Kto má potvrdený pruh?
Ahojte nájde sa niekto kto má potvrdené od doktora,že má pruh?alebo má viac informácii o Tom? Pri tehotenstve mi potvrdili že mám pruh. No mne sa to nezdá. Moja mama má operovaný 2 krát pruh a ona mala bolesti pri prudkom pohybe alebo pri zakašlani. No ja ich dostanem kedykoľvek. A keď ich mám cítim nad pupkom pohyby . Mali je už na svete tak že on to nemôže byť. Krče mám hlavne keď zjem kapustu alebo niečo ťažké. Nemôže to byť skôr niečo z žalúdkom? A nie pruh? Samozrejme ako náhle budem môcť budem to riešiť z doktorom
@majamat aha tak ja neviem že čo. Ty plánuješ už ísť stým a mama si bolesti na začiatku?? či len po nejakých rokoch. Alebo mesiacov???
@stanovelky skor po rokoch, ale teda to fakt len sem tam.
@majamat keď píšeš ty somnou tak rozmýšľam že stavím aj na rok nechcem ísť. Zasa druhý mi píšu že čím skôr že to nie je nič a mám to za sebou ale ty to máš dlho vieš asi najlepšie zatiaľ ako to prebieha ja mám strach akurát že to bude sa zvecsovat ale u tebe ani ni veľmi začiatkom tá ja neviem 🙇🙇ty si pohode ?? Zatial
@majamat ale máš obavy lebo sleduješ to už dávno ako píšeš tu vidím rok 2011. A tak trápi tá to od tedy od kedy to máš ???? Mňa veľmi iba keď spím tedy zabudnem .ale keď sa nastavuje že rok predĺžiť tá nebude má to tak trápiť len ja rozmislam že či ísť teraz alebo nie mám na to 2 týždne a keď nie tá už to idlozim na rok preto sa pýtam teba ako sa cítiš a ako to berieš ?? A také. 🥺🥺
@stanovelky mic ti neporadim, musis sa rozhodnut sama.
ja som v pohode, keby som nebola, tak som uz davno po operacii. nijak extra ma to netrapi. no a to svoje rizika.
je to len riziko, co znamena, ze ak si vezmes skupinu ludi napr 10 ludi co maju pruh, tak ta komplikacia sa vyskytne mozno u 4 z nich, ale u zdravych sa vyskytne rovnaka komplikacia u 1 z 10. cize vyskytuje sa 4x castejsie, ale stale je tu 6 z 10 ludi, ktori to mat nebudu.
dolezite je spravne zhodnotit svo stav, ak komplikacia nastane, no fakt je, ez to sa len tak prehliadnut neda. boli to clekom dost neprijemne.
@majamat máš pravdu mne to môže inak prebiehať. Zatiaľ ani jedna bolest ale pri stojí niekedy to je vecsie ako keby niečo tlačí to vonka a niekedy to je ako keby to nebolo tam už len kus ale pri stojí viem pri ležmo to vôbec nevidno skoro. Nevie čo to je ako keby dačo tlačí von
@stanovelky to je uplne normalne.
@majamat dobré som sa zľakla lebo nebezim stim dlho.
@buffinko chcem sa spýtať čo ma čaká okrem vyšetrenia od doktora EKG. Odber krvy. A potom nemocnici ak sa dostanem tam čo ďalej robia??!! A ešte pred operáciou či ma čaká ,Kim má nap..uspia keď Teba ano ???
@stanovelky hlavne je dobre stahovat si to. ja mam take stahujuce nohavicky z tesca, ktore maju v pase pevnu a hrubu gumu. moze mat 15cm.
taketo podobne https://www.bonprix.sk/tvarovacie-nohavicky-2-k...
@majamat ďakujem zatiaľ uvidím ako sa rozmyslim s tým na týždeň pondelok mám ísť k doktorovi že mi setko výbavy ale povedal ako chcem ťa rozmýšľam veľmi
@stanovelky predoperacne vysesetrenie - EKG a krv. do nemocnice som nastupila poobede den pred operaciou, rano ma previezli na salu, uspali, prebudila som sa na izbe po operacii. cca po 2ch hodkach som potrebovala uz na WC, sestra pomohla vstat a prejst na toaletu. na druhy den doobeda ma prepustili.
@buffinko nič strašné potom veľké bolesti si mala keď si sa zobudila. A ešte keď si išla na druhý deň operovať ráno si sa umyla potom si sa prezliekla do košele alebo plachty. Dali ty niečo ako nakadovku pred. A keď si bola už na Tom operačnom stole keď si lahnes čo tam ešte .a dlho Lezis Kim tá uspia ja chcem rýchlo zaspať😀😀 veľké nám stresy ani nechcem ísť ale kuse nemám pokoj a tak to není život ak bol 🥹😪
@stanovelky rano som sa normalne osprchovala 🙂 naladovku mi dali tiez. v nocnej koseli ma na mojej posteli previezli na operacku - resp. pri operacke je este pripravna miestnost, tam odstavili moju postel, prezliekla som sa do plachty a presla na operacku, tam som si lahla, pichli mi injekciu, a do mozno 30 sekund som spala, bolo to velmi rychle. som sa nestihla pomaly ani pozriet, kto ma uspava 😀 po operacii som mala trochu bolesti, dali mi infuziu, po 2ch hodinach som uz isla na WC, poprechadzat sa a dalsie lieky som uz nepotrebovala. aj ked este na noc mi mohli dat analgetika, ale nemala som velke bolesti a preto som odmietla.
@buffinko aha tá dalo sa ?to je rýchle keď tam ideš si ľahnúť a prvý deň len Lezis na lacno ? Bojím sa aj tak veľmi ale keď pôjdem do toho možno to bude inak
@stanovelky ano, je to rychle, prakticky ako si lahnes, pichnu injekciu a zaspavas. prvy den nalacno, da sa vydrzat, nejak mi ani jedlo nechybalo. pred operaciou som tiez kazdy den myslela na pruh, resp. sa mi stale sam pripominal, dnes si uz ani nespomeniem, ze nejaky bol, chvalabohu.
@buffinko ďakujem za radu potom sa ty ozvem že čo budem robiť. Mám ísť pondelok na prvé vyšetrenia k doktorovi nechcem s tim žiť a strach je silný. Ale raz tam pôjdem neminie má to a to je lepší čím skôr len odvaha a také mi chýba 🙄🙄
@majamat ahoj ako ?? Zatiaľ setko poriadku ?
@stanovelky ano, preco?
@majamat tá lebo som neisla ani ja neviem sa presvedčiť mám strach dúfam že to vydrží čo najdlhšie bez bolesti a bez toho aby sa to zvecovalo.
@stanovelky tak ja uz to mam dlho, cize za par dni sa nic nestane, ako moze sa,ale teda ked sa za tie roky nestalo, tak snad uz sa nic nestane.
@majamat tá dúfam že nie aja chcem to nechať aspoň na rok a pripraviť sa na to ale som nespokojná stále na to mislim tak nie je dobré aj ty si mislela kuse nato zo začiatku ? Či stále keď stanes už to máš ako prvé na srdci?
@stanovelky nie, nemyslela som na to. bola som rada, ze sa dokazem postarat o dceru. chodila som jak zombik. spala som malo.

@buffinko mam pocit, ze nerozumies. mna netrapi obmedzenie bolestou, ale priestorom.
co sa tyka plastiky, je to drahe a musim shudnut. nic moc.