icon

Kto mi vystaví potvrdenie o prekonaní Covidu-19?

meminka
20. nov 2021

Ahojte. Prekonala som covid, ale bola som len na AG teste. Vystaví mi potvrdenie o prekonaní aj obvodný lekár? Ďakujem.

lujza123
21. nov 2021

Nikdy never jednemu operátorovi/uradnikovi, nenesú žiadnu zodpovednosť za mylne informacie doplatis na to len ty, všetko si treba overovat, na nete napríklad alebo aspoň od druhého operátora.

Ja som sa už popalila pár krát, napríklad v spolocnosti orange sa nedá len tak normálne skončiť so službou bez pokuty, každý pracovník ti bude tvrdiť iné. Úradníci detto, veľa vecí nevedia ani oni sami.

S týmto PCR testom je to blbé, potvrdenie na základe antigenu nedostaneš, ďalší ti už môže vyjsť negatívny a proste smola, budeš vnímaná ako neockovany, neprekonany človek.

petulkahu
21. nov 2021

@italia31 Urcite volaj na RUVZ, ja som im tam volala uz asi 3x, posielala som im aj potvrdenie od mojho lekara + chceli speci potvrdenie, ze moj obvodny uz neodporuca dalsiu karantenu. Samozrejme nic nemam iste ( kedze sme sa bavili cisto hypoteticky ak by bol PCR test pozitivny). Som zvedava ako sa k tomu postavia 🤷‍♀️

petulkahu
21. nov 2021

@lujza123 uplne suhlasim, ked som tam volala prvy krat tak pani povedala ze nebudem musiet ist do karanteny a hned ma objednala na pcr test... druhy krat uz ale taka jednoznacna odpoved nebola a zistovala si to kade tade... Ani teraz vlastne neviem ze co, som zvedava ked tam zajtra zavolam 🤷‍♀️

panelacikova
21. nov 2021

@italia31 veď áno, nevyžaduje sa. ak si ukončila karanténu 10.dňom po PCR teste. ale nie po AG. ten sa v súčasnosti neuznáva, keďže vychádzal v minulosti hala-bala (aj dnes sa stáva, žiaľ...) takže ak vyjde PCR pozitívny, isto budeš v karanténe ďalších 10 dní... potom už nemusíš na pretestovanie. jasné, keby si chodila na testy každých 10 dní, tak chodíš do januára, to je viac než isté... alebo možné. ale AG test nepostačuje na karanténu, aspoň podľa mojich informácií. aj žiakom v škole sa berie karanténa od PCR testu, nie od AG testu... teda konkrétne tým, čo sa nakazili. príklad: dieťa má v sobotu pozitívny AG test, rodič ho objedná na PCR. dieťa naň ide v utorok - je pozitívne. karanténa sa mu počíta od utorka, kedy bolo na PCR odbery...

italia31
21. nov 2021

@lujza123 presne tak, ja uz som nastavena tak, ze ak vyjde pcr test teraz negativne tak sa budem musiet ist dat zaockovat, a ak bude pozit.tak aspon po 12 dnoch budem mat platne potvrdenie, ci uz s dalsou karantenou alebo bez nej, to je jedno ale akoze byt celkovo 20 dni v karantene len kvoli tomu ze chcem platne potvrdenie, to je chore....🤦‍♀️

luliu
21. nov 2021

@panelacikova karantena s tým nič nemá, karantena zacina akýmkoľvek pozitívnym testom, aj AG

matkahelka
21. nov 2021

@panelacikova pises hlupost. karantena sa pocita od potvrdenia AG testu, nie pcr. je kopa ludi, trebars ocko, co nepotrebuju pcr na covid pass a su v karantene od pozitiv. AG testu. moja dcera bola od septembra uz 2x v karantene kvoli pozit.spoluziakom z triedy a karantena sa ratala pozitivnemu od AG testu, aj ked isiel na pcr az na 3-4 den. pozri si poslednu tlacovku krizoveho stabu, tam to ta pediatricka jasne povedala, ze trieda ide do karanteny od potvrdenia AG testu (nie samostestu) a 10 dni sa rata od toho dna.

