icon

Kŕčové žily v malej panve

demografka
27. máj 2012

Ahojte, chcem sa opýtať na skúsenosti a prípadné rady - v piatok som bola u lekárky na kontrole a spomenula som jej pravidelné bolesti úplne dole v panve pri menštruácii a aj pri ovulácii, je to dosť bolestivé. Lekárka mi ultrazvukom zistila kŕčové žily, viacero a dosť veľkých v oblasti malej panvy (zvnútra), že sa to vytvorí niekedy v tehotenstve.
Máte niektorá s tým skúsenosť? Lekárka mi povedala, že riešiť sa to nedá, odporúčila mi vyskúšať tabletky Detralex, ale neručí či pomôžu... čo poradíte? Čo pomohlo vám? Vďaka za každú radu...

Strana
z4
sima.p
7. okt 2018

@mirka_80 drzim palce, nech to dobre dopadne

mirka_80
3. dec 2018

@sima.p Tak sa hlásim po vyše mesiaci. Je zo mňa nová žena.😎 Som úplne zdravá a nemám žiadne bolesti. Všetkým odporúčam laparoskopiu v Martine. Hospitalizácia iba dve noci, týždeň po operácii som mohla byť v práci, keďže mám sedavu prácu. Pár týždňov po operácii som mala sem tam mierne bolesti, ale teraz som úplne fit. Naozaj existuje riešenie! Neváhajte, kvalita života sa vám výrazne zlepší. 😊😉

kacena85
28. feb 2019

@demografka dobry den uz sa vam bolest nevratila?ja mam bolesti od porodu potom zistili endometriozu a bolest pripisuju jej ale co ti citam tak mna to tiez boli stale a do nohy cela prava steana zadok krize....ozaj by to dr nevidela?lebo je taka neochotna a odbije ma vzdy tym,ze mate endo tp z toho a to mam teraz trpet len?

0silvia0
2. máj 2020

@mirka_80 krcove zily si riesila v malej panve ci navonkajsich rodidlach?

mirka_80
2. máj 2020

@0silvia0 niekde medzi maternicou a vajecnikom. Nevedeli to presne určiť zo sona. Doktor hovoril o tom, že to nakoniec bolo viac pri vaječníku.

0silvia0
2. máj 2020

@mirka_80 a lekar ti krcovu zilu odstranil? Ako sa to riesi a ake si mala predtym problemy? A k lekarovi akej specializacie sa mam orientovat? Mne gynekolog povedal, ze on to nevie vyriesit, ortoped tak isto nie... Ja mam problemy pri chodzi, stati. Mna vsetko tam dolu tlaci az po kostrc. Vraj syndrom panvoveho pretazenia, cize krcove zily v panve

mirka_80
3. máj 2020

@0silvia0 mňa si tiež prehadzovali. Gynekologička že to je mimo maternicu. Cievny lekár zase že on nevie ani vyšetriť tak hlboko cievy. Že to je pri maternici, patrí to na gynekológiu. Navela mi tam povedali, že ak je to veľký problém, vyberú maternicu so všetkým. Lebo okrem toho sa mi na MR ukázala veľmi mierna adenomyoza.
Nakoniec som dostala tip na doktora Bielika v Banskej Bystrici. Objednala som sa tam, dva mesiace som čakala a zaplatila najlepšie investovaných 50€ za vyšetrenie. Že on je ten, čo vymyslel spôsob, ako riešiť kŕčové žily v panve, že sa to dá jednoducho laparoskopicky riešiť. Nevybral mi cievu, ale ju zatavil, čiže upchal. Nerozumiem tomu presne. Ale odvtedy je kľud. Ale upozornil ma, že sa to môže vrátiť a vytvoriť inde. Ale aj keby, už 1,5 roka mám pokoj. A keby hneď teraz sa znovu vrátili problémy, stalo to za jednu noc v nemocnici.

mirka_80
3. máj 2020

@0silvia0 mala som predtým brucho ako keby nafúknuté, ťažké, ako keby tam mám balvan. A večer som nemohla zaspávať na chrbte, veľmi na brucho bolelo. Vždy od rána sa to k večeru zhoršovalo. A najhoršie je, že som mávala aj také akútne stavy, kedy sa bolesť tak veľmi zhoršila, že som skončila na infúziách v nemocnici. Bolesť horšia ako pri pôrode, to fakt. Bielik mi potom povedal, že sa to stáva, keď sa v tej krcovej žile vytvorí zrazenina, alebo niečo také.

0silvia0
3. máj 2020

@mirka_80 super, pozriem na neho kontakt. Sice mam uplne ine priznaky problemov ako ty, ale stalo by to za to aspon to ist skonzultovat. Velmi pekne dakujem😍

0silvia0
3. máj 2020

@mirka_80 je to tento lekar? A musi ma niekto odporucit alebo mozem sa sama objednat?

mirka_80
4. máj 2020

@0silvia0 áno, to je on. Normálne učí na škole v Martine a operuje vo fakultnej nemocnici. Ale raz do týždňa je v Banskej Bystrici. A netreba žiadny výmenný lístok ani odporučenie. Treba zavolať, skúšať aj viackrát, je to.trochu problém. Ale stojí to zato

0silvia0
4. máj 2020

@mirka_80 vďaka

dievca7
26. máj 2020

Ahojte, mám 19 rokov a lekárka mi zistila pred pár dňami kŕčové žily v oblasti malej panvy.. Beriem hormonálnu antikoncepciu Mistra už 2 roky kvôli silnej a bolestivej menštruácii a vždy som ju brala zodpovedne , avšak podarilo sa mi asi druhýkrát za tento dlhý čas zabudnúť užiť tabletku , vyvolalo sa mi samozrejme krvácanie a odvtedy mám silne bolesti v podbrušku a lekárka mi diagnostikovala kŕčové žily, čo má 2% žien v mojom veku. Nikdy predtým som túto bolesť nemala a som si istá že spôsobená hormonálnou nerovnováhou z vynechania tabletky a antikoncepcia neprispieva ani k zrážaniu krvi. Je to nezvratné inak ako operáciou? Veľmi rada by som sa obrátila na p. Bielika na konzultáciu, @mirka_80 ďakujem za tip. Mohla by som sa s tebou skontaktovať a porozprávať bližšie o danom zákroku ? Ďakujem

mirka_80
26. máj 2020

@dievca7 jasné ☺️ Kľudne mi napíš správu, čo ťa zaujíma.

mirustek45
25. aug 2020

Dobrý deň mám levosert teliesko už 3 rok posledne 3 dní mám bolesti v podbrusku a v krížoch. Dnes som bola u lekárky a povedala mi že mám kŕčové žily zobrala mi krv. Máte skúsenosti? Dakujem

Strana
z4