icon

Krvácanie počas stolice: Čo to môže znamenať?

jozo5554
5. dec 2025

Zdravím, zaujíma ma, čo mám robiť, keďže mám 18 rokov a už dva týždne mám tmavočervenú krv. Bola zatiaľ len na papieri, ale dnes som mal stolicu a tmavá krv bola už aj v mise, a bolo jej dosť veľa. K doktorovi však nechcem ísť, pretože sa bojím kontroly. Skor ma zaujima co to moze byt?

anonym_264228
5. dec 2025

Hemoroidy. Skus si nasadit detralex, prve styri dni 3x2 tbl. Ked to neprestane, smer gastro. Alebo i mozno len praskla zilka pri tlaceni.

anonym_92243b
5. dec 2025

@jozo5554 tu by dom fakt neriskovala a išla k lekárovi.
Svetla krv trosku na papieri je neškodná väčšinou hemoroidy vnútorne alebi vonkajšie pripadne pri zápche. Ale ak krv bola v mise a bola tmavá tak to môže byt kľudne z hrubého čreva niečo alebo z tenkého a tu sa neoplatí čakať. Všeobecný lekár vyšetrí stolicu pripadne pošle na gastro na ďalšie vyšetrenia. Môže to byť niečo neškodne ale aj vážne, takze určite to riešiť s rodičmi.

anonym_92243b
5. dec 2025
@anonym_264228

Hemoroidy. Skus si nasadit detralex, prve styri dni 3x2 tbl. Ked to neprestane, smer gastro. Alebo i mozno len praskla zilka pri tlaceni.

@anonym_264228 toto hemoroidy nebudu je to tmava krv a ešte aj v mise. Netreba tu odporúčať žiadnu liečbu toto musí riešiť fakt s lekárom..

anonym_264228
5. dec 2025
@anonym_92243b

@anonym_264228 toto hemoroidy nebudu je to tmava krv a ešte aj v mise. Netreba tu odporúčať žiadnu liečbu toto musí riešiť fakt s lekárom..

@anonym_92243b no tak neviem. Ja som to mala a mala som hemoroidy. A mavam to... za sebou vela kolonoskopii.

anonym_4ddf26
5. dec 2025

Krv v stolici môže byť veľa vecí - od menej strašidelných ako hemoroidy až po veľmi strašidelné - rakovina hrubého čreva...
Hemoroidy vzniknú, ak máš tráviace problémy a stravu s nedostatkom vlákniny v kombinácii s nedostatkom pohybu - trhliny v análnej oblasti a teda trochu krvi, v počiatočnom štádiu.
Možno si mal i iné nezvyčajné príznaky, pobolievanie, horúčka, rozpomenúť sa ...
Ak sa veľmi bojíš, požiadaj rodičov, nech ťa objednajú a pôjdu k lekárovi s tebou!

anonym_92243b
5. dec 2025
@anonym_264228

@anonym_92243b no tak neviem. Ja som to mala a mala som hemoroidy. A mavam to... za sebou vela kolonoskopii.

@anonym_264228 áno aj ja mám hemoroidy mám svetlu ale neodporúčam tu 18 ročnému nejakú liečbu.. a obzvlášť keď to trvá 2 týždne. Toto fakt si vyžaduje lekára..

bg92
5. dec 2025

akakolvek krv v stolici si vyzaduje lekarske vysetrenie! mozu to byt vazne veci

jozo5554
autor
5. dec 2025
@anonym_4ddf26

Krv v stolici môže byť veľa vecí - od menej strašidelných ako hemoroidy až po veľmi strašidelné - rakovina hrubého čreva...
Hemoroidy vzniknú, ak máš tráviace problémy a stravu s nedostatkom vlákniny v kombinácii s nedostatkom pohybu - trhliny v análnej oblasti a teda trochu krvi, v počiatočnom štádiu.
Možno si mal i iné nezvyčajné príznaky, pobolievanie, horúčka, rozpomenúť sa ...
Ak sa veľmi bojíš, požiadaj rodičov, nech ťa objednajú a pôjdu k lekárovi s tebou!

@anonym_4ddf26 Nechce sa mi to moc riešiť, a ak to neprejde, tak jedine po novom roku. Už teraz nemôžem zo školy vymeškať ani jeden deň, takže som len chcel vedieť, či s tým niekto mal skúsenosti a čo to môže byť.

anonym_92243b
5. dec 2025
@jozo5554

@anonym_4ddf26 Nechce sa mi to moc riešiť, a ak to neprejde, tak jedine po novom roku. Už teraz nemôžem zo školy vymeškať ani jeden deň, takže som len chcel vedieť, či s tým niekto mal skúsenosti a čo to môže byť.