lujza123
21. nov 2021

@matkahelka tak potom je v tom asi riadny informačný bordel, nikto nevie presne nič.
My mame covid vsetci, dcera bola 2 dní v škole ale na nas dospelých už liezla choroba, bolela hlava atď. Testy sme mali negatívne, boli pozitívne až na 5 deň od prvých príznakov. Objednala som nas na PCR, teraz u nás sa caka 6 dní + 3 dní na výsledok.
Písala som učiteľke, že máme čakať na výsledok PCR, to znamená ze ak bude pozitívny (co bude lebo ma príznaky aj domaci antigen +) bude to presne 12 dní co bola naposledy v škole.... Ze až potom zavrú triedu

matqa411211
21. nov 2021

@luliu mam potvrdenie o pozitivnom pcr teste od doktora, asi len tak by mi ho nevystavil, tak v com je dokotor menej ako covid pass, normalne mi ho beru vsade

panelacikova
21. nov 2021

@matkahelka
@luliu ja mám iné informácie. dieťa, ktorému sa potvrdí PCR testom covid, ostáva doma 10 dní od potvrdeného PCR testu. to je všetko. takto to malo už niekoľko detí z dcérinej triedy... áno, ostatní mali karanténu od posledného kontaktu 10 dní, ale to konkrétne dieťa od PCR. tak asi čo okres, to inak. mimochodom, tiež môžem na základe svojich skúseností napísať tebe
@matkahelka že hlúposť píšeš ty.... ja mám takúto skúsenosť. aj môj lekár aj pediatrička, obaja mi potvrdili, že od PCR testu.

luliu
21. nov 2021

@matqa411211 v tom, že na mnohých miestach kontrolujú QR kódy a covid pass je základný doklad. Aký je problém stiahnuť si covid pass?

luliu
21. nov 2021

@panelacikova to nemá nič s okresom, na PCR vôbec netreba ísť ak človek nechce, takže podľa tvojich slov čo.... Žiadna karantena? Sama uznas že pekná blbosť, nie?

matkahelka
21. nov 2021

@panelacikova co to ma s okresom? kto odmietne ist na pcr a ma pozitiv len AG, tak nejde vobec do karanteny? aj tu na koni je kopa ocko zien, co na zaklade priznakov a AG pozitiv isli do karanteny, na pcr ani neboli, podla tvojich uvah teda v karantene byt zrejme nemali, kedze nemali pcr pozitiv. uznaj, ze pises hluposti.
a opakujem, pozri si tlacovku krizoveho stabu, kde konkretne k skolam bolo vydane nariadenie a ziaden pcr nutny nie je.

matkahelka
21. nov 2021

@lujza123 ziaden informacny bordel v tom nie je, vasa skola sa neriadi tym, cim sa riadit ma. na zatvorenie triedy nestaci samotest, to bolo zdoraznene. je potrebne, aby dieta malo - idealne este v ten isty den - ofiko antigen z MOM. za zaklade toho sa trieda zatvara. ziaden pcr nutny nie je. a je nelogicke, aby deti chodili dalsie 3 ci 4 dni do skoly ak boli v kontakte s pozitivnym ziakom a tym sa este viac ohrozovali.

matqa411211
21. nov 2021

@luliu a? Mam to na papieri, tak aky je v tom rozdiel ci to mam na kode alebo na papieri?
Problem je taký ze mi to stiahnut ani nejde a ako poniektorí pisali senior na tlacitkovom mobile asi tazko vytiahne qr kod...

luliu
21. nov 2021

@matqa411211 taký že papiere sa falšujú, dr nemajú vydávať také potvrdenie

panelacikova
21. nov 2021

@luliu ale kde ja píšem, že žiadna karanténa preboha?

panelacikova
21. nov 2021

@luliu ja píšem o tom, že nejdeš na PCR ale iba na AG, nemáš potvrdenie o prekonaní. koniec.

panelacikova
21. nov 2021

@matkahelka hlúposti píšeš ty a prekrúcaš moje slová. človek s pozitívnym AG do karantény ide, ale pozitívny AG bez potvrdeného PCR nie je dokladom o prekonaní infekcie. no bohužiaľ, je to tak.... čiže karanténa áno, ale nikam sa s tým momentálne nedostaneš. ja neviem, kde ja píšem, že po pozitívnom AG nejdeš do karantény? KDE?

panelacikova
21. nov 2021

@luliu
@matkahelka sorry, čítam po sebe. preklep. písala som to v rýchlosti.... malo tam byť, že pozitívny AG nepostačuje NIE na karanténu (jasné, že nie), ale nepostačuje na potvrdenie o prekonaní..... ospravedlňujem sa

panelacikova
21. nov 2021

@luliu
@matqa411211 mala som dve myšlienky v hlave, rýchlo som písala a takto to dopadlo. jedna vec bola tá, čo som opravila pred chvíľou a druhá tá, že u nás bola taká konkrétna situácia, že napríklad deti nešli vôbec do karantény. a to konkrétne takýto: 5.11. bol kontakt detí s pozitívnou žiačkou v škole. 8.11. ráno bol robený u danej osoby test AG (dvakrát) oba pozitívne. pani učiteľka, riaditeľka, RUVZ čakali, ako vyjde dieťaťu PCR test (áno, tak to bolo). na PCR bola 9.11., výsledok 10.11. - pozitívny. načo sa RUVZ vyjadrilo, že keďže žiačka bola medzi deťmi 5.11. bez príznakov a príznaky jej začali až 8.11. popoludní - v ten deň nebola v škole, testy si robila ráno, ešte jej nič nebolo a popoludní už príznaky, a NAVYŠE, PCR jej vyšiel až z odberu z 9.11., tak deti budú chodiť do školy aj naďalej. daná žiačka ostala, samozrejme, doma.... do pár dní tam bola ďalšia pozitívna žiačka. škoda slov. osobne by som školy úplne zavrela na pár dní. množí sa to tam ako mor....

matqa411211
21. nov 2021

@luliu ved na papieri je podpis, peciatka, ako chapem ze niekto by to mohol sfalsovat, ale este raz, ako sa preukaze senior co ma max tlacitkovy mobil

matkahelka
21. nov 2021

@matqa411211 stiahne si qr kod z apky - tak to maju moji svokrovci. alebo si ten qr kod vytlaci. na potvrdeni od lekara nie je ziaden qr kod, je to obycajny zdrap papiera, ktory nikto relevabtne neuzna.

matqa411211
21. nov 2021

@matkahelka hlavne ze pred covid passom to uznavali vsetci a nikomu to nevadilo 😄 urcite si to senior vytlaci z tlacitkoveho mobilu

luliu
21. nov 2021

@matqa411211 to bolo predtým, pozri si vyhlášku, potvrdenia od dr dospelým neuznavaju

matqa411211
21. nov 2021

Ja chapem zeny ze je to vo vyhlaske, len mi to hlava neberie, Ak je papier kde je peciatka a podpis lekara zdrap papiera bez hodnoty, tak nech su vsetky taketo dokumenty len zdrapmi, aj vymenne listky a kadeco, to je moj nazor

matkahelka
21. nov 2021

@matqa411211 covid pass je medzinarodneho charakteru, nevymyslelo si to Slovensko. senior si to vytlacit nevie, ale senior ma deti a vnucata, ktore to hadam zvladnum. a ak nema, na pobockach zdravot.poistovni mu s tym radi pomozu. mam svokrovcov 70 plus, zijeme v ulici, kde je drviva vacsina seniorov a urcite tych ludi netreba podcenovat, ziju s tym uz vyse polroka.

patka06
21. nov 2021

@matqa411211 prepáč, je to zdrap papiera, takých ti vyrobí aj školák stovky

lilope
22. nov 2021

@patka06 neviem prečo komentuješ niečo o čom nevieš. Ja som dostala od obvodného doktora potvrdenie o prekonaní na základe protilátok z krvi, keďže som rovnako na PCR teste nebola.
@autorka závisí od ochoty lekára, skús si zavolať a opýtať sa či ti ten doklad je ochotný vystaviť, oni ho k dispozícii majú, počas 1. a 2. vlny ho vo veľkom vydávali, takže ti ho môže vydať. Povinnosť ísť na PCR test neexistuje, odvolaj sa na pani, ktorá ti po pozitívnom Ag teste povedala, aby si na PCR nechodila a možno pochodíš.

lilope
22. nov 2021

@patka06 lekárske potvrdenie je zdrap papiera? Takže aj lekárska správa aj pečiatka od lekára či potvrdenie o PN je zdrap papiera, keďže podľa teba pečiatku sfalšuje každý školák. Mali by sme neuznávať aj tie, QR kód je viac ako potvrdenie od lekára 🤣 som sa teraz riadne pobavila.