Krvavé škvrny v oku

5. apr 2023

Ahojte,
dnes naša doktorka neordinuje a ja sa vás teda chcem opýtať na vaše skúsenosti, aj aby som sa trošku upokojila, nakoľko s týmto nemám skúsenosť.
Dcérka (3 r.) má momentálne zápal priedušiek, k čomu sa pridružil zápal oka, očko opuchnuté, hnis… dostala Pamycon a masť na večer Framykoin. To bolo včera.
Dnes ráno však vstala a pozerám, že ma v oku dve krvavé škvrny. No vyľakalo ma to. Nie sú vidno hneď, sú hore pod viečkom… prikladám foto jednej škvrny.
Je pravda, že má veľmi dusivý kašeľ. V noci to bola hotová katastrofa, strašne sa dusila, mala také záchvaty. Môže to byť tým? Alebo to súvisí s tým zápalom oka?
Môžem jej dávať naďalej tie kvapky do oka aj masť?

tanyan
5. apr 2023

Vyzerá to ako prasknutá cievka v oku, čo môže byť aj v dôsledku silného kašľa. Chvíľu to trvá, kým sa to z oka vyčistí (toto sa pravdepodobne gravitáciou presunie dole a postupne sa začne zmenšovať - ako modrina).
Ja som si pridala vitamín C na podporu zrážanlivosti, ale trvalo to asi 2 týždne, kým sa mi to vyčistilo.
V príbalovom letáku pre Pamycon ani Oftalmoframykoin som to nenašla ani ako kontraindikáciu pre užívanie, ani ako možný vedľajší účinok.

taktotedanie
5. apr 2023

Sufuzia z kaslu, zmizne to same budte v klude

mamkalentedkova
5. apr 2023

Tiež si myslím ,že jej praskla cievka ,ako sa namahala pri kašli .Veľký tlak a cievka nevydržala .Zmizne to aj samé ,ale môže to trošku bolieť .Teda ,mňa v určitých polohách oka bolelo ,keď som mala takto popraskané cievky po pôrode .Skóre uzdravenie prajem 🍀

eva8
5. apr 2023

Pošli fotku lekárke. Je to pravdepodobne prasknutá cieva, ale to prasknutie cievky môže byť aj príznakom niečoho začínajúceho. Alebo to nemusí značiť nic

taktotedanie
5. apr 2023

@eva8 fotku netreba zbytocne

autor
5. apr 2023

Ďakujem vám
@eva8 my bývame na dedine, kde má ambulanciu, iný kontakt ako na pevnú linku do ambulancie nemám. Snáď je to len tá prasknutá cievka.

taktotedanie
5. apr 2023

Som ocny lekar, netreba je to len prasknuta cievka vstrebe sa

autor
5. apr 2023

@taktotedanie ďakujem, pozerám že tie dve škrvny sú vlastne spojené, takže je to jedna taká väčšia. Môžem jej teda v pohode dávať ten pamycon aj framykoin ?

taktotedanie
5. apr 2023

Ano
Kedze tam mala zapal toto sa musi doliecit