@jozo5554 toto je veľmi zlý postoj.. na gastro sa niekedy caka aj mesiace. Ak to začneš riešiť na nový rok tak je možné že gastro termín dostaneš až v apríli a to pri vážnych diagnózach môže byt aj neskoro. Toto by som fakt neodkladala a minimálne išla k všeobecnému spolu so vzorkou stolice.

kristie571
5. dec 2025

Vazne ti je skola prednejsia ako zdravie ? Teraz vymeskas mozno jeden den behania po lekaroch. Ale ked to nebudes riesit, skoncis zle, vymeskas ovela viac. Tmava krv nieje dobra. Ak by toho bolo trosku svetlej, na papieri, mozno hemoroidy. Takto bez vysetrenia ale nezistis co ti je.. aby to nezaslo tak daleko, ze budes musiet byt hospitalizovany..

cacianka
5. dec 2025
@kristie571

Vazne ti je skola prednejsia ako zdravie ? Teraz vymeskas mozno jeden den behania po lekaroch. Ale ked to nebudes riesit, skoncis zle, vymeskas ovela viac. Tmava krv nieje dobra. Ak by toho bolo trosku svetlej, na papieri, mozno hemoroidy. Takto bez vysetrenia ale nezistis co ti je.. aby to nezaslo tak daleko, ze budes musiet byt hospitalizovany..

@kristie571 ani by nemusel stratiť celý deň, ked sa dohodne s obvodným lekárom tak len ráno donesie vzorku. alebo kúpiť v lekárni tester na krvácanie. ale aj tak hlavne smer lekár !

terry2003
5. dec 2025

V januári môže byť neskoro.
@jozo5554

anonym_4ddf26
5. dec 2025
@jozo5554

@jozo5554
určite to netaj pred rodičmi. Nechaj rodiča zavolať tvojej doktorke a zistiť možnosti. Niektorí doktori, chodia do práce už od 7 h. to by si mohol priniesť vzorku a nevymeškať, alebo rodič by to zaniesol bez teba. Zároveň Ti lekár vystaví výmenný lístok. Objednaj sa trebárs ak je možnosť i cez prázdniny medzi sviatkami, proste už nech máš termín čo najskôr.
Začni jesť viac vlákniny, môžeš si napríklad kúpiť jablčnú vlákninu a pridať si ju do jogurtu, alebo psyllium, rozhodne musíš potom viac vypiť vody. A celkovo viac piť tekutín. Ak sú to hemoroidy môže zmierniť problém.
Zároveň sa viac sleduj, pri akýchkoľvek príznakoch smer pohotovosť. Tá je mimo hodín čo si v škole a vedeli by Ti urobiť nejaké základné vyšetrenie.
Inak, tmavé krvácanie bolo len raz? Opakovalo sa to? Máš aj iné ťažkosti? Bolesti? Svrbenie? Nevoľnosť?

jozo5554
autor
6. dec 2025
@anonym_4ddf26

@jozo5554
určite to netaj pred rodičmi. Nechaj rodiča zavolať tvojej doktorke a zistiť možnosti. Niektorí doktori, chodia do práce už od 7 h. to by si mohol priniesť vzorku a nevymeškať, alebo rodič by to zaniesol bez teba. Zároveň Ti lekár vystaví výmenný lístok. Objednaj sa trebárs ak je možnosť i cez prázdniny medzi sviatkami, proste už nech máš termín čo najskôr.
Začni jesť viac vlákniny, môžeš si napríklad kúpiť jablčnú vlákninu a pridať si ju do jogurtu, alebo psyllium, rozhodne musíš potom viac vypiť vody. A celkovo viac piť tekutín. Ak sú to hemoroidy môže zmierniť problém.
Zároveň sa viac sleduj, pri akýchkoľvek príznakoch smer pohotovosť. Tá je mimo hodín čo si v škole a vedeli by Ti urobiť nejaké základné vyšetrenie.
Inak, tmavé krvácanie bolo len raz? Opakovalo sa to? Máš aj iné ťažkosti? Bolesti? Svrbenie? Nevoľnosť?

@anonym_4ddf26 Tmavé krvácanie sa opakuje už 2 týždne, ale nič ma nebolí ani nemám žiadne iné ťažkosti.

tinka3435
6. dec 2025

Hemoroidy v lepšom prípade k lekárovi čo najskôr môžeš to ľutovať.Neboj sa nebudeš jediný

monulka205
6. dec 2025

@jozo5554 tmavá krv je natravena krv z horného tráviaceho traktu, napr žalúdok. Treba ísť čo najskôr k doktorovi. Vezmi mu rovno aj vzorku stolice. Nie je to sranda, niekde v tráviacom trakte krvacas. Hemoroidy to nie sú, to by krv bola jasno červená a nie tmavá. Len to neodkladaj, aby nebolo neskoro