icon

Krv v moči

bbbbbbbbb
27. sep 2021

Ahojte. Chcela by som sa informovať, či niekto nemáte podobnú skúsenosť nakoľko som celkom vystrašená. Viem, že nie ste lekári a k urológovi som objednaná na piatok, ale chcem sa iba poradiť aké máte skúsenosti. Asi pred 2 týždňami som si všimla, že cikám moč viac-menej červenej farby s čím som samozrejme ihneď zašla k lekárke. Tá mi povedala logicky, že mám v moči krv a nasadila mi antibiotika na týždeň. Po týždni mi odobratú vzorku moču poslala na kultiváciu a výsledky mi prišli negatívne a následne ma odoslala urológovi, kam idem v piatok. Moč už nie je červený a po dobratí antibiotík bol bledý ako má byť, avšak odvtedy je niekedy bledý-normálny a niekedy má farbu ako coca-cola alebo také niečo, tzn. stále sa v ňom nachádza krv, čo mi potvrdila aj lekárka. Bojím sa o čo by mohlo ísť a všade čítam, že pri viditeľnej krvi v moči je dosť veľká šanca, že ide o tú hnusnú chorobu, ktorú tu ani nechcem uvádzať. Navyše mám 61 rokov, čo je už kritickejší vek pre takéto prípady. Bolesti nemám žiadne, resp. má trochu bolia kríže ale nie je to nejaké kritické a veľmi sa bojím o čo ide. V hlave mám samozrejme najhoršie scenáre a preto ma zaujíma, či máte niekto podobnú skúsenosť. Ďakujem za každý komentár.

Strana
z2
bleelka
5. jún 2025
@lily14

@bleelka ako.ste dopadli riešim niečo podobne.

@lily14 bola som na zákroku: Otisova ureteotomia. Potom na kontrole o 3 mesiace už som mikrohematuriu nemala. Ale močenie mám po tej Otiske ešte slabšie. Už mi robili 3 zákroky na rozšírenie a nič mi nepomohlo. Najskôr divulziu, potom dilataciu a na koniec Otisovu. Mala by som ísť opäť na kontrolu, ale už na to kašlem, lebo zas to budu chcieť zopakovať a ja mám ten slabší prúd asi genetické. Aj mama ma slabší, aj moje dcéry. Keď počujem na wckach ako sa niektoré ženy vedia rýchlo vycikať a ja tam môžem roman prečítať, tak ma to mrzí, ale už mám pocit, že som vyčerpala všetky možnosti. Jedine ich opäť zopakovať. Ale zaujímalo by ma či tam tu krv mám opäť alebo ten zákrok pomohol aspoň na toto....čo Vám na to povedali a čo odporučili?

lily14
7. jún 2025
@bleelka

@lily14 bola som na zákroku: Otisova ureteotomia. Potom na kontrole o 3 mesiace už som mikrohematuriu nemala. Ale močenie mám po tej Otiske ešte slabšie. Už mi robili 3 zákroky na rozšírenie a nič mi nepomohlo. Najskôr divulziu, potom dilataciu a na koniec Otisovu. Mala by som ísť opäť na kontrolu, ale už na to kašlem, lebo zas to budu chcieť zopakovať a ja mám ten slabší prúd asi genetické. Aj mama ma slabší, aj moje dcéry. Keď počujem na wckach ako sa niektoré ženy vedia rýchlo vycikať a ja tam môžem roman prečítať, tak ma to mrzí, ale už mám pocit, že som vyčerpala všetky možnosti. Jedine ich opäť zopakovať. Ale zaujímalo by ma či tam tu krv mám opäť alebo ten zákrok pomohol aspoň na toto....čo Vám na to povedali a čo odporučili?

@bleelka tak vraj mam krv v moci ten mikro po cievkovani,poslali na patilogiu a ze potom kontrolne...nikdy som nemala ktv v moci...

bleelka
7. jún 2025
@lily14

@bleelka tak vraj mam krv v moci ten mikro po cievkovani,poslali na patilogiu a ze potom kontrolne...nikdy som nemala ktv v moci...

@lily14 tak to by malo byť v pohode keď to je len z cievky. To prejde. Držím palce.

Strana
z2