icon

Kto má skúsenosti s liečbou nádoru na obličke?

janka2104
28. aug 2024

Je tu prosím niekto, kto si prešiel liečbou nádoru na obličke ? Potrebujem sa poradiť, lebo mám pocit že sme sa hneď na začiatku zasekli a nijak sa to nehýbe ďalej.

janka2104
autor
28. aug 2024

@mariska1989 v júli bol hospitalizovaný týždeň na urológii pretože práve mal zväčšené semenníky a mocil krv, tam bolo podozrenie na prostatu, respektíve na rakovinu semennikov, začiatkom augusta mal ísť na biopsiu, lenze dovolenky . Tam na urológii mu ale nevyšetrili obličky ani podozrenie nemali, že by to bolo toto . 21 august v noci začali bolesti v boku a preto vlastne išiel L obvodnej ktorá ho poslala na rtg a už to išlo, akurát všetko teraz už stagnuje .

mariska1989
28. aug 2024

@janka2104 fuh tak to nabralo na riadne obrátky 😔 . Už sa len pýtať neviem ako to presne chodí ale čítala som potom ostatné komentáre a myslím si že asi kým nebude zápal preč neurobia nič. Hlavne sa pýtať , behať , volať , zisťovať keď to takto narástlo.

pink_lady
28. aug 2024

@janka2104 na urologii lezal...
Inak ja nechapem, ale otcovi nerobili biopsiu, rovno na stol a vybrali celu oblicku.
Treba obvolavat co sa da, inak, co sa tyka CT, nas minuly rok tiez tak vyplasili ze muzovi nasli na oblicke nieco co vyzeralo podla nich ako maligne - a nakoniec uplne niečo neškodne. Resp niečo čo sa moze zvrhnut ale zatial to staci sledovat.
Držim palce, nech sa podair najst lekara co najskor....

janka2104
autor
28. aug 2024

@pink_lady ja tiež nechápem, ale najhoršie je to, že jeden doktor povie tak, druhý zase inak, nikto nepovie kam máme volat alebo čo vybaviť, akoby som to mala sama od seba vedieť … cele zle všetko, z Martina mi dr Luptak odpísal po pozreti Ct že operácia už nebude mozna ale biopsia a systematická liečba , ale tiež mám už pocit, že on sa ani nedožije tej liečby kým začne .

sss777
28. aug 2024

@janka2104
Teraz som si prečítala nález z CT - ďalší problém je, že má pľúcnu emboliu, takže predpokladám, že dostáva niečo na riedenie krvi, čo by opäť komplikovalo akúkoľvek biopsiu. Zápal pľúc môže byť aj reakciou okolitého plucneho tkaniva na nedokrvenie z embolie.
Hľadala by som urológa. Či už cez zdravotnú poisťovňu, cez obvodného alebo akokoľvek inak, konkrétne poradiť neviem, pracujem mimo Slovenska.
Držím palce

akika722
28. aug 2024

Ano ja
Mala som čerstvých 20rokov keď mi to zistili
Mala som bolesti ,no rok ma odbíjali ze si vymýšľam,že mi nič v 19ke nemôže byť
Tak som fungovala ďalej
Bolesti boli častejšie (tesne pod rebrom)
Nemala som žiadne iné ťažkosti,len tie bolesti pod rebrom ,neskôr unavu
Zázrakom som sa dostala na obyčajný snímok
Na snímku bok fľak
Tak mi známy vybavil ct
Do 2 dni som bola pod nožom
Zhubny nádor obličky, štádium už také ze ju brali celu
Vraj otázka dní kedy by to metastazovalo smerom k srdcu
S jednou fungujem 18r
Aj napriek príkazu nemať deti ich mam dve🤪
Zatiaľ som v pohode tak dúfam ze to takto ostane🙏
Na tej ktorá mi ostala síce je cysta,ale tak vediem normálny zivot

rebellefleur
29. aug 2024

@janka2104 dievcata ti tu dobre pisu, pokial tam je zapal, nic s nim robit nebudu, treba vyriesit zapal.
Podla toho nalezu z ct, ma to dost rozsiahle, predpokladam, ze operacia uz mozna nebude, zial. Tu na mk je skupina : zdravotnici na MK, skus napisat tam + priloz nalez z CT, mozno ti budu vediet viac poradit ako my tu. Drzim palce

mimusik22
26. feb 2025

@akika722 dobrý deň ak sa môžem opýtať aký veľký bol nador co ste mali na oblicke? Môj muž má 8 krát 10 cm nález zatiaľ ešte čakáme na CT 😥

akika722
26. feb 2025

@mimusik22 Dobrý večer
55x57mm,nádor bol zhubný
Našli nález, do 2 dni som bola zoperovaná
Aj s jednou obličkou sa dá prežiť dlhy život
Prajem vam nech všetko dobre dopadne❤️
Hlavu hore,bude to dobre

mimusik22
26. feb 2025

@akika722 ďakujem a CT za ako dlho bolo u lekára? V pondelok ideme a áno chcem aby bola co najskôr operácia a všetko dobré dopadlo.

akika722
27. feb 2025

@mimusik22 výsledky?
Hneď to tam videli
Bude to dobre verím ze bude♥️

mimusik22
27. feb 2025

@akika722 áno výsledky myslím takže v pondelok na CT budú hneď vidieť čo tam je. Určite tam niečo je na ultrazvuku vydela utvar 8cm tak mu povedal urolog a hneď o týždeň dostal termín na CT. To čakanie je najhoršie co môže byť ale už sme zmiereny z operáciou hlavne nech je už po operácii a všetko vporiadku. Ďakujeme za podporu ❤️

akika722
27. feb 2025

@mimusik22 to verim,stále je to čakanie najhoršie
Ale tak vyberu to,pravdepodobne aj s obličkou
Raz dva sa zotaví a bude to fajn
Hlavne psychicky mu budte oporou nech neupadne do depresií, nech si nepripušťa nič zlé,nič horšie
Ja som to zvládla ako 20r,s jednou som porodila 2 deti
Zatiaľ fungujem
Momentálne mám 38
Na tej druhej mam síce cysty, ale VERIM,DUFAM ze ma čaká ešte dlhý spokojný život
Psychika robí najviac

mimusik22
28. feb 2025

@akika722 aj ja vám prajem aby ste malý ešte dlhy život a ďakujem za podporu samozrejme som pri ňom stále
Keď vám robili CT tak hrudník brucho a panva? Mužovi tak idú robiť

akika722
28. feb 2025

@mimusik22 ďakujem pekne, to isté prajem aj ja jemu
Áno, presne tak
Mne ostala takáto spomienka, ale tak to bolo pred 18r

mimusik22
28. feb 2025

@akika722 no pekná jazva teda to mu radšej neukáže teraz lebo bude v strese. On sa teraz boji ze veľa vypadne z prace hovorím zdravie je dôležitejšie potom práca. Má 49rokov. No už nech to ma za sebou a už nech sa len zotavuje 🙏

akika722
28. feb 2025

@mimusik22 jazva to je najmenej a u chlapa by som to absolútne neriešila
Predsa len,za tie roky to už určite robia aj šetrnejšie
To že vypadne z prace je samozrejme,ale tu žiaľ nema na vyber
Hlavne nech sa z toho dostane
Veľmi veľmi veľa závisí aj od psychiky
Pozri,presne po roku od operácie som bola planovane tehotná
Tvrdili mi ze nech sa ani nesnažím lebo dieťa nevynosim, že zomriem aj ja aj dieťa (mna to nasralo že to určite takto nebude.S už manželom som vtedy bola 4r,plánovali sme spolu ostať tak sme do toho šli,hoc som mala len 21😁)
Staršie malo 17 cez vikend
Psychika robi naozaj veľmi veľa
Ak sa človek nastavi depresívne, je to zlé
Hlavu hore
Všetko bude v poriadku
Pri obličke sa nezvykne podstupovat chemoterapia keď výberu všetko čo maju

mimusik22
28. feb 2025

@akika722 áno viem ze psychika je najviac. Podporujem ho na každom kroku budem pri nom všade kde sa bude dat aj v nemocnici keď dovolia aj doma. Boji sa ze nebude vedieť pomáhať ale to je to najmenej všetko zvládneme. Spolu deti nemáme sme spolu 10 rokov manželia 7 ale ja mam 17rocnu dcéru doma a on ma 20rocneho syna. A kopec dobrých ľudí okolo ktorý nás podporujú a pomôžu keď bude treba. Hlavne nech sa da on do poriadku a nestresuj sa. 🍀🙏

akika722
28. feb 2025

@mimusik22 prajem všetko dobré
Budem držať palce

sticker
mimusik22
28. feb 2025

@akika722 ďakujem krásne 🍀

mimusik22
1. mar 2025

@akika722 ešte otázočka mali ste aj zvýšenú teplotu? Teraz som zistila ze ma.manzel 37,1 bojím sa už aj metastaz všetkého 😥 už nesmiem čítať lebo sa zbláznim. Samozrejme s nim sa o tom nebavím nechcem ho strašiť. Je zatiaľ vyrovnaný a čaká na CT

akika722
1. mar 2025

@mimusik22 nepamätám si aby som mávala teplotu
Ja som nemala ani problém s močením,...
Môj jediný priznak bola tupá bolest pod rebrom
Niekedy veľmi nepríjemná
Nahmatala som si pohyblivu gulicku, ak som to zatlacila, bolesť prešla
Do dnes neviem co to s tým malo spoločne 🤷‍♀️
Možno ma nejaký zápal v tele ak stúpa teplota
Možno zo stresu vnútorného, boh vie aké má myšlienky aj keď to nepovie
Netreba čítať hľadať na nete
Ani by som to s nim nejak neriešila
Čím viac človek chce pomôcť,prebrať,riešiť, niekedy je to o to horšie
Urobte si pekný deň zajtra ,zbehne vam to a bude to fajn

mimusik22
1. mar 2025

@akika722 áno presne to aj robíme chuti mu papať nič ho neboli nemá problém cikat moc mal u urologa čistý len týždeň pred tým cikal krv a v moci mal 2 krížiky krv a kolikove bolesti pod rebrom asi 3 hodiny. Po algifene prešli a už sa neobjavili bral antibiotika a u urologa už všetko čisté bez krvy v moci len ten nalez na ľavej oblicke.

akika722
1. mar 2025

@mimusik22 tak to je fajn 🙂
Bude to dobre 🙂

mimusik22
3. mar 2025

@akika722 tak už má po CT. Je tam nador. Ešte čakáme na popis CT aby vedel naplánovať operáciu a pôjde asi preč celá oblicka. V pondelok mame prísť k urologovi

akika722
3. mar 2025

@mimusik22 radšej celá von-ako mam ja
A bude to čisté
Pozri,moj bol zhubný a chvala bohu po vybratí obličky šlo všetko von

sorciera24
3. mar 2025

@akika722 vy ste ta šťastnejšia, môjmu ockovi rovnako vzali celú obličku s nádorom von, bolo to ciste a po polroku nabehla mts....a už to slo:( každý prípad je iný, všetko je individuálne...dopredu sa nedá nič povedať, len veriť

mimusik22
3. mar 2025

@akika722 ja tomu verim ze bude všetko dobré po operácii a budeme spolu dlho žiť veľmi dlho iné si nepripúšťam

akika722
3. mar 2025

@sorciera24 človek nikdy nevie kedy sa mu to vráti, ani ja to neviem žiaľ
Mam "šťastie "na tvorbu cýst
Na druhej obličke ktorá ostala mam dve
V prsníku tiež dve
Ale treba veriť,dúfať
V našej rodine kosí rakovina
Ale snažím sa byť optimisticka a nemyslieť na zle kým to nemusím riešiť

@mimusik22 veľmi držím palce nech to presne takto bude

akika722
3. mar 2025