentáre pred operáciou a určite som urobila dobre lebo asi by ma to tiež odradilo. Ale teraz keď mám potom už len Bohu ďakujem. Chce to riadnu dávku odvahy a sladkú nevedomosť. Viem že to už mám za sebou a už nikdy v živote toto riešiť nebudem